برترین های کسب و کارعمومی

آموزش طراحی سایت رایگان با وردپرس

طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت شامل ایجاد وب سایت های کاربر پسند برای تجارت است. بر خلاف نقش برنامه‌نویسی سنگین یک توسعه‌دهنده وب، طراحان وب با مجموعه‌ای از مهارت‌هایی که بر طرح‌بندی صفحه، طرح رنگ و رابط کاربری تمرکز دارد، یک وب‌سایت را حرفه‌ای جلوه می‌دهند  و آماده ایجاد یک کسب و کار خانگی میشود.

وردپرس چیست؟

محبوب ترین ابزار جهان برای کمک به راه اندازی و مدیریت یک وب سایت است.وردپرس قدرت بیش از یک سوم از تمام وب سایت های موجود در اینترنت را دارد و روشی انعطاف پذیر برای ایجاد و سفارشی کردن یک وب سایت بدون نیاز به دانش فنی خاص را ارائه می دهد. می‌توانید از وردپرس برای ایجاد هر نوع وب‌سایتی، از جمله وبلاگ‌ها، فروشگاه‌ها، وب‌سایت‌های نمونه کار و بسیاری موارد دیگر استفاده کنید. در این مقاله ، ما عمیق‌تر به این موضوع می‌پردازیم که «وردپرس چیست» تا به شما کمک کند با محبوب‌ترین روش ساخت یک وب‌سایت آشنا و فرایند طراحی یک وب سایت را یاد بگیرید.

پیش نیازها برای راه اندازی سایت

  • نرم افزارهایی که برای کار کردن به آن نیاز داریم
  • هاست یا محیط میزبانی برای بارگذاری فایل ها و اطلاعات سایت
  • دامنه یا آدرس سایت برای دسترسی کاربران و بازدید سایت

تهیه هاست و دامنه

برای تهیه هاست

باید به موارد زیر توجه کنید که دچار مشکلی در سایت نشوید:

  • کیفیت پشتیبانی و احساس مسئولیت شرکت میزبانی
  • کیفیت خدمات میزبانی از جمله سرعت و منابع بالا

برای انتخاب دامنه

نام‌های دامنه از نظر نرخ کلیک، جستجو، نتایج رسانه‌های اجتماعی، لینک‌های ارجاع‌دهنده، ترافیک تایپ، قابلیت برند و تبلیغات آفلاین، تأثیر زیادی در سراسر وب دارند. تعداد زیادی مکان وجود دارد که نام دامنه شما بر برند و بازاریابی آنلاین شما تأثیر می گذارد و ما باید همه این موارد را در نظر بگیریم.

کار با cpanel

cpanel اجرای یک وب سایت را برای هر کسی آسان می کند. نیازی به مدیران وب سایت یا تیم های فنی کامل نیست، زیرا همه ابزارهای شما در کنترل پنل مرورگر شما موجود است. از داشبورد cpanel می‌توانید به راحتی سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس را نصب کنید ، پشتیبان‌گیری ، پایگاه‌های داده، ایمیل ، نام‌های دامنه و موارد دیگر را مدیریت کنید.

نصب وردپرس

ما از روشهای مختلفی برای نصب وردپرس روی محیط میزبانی خود میتوانیم استفاده کنیم در pdf رایگان آموزش طراحی سایت وردپرسی به دو روش اشاره شده است:

  • نصب خودکار وردپرس با site software
  • روش دستی نصب وردپرس

ساخت پایگاه داده برای وردپرس

برای ایجاد یک پایگاه داده برای وردپرس خود باید در محیط cpanel رفته و روی گزینه my sql database رفته و نام دیتابیس خود را انتخاب و آن را ایجاد کنید.

اجرای نصاب وردپرس

اگر دو مرحله را به درستی انجام داده باشید به این مرحله وارد میشوید تا نصاب وردپرس اجرا شود تمام گزینه ها که شامل اطلاعات دیتابیس میباشد را وارد میکنید و دکمه اجرای نصب را میزنید سپس اطلاعات وب سایت خود را وارد میکنید و دکمه راه اندازی وردپرس را میزنید در اینجا صفحه ورود برای شما باز میشود سپس نام کاربری و رمز را که از قبل تعیین کردید را وارد میکنید و وارد پیشخوان وردپرس میشوید.

پیشخوان وردپرس

برای ورود به پیشخوان وردپرس باید به انتهای آدرس دامنه سایت خود عبارت wp-admin را اضافه کنید.

در صفحه پیشخوان وردپرس میتوانید مدیریت کل سایت را در دست بگیرید.

در صفحه پیشخوان بروزرسانی هسته ، قالب و افزونه های سایت وردپرس قرار گرفته است همچنین نوشته ها، برگه ها، دیدگاهها، نمایش(قالب)، افزونه ها، کاربران، ابزارها و تنظیمات کلی سایت قرار دارد که میتوانید آنها را مدیریت کنید.

تنظیمات وردپرس

تب تنظیمات در نوار کناری وردپرس قرار دارد که تنظیمات پیکربندی برای بخش های مختلف یک وب سایت وردپرس است و شامل چندین پنل فرعی است و بسیاری از افزونه های وردپرس نیز صفحه تنظیمات خود را به عنوان منو در زیر تب تنظیمات اضافه می کنند.

قسمت تنظیمات شامل گزینه های: همگانی، خواندن، گفتگوها، نوشته، رسانه ها، پیوندهای یکتا میباشد که میتواند همه قسمتها را مدیریت و کنترل نمایید.

تنظیمات افزونه وردپرس فارسی

وردپرس یک اسکریپت انگلیسی است که توسعه دهندگان ایرانی آن را برای ما فارسی کرده اند و همچنین یک افزونه فارسی سازی وردپرس بنام wp jalali برای فارسی شدن اعداد و حروف و تاریخ های قسمت های مختلف سایت ساخته اند.

مدیریت و تنظیمات پوسته های وردپرس

در منوی پیشخوان تب نمایش مربوط به پوسته ها یا قالب های نصب شده در سایت می باشد که میتوانید هر تعداد پوسته می خواهید نصب کنید اما فقط میتوانید یک پوسته فعال داشته باشد. توصیه میشود از نصب پوسته های اضافی خودداری کنید چون باعث افت سرعت و به خطر انداختن امنیت سایت می شود.

قسمت سفارشی سازی برای تغییرات در پوسته فعال سایت میباشد که میتوانید از این قسمت تغییرات دلخواه خود را انجام دهید. قسمت ابزارک ها، فهرست ها و سربرگ در این قسمت وجود دارد که میتوانید آنها را ویرایش و شخصی سازی کنید.
قسمت ویرایشگر پوسته نیز در منوی نمایش قرار دارد که شما بدون اینکه وارد محیط cpanel شوید میتوانید به کدهای قالب سایت دسترسی داشته و آنها را ویرایش کنید البته داشتن دانش کدنویسی در این قسمت ضروری است درغیراینصورت در این قسمت وارد نشوید.

مزایای وردپرس برای طراحی سایت

وردپرس ویژگی‌های بسیار زیادی دارد و امکانات بی‌شماری را در اختیار کاربران و طراحان سایت قرار می‌دهد که در ادامه به معرفی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

1. رایگان بودن

مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی و مزیت وردپرس، رایگان بودن آن است. یعنی شما می‌توانید صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس را بدون اینکه هزینه‌ای بابت استفاده از این نرم‌افزار پرداخت کنید، انجام دهید.

لازم به ذکر است که اکثر سرویس‌های سایت‌ساز و نرم‌افزارهای مشابه، در ازای دریافت هزینه مشخصی اجازه طراحی سایت را به شما می‌دهند. این مسئله باعث می‌شود که کاربران بیشتر به استفاده از وردپرس که یک سیستم رایگان است ترغیب شوند.

2. منعطف بودن

شما در وردپرس به راحتی می‌توانید از افزونه‌ و قالب‌های مختلف برای طراحی سایت خود استفاده کنید. این مسئله انعطاف پذیری بالای وردپرس را نشان می‌دهد. منعطف بودن این سرویس سایت‌ساز باعث می‌شود که شما با استفاده از افزونه و ابزارهای مدیریتی مختلف، هم طراحی سایت را به شکل راحت انجام دهید و هم بتوانید مدیریت بهتری را بر روی سایت خود داشته باشید.

3. سادگی در استفاده

استفاده از WordPress بسیار راحت است و تمامی افراد (حتی افرادی که تا به حال از آن استفاده نکردند) به راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند. یکی دیگر از دلایلی که موجب محبوبیت بیش از پیش وردپرس می‌شود، همین سادگی در استفاده کردن از آن است.

شما نمی‌توانید یک سرویس‌ساز به غیر از وردپرس پیدا کنید که کار کردن با آن تا این اندازه راحت و بدون دردسر باشد.

کاربردهای وردپرس

وردپرس کاربردهای مختلفی در ساخت سایت، وبلاگ و فروشگاه‌های اینترنتی دارد که قبل از صحبت درباره طراحی سایت وردپرسی، بد نیست با آن‌ها آشنا شویم.

1. ساخت سایت‌های مختلف

با استفاده از وردپرس می‌توانید سایت‌های مختلف شرکتی، سایت‌های مربوط به ارائه نمونه کار و دیگر سایت‌های مورد نیاز را بسازید. البته توجه داشته باشید که برای هر کدام از این سایت‌ها علاوه بر باید از قالب‌های مخصوصی را استفاده کنید و بدون شک فرآیند ساخت سایت شرکتی و دیگر سایت‌ها با یکدیگر متفاوت خواهند بود.

اگر فریلنسر هستید و قصد دارید نمونه کار خود را به کارفرماهای مختلف نشان دهید، می‌توانید از وردپرس برای نشان دادن نمونه کارها کمک بگیرید. از آن‌جایی که مدیریت محتوا در وردپرس کار راحتی است، در مدیریت وبسایت مشکلی نخواهید داشت.

2. ساخت فروشگاه اینترنتی

شما می‌توانید محصولات یا خدمات خود را به صورت اینترنتی به فروش برسانید. توجه داشته باشید که با وردپرس به راحتی می‌توانید صفر تا صد طراحی سایت فروشگاهی را انجام دهید و در سریع‌ترین زمان ممکن یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید.

در بسیاری از سایت‌ساز‌ها و نرم‌افزارهای مشابه وردپرس، شما باید برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی و حتی مدیریت آن هزینه‌های مشخصی را به ارائه دهنده مورد نظر پرداخت کنید.

در واقع ساخت یک فروشگاه اینترنتی فقط با نصب یک افزونه در وردپرس صورت می‌گیرد. با نصب این افزونه، وبسایت شخصی شما تبدیل به یک سایت فروشگاهی خواهد شد و به راحتی می‌توانید محصولات خود را در آن به فروش برسانید.

3. ساخت وبلاگ

وردپرس برای ساخت وبلاگ شخصی گزینه معقولی به نظر می‌رسد. از آن‌جایی که در وبلاگ‌ها مطالب به صورت مداوم به‌روز می‌شوند، باید از سیستمی و سرویسی استفاده کنید که مدیریت محتوا در آن راحت باشد.

با توجه به توضیحات بالا، وردپرس بهترین گزینه برای شما خواهد بود زیرا مدیریت محتوا در آن به راحت‌ترین شکل ممکن انجام می‌شود. شما می‌توانید محتوا را بسیار ساده در وردپرس بنویسید و بر روی وبلاگ خود منتشر کنید. توجه داشته باشید که یک سری افزونه مربوط به انتشار و مدیریت محتوا هم وجود دارد که قادر هستید بر روی وردپرس نصب نمایید.

زبان برنامه‌نویسی وردپرس چیست؟

وردپرس توسط زبان برنامه‌نویسی PHP نوشته شده است و از دیتابیس MySQL بهره می‌گیرد. البته زبان‌های برنامه‌نویسی مختلفی همچون CSS و HTML نیز بهره گرفته اما توسعه آن با PHP بوده است.

صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس

به طور کلی برای طراحی سایت روش‌های زیادی پیش روی شما قرار خواهد داشت. البته توجه داشته باشید که طراحی سایت با وردپرس بسیار راحت‌تر از دیگر روش‌ها از جمله برنامه‌نویسی است و سایت را سریع‌تر راه اندازی خواهید کرد.

برای افرادی که هیچ آشنایی با برنامه‌نویسی و طراحی سایت ندارند و می‌خواهند سایتی را طراحی کنند، استفاده از وردپرس پیشنهاد می‌شود. لازم به ذکر است که طراحی سایت با وردپرس نیازی به پرداخت هزینه ندارد و همانطور که گفته شد، استفاده از این سرویس کاملا رایگان است. اما اگر بخواهید با استفاده از دیگر روش‌ها سایتی را طراحی کنید، به احتمال زیاد باید هزینه‌هایی را برای استفاده از سرویس‌های مورد نظر بپردازید.

نیازهای اولیه طراحی سایت با وردپرس

برای اینکه بتوانید با استفاده از این سرویس سایتی را طراحی کنید، باید یک سری پیش‌نیازها را داشته باشید. این پیش نیازها دامنه (اسم سایت) و میزبان هستند که می‌توانید با هزینه‌های نسبتا کمی آن‌ها را خریداری کنید.

لازم به ذکر است که نام دامنه، همان نام سایت شما است و باید در انتخاب آن به موضوع و البته خدماتی که ارائه می‌دهید توجه داشته باشید و هم‌خوانی بین این دو مورد را بررسی کنید.

در ابتدا برای طراحی یک سایت نیاز به سرور میزبان با فضای بالا نخواهید داشت و همان سرورهای معمولی با فضای محدود نیز کار شما را پیش خواهد برد. برای خرید سرور یا هاست میزبان، حتما به یک شرکت و ارائه دهنده معتبر مراجعه کنید. پارس پک به عنوان یکی از بهترین ارائه دهنده‌های هاست و سرور در ایران می‌تواند گزینه خوبی برای انجام این کار باشد.

دکمه بازگشت به بالا