رئیس سازمان نظامپزشکی: نسخ الکترونیک پزشکان در محاکم قضایی قابل استناد است
وی با بیان مزایای امضای الکترونیکی پزشکان، روسای نظام سلامت کشور، گفت: پزشکان دیگر نمی توانند نسخه های دارای امضای الکترونیکی را رد کنند. قبلاً امکان استفاده از نام کاربری و رمز عبور وجود داشت، اما در آینده نسخه الکترونیکی پزشک در دادگاه قابل ارجاع خواهد بود و مسئولیت اطمینان از امنیت نسخه و صحت نسخه بر عهده خود پزشک است. نسخه.
به گزارش شبکه، دکتر محمد رئیس زاده در مراسم رونمایی از سامانه امضای دیجیتال فقط نسخه الکترونیکی گفت: بر اساس قانون 1401، اجرای امضای الکترونیکی برای احراز هویت الکترونیکی نسخه بر عهده سازمان های نظام سلامت است. سال گذشته حدود 60 هزار کارت هوشمند امضای الکترونیکی صادر شد که حدود 12 هزار نفر در حال صدور آن هستند.
وی در خصوص تسریع در روند صدور امضای الکترونیکی کارت هوشمند و صدور 48 ساعت زمان، گفت: به نظر می رسد که کارت هوشمند به تنهایی کافی نیست، بنابراین نسخه موبایلی نیز باید مورد تایید وزارت بهداشت و رفاه باشد. امروز شاهد عرضه سامانه امضای الکترونیکی هستیم.
به گفته رئیس زاده، موضوع امضای الکترونیکی در حوزه پزشکی از راه دور بسیار کمک کننده خواهد بود.
دکتر عبدالکریم مباشر جنت، مدیر مرکز فناوری اطلاعات و فناوری اطلاعات سازمان نظام سلامت نیز در این مراسم سخنرانی کرد. ، ما چهار مرحله اساسی را دنبال کردیم. ابتدا در حوزه اطلاعاتی که اطلاعات اعضای موسسات پزشکی را با استفاده از خدمات ثبت نام رزیدنت ردیابی می کند، مشکل داشت. در مرحله دوم یک سرویس احراز هویت آنلاین طراحی کردیم که شامل 16 سرویس احراز هویت مانند شماره پزشکی، شماره ثبت اقامت و سرویس عکس است. برای صدور گواهی با وزارت بهداشت همکاری می کنیم.
وی توضیح داد که تعریف امضای الکترونیکی متفاوت است. بر اساس آیین نامه کمیسیون عالی بیمه، امضای الکترونیکی به معنای امضای الکترونیکی زیر نظر مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت است. در گذشته تمام خدمات متکی به دریافت کارت هوشمند بود.
به گفته رئیس مرکز فناوری اطلاعات و فناوری اطلاعات سازمان نظامهای سلامت، تا تاریخ 24 مرداد 1301 تعداد 114 هزار و 531 کارت هوشمند منحصربفرد صادر شده است که حدود 22 میلیارد تومان برای صدور کارت و 7 میلیارد تومان برای زیرساختهای مرتبط استفاده شده است.
وی گفت: دلایل عدم استفاده پزشکان از امضای دیجیتال پیچیدگی و دشواری امضای دیجیتال و تعداد سیستم هایی است که از امضا استفاده می کنند. آنها از کارت هایی استفاده می کنند که حدود 600 تا 900 میلیارد وون قیمت دارند. از سوی دیگر، پزشکان از تلفن همراه، رایانه، تبلت و… استفاده می کنند که همه اینها پزشکان را از استفاده از امضای الکترونیکی منع کرده و در نهایت به سمت طراحی اپلیکیشن موبایل برای امضای الکترونیکی پزشکان رفتند.
مبشرجنت در خصوص هزینه صدور امضای الکترونیکی برای پزشکان گفت: 150 هزار تومان هزینه سالیانه صدور گواهی امضای الکترونیکی پزشک است و تمامی اطلاعات به صورت رمزگذاری شده در تلفن پزشک و سازمان نظام سلامت ذخیره می شود. فقط یک کپی از امضای مجاز را رمزگذاری کنید.
حدود 1 میلیون نسخه برای حجم اطلاعات رد و بدل شده توسط سیستم پزشکی برای استفاده از گواهی امضای دیجیتال امکان پذیر است و تعداد نسخه ها هنگام در نظر گرفتن نسخه های داروخانه ها، بخش های رادیولوژی و آزمایشگاه ها مورد تاکید قرار گرفت. استفاده افزایش خواهد یافت. شما آن را پیدا خواهید کرد. قطعا برای پاسخگویی سیستم و پشتیبانی سخت افزاری و نرم افزاری به حمایت شورای اسلامی نیاز داریم.
به گزارش شبکه، نماینده کمیته اسلامی این برنامه، دکتر. فاطمه محمد بیگی گفت: خوشبختانه شورای سلامت الکترونیک در تیرماه 1400 تشکیل شد و اکنون 15 ماه است که به صورت هفتگی تشکیل شده است. در این بین به لطف ساختار دانش بنیان مجلس شورای ملی، طرز فکر جدید نمایندگان و آرای جسورانه نمایندگان، توانستم دیدار خوبی با وزارت ارتباطات و ارتباطات، شخصی داشته باشم. حفاظت از اطلاعات، مؤسسات پزشکی و مؤسسات بیمه.
وی تاکید کرد: پس از بیش از 40 جلسه در این حوزه، به 5 کمیته فرعی رسیده ایم. انحرافات کوچک در بودجه از سال 2017 به وزارت بهداشت در بخش فناوری اطلاعات نسبت داده شده است. با همکاری نزدیک شرکت های بیمه و اقدامات موثر پیشتازان در این زمینه، ماموریتی که 15 سال در این حوزه باقی مانده بود در مدت 15 ماه به پایان رسید.
او اضافه کرد: این شروعی است برای هوش، کارایی، تبیین و توانمندسازی. برداشتن این گام مهم می تواند 20 تا 30 درصد در زمان و هزینه خود صرفه جویی کند، که یک جهش هوشمندانه به جلو برای بهبود سایر فرآیندها است.
محمد بیگی گفت: امضای دیجیتال بر اساس اصول محرمانه بودن بحث شده و قرار است قراردادهای SLA بین وزارت بهداشت و سایر سازمان ها در سطح بالاتری امضا شود. فعالیت این کمیته ادامه خواهد داشت تا حرکت هوشمندسازی در حوزه سلامت به نقطه پایداری برسد. باید بستری برای وجود استارتاپ ها و وجود بخش خصوصی به شکل ویژه فراهم کنیم تا ایده ها بستر سالمی پیدا کنند.
در ادامه این برنامه دکتر وی افزود: در چند سال گذشته خدمات ارزنده ای برای بلوغ دولت الکترونیک ارائه شده است، اما در دنیای جعل و کلاهبرداری امکان پذیر بوده است، بنابراین نیاز به استفاده از خدمات ضد جعل و مبارزه با انکار است. امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
به گزارش شبکه، رئیس مرکز مدیریت و فناوری ارتباطات معاونت بهداشت، دکتر. امین بیگلرخانی در این مراسم گفت: «موضوع گذراندن کارت نظام پزشکی مستلزم دستورات و جسارت جدی دکتر رئیس زاده بود که امضای الکترونیکی یکی از مشکلات حوزه نسخه الکترونیک یعنی امتناع از نسخه را برطرف کرده است و می تواند کمک بزرگی در حوزه آنلاین باشد. توصیه های پزشکی در گفتگو با آقای وزیر در مورد افشای این سیستم طبق مواد 53 و 54، ایشان به صراحت اعلام کردند که امضای الکترونیکی پزشک با توجه به مسئولیت های قانون ذکر شده نقطه قوت است.
به گزارش شبکه، رئیس کمیته بهداشت و درمان شورای اسلامی، دکتر شهریاری همچنین درباره ادامه برنامه اظهار داشت: ما هنوز در مراحل اولیه امضای دیجیتال و نسخه های الکترونیکی هستیم، زیرا هنوز مقاومت وجود دارد. تغییر از کاغذنویسی سنتی به نوشتن الکترونیکی برای یک پزشک کهنه کار دشوار است.
او اضافه کرد: چنین مقاومتی برای بیمار مضر است و بیمار باید در نظر گرفته شود. یکی از راه حل هایی که می تواند مقاومت پزشکان را شکست دهد، استفاده از سیستمی مانند ورودی صوتی است.
انتهای پیام