بحران کرونا در ایران چه زمانی تمام میشود؟ / آخرین وضعیت واردات واکسن
یکی از اعضای اتاق بازرگانی تهران گفت که علی رغم همه شعارهای وی ، دولت آمریکا مانعی جدی برای واردات واکسن به ایران است.
ناصر ریاحی در مصاحبه با شبکه ، گفت: “كواكس ، برنامه جهانی واكسیناسیون سازمان بهداشت جهانی ، با توجه به جمعیت و خطر تعریف شده برای كشورهای جهان اجازه می دهد سهمیه واكسن های تولید شده برای ویروس كرونا را تعیین كنند.” و ایران نیز در این لیست است.
وی ادامه داد: “برخلاف بسیاری از داروهای دیگر که وارد کشور می شوند و بخش خصوصی نقشی اساسی دارد ، کواچ اعلام کرده است که فقط در این برنامه با دولت همکاری خواهد کرد و این کار ایران را دشوار کرده است.” . با این وجود ، در حالی که بخش خصوصی در طول سال ها به دنبال راه هایی برای كاهش فشار بر تحریم ها و واردات دارو بوده است ، اما این امر برای دولت بسیار دشوار است. دولت ایران قبل از تأمین مالی محدودیت هایی داشت ، واریز ارز مورد نیاز برای خرید واکسن را دشوار می کرد.
اعضای اتاق بازرگانی تهران دولت آمریكا را به دلیل جلوگیری از واردات واكسن ایران محكوم كردند و گفتند: “از آنجا كه جامعه ایران مانند بسیاری دیگر از كشورهای جهان با گسترش تاج روبرو است ، ایالات متحده همچنان به طور وحشیانه موانع و محدودیت ها را برطرف می كند. “او گفت. همانطور که رئیس کل بانک مرکزی گفت ، این مشکل هنگام خرید واکسن نیز ظاهر می شود. در این زمینه ، جامعه بین المللی حداقل باید وارد شود تا به ایران اجازه دهد وجوه واکسن را در موقعیت دارایی های بلوکه شده سپرده و از این مشکلات جدی عبور کند.
به گفته ریاحی ، اظهارات جدید وزیر بهداشت نشان می دهد که ایران سرانجام توانسته راهی برای پرداخت هزینه واکسن پیدا کند ، به این امید که حداقل بخشی از جمعیت کشور در اولین فرصت واکسن دریافت کنند.
وی در پاسخ به این سوال که چه مقدار واکسن در چارچوب برنامه کواکسیال جهانی به ایران تحویل داده می شود؟ وی توضیح داد: “این برنامه جهانی با هدف کاهش فشار تاج بر پرسنل پزشکی و گروه های آسیب پذیر است و سهمیه ها با توجه به جمعیت کشور تعیین شده است.” طبق تخمین Kvax ، تقریباً 16 میلیون و 800000 واکسن در ایران مربوط به ایران است.
یکی از اعضای اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: “با توجه به کادر پزشکی درست در مقابل تاج و نیاز به واکسیناسیون در گروه بالای 60 سال ، می توان گفت که در این گروه سنی نیز بخشی مهم از بیماران زمینه ای است.” بخش مهمی از تلفات و تعداد افراد شدیداً مبتلا به این بیماری کاهش می یابد و قطعاً تعداد روزانه کشته ها یک رقمی خواهد بود. این بدان معناست که قسمت مهم بحران کرون به پایان رسیده است.
زمان تخمینی برای واکسیناسیون
ریاحی همچنین در مورد زمان ورود این واکسن ها به ایران صحبت کرد. “كواكس تاكنون حدود 1 میلیارد دوز واكسن خریداری كرده است كه این تعداد تحت سهمیه سایر كشورها را فراهم می كند.” به دلیل محدودیت های مسیر تولید ، این واکسن بعید است از یک مکان وارد شود ، اما واردات ادامه خواهد داشت زیرا باید طبق برنامه استفاده و چند هفته تجویز شود. . تا آوریل یا مه سال جاری ، می توانید انتظار داشته باشید که همه گروه های خطرناک در ایران و شهروندان بالای 60 سال واکسینه شوند ، به این ترتیب بحران کرونا و میزان بالای مرگ و میر ناشی از ویروس پایان می یابد و بقیه افراد در مرحله بعدی واکسینه می شوند. اگر خدا بخواهد ، ما برای ریشه کن کردن آن پیش خواهیم رفت.
وی درباره این سوال که آیا واکسنی که به ایران می رسد توسط Pfizer تولید می شود ، توضیح داد. همانطور که قبلاً اعلام شده بود ، واکسن های فایزر باید در دمای 70- درجه سانتیگراد ذخیره و حمل و نقل شوند که امکانات لازم را فراهم می کند. بر اساس سخنرانی اخیر رئیس انستیتو پاستور ، آنچه در ایران و در بسیاری دیگر از کشورهای جهان دشوار و غیرممکن است احتمالاً در ایران مشکل است.
یکی از اعضای اتاق بازرگانی تهران در ادامه گفت: البته در حال حاضر چندین شرکت آنتی ویروس دیگر نیز در مراحل پایانی خود هستند. یک شرکت آمریکایی گفت که واکسن نیازی به ماندگاری در -70 درجه سانتیگراد ندارد و حمل آن آسان است. علاوه بر این ، واکسن های تولید شده در چین و هند تأییدیه های قوی نشان می دهند که نشان دهنده ایمنی آنها است ، از جمله در اتحادیه اروپا. البته ، قیمت واکسن چینی بسیار بالا است ، اما به هر حال می تواند بخشی از گزینه باشد.
ریاحی همچنین از واکسن کرونا ایرانی و میزان امید به موفقیت آن صحبت کرد. “ما قبلاً واکسنهایی را با استفاده از روشهای ویروسی ضعیف در ایران طراحی و تولید کرده ایم. بنابراین در شرایط فعلی بسیار امیدواریم که محققان ایرانی بتوانند این کار را انجام دهند. ما می توانیم به نتایج قطعی دست پیدا کنیم و به مردم واکسن داخلی بدهیم. البته با توجه به اینکه این واکسن ماه ها طول می کشد تا به مرحله نهایی خود برسد ، باید سعی کنیم از همه گزینه های بین المللی برای تأمین هرچه بیشتر نیازهای مبرم کشور استفاده کنیم.
انتهای پیام