ویژگی های بهترین تیغه برف پاک کن + معرفی انواع تیغه برف پاک کن خودرو
نکات مربوط به تیغه برف پاک کن (انواع + چگونگی نگهداری)
در گذشته نبود تیغه برف پاک کن باعث به وجود آمدن مشکلات متعددی برای رانندگان میشد و به محض باریدن برف یا باران رانندگان مجبور بودند برای تمیز کردن شیشه و واضح کردن دید خود، بدن خود را از پنجره ماشین بیرون برده و شیشه جلو را پاک کنند. در این مقاله به دلایل اختراع برف پاک کن، قیمت تیغه برف پاک کن و روشهای نگهداری صحیح از آن می پردازیم. با ما همراه باشید.
مخترع تیغه برف پاک کن
با وجود مشکل نبودن برف پاک کن در سالهای ابتدایی تولید خودرو، برای اولین بار در سال 1903 ایده اختراع برف پاک کن برای راحتی و امنیت بیشتر رانندگی به ذهن یک بانوی مخترع آمریکایی به اسم مری اندرسون رسید.
نسخه اولیه برف پاک کن
نسخه اولیه برف پاک کن با دو میله فلزی و مقداری مواد پلاستیکی فشرده و یک اهرم که داخل خودرو تعبیه شده درست شد که دیگر نیازی به بیرون آمدن بدن راننده هنگام رانندگی نبود و راننده با چرخاندن اهرم از داخل اتومبیل شیشه اتومبیلش را پاک میکرد.
انواع تیغه برف پاک کن های موجود در بازار:
برف پاک کن ها دارای سه نوع هستند:
- برف پاک کن فلزی ( ساده )
- تیغه برف پاک کن هیبریدی
- برف پاک کن ژله ای
برف پاک کن فلزی ( ساده ):
برف پاک کن های فلزی برف پاک کن های اولیهای هستند که از کارخانه روی ماشینها تعبیه میشوند. این برف پاک کن ها از بدنه فلزی تشکیل شده و یک تیغه معمولی که از پوشش پلاستیکی فشرده تشکیل شده دارند. عنوانهایی که این برف پاک کن ها در بازار دارند اعم است از: برف پاک کن فلزی، ساده و فابریک.
تیغه برف پاک کن هیبریدی :
این برف پاک کن ها از بدنه محکم فلری یا پلاستیک فشرده درست شدهاند و تیغه بسیار عالی و نرمی دارند که از بهترین تکنولوژی روز دنیا برخورد دارند و مناسب برای تمامی خودروها میباشند. این برف پاک کن ها بخاطر تکنولوژی عالی که داخلش به کار رفته و انعطاف پذیری بالایی که دارد، شیشه ماشین رو خیلی راحت، بدون صدا و بدون این که ذره ای کثیفی و آلودگی روی شیشه باقی بمونه رو پاک می کند.
این نوع برف پاک کن ها برعکس مدلهای فلزی هیچ گونه خط یا آسیبی به شیشه ماشین نمیرساند و دیرتر خراب میشود و نسبت به بقیه تیغه برف پاک کن ها قیمت بیشتری دارند. از این برف پاک کن ها بیشتر در مناطق کوهستانی و سردسیر استفاده می شود، چون از قدرت بالایی برخورداره و برف و یخ زدگی رو به خوبی از روی شیشه پاک میکند. به این نوع برف پاک کن ها تیغه برف پاک کن های استخوانی یا برف گیردار هم گفته میشود.
برف پاک کن ژله ای :
برف پاک کن های ژله ای دارای بدنه عالی و جدیدی هستند که از جنس پلاستیک سیلیکونی خاصی تولید شدهاند و بخاطر بدنه نرم و انعطاف پذیری که دارد به خوبی شیشه خودرو را تمیز میکند. این برف پاک کن ها بخاطر مواد عالی که داخل آنها به کار رفته از بقیه برف پاک کن ها متمایز بوده و دارای طول عمر بالایی هستند. البته با توجه به کارایی بالایی که این برف پاک کن ها دارند کمی گرانتر از برف پاک کن های عادی در بازار عرضه میشود. همچنین این برف پاک کن ها را به برف پاک کن های فلت یا تخت هم میشناسند.
نحوه نگهداری از برف پاک کن :
· پارک کردن در سایه:
تا جایی که امکان دارد خودرو را در سایه پارک کنید، نورخورشید و گرمای آن باعث از بین رفتن حالت نرمی و لاستیکی برف پاک کن شده و آن را خشک و شکننده میکند و کارایی خود را از دست میدهد.
· شیشه یخ زده را با برف پاک کن پاک نکنید:
در روزهای سرد زمستانی هیچ وقت سعی نکنید شیشه یخ زده اتومبیل خود را با برف پاک کن تمیز کنید؛ چون باعث از بین رفتن یا پارگی قسمت لاستیکی برف پاک کن میشود.
· برف پاک کن را در روز های برفی از شیشه فاصله دهید:
در روزهای برفی به علت باریدن برف و بعد آب شدن برف روی شیشه بخاطر سرمای هوا باعث میشود که برف پاک کن یخ زده و هنگام استفاده، کنده شود یا از بین برود. سعی کنید در روزهای برفی برف پاک کن خود را بالا داده تا از شیشه فاصله بگیرد تا دچار یخ زدگی نشود.
· از برف پاک کن خشک استفاده نکنید:
به هیچ عنوان در زمانی که شیشه اتومبیل خشک است برای گردگیری و تمیز کردن شیشه از برف پاک کن استفاده نکنید؛ زیرا از طرفی به شیشه اتومبیل آسیب میرساند و باعث خط و خش روی شیشه میشود و همینطور برف پاک کن را از بین میبرد.
· تیغه را هر از چند گاه تمیز کنید:
همچنین بعضی مواقع سعی کنید برف پاک کن خود را تمیز کنید چون آلودگی و گردو غبار هم باعث از بین رفتن و فرسایش برف پاک کن می شود.
خرید تیغه برف پاک کن
شما میتوانید از فروشگاه لوازم یدکی و شیشه اتومبیل رجبی، اقدام به خرید تیغه برف پاک کن کنید. تمامی اجناس قرار داده شده در فروشگاه، ضمانت قیمت و اصالت کالا دارند.
ساختار تیغه برف پاک کن خودرو
ما طبق روال همیشه برای بهبود کیفیت مقالات سعی داریم که اطلاعات جامع و کاملی را برای کاربران خود در نظر بگیریم. به همین دلیل برای شرح کامل از ساختار تیغه برف پاک کن خودرو ابتدا به مروری کوتاه از تعریف و عملکرد تیغه برف پاک کن و “انواع تیغه برف پاک کن خودرو“ می پردازیم.
برف پاک کن چیست؟
برف پاک کن یک ابزاری روی شیشه در همه خودروها است که برای از بین بردن باران، برف، ذرات کثیف، و یخ مورد استفاده قرار می گیرد. در برخی از خودروها برف پاک کن فقط روی شیشه های جلویی خودرو قرار دارد. برف پاک کن یکی از ابزارهای ضروری برای هر خودرویی است به خصوص در فصل های پاییز و زمستان.
بررسی درست کار کردن برف پاک کن قبل از شروع رانندگی در این فصل ها، واقعا مهم است؛ چرا که اگر در جاده برف و باران ببارد، بدون کار کردن برف پاک کن، قادر به ادامه رانندگی نخواهید بود.
برف پاک کن از یک بازو تشکیل شده که دارای یک تیغه لاستیکی بلند به سر این بازو وصل شده است و سمت دیگر آن دارای یک گشتاور می باشد. تیغه های برف پاک کن با حرکت روی روی شیشه های خودرو، آب، برف و یخ رو از روی شیشه، پاک می کند. امروزه در اکثر خودروها، سرعت برف پاک کن ها، قابل تنظیم می باشد. یکی با سرعت متوسط و دیگری به صورت بسیار تند.
برف پاک کن های امروزی دارای یک مخزن می باشند که با پر کردن این مخزن با آب، الکل و مایع های شوینده شیشه را تمیز می کند. برف پاک کن با پاشیدن این مایع از مخزن خود روی شیشه ها و با حرکت کردن تیغه ها بعد از پاشیدن این مایع، شیشه خودروی شما را تمیز می کند. همچنین در برخی از خودروهای لاکچری، این امکانات روی چراغ های خودرو نیز نصب شده اند تا چراغ را تمیز کند.
تیغه های به کار رفته در برف پاک کن ها دارای طول عمر بیشتر می باشند. این تیغه ها در برابر سرما و گرمای شدید، بسیار مقاوم هستند. طوری که چندین ساعت می توانند به صورت پیوسته کار کنند. تیغه های برف پاک کن به سه مدل معروف ژله ای، معمولی و هیبریدی تقسیم بندی می شوند. البته یک مدل دیگر هم وجود دارد که تیغه برف پاک کن برف گیردار است که خیلی برای عموم کاربرد ندارد.
اگر شما راننده هستید، به احتمال زیاد تا الان متوجه شده اید که برای راننده، هیچ چیز خطرناک تر از نداشتن دید خوب در حین رانندگی نیست. بارش شدید برف و باران بعضی وقتا به گونه ای است که راننده خودرو را کلا کور می کند و راننده قادر به دیدن جلوی خود نیست. در این نوع مواقع است که برف پاک کن اهمیت خود را نشان می دهد. در ادامه با ما همراه باشید، تا با همه ی مدل های برف پاک کن و نحوه “عملکرد تیغه برف پاک کن“ و ساختار تیغه برف پاک کن را برای شما توضیح دهیم.
انواع تیغه برف پاک کن
همانطور که در بالا اشاره کردیم، برف پاک کن یکی از ابزارهای ضروری برای هر خودرویی می باشد به همین سبب، انتخاب تیغه برف پاک کن مناسب، دارای اهمیت زیادی است. تیغه برف پاک کن ها به سه مدل ژله ای، معمولی و هیبریدی و نمونه دیگر آن برف گیردار در بازار وجود دارد.
1. تیغه برف پاک کن فلزی (معمولی)
تیغه برف پاک کن معمولی، ساده ترین و متداول ترین نوع تیغه روی خودروها می باشد. از پلاستیک فشرده شده، در تیغه برف پاک کن معمولی استفاده شده است. در ایران به تیغه برف پاک کن معمولی، تیغه فابریکی هم گفته می شود. از تیغه معمولی، در اکثر خودروهای داخلی استفاده می شود و دارای قیمت مقرون به صرفه ای نیز می باشد.
2. تیغه برف پاک کن ژله ای
تیغه برف پاک کن ژله ای، بهترین نوع تیغه برف پاک کن می باشد. این تیغه، نسل جدیدی از تیغه های برف پاک کن نسل جدید می باشد. جنس این تیغه از سیلیکون می باشد. این امر باعث شده که این تیغه ها طول عمر بیشتر و در برابر سرما و گرما مقاومت بیشتری داشته باشند. یک ویژگی بسیار مفید تیغه ژله ای این است که موقع تمیز کردن شیشه های خودرو، هیچ لکه ای از آب روی شیشه به جا نمی گذارد. تیغه برف پاک کن ژله ای مناسب برای افرادی است که در شرایط بارانی بیشتر رانندگی می کنند.
3. تیغه برف پاک کن هیبریدی
هیبریدی یا ترکیبی همانطور که از نام آن مشخص است، ترکیبی از برف پاک کن های معمولی فلزی و ژله ای هستند. در واقع از مزایای عملکرد برف پاک کن های فلزی و ویژگی های آیرودینامیکی و ظاهر برف پاک کن های ژله ای برخوردار هستند. تیغه ژله ای از یک نقطه به بازوی برف پاک کن متصله ولی تیغه هیبریدی از چند نقطه متصل است، که این امر نشان دهنده این است که تیغه هیبریدی قدرت و سرعت پاک کنندگی بیشتری نسبت به ژله ای دارد.
4. تیغه برف پاک کن برف گیردار
تیغه برف پاک کن برف گیردار، خیلی برای عموم شناخته شده نیست و خیلی مورد استفاده قرار نمی گیرد. این تیغه مناسب برای افرادی است که در مناطق کوهستانی که اکثرا بارش برف و باران زیاد هست، مناسب می باشد. تیغه برف گیر دار مخصوص پا کردن یخ و برف های سخت و زیاد از روی شیشه های خودرو می باشد.
ساختار تیغه برف پاک کن
ساختار تیغه برف پاک کن به گونه ای است که شاید در نگاه اول ساده به نظر بیاد ولی اینطور نیست. در این قسمت از متن میخواهیم به ساختار تیغه برف پاک کن بپردازیم.
در انتهای هر تیغه برف پاک کن، پوششی از جنس لاستیک قرار دارد که هدف آن، پاک کردن برف، باران، خاک و دیگر موارد است. موقعی که تیغه برف پاک کن خودرو تازه است، در حین کار کردن به خوبی و بدون هیچ لکه ای شیشه خودرو را تمیز می کند. اما با گذشت زمان و با انباشته شدن گرد و خاک روی این تیغه های برف پاک کن، باعث ایجاد شکاف و بریدگی روی لاستیک ها می شود و باعث می شود که مثل روز اول شیشه خودرو را به خوبی و بدون لکه تمیز نکند.
ساختار تیغه برف پاک کن به گونه ای است که فشار هر دوی آن ها یکسان است. ولی اگر گرد و خاک روی شاخه های کوچک تیغه (جایی که لاستیک به تیغه متصل شده است) جمع شود، فشار این دوتا تیغه برف پاک کن، برابر نخواهد بود و باعث می شود در موقع پاک کردن، لکه روی شیشه باقی بماند. برای جلوگیری از این کار باید از پوشش های محافظ برف پاک کن استفاده کنید.
در ماشین های امروزی، ساختار تیغه برف پاک کن به گونه ای است که سرعت حرکت آن روی شیشه، قابل کنترل است. و حتی در برخی از ماشین ها بیش از 10 حالت وجود دارد.
اگر در حین بارش شدید، درحال رانندگی هستید، اگر سرعت برف پاک کن شما کم باشد، باعث اختلال در رانندگی می شود. و اگر سرعت برف پاک کن بیش از اندازه باشد، بازهم برای راننده مشکل واضح دیدن جلو، به وجود خواهد آمد. به همین دلیل، خودروسازان از سنسورهای تشخیص باران در ماشین های جدید استفاده کرده اند.
نحوه عملکرد سنسورهای تشخیص باران به گونه ای است که اگر روی شیشه، آب به مقدار لازم برای به حرکت در آوردن این تیغه ها باشد، خود برف پاک کن بصورت خودکار شروع به کار کردن می کند. در سنسورهای تشخیص باران، از تابش فروسرخ با زاویه 45 درجه به شیشه جلو، از خیس بودن یا خشک بودن شیشه، مطلع می شود.
اگر تابش بازتابی از روی شیشه به این سنسورها کم باشد، تیغه های برف پاکن خودرو، بصورت خودکار شروع به کار می کند.
اجزای مهم ساختار تیغه برف پاک کن کدامند؟!
برف پاک کن شیشه از قسمت های مختلف زیر ساخته شده است:
بازوی برف پاک کن شیشه:
این قسمت معمولاً از فلز ساخته شده است.
اتصالات:
این اتصالات، تیغه برف پاک کن را به بازوی برف پاک کن متصل می کنند. مهم است که از کانکتور مناسب استفاده کنید تا مطمئن شوید که برف پاک کن بی صدا و به طور کارآمد عمل می کند.
خم کننده های فنری (داخل یا خارج تیغه لاستیکی):
خم کننده های فنری به این دلیل استفاده شده اند که تیغه لاستیکی فشار یکنواخت و حتی پاک کننده را در تمام طول کار خود حفظ کند. انحنای خم کننده های فنر با شیشه جلو خودرو مطابقت دارد تا بین تیغه و شیشه تماس کامل داشته باشید.
عنصر لاستیکی:
ساخته شده از لاستیک طبیعی لبه انعطاف پذیر را تضمین کند؛ زیرا تیغه در پایان هر ضربه در طول شیشه جلو تغییر زاویه می دهد. عنصر لاستیکی که با شیشه تماس پیدا می کند برای کاهش اصطکاک با یک پوشش مخصوص و پودر گرافیت به صورت سطحی تامین می شود و مشخصات دقیق تشکیل شده باعث می شود زاویه ای صاف را در حین چرخاندن برف پاک کن به جلو و پایین شیشه جلو تضمین کند.
اسپویلر:
اسپویلر بر روی برف پاک کن شیشه جلو رانندگان نصب شده است تا کارآیی آیرودینامیکی آن را کاهش داده و در هنگام رانندگی با سرعت زیاد، بادگیر را کاهش دهد. از بین همه این قسمت ها، عنصر لاستیکی قسمتی است که بیشتر در معرض سایش قرار می گیرد. به خصوص که لاستیک حتی بدون استفاده به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید و آب و هوا خراب می شود.