• آغاز خرید تضمینی گندم در استان سمنان

    به گزارش خبرگزاری شبکه استان سمنان ،وی با بیان اینکه برآورد خرید به میزان ۸۵ هزار تن گندم در استان سمنان پیش بینی می شود افزود : برداشت گندم مانند سال های گذشته از شهرستان گرمسار در غرب استان آغاز و در مرحله آخر در شرق استان شهرستان کالپوش خاتمه می یابد.

    تحصیلی افزود : این اداره کل جهت تحویل در امر خرید گندم کشاورزان تمام تلاش خود را برای حمایت از گندمکاران محترم به کار بسته است ، از این رو ۳۲ مرکز خرید تضمینی گندم در سطح هشت شهرستان استان مستقر شده است.

    مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان از تجهیز همه این مراکز خرید تضمینی به زیرساخت‌های لازم خبر داد وافزود: ۶۴ نفر به‌عنوان عاملین تشخیص و ذی‌حساب به این ۳۲ مرکز معرفی شدند که فرآیند خرید و پرداخت بهای گندم به کشاورزان به‌موقع انجام شود.

    تحصیلی ضمن تاکید بر افتتاح حساب کشاورزان نزد بانک کشاورزی و ثبت و بروزرسانی اطلاعات ایشان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ، از آنان خواست در هنگام تحویل محموله خود به مراکز خرید تضمینی کارت ملی و شماره حساب خود رانیز به همراه داشته باشند .

    همچنین مدیرکل غله استان بیان کرد: قیمت پایه گندم معمولی به ازای ۴ درصد افت مفید و ۱ درصد افت غیر مفید ۱۷۵ هزار ریال تعییین گردیده است.

    46

  • ساخت دستگاه رادیولوژی دیجیتالی با کمترین دوز اشعه دریافتی

    ساخت دستگاه رادیولوژی دیجیتالی با کمترین دوز اشعه دریافتی

    پژوهشگران یکی از شرکت های دانش بنیان ایران موفق به طراحی و ساخت دستگاه رادیولوژی دیجیتال شده اند؛ دستگاهی که بالاترین توان و قدرت جهت عکسبرداری و کمترین دوز اشعه دریافتی را دارد و می‌تواند تمام نیازهای  بخش‌های ICU و CCU و اورژانس را برطرف سازد.

    مجید عرب، قائم مقام یک شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره دستگاه رادیولوژی دیجیتالی گفت: این دستگاه تشخیصی بیشتر برای بیمارانی استفاده می‌شود که قادر نیستند به بخش رادیولوژی مراجعه کنند بنابراین دستگاه را به بالین بیمار می‌برند؛ حمل و نقل این دستگاه کاملا راحت است. توان چرخشی بالایی دارد و می‌تواند به سمت عقب و جلو با سرعت کم یا زیاد حرکت کند.

    این پژوهشگر افزود: در ساخت این دستگاه بیش از ۷۰۰ قطعه سخت افزاری بکار برده شده است. دستگاه رادیولوژی دیجیتالی از مزایایی همچون بالاترین کیفیت تصویر، فول موترایز، چرخش ۳۶۰ بازو و تیوب، پوزیشن دهی روان و کنترل حرکت‌های دستگاه از روی کاور تیوب، بالاترین توان و قدرت جهت عکس برداری و کمترین دوز اشعه دریافتی برخوردار است و می‌تواند تمام نیاز‌های  بخش‌های ICU و CCU و اورژانس را برطرف سازد.

    وی اظهارکرد: این دستگاه قبلا از کشور‌هایی اروپایی، ژاپن و آمریکا وارد ایران می‌شد. همچنین به علت اعمال تحریم‌ها برای واردات آنها با مشکل مواجه بودیم. قیمت دستگاه‌های خارجی ۵۰ هزار یورو است، اما اکنون با ساخت این دستگاه با همان کیفیت، ضمن اشتغال‌زایی جوانان، ۱۰ تا ۱۲ هزار یورو صرفه جویی ارزی به همراه خواهیم آورد.

    وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات عمده ما طی چند سال اخیر برای اجرای این طرح، تامین مواد اولیه است. همچنین برای اخذ مجوز نیز مشکل داشتیم، زیرا دستگاه پزشکی است از اینرو هم باید مجوز‌های وزارت صمت، وزارت بهداشت و سازمان انرژی اتمی را می‌گرفتیم که فرایند اخذ مجوز از هریک از آنها بسیار سخت بود. باید آزمایش‌های مختلفی را انجام می‌دادیم.

    عرب گفت: بخش دیگر مشکلات مان مربوط به ساختار کشور است. کسی که برای ساخت این دستگاه، دانش و سرمایه اش را درگیر می‌کند با کسی که کار مونتاژ انجام می‌دهد، فرق دارد. شرکتی که با ۲۰ نفر نیروی انسانی کار مونتاژ را پیش می‌برد با شرکتی که ۱۵۰ نیروی متخصص در رشته فیزیک، الکترونیک، مکانیک و IT دارد، تفاوت بسیاری دارد. این شرکت با ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی از خروج نخبگان پیشگیری می‌کند و ارزآوری به همراه دارد.

    وی یادآورشد: انتظار داریم، روند بروکراسی‌های اداری کمتر شود. به عنوان مثال سازمان انرژی اتمی و وزارت بهداشت الزامات خودشان را در قالب یک پروانه تعریف کنند نه اینکه صفر تا صد مجوز وزارت بهداشت را دریافت کنیم و دوباره مراحل صفر تا صد مجوز سازمان انرژی اتمی را پشت سر بگذاریم.

  • خراسان جنوبی پیشرو در اقتصاد دانش بنیان

    شبکه/خراسان جنوبی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی از کسب رتبه «الف» ارزیابی عملکرد استان در حوزه اقتصاد دانش بنیان خبر داد.

    حمید جهانشاهی، امروز 6 خرداد با اشاره به عملکرد خراسان جنوبی در ارزیابی کشوری اقتصاد دانش بنیان و کسب رتبه کیفی «الف» اقدامات و برنامه‌ها، به رسانه‌ها گفت: اقتصاد دانش بنیان، یکی از سیاست های کلان کشور است که با اجرای آن امکان توسعه با بهره گیری از دانش، فناوری و نوآوری فراهم می شود؛ این سیستم با تمرکز بر ایجاد فرصت های کسب و کار، ایجاد اشتغال، تولید محصولات و خدمات مبتنی بر دانش و ایجاد رقابت پذیری در بازار در نهایت به رشد و توسعه اقتصادی منجر می شود.

    رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی خراسان جنوبی افزود: اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که در آن دانش، فناوری و نوآوری به عنوان عامل اصلی رشد اقتصادی شناخته می شوند در این نوع از اقتصاد دولت، صنایع و دانشگاه ها با همکاری یکدیگر تجارب خود را به اشتراک گذاشته و بهبود روند توسعه اقتصادی را از طریق ایجاد نوآوری های جدید به صورت ویژه پیگیری می کنند.  

    جهانشاهی شکل گیری حرکتی گسترده، نظام مند و در چارچوبی مشخص با قابلیت تجمیع و تحلیل در حوزه دانش بنیان در استانهای کشور متناسب با اقتضائات محلی، ارتقای سطح سیاسی و اجرایی رسیدگی و توجه به حوزه دانش بنیان در حد استانداران و معاونین و روسای دانشگاه ها، پارک های علم فناوری، بنیادهای نخبگان استانی و دستگاه های اجرایی و افزایش سهم دانش بنیان‌ها، دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی در حل مسایل استان‌ها و استفاده از مزیت‌های استان را از مهمترین اهداف اقتصاد دانش بنیان دانست.

    دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان خراسان جنوبی اظهار داشت: خراسان جنوبی در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیل گرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و رتبه الف را در بین استان های کشور کسب کرده است.

    وی تصریح کرد: خراسان جنوبی در شاخص های ماموریت گرایی دانشگاه‌ها، تعیین ماموریت پارک‌های علم و فناوری و صادرات دانش بنیان نیز از استان های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

    دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان خراسان جنوبی تصریح کرد: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

    جهانشاهی در پایان به ارائه برنامه های استان در سال جاری پرداخت و اشاره کرد: حوزه سیاستگذاری و برنامه ریزی استان در سال ۱۴۰۳ به صورت ویژه توسعه دانش بنیان را به عنوان یک رکن کلیدی در دستور کار قرار داده و با تصویب سند دانش بنیان در شورای برنامه ریزی و توسعه استان و ابلاغ آن به دستگاه های اجرایی به صورت هدفمند و اثربخش اجرای اقدامات مرتبط با این حوزه را ارزیابی و رصد خواهد کرد.

    انتهای پیام