کاربرد کمپرسور اسکرو در صنایع مختلف

کمپرسور اسکرو چیست  ؟

همان‌طور که گفته شده کمپرسورها از نظر عملکرد به دو دسته دینامیکی و جابجایی مثبت تقسیم می‌شوند. کمپرسورهای هوای جابجایی مثبت خود به دو دسته کمپرسورهای دوار و کمپرسور پیستونی تقسیم می‌شوند. کمپرسورهای اسکرو در اصل نوعی از کمپرسورهای دوار هستند که هوا را از اطراف گرفته و وارد بخش هواساز می‌کنند. هواساز دارای دو روتور مارپیچی است و همیشه در حال چرخش هستند. زمانی که هوا وارد دستگاه می‌شود و به این روتورها می‌رسد حجم آنها به‌شدت کاهش پیدا می‌کند و این باعث می‌شود انرژی جنبشی مولکول‌های هوا بالا برود و در نهایت وارد مخزن کمپرسور شده و آماده استفاده خواهد شد

قطعات تشکیل‌دهنده‌ کمپرسور باد اسکرو و مزایای آنها

به‌صورت کلی انواع کمپرسور اسکرو مانند سایر کمپرسورها از قطعات مختلفی تشکیل شده‌اند که هر کدام از آنها دارای وظایف مشخصی هستند. مهم‌ترین قطعات کمپرسور اسکرو به شرح زیر هستند:

سیلندرهای فشرده‌سازی

فیلترهای هوا

بلبرینگ (یاتاقان)

شیر مکش

موتور

سیستم کنترل

مخزن ذخیره‌سازی

انواع کمپرسور اسکرو و کاربردهای آنها

کمپرسور هوای اسکرو به‌صورت کلی به دو دسته کمپرسورهای خشک و کمپرسورهای روغنی تقسیم می‌شوند که هر کدام از آنها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و می‌توانند کاربردهای متعددی داشته باشند

کمپرسور اسکرو روغنی یا اویل اینجکت از جمله انواع کمپرسور اسکرو است که از روغن برای خنک کردن هوای فشرده، جلوگیری از برگشت فشار، روانکاری پوسته و روانکاری روتورها استفاده می‌کند. فشاری خروجی از واحد هواساز در کمپرسورهای اسکرو روغنی حداقل باید 4 بار باشد تا قادر به سیرکوله کردن روغن به داخل آن باشد. کمپرسورهای Oil Inject مزایای متعددی دارند که مهم‌ترین آنها شامل روغن‌کاری راحت بیرینگ‌ها، تماس دائمی روتور با روغن، جلوگیری از بازگشت هوا در ایرند، آب‌بندی شدن روتورها در ابتدا و انتهای به‌وسیله بدنه، دمای پایین هوای فشرده به دلیل جذب گرما توسط روغن، تولید صدای پایین و عدم اصطکاک روتورها می‌باشند.

کمپرسور اسکرو بدون روغن

کمپرسور هوای Oil Free از دیگر انواع کمپرسور اسکرو است که ساختاری مشابه کمپرسورهای روغنی دارد و تفاوت عمده آنها این است که این کمپرسورها از هوا برای خنک کردن قطعات خود استفاده می‌کنند و از روغن استفاده نمی‌شود. در اصل در این کمپرسور هوا به‌جای روغن، آب به محفظه تراکم تزریق می‌شود و برای آنکه بتواند فشار مورد نیاز را تأمین کند می‌توانند هم به‌صورت کمپرسورهای تک‌مرحله‌ای و هم به‌صورت کمپرسورهای دومرحله‌ای تولید شوند. ازآنجایی‌که در این کمپرسور روغنی وجود ندارد دمای هوای فشرده شده بسیار بالا است. از مهم‌ترین مزیت‌های این کمپرسورها می‌توان به مواردی همچون عدم ایجاد آلودگی در هوای فشرده به دلیل نبود روغن، فشرده‌سازی انواع گازهای مختلف، داشتن سرعت بیشتر نسبت به کمپرسور روغنی، استفاده از آب برای خنک کاری، تولید صدای بسیار کم و … اشاره کرد

کاربردهای انواع کمپرسور اسکرو

به‌صورت کلی کمپرسورهای اسکرو از جمله پرکاربردترین کمپرسورها در صنایع و مشاغل مختلف هستند و در هر صنعت و شغلی با توجه به شرایط محیطی و جغرافیایی، میزان فعالیت کمپرسور، قدرت و توان مورد نیاز برای تأمین انرژی دستگاه‌ها و … می‌توان از کمپرسورهای روغنی یا خشک استفاده کرد. مهم‌ترین کاربردهای انواع کمپرسورهای اسکرو به شرح زیر می‌باشند:

استفاده در صنایع مختلفی مانند صنعت خودروسازی، صنعت الکترونیک، صنایع شیمیایی

استفاده در صنعت هوایی برای تولید هوای فشرده برای موتورهای توربین

استفاده در پزشکی و دندانپزشکی

استفاده در وسایل حمل‌ونقل و کامیون‌ها

استفاده در آزمایشگاه‌ها

استفاده در مشاغلی که به فشار هوای کمتر از ۱۳ بار نیاز دارند.

استفاده در کارخانه‌های مختلف

کمپرسور اسکرو از جمله کمپرسورهایی است که با عملکرد و مزیت های فوق العاده خود توانسته نظر صاحبان مشاغل و صنعتکاران را به خود جلب نماید. کاربرد کمپرسور اسکرو بیشتر به صنایع محدود میشود و کمتر از آن برای مصارف غیر صنعتی استفاده میشود. کاربرد نسبت به سایر کمپرسورها بیشتر بوده و قادر است تا هوای متراکم به مراتب با کیفیت تریرا تولید کند.

کمپرسور اسکرو به دو نوع یک پیچه و دو پیچه تقسیم بندی میشود که هر دو نیز کاربرد های زیادی در صنایع گوناگون دارند. کاربرد کمپرسور اسکرو نوع یک پیچه به دلیل اینکه از یک قطعه پیچ مانند در آن استفاده شده است و میتواند فشار باد کمتری را ایجاد کند به مراتب نسبت به نوع دو پیچه که قادر به تولید هوا با فشار زیاد میباشد در اکثر صنایع بیشتر است. همانطور که میدانید صنایع به کمپرسورهایی نیاز دارند که بتواند فشار هوای متراکم تری را ایجاد کند که به همین دلیل کاربرد  دو پیچه بیشتر میباشد.

کمپرسور اسکرو در دو نوع روغنی و بدون روغن یا همان خشک نیز تولید میشود. کاربرد کمپرسور اسکرو خشک و همچنین روغنی نیز نسبت به نوع فعالیت صنایع متفاوت میباشد. در صنایع مختلف نسبت به نوع  محصولی که تولید میشود یک نوع از کمپرسورهای نام برده شده یعنی روغنی و همچنین خشک کاربرد دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم نمود.

کاربرد کمپرسور اسکرو روغنی به صنایعی محدود میشود که در آنها مواد غذایی و بهداشتی تولید نمیشود زیرا از روغنی که در داخل دستگاه جاری میباشد ممکن است به همراه باد به بیرون تراوش کند. کاربرد کمپرسور اسکرو خشک هیچ محدودیتی ندارد و امروزه از آن در بیشتر صنایع و بخصوص صنایع غذایی و همچنین دارویی استفاده زیادی میشود.

البته کاربرد کمپرسور اسکرو روغنی موجب شده تا اصطهلاک ایجاد شده میان قطعات داخلی دستگاه تا حد بسیار زیادی کاهش یابد و در نتیجه عمر قطعات به مراتب بالاتر از کمپرسور  خشک باشد. در درون کمپرسور اسکرو روغنی همواره روغن جریان دارد که این روغن ساییدگی قطعات را به پایینترین حد خود میرساند. کاربرد کمپرسور اسکرو روغنی یک مزیت دیگری را نیز بوجود می‌ آورد که آن هم عدم ایجاد حرارت میباشد. روغن موجب خنک شدن قطعات داخلی میشود که به همین دلیل میتوان مدت زمان زیادی از دستگاه بدون آنکه آسیبی به قطعات وارد شود استفاده نمود.

را میتوان از کمپرسورهایی دانست که در ساخت آن سعی شده تا تمامی معایب دیگر کمپرسورها حذف شوند. حذف معایب دیگر کمپرسورها یکی از عوامل تاثیرگذار در افزایش کاربرد کمپرسور اسکرو میباشد.

از جمله معایبی که در کمپرسورهای دیگر بخصوص کمپرسور پیستونی وجود دارد صدای زیاد، مصرف بالا، هزینه نگهداری بالا و موارد دیگر میباشد که همگی باعث شده اند تا کاربرد کمپرسور اسکرو نسبت به دیگر کمپرسورهای موجود بیشتر باشد و صاحبان صنایع و مشاغل گوناگون ترجیح میدهند تا از این نوع کمپرسور اسفاده نمایند.

افزایش کاربرد  باعث شده تا برندهای متعددی از این نوع کمپرسور در فروشگاه ها، شرکت ها و بطور کلی مجموعه هایی که در این زمینه فعالیت میکنند بفروش برسد. به همین دلیل اگر شما هم از جمله افرادی هستید که قصد خرید کمپرسور اسکرو را دارید بهتر است دستگاهی را تهیه نمایید که متناسب با نوع فعالیت شما باشد. پیشنهاد میشود تا مجموعه هایی را برای خرید کمپرسور اسکرو انتخاب نمایید که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت میکنند زیرا این مجموعه ها میتوانند مشاوره اختصاصی را در اختیار شما قرار دهند و دستگاهی متناسب با نوع فعالیت شما را معرفی کنند.

 

دکمه بازگشت به بالا