برنج آبکش سالمتر است یا کَته؟
یک متخصص تغذیه در خصوص سوءتفاهم در مورد تفاوت برنج قهوه ای و ریحان گفت: برنج قهوه ای و ریحان از نظر انرژی و چاق کننده تفاوتی ندارند.
به گزارش شبکه، دکتر سمیرا ربیعی گفت: سلامت برنج باید از دو بعد تغذیه ای و بهداشتی بررسی شود. برنج بخش اصلی نیاز بدن به ویتامین های گروه B را تامین می کند. این ویتامین محلول در آب با آبکش کردن برنج از بین می رود.
وی افزود: پخت و پز به شکل کیت باعث حفظ ویتامین های گروه B می شود، بنابراین استفاده از کیت از نظر حفظ ویتامین های گروه B بهتر از آبکش است.
او همچنین به وجود سوء تفاهمات در مورد چاق شدن بین کیت و بائه سومی اشاره می کند و توضیح می دهد که انرژی کیت بیشتر از بائسومی است، در حالی که برنج و برنج کیت متفاوت است. از نظر انرژی و چاق کننده آبکش وجود ندارد.
وی با بیان اینکه اسانس برنج نشاسته است، افزود:
آرسنیک؛ آلودگی رایج برنج
دکتر لی متخصص علوم تغذیه، آلودگی فلزات سنگین را یکی از مصادیق آلودگی محیطی برنج دانست و گفت: روی برنج
وی آلودگی به آرسنیک را یکی از شایع ترین آلودگی های برنج خواند و افزود: آرسنیک یکی از سمی ترین عناصر در جهان است و به طور جدی کشنده است.
ربیعی خاطرنشان کرد: بیشتر غذاها حاوی مقادیر بسیار کمی آرسنیک هستند، اما نه در حدی که سلامتی را به خطر بیندازند.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت ذخیره آرسنیک برنج نسبت به سایر مواد بیشتر است و نگرانی های زیادی در مورد آلودگی برنج به آرسنیک وجود دارد.
به گفته این استادیار تغذیه، اثر سمی آرسنیک 100 هزار برابر سیانور است و از آرسنیک و تمامی ترکیبات آن به عنوان آفت کش استفاده می شود.
مهمترین عوارض مسمومیت با آرسنیک
ربیعی مهمترین عوارض مسمومیت با آرسنیک را اختلال در عملکرد دستگاه گوارش، آسیب شدید کبدی، سرطان پوست و در نهایت منجر به شوک و مرگ برشمرد.
به گفته دکتر لی، میزان آرسنیک برنج های وارداتی بیشتر از برنج ایرانی است، اما این بدان معنا نیست که برنج ایرانی فاقد آرسنیک است.
بهترین روش پخت برنج چیست؟
استادیار گروه تغذیه با اشاره به نتایج تحقیقات گفت: روش پخت برنج در قابلمه به دلیل اینکه آب در برنج باقی می ماند آرسنیک تولید نمی کند. با این حال، پختن برنج به شکل صاف شده مقداری از آرسنیک را از بین می برد. بنابراین از نظر بهداشتی برنج آبکش شده سالمتر از برنج کته است.
از نظر تغذیه ای برنج قهوه ای ارزش غذایی بالایی دارد اما از نظر سلامتی با اشاره به اینکه برنج آبکش شده سالم تر است، خاطرنشان کرد: روش پختی که میزان آرسنیک را در بدن کاهش می دهد و در عین حال ویتامین های گروه B را حفظ می کند. یافت می شود. برنج حداقل است.
این متخصص تغذیه درباره بهترین روش پخت برنج گفت: بهترین روش پخت برنج در حال حاضر این است که به ازای هر فنجان برنج خام، 4 فنجان آب در قابلمه بریزید. وقتی آب به جوش آمد، برنج را که از قبل خیس کرده اید در قابلمه بریزید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید.
بعد «برنج را بشویید و آب آن را خالی کنید، دوباره برنج را داخل قابلمه بریزید و این بار به ازای هر فنجان برنج دو پیمانه آب در قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بپزید.
ربیعی تاکید کرد. در زهکشی معمولی، مقادیر زیادی از ویتامین های گروه B از بین می رود. روش های آسیاب معمولی آرسنیک را از برنج حذف نمی کنند.
بر اساس اطلاعیه تبلیغاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی مزیت روش پخت پیشنهادی را حذف 70 درصد آرسنیک از برنج با حفظ ویتامین های محلول در آب برنج دانست. این روش به ویژه برای نوزادان و کودکان خردسال که در معرض خطر آلودگی آرسنیک هستند توصیه می شود.
انتهای پیام