برترین های کسب و کارعمومی

خوردن قهوه برای سردرد میگرنی

میگرن نوعی اختلال شدید است و ویژگی آن سردردهای ملایم و یا شدید پی در پی است. در دوران مدرسه، یک متخصص اعصاب به ما آموزش داد که دلیل بسیاری از سر دردها استفاده از قهوه است. این خبر تازه ای برای من بود! اما وقتی ادامه داد که کمبود قهوه نیز سبب بروز سر درد می شود شوکه شدم! در واقع منظور او این بود افرادی که مرتبا کافئین می خورند، اگر صبح نتوانند قهوه بخورند و یا دیرتر از معمول قهوه بخورند، دچار سر درد می شودند.

در آمریکا تقریبا 158 میلیون نفر کافئین می نوشند در نتیجه دلیل اصلی سردردها نخوردن قهوه است. بعدها در درس علوم اعصاب خواندم که کافیئن ماده ای بسیار مهمی برای درمان بسیاری از سر درد هاست. کافیئن به داروهای سر درد کمک می کند تا اثر بخشی بیشتری داشته باشند. حتی می توان ادعا کرد که کافیئن می تواند سردرد را درمان کند. اما افرادی که از میگرن رنج می برند باید از مصرف غذاها، نوشیدنی ها و دارو های خاصی خوداری کنند. در صدر این لیست قهوه قرار دارد.

حتما بخوانید : قهوه گانودرما و کبد چرب 

چقدر قهوه خیلی زیاد است؟

آنچه در این صفحه میخوانید

مطالعه جدیدی که در ژورنال آمریکایی دارو به چاپ رسید از 98 نفر که از بیماری میگرن رنج می بردند در خواستی کرد. این درخواست بدین صورت بود:«در دفترچه ای بنویسند که هر چند وقت یک بار نوشیدنی های کافیئن دار، نوشیدنی های کربوهیدرات و انرژی زا مصرف می کنند»

نتایج مطالعات مرتبط با مصرف کافیئن و قهوه!

این اطلاعات با زمان شروع میگرن آنها مقایسه گردید:

  • میگرن در افرادی که بیشتر از سه بار در روز نوشیدنی ها کافیئن دار مانند قهوه می خوردند بیشتر از افراد دیگر بروز می کرد.
  • اما کسانی که در روز یک تا دو بار کافئین استفاده می کردند در خطر شروع میگرن قرار نداشتند.
  • میگرن در افرادی که کمتر از دو بار نوشیدنی های کافیئن دار استفاده می کردند بیشتر از افرادی که در روز یک تا دو بار کافیئن مصرف می کردند، بروز می کرد.

ارتباط میان مصرف کافین و بروز میگرن حتی پس از بررسی فاکتورهای مرتبط دیگر مانند مصرف الکل، خواب و فعالیت فیزیکی به قوت خود باقی ماند. ارتباط بین و میگرن از مدتها پیش برای بسیاری از محققان و حتی مردم عادی که با سردردهای مزمن سر و کار دارند، سوال مهمی بوده است. همانطور که می دانید قهوه سرشار از است و خیلی از ما که سردردهای متعدد را در طول زندگی خود تجربه می کنیم، ممکن است نسبت به کافئین نظرات متفاوتی داشته باشیم.

خیلی از افراد حاضرند قسم بخورند که کافئین سردردهای میگرنی آنها را تسکین می دهد و خیلی از افراد هم ممکن است در زمان وقوع سردرد، از هرگونه نوشیدنی کافئین دار مثل قهوه فرار کنند. بنابراین سوال اینجاست که بالاخره علم در این باره به ما چه می گوید؟ تاثیر قهوه بر سردرد و میگرن چیست ؟ و اگر ما فردی دارای میگرن هستیم، باید قهوه را کجای زندگیمان قرار دهیم؟ در این مطلب تلاش می کنیم که تا حد ممکن به این سوالات پاسخ بدهیم. بنابراین فعلا فنجان قهوه خود را کنار بگذارید و تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد تاثیر نوشیدن قهوه در بروز سردردهای میگرنی یاد بگیریم.

میگرن هنوز هم یک بیماری مرموز است

ابتدا بیایید بیماری میگرن را بهتر بررسی کنیم. البته بهتر است بگوییم تا جایی که اطلاعات علمی به ما اجازه می دهد، این بیماری را زیر ذره بین ببریم. به طور کلی حدود یک میلیارد نفر از جمعیت جهان به میگرن مبتلا هستند که نشان می دهد این بیماری بسیار رایج است. اما رایج بودن باعث نشده است که رمز و رازهای مربوط به آن برایمان روشن شده باشد.

در واقع تا همین اواخر اعتقاد بر این بود دلیل میگرن این است که رگ های خونی در اطراف مغز دچار اسپاسم می شوند و جریان خون را به طور موقت کاهش می دهند. بعد از آن که رگ های خونی باز می شوند، جریان خون به داخل رگ ها هجوم می آورد و سردرد واقعی شروع می شود.

اما در حال حاضر این ایده وجود دارد که میگرن به دلیل فعالیت امواج الکتریکی است که در قسمت های بیرون مغز پخش شده و فعالیت سلولهای عصبی را تحت تاثیر قرار می دهند. به زبان ساده تر، این امواج سلول ها را ملتهب کرده و باعث می شوند که سینگال های درد را ارسال کنند. البته هنوز در مورد اینکه چطور این التهابات شروع می شوند، از نظر علمی اطلاعات کافی در دست نداریم.

چیزی که می دانیم این است که میگرن معمولا به طور ارثی در خانواده ها وجود دارد بنابراین عوامل ژنتیکی در این میان بی تاثیر نیستند. به علاوه، پیامرسان های شیمیایی داخل مغز مثل سروتونین هم ممکن است نقشی اساسی در ایجاد میگرن داشته باشند. البته هنوز در مورد مکانیسم های این اتفاق هم نمی توان اظهار نظر خاصی کرد.

قهوه و میگرن چه تاثیری روی هم دارند؟

و سلامت ما بسیار گسترده است. با این حال قهوه و میگرن رابطه ای ناشناخته با یکدیگر دارند. در مقدمه هم خواندیم که تاثیر قهوه روی این بیماری ممکن است مثبت یا منفی باشد. اما این اتفاق چطور ممکن است؟ چه خاصیتی در قهوه وجود دارد که می تواند آن را به منجی افراد میگرنی یا به علت اصلی درد آنها تبدیل کند؟ در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بهتری در مورد تاثیر قهوه بر سردرد و میگرن بدانیم.

قهوه و میگرن چطور روی هم اثر می گذارند؟ | آیا قهوه تسکین دهنده است؟ | کافی استور

قهوه و کاهش میگرن

وقتی سرتان درد می کند قطعا می خواهید که سریع تسکین پیدا کنید. چه یک سردرد معمولی باشد و چه میگرن، یک لیوان قهوه معمولا چیزی است که به سراغش می رویم. چرا که کافئین زیادی در قهوه وجود دارد و کافئین هم یکی از عناصر اصلی موجود در مسکن های محبوب است. کافئین به قدری موثر است که گاهی صرفا با مصرف آن به تنهایی می توانید برخی از دردهای خود را کاهش دهید. یکی از دلایلی که باعث می شود قهوه برای کاهش درد میگرن مناسب باشد، خاصیت ضدالتهابی بودن آن است.

به خاطر دارید که گفتیم در تئوری قدیمی میگرن، رگ های خونی ملتهب می شوند و در تئوری جدید، این سلول ها هستند که التهاب را تجربه می کنند. در هر صورت، میگرن می تواند رگ های شل شده را منقبض کرده و جلوی فوران خون داخل سرتان را بگیرد. از طرف دیگر، التهاب سلول ها را هم کاهش می دهد. بنابراین چه به تئوری قدیمی معتقد باشید و چه به نظر دانشمندان جدیدتر دل ببندید، در هر صورت کافئین موجود در قهوه یکی از نجات دهنده های شما در زمان حمله میگرن است.

از خاصیت ضدالتهابی که بگذریم، قهوه می تواند اثر داروهای مسکن مانند ایبوپروفن و استامینوفن را هم بیشتر کند. برای همین اگر موقع سردرد میگرنی یک مسکن خورده باشید، یک لیوان قهوه کمک می کند که مسکن سریعتر عمل کرده و درد برای مدت بیشتری از شما دور بماند.

قهوه و تشدید میگرن

نکته بسیار عجیب در مورد این است که همان ویژگی هایی که در آن باعث تسکین درد می شوند، می توانند درد را هم ایجاد کرده یا بیشتر کنند. بیایید اینطور به ماجرا نگاه کنیم: رگ های خونی شما ابتدا منقبض می شوند و این هشدار شروع سردرد است. بعد از آن، رگ ها باز شده و فشار جریان خون باعث سردرد می شود. حال اگر یک فنجان قهوه بنوشید، کافئین موجود در آن می تواند رگ ها کمی تنگتر کرده و سردرد شما را کم کند. اما اثر کافئین که از بین برود، دوباره درد شروع می شود.

نکته مهم دیگر این است که مصرف کافئین اعتیادآور است. یعنی بدن به مصرف آن عادت می کند و زمانی که قهوه به شما نرسد، بدنتان با شروع سردرد نشان می دهد که به قهوه نیاز دارد. بنابراین اگر به طور منظم مثلا روزی یک فنجان قهوه مصرف می کنید، با قطع آن ممکن است به حمله های میگرنی دچار شوید. به همین دلیل این سوال پیش می آید که اگر قرار است از قهوه و کافئین موجود در آن به عنوان درمان سردرد استفاده کنیم، تا چه حد مجازیم که پیش برویم که قهوه به عاملی برای سردردمان تبدیل نشود؟ به این سوال در بخش بعد پاسخ می دهیم.

چه میزان قهوه برای کنترل دردهای میگرنی مناسب است؟

در یک مطالعه نسبتا جدیدی که محققان در خصوصو بررسی رابطه بین قهوه سوپریم جینسینگ و میگرن انجام داده اند، از 98 فرد مبتلا به میگرن خواسته اند که یک دفتر شبیه دفتر خاطرات برای ثبت عادت های رژیمی خود در طول روز داشته باشند و تعداد دفعات مصرف نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه، چای یا نوشابه های گازدار را در آن ثبت کنند. این تحقیق که به بررسی رابطه بین قهوه و میگرن پرداخته، نتایج زیر را داشته است:

اگر در طول روز سه بار یا بیشتر به سراغ نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه بروید، حملات میگرنی شما افزایش پیدا می کند. اما اگر یک یا دوبار در طول روز نوشیدنی کافئین دار بنوشید، احتمال ابتدا به سردرد میگرنی در شما کمتر است.

به نظر می رسد کسانی که اعتیاد چندانی به قهوه و نوشیدنی های کافئین دار ندارند، مقدار کمی قهوه می تواند در طول روز خطر وقوع سردرد را در آنها کاهش دهد، مثلا یک یا دو وعده در روز.

البته یکی از نقاط ضعفی که در این مطالعه وجود دارد این است که محققان به میزان مصرف کافئین توجه زیادی نشان نداده اند و فقط به تعداد دفعات نوشیدن آن در طول روز توجه کرده اند. یعنی ممکن است فردی یک فنجان کوچک در هر وعده خود قهوه بنوشد یا فنجان بزرگتر مصرف کند. اما با وجود اینها هنوز هم میتوان به نتایج این تحقیق استناد کرد.  

چه کاری می توانید در خصوص قهوه و میگرن خود انجام دهید؟

اگر قهوه می نوشید و میگرن هم دارید، بهتر است بدانید که در مورد ارتباط این دو، هنوز هم فاکتورهای زیادی وجود دارد که ناشناخته اند. تا زمانی که پزشکان و دانشمندان هنوز روی این مسئله کار می کنند، بهترین کار این است به صدای بدنتان گوش کنید. مثلا اگر موقع نوشیدن قهوه سردرد شما تشدید می شود، نوشیدن آن را قطع کنید و اگر با یک لیوان قهوه بهتر می شوید، در حد اعتدال مصرف آن را ادامه دهید. در هر صورت، بدنتان در خصوص انتخاب رابطه بین قهوه و میگرن بهترین پاسخ را به شما می دهد.

جمع بندی بحث قهوه و میگرن

همانطور که در این مقاله بیان شد ارتباط مصرف قهوه با میگرن یک رابطه نامعلوم است که نیاز به تحقیقات بیشتر دارد. در این مطلب سعی شد رابطه میگرن با قهوه یا کافئین و تاثیر بر میگرن بررسی شود تا در نتیجه آن بتوانید میزان تاثیر نوشیدن قهوه در بروز سردردهای میگرنی را متوجه شوید. همچنین در این مقاله تا حدی  به این سوال که آیا قهوه برای میگرن خوب است؟  نیز پاسخ داده شد.

منابع:

یکی از نقاط ضعف این مطالعه این بود که محققان میزان مصرف کافیئن  را اندازه گیری نکردند و تنها به تعداد آن اکتفا کردند. همچنین آنها غذاهای کافیئن دار را نیز در نظر نگرفتند و همین امر لزوم تحقیقات بیشتر در رابطه با درمان میگرن با قهوه را یادآور می شوند. به طور کلی افرادی که از این بیماری رنج می برند باید در میزان مصرف نوشیدنی های کافیئن دار محتاط باشند.

خرید اینترنتی قهوه ماسالا گانودرما دکتر بیز اصل، با قیمت استثنایی و ترکیب جادویی قهوه، ماسالا و گانودرما با خواصی شگفت انگیز و عطری بی نظیر از سایت ما کافیست با یک کلیک سفارش دهید.

برای تهیه قرص کافئین به کجا مراجعه کنیم؟

برای تهیه بهترین از جمله می توانید به سایت مراجعه کنید.

 

دکمه بازگشت به بالا