• خراسان جنوبی پیشرو در اقتصاد دانش بنیان

    شبکه/خراسان جنوبی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی از کسب رتبه «الف» ارزیابی عملکرد استان در حوزه اقتصاد دانش بنیان خبر داد.

    حمید جهانشاهی، امروز 6 خرداد با اشاره به عملکرد خراسان جنوبی در ارزیابی کشوری اقتصاد دانش بنیان و کسب رتبه کیفی «الف» اقدامات و برنامه‌ها، به رسانه‌ها گفت: اقتصاد دانش بنیان، یکی از سیاست های کلان کشور است که با اجرای آن امکان توسعه با بهره گیری از دانش، فناوری و نوآوری فراهم می شود؛ این سیستم با تمرکز بر ایجاد فرصت های کسب و کار، ایجاد اشتغال، تولید محصولات و خدمات مبتنی بر دانش و ایجاد رقابت پذیری در بازار در نهایت به رشد و توسعه اقتصادی منجر می شود.

    رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی خراسان جنوبی افزود: اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که در آن دانش، فناوری و نوآوری به عنوان عامل اصلی رشد اقتصادی شناخته می شوند در این نوع از اقتصاد دولت، صنایع و دانشگاه ها با همکاری یکدیگر تجارب خود را به اشتراک گذاشته و بهبود روند توسعه اقتصادی را از طریق ایجاد نوآوری های جدید به صورت ویژه پیگیری می کنند.  

    جهانشاهی شکل گیری حرکتی گسترده، نظام مند و در چارچوبی مشخص با قابلیت تجمیع و تحلیل در حوزه دانش بنیان در استانهای کشور متناسب با اقتضائات محلی، ارتقای سطح سیاسی و اجرایی رسیدگی و توجه به حوزه دانش بنیان در حد استانداران و معاونین و روسای دانشگاه ها، پارک های علم فناوری، بنیادهای نخبگان استانی و دستگاه های اجرایی و افزایش سهم دانش بنیان‌ها، دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی در حل مسایل استان‌ها و استفاده از مزیت‌های استان را از مهمترین اهداف اقتصاد دانش بنیان دانست.

    دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان خراسان جنوبی اظهار داشت: خراسان جنوبی در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیل گرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و رتبه الف را در بین استان های کشور کسب کرده است.

    وی تصریح کرد: خراسان جنوبی در شاخص های ماموریت گرایی دانشگاه‌ها، تعیین ماموریت پارک‌های علم و فناوری و صادرات دانش بنیان نیز از استان های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

    دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان خراسان جنوبی تصریح کرد: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

    جهانشاهی در پایان به ارائه برنامه های استان در سال جاری پرداخت و اشاره کرد: حوزه سیاستگذاری و برنامه ریزی استان در سال ۱۴۰۳ به صورت ویژه توسعه دانش بنیان را به عنوان یک رکن کلیدی در دستور کار قرار داده و با تصویب سند دانش بنیان در شورای برنامه ریزی و توسعه استان و ابلاغ آن به دستگاه های اجرایی به صورت هدفمند و اثربخش اجرای اقدامات مرتبط با این حوزه را ارزیابی و رصد خواهد کرد.

    انتهای پیام

  • مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد البرز خبر داد؛اجرای طرح «شهید خدمت» در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد البرز

    به گزارش شبکه البرز؛ حجت الاسلام کاظم شکری با اشاره به اهمیت گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت الله رئیسی گفت: طرح شهید خدمت با هدف تبیین عملکرد و خدمات شهید خدمت آیت الله رئیسی در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان البرز اجرا می‌شود.

    وی با بیان اینکه این طرح طی دو مرحله اجرا می‌شود که مرحله اول ویژه پنج روز عزای عمومی در سطح کشور بود، افزود: به منظور توجه بخشی و جریان سازی معرفتی از خدمات رئیس جمهور شهید در مرحله نخست، آذین بندی و سیاه پوش کردن مساجد، پخش محتوای صوتی از مأذن های مساجد و تبلیغات محیطی در سطح محلات و مساجد انجام شد.

    مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان البرز عنوان کرد: مرحله دوم طرح شهید خدمت در قالب برنامه‌های محوری مسجد با رویکرد تبیینی اجرا می‌شود. هدف از اجرای مرحله دوم، تداوم راه و عملکرد شهدای خدمت در مسیر آبادانی و رشد کشور و رسیدگی به محرومان و مستضعفان است.

    حجت الاسلام شکری خاطرنشان کرد: اجرای طرح هشت هزار ختم قرآن کریم و اهدای ثواب آن به شهدای خدمت از جمله برنامه‌های محوری کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سطح کشور است. اجرای سرودهای تولیدی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به همت فعالان مسجدی در معابر عمومی و مساجد و انعکاس آن در صدا و سیمای استانی از دیگر برنامه‌های اجرایی این طرح است.

    مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان البرز اظهار کرد: از دیگر برنامه‌های قابل ذکر در روند اجرای طرح شهید خدمت، برگزاری مسابقه کتابخوانی از کتاب سید محرومین بوده که این کتاب در سامانه بچه‌های مساجد به صورت الکترونیک قابل بهره برداری است.

    وی در پایان بیان کرد: با توجه به سفرهای استانی رئیس جمهور و سفری که به استان البرز داشتند، توجه به روستاهای بازدید شده با محوریت کانون‌های مسجد و بیان خدمات و تلاش‌ها در قالب خاطره از اهالی روستا و منطقه یکی دیگر از برنامه‌های اجرایی طرح شهید خدمت است.

    46

  • مخبر: دولت به تمام تعهدات «رئیس جمهور شهید» از جمله ساخت مسکن متعهد است

    مخبر: دولت به تمام تعهدات «رئیس جمهور شهید» از جمله ساخت مسکن متعهد است

    مخبر در جلسه شورای عالی مسکن، تاکید کرد: دولت سیزدهم به تمامی تعهدات و پیمان های رئیس جمهور فقید با مردم از جمله ساخت مسکن متعهد است.

    به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، در جلسه شورای عالی مسکن که صبح امروز (شنبه) به ریاست سرپرست ریاست جمهوری برگزار شد، گزارشی از عملکرد و پیشرفت پروژه‌های نهضت ملی مسکن، نحوه پیگیری اجرای پرداخت تسهیلات مسکن توسط شبکه بانکی و همچنین اقدامات انجام شده در راستای ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها ارائه و همچنین مصوباتی جهت تسریع فرآیند پیشرفت نهضت ملی مسکن مصوب شد.

    محمد مخبر در این جلسه با تسلیت و گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله رئیسی و شهدای همراه ایشان و تأکید بر اینکه دولت سیزدهم به تمامی تعهدات و پیمان‌های رئیس جمهور فقید با مردم متعهد است، تصریح کرد: ساخت مسکن یکی از وعده‌های مهم رئیس جمهوری بر مبنای قانون جهش تولید مسکن مجلس بود که دولت با پیگیری‌های مکرر ایشان در طول سه سال گذشته توانست موضوع مسکن را به نقطه‌ای برساند که الان در کشور موضوع برنامه ریزی برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی با جدیت درحال انجام است.

    سرپرست ریاست جمهوری در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، کشور، کار، تعاون و رفاه اجتماعی، نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و روسای سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و همچنین مسئولان دستگاه‌های مربوطه حضور داشتند، تصریح کرد: اقدامات و برنامه ریزی‌های دولت در حوزه مسکن، پیام امید به مردم به ویژه در میان اقشار آسیب پذیر داده است و ما متعهد هستیم تا زمان تشکیل دولت جدید با تلاش مضاعف، گام‌های بلند دولت، عملیاتی و نهایی شود.

    مخبر با اشاره به اهمیت نوسازی بافت‌های فرسوده به دلیل ایمن سازی بافت‌های ناپایدار و همچنین تولید مسکن جدید برای متقاضیان خرید مسکن و بهبود فضای شهری تأکید کرد: در نوسازی بافت‌های فرسوده باید پیش‌بینی زیرساخت‌های لازم دیده شود و همچنین بسته‌های تشویقی برای تکمیل و جذاب‌تر شدن این پروژه‌های عمرانی در این بخش از بافت شهری درنظر گرفته شود.

    سرپرست ریاست جمهوری با اشاره به برنامه ریزی برای اختصاص ۶۰۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی و غیربانکی در راستای ساخت مسکن بر اجرای هر چه سریعتر تعهدات بانک‌ها در اجرای ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن تاکید و تصریح کرد: رئیس کل بانک مرکزی باید بانک‌هایی که تاکنون نتوانسته اند به تعهدات خود عمل کنند طی یک هفته آینده مشخص کند و تعهدات لازم را از آنان بگیرد تا در روز‌های باقی مانده از دولت پرداخت تسهیلات و سهم الشرکه بانک‌ها تسریع شود.

    مخبر به وزارتخانه‌های نیرو و نفت دستور داد تا در خصوص ایجاد زیرساخت‌های لازم برای واحد‌های مسکونی در حال ساخت، قرارگاه پشتیبانی در این زمینه تشکیل دهند. مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی نیز در این جلسه با اشاره به تشکیل ۱۷ جلسه شورای عالی مسکن در دولت سیزدهم گفت: برگزاری منظم این جلسات، نشانگر پیگیری آیت الله رئیسی برای رفع دغدغه مسکن در جامعه بود.

    وی با اشاره به بسته‌های تشویقی شهرسازی به ویژه بسته ۱۹ بندی در ۵۸۸ شهر دارای بافت فرسوده، تأکید کرد: عملکرد دولت در سال گذشته در راستای صدور پروانه خصوصا در بافت‌های فرسوده بی‌نظیر بوده تا آنجا که صدور ۹۲ هزار پروانه ساخت در بافت‌های فرسوده در سال ۱۴۰۲ رکورد سال ۱۳۸۹ را شکسته است.

    وی همچنین به تکمیل ۱۳۱ هزار واحد مسکن آنلاین در دولت سیزدهم اشاره و تاکید کرد بخش عمده‌ای از ۱۱۰ هزار مسکن آنلاین باقیمانده نیز در سال جاری به سرانجام می‌رسد. در این جلسه همچنین وزارت راه و شهرسازی به تشریح اهم اقدامات انجام شده در راستای ساماندهی طرف تقاضای بازار و مسکن و اجاره از جمله عرضه ۱۸۲ هزار خانه خالی به بازار و معرفی بیش از ۱۲۰ هزار خانه خالی به سازمان امور مالیاتی جهت اخذ مالیات، راه اندازی سامانه خودنویس و انعقاد ۳۶۹ هزار قرارداد اجاره بصورت مستقیم و رایگان در این سامانه، پرداخت ۴۵۳ هزار فقره تسهیلات ودیعه مسکن، ساماندهی و مدیریت سکو‌های انتشار آگهی املاک مسکونی، تشکیل دبیرخانه کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات در ۳۱ استان، راه اندازی گشت مشترک ساماندهی مشاورین املاک و بازرسی از ۱۱۰ هزار مشاور املاک پرداخت.

    در این جلسه گزارشی نیز از عملکرد بانک‌های عامل در خصوص ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن ارائه و اعلام شد که تسهیلات ساخت مسکن در ابتدای سال ۱۴۰۲ از ۲۰۵ فقره قرارداد منعقده به مبلغ ۶۸ هزار میلیارد تومان به حدود ۸۰۰ هزار فقره قرارداد منعقده به مبلغ ۲۷۵ هزار میلیارد تومان و رشد ۳۰۴ درصدی تا پایان اردیبهشت سال جاری رسیده است.

    همچنین تسهیلات کمک ودیعه مسکن از ۲۲۴ هزار فقره به مبلغ ۱۳ هزار میلیارد تومان در ابتدای سال گذشته به حدود ۴۶۲ هزار فقره و مبلغ ۳۶ هزار میلیارد تومانی و رشد ۱۷۵ درصدی تا پایان اردیبهشت سال جاری رسیده است.

    رئیس بانک مرکزی نیز در این جلسه اعلام کرد تورم نقطه به نقطه میانگین قیمت مسکن در تهران که در اردیبهشت ۱۴۰۲ به میزان ۱۰۷ درصد بوده در اردیبهشت امسال به حدود ۱۲ درصد رسیده است که نشان دهنده کنترل نسبی رشد قیمت مسکن در کشور است.