برترین های کسب و کارعمومی

انواع سقف شیروانی فلزی به همراه ویژگی های آنها

در ساختمان سازی، نصب سقف از قسمت‌های مهم سازه به حساب می‌آید. مدت زمان و هزینه اجرایی سقف برای مجریان پروژه و فعالان این حوزه قابل توجه است. چند سالی است که از ورق‌های گالوانیزه برای ورق شیروانی و به عنوان پوشش استفاده می‌شود به همین دلیل این دسته از ورق‌ها محبوبیت بالایی در میان فعالان حوزه ساخت و ساز کسب نموده و از نظر هزینه نیز به دلیل مقرون به صرفه بودن قیمت ورق گالوانیزه، مناسب هستند.

 دلیل عمده استفاده از ورق‌های گالوانیزه برای سقف‌های شیروانی را می‌توان استحکام بالای این ورق‌ها در برابر رطوبت و تغییرات دمایی دانست. علاوه بر این استفاده از ورق گالوانیزه برای خریداران صرفه اقتصادی دارد. در ادامه به معرفی انواع سقف‌های تولیدی با ورق گالوانیزه خواهیم پرداخت تا شما بتوانید به راحتی این محصول را انتخاب نمایید.

آموزش نصب سقف شیروانی فلزی

نصب سقف شیروانی فلزی نیاز به مهارت و تجربه بالایی دارد و لازم است پیش از اینکه دست به کار نصب این سقف شوید با مراحل آن از جمله نحوه آهن کشی سقف شیروانی آشنایی کامل داشته باشید. به طور کلی 5 مرحله برای نصب سقف شیروانی لازم است که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت:

نحوه اجرای سقف با ورق گالوانیزه

مرحله اول: در مرحله نخست لازم است ورق شیروانی به صورت طولی برش داده شود. لازم است بدانید که طول اکثر ورق‌های شیروانی باید 9.8 متر (32 فوت) باشد. برای برش ورق‌ها می‌توانید از سه وسیله دستگاه فرز، اره گردبر و قیچی مخصوص استفاده کنید. سرعت برش دستگاه فرز نسبت به اره بیشتر بوده و هر دو سرعت بالاتری نسبت به قیچی‌های مخصوص دارند. ولی کار با قیچی مخصوص برای برش ورق شیروانی ایمن‌تر است. در شکل زیر هر سه دستگاه را مشاهده می‌نمایید.

ابزار برش ورق گالوانیزه شیروانی

مرحله دوم: در مرحله دوم بایستی بر روی لبه‌های ورق شیروانی با استفاده از مته سوراخ‌هایی ایجاد کنید. برای این کار باید اندازه سرمته 5 mm باشد و همان‌طور که در شکل می‌بینید از لبه ورق به اندازه 20.4-15.3 سانتی متر فاصله بیندازید.جزئیات مرحله دوم را می‌توانید در شکل زیر مشاهده کنید.

برش ورق شیروانی برای نصب

مرحله سوم: همان طور که در شکل زیر مشاهده می‌نمایید در مرحله سوم باید ورق‌ها را به صورت افقی بر روی شاهتیرها یا خرپاها قرار داده و به آرامی شروع به نصب نمودن ورق نمایید. در این مرحله بهتر است انتهای ورق‌ها را با استفاده از پلاستیک یا نوار چوب بسته تا باد و باران به راحتی به زیر ورق نفوذ ننماید.

نحوه صحیح نصب ورق شیروانی

مرحله چهارم: برای محکم کردن ورق شیروانی به تیرها باید از پیچ استفاده کنید. برای این کار بهتر است از پیچ‌های 10*5.2 سانتی‌متری و واشرهای پلی کربنات استفاده شود. این کار را در طول سقف تا زمانی که کاملا پوشانده شود انجام دهید. ورق بعدی را به اندازه 5.5 سانتی‌متر بر روی ورق کناری اورلپ کنید.

نحوه محکم نمودن ورق شیروانی بررروی سقف

مرحله پنجم: پس از اتمام کار در یک سمت، این مراحل را برای سمت دیگر نیز انجام داده و در قسمت مشترک یک کلاهک قرار دهید. نحوه انجام کار در شکل زیر به طور واضح مشخص است. اگر سقف شما در دو طرف شیب دارد این مراحل را برای طرف دیگر نیز انجام دهید و یک کلاهک روی قسمت مشترک قرار دهید.

آموزش نصب ورق شیروانی

نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه

نخستین مرحله در اجرای سقف شیروانی با ورق، انتخاب جنس ورق مصرفی است. در این مرحله شما می‌توانید از ورق‌های پی وی سی، فایبرگلاس یا فلزی استفاده نمایید که هرکدام از این محصولات، مزایا و معایبی دارند.

یکی از مزایای ورق شیروانی نوع PVC شفافیت آن است که باعث می‌شود نور در طول روز به داخل بتابد. همچنین نوع پی وی سی نسبت به ورق شیروانی فلزی ارزان تر است و ارزان ترین سقف شیروانی با استفاده از این ورق‌ها ساخته می‌شود. از مضرات این نوع ورق‌ها این است که به اندازه ورق کرکره فلزی، دوام نداشته و در معرض باد شدید ممکن است به راحتی از بین برود.

انتخاب بهترین ورق شیروانی سقف

یکی از بادوام ترین ورق های شیروانی نوع فلزی است. این محصول مقاومت زیادی داشته و نوع فولادی و آلومینیوم آن در برابر خوردگی مقاوم بوده و طول عمری در حدود 100 سال دارد؛ هنگام بارندگی دوام بیشتری داشته، در برابر پوسیدگی مقاومت دارد و غیر قابل احتراق است. از معایب سقف شیروانی فلزی، می‌توان به هزینه بالای آن نسبت به سایر ورق‌ها اشاره نمود که با توجه به استحکام بالای آن مقرون به صرفه هستند. شما می‌توانید با توجه به منطقه جغرافیایی و بودجه مورد نظر، نوع ورق کرکره مناسب را انتخاب نمایید. در ادامه فیلم اجرای سقف شیروانی فلزی جهت اطلاعات بیشتر شما ارائه شده است.

مراحل نصب ورق گالوانیزه سقف چگونه است؟

برای نصب ورق گالوانیزه سقف بهتر است موارد زیر رعایت شوند:

  • برش طولی ورق‌ها به میزان 9/8 متر
  • ایجاد سوراخ بر روی لبه ورق‌ها
  • قرار دادن ورق‌ها بر روی قسمت افقی روی شاهتیرها یا ستون که به خرپاهای پشت بام وصل شده‌اند
  • محکم کردن ورق‌ها با پیچ
  • تکمیل طرف دیگر سقف شیروانی به همین صورت

وسایل برش ورق گالوانیزه سقفی کدامند؟

  • دستگاه فرز
  • اره گردبر
  • قیچی مخصوص

مناسب ترین ورق برای سقف شیروانی چیست؟

جنس ورق شیروانی مورد نظر را می‌توانید بر اساس نوع نیاز انتخاب کنید. پی وی سی، فایبرگلاس یا فلزی
یکی از بادوام‌ترین ورق‌های شیروانی نوع فلزی است. این محصول مقاومت زیادی داشته و نوع فولادی و آلومینیوم آن در برابر خوردگی مقاوم بوده و طول عمری در حدود ۱۰۰ سال دارد.

ویژگی های ورق گالوانیزه

برای این محصول می‌توان ویژگی‌های زیر را نام برد:

  • قیمت مناسب
  • نصب آسان
  • طول عمر مناسب؛ یعنی عمر مفید بالایی دارد.
  • مقاومت بالا در برابر باد ، طوفان، باران و…
  • کاهش مصرف مصالح دیگر
  • کاهش هزینه‌های اجرایی

جمع بندی

هدایت آب باران در بارندگی‌های شدید بر روی سقف‌های شیروانی برای جلوگیری از زنگ زدگی سقف، از گذشته تا به امروز اهمیت زیادی داشته است. ورق‌های گالوانیزه کرکره‌ای یکی از گزینه‌های مطلوب برای استفاده بر روی سقف‌های شیروانی بوده.

دکمه بازگشت به بالا