نکات لازم جهت انتخاب صحیح درایر کمپرسور

چرا باید از درایر (Air Dryer) هوا استفاده کرد؟

همانطور که از نام خشک کن بر می آید، این دستگاه به منظور حذف رطوبت از هوا مرود استفاده قرار می گیرد. بدین وسیله، ابزارها، ماشین آلات گران قیمت، لوله ها و اتصالات از خوردگی و پوسیدگی محافظت می شوند.

آب  در سیستم هوای فشرده چگونه ایجاد می شود؟

کمپرسور حجم زیادی از هوا را مکش می کند و فشار آن را به ۷ برابر فشار هوای محیط می رساند هوای محیط همواره دارای مقداری آب به صورت بخار می باشد. نکه در این مسئله است که هوا قابلیت فشرده شدن را دارد ولی آب نه!! در نظر بگیرید که کمپرسور شما ۷ متر مکعب هوا را مکش می کند و آن را فشرده می سازد و تبدیل به ۱ متر مکعب هوا با فشار ۷ بار کند. ۷ متر مکعب هوایی که وارد شده دارای آب است بعد از فشرده سازی، حجم آن به ۱ متر مربع رسیده  است ولی حجم آب همانقدر باقی مانده است (مایعات فشرده نمی شوند).

به عبارتی مقدار آبی که در ۷ متر مکعب هوا وجود داشت، هم اکنون در ۱ متر مکعب هوا وجود دارد و میزان آب در مقیاس حجم افزایش یافته است. هر چقدر دما بالا تر باشد هوا می تواند مقدار بیشتری آب را در خود نگه دارد. با پایین آمدن دما، توانایی هوا در نگهداری رطوبت کاهش می یابد و آب از هوا جدا می شود. زمانی که هوا از کمپرسور خارج می شود حدود ۲۰-۳۰ درجه گرم تر از هوای محیط است. با مرور زمان هوا در مخزن خنک می شود و بخار آب موجود در هوا، به مایع تبدیل شده و در مخزن جمع می شود.

نکات طلایی برای انتخاب کمپرسور اسکرو و درایر

این دستگاه می‌تواند نیاز کارخانه را همه روزه و در طول 24 ساعت، تامین کند. شما در حین کمپرسور اسکرو ممکن است با مدل‌های مختلفی روبه رو شوید. در این مقاله قصد داریم شما را با نکات مهم حین خرید انواع درایر کمپرسور آشنا کنیم.

کاربرد انواع کمپرسور

هوای پاک و به دور از هرگونه آلاینده‌ای، نیاز اساسی در هر صنعت به حساب می‌آید. وجود بیش از حد آلاینده و رطوبت نه تنها محصول تولیدی بلکه دستگاه‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. هوایی پاک در محیط کارخانه برای سلامت کارکنان نیز حیاتی است و عملکرد آن‌ها را بهینه می‌کند. وجود رطوبت و آب بیش از حد در محیط می‌تواند عملکرد هر یک از دستگاه‌ها را مختل کند. در چنین شرایطی احتمال آسیب به سیستم الکترونیکی دستگاه‌ها بالا می رود؛ هم‌چنین مستعد زنگ زدگی می‌شوند. با توجه به دلایل ذکر شده؛ استفاده از کمپرسور اسکرو در صنایع کوچک و بزرگ جزء الزامات به حساب می‌آید.

نکات مهم در خرید کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو با توجه به جابه‌جایی مثبتی که به منظور فشرده‌سازی هوا ایجاد می‌کند؛ شناخته می‌شود. این دستگاه یک انتخاب خوب به منظور هواسازی و تعویض مداوم آن به شمار می‌رود. کمپرسور اسکرو محدوده فشار 5 تا 13 بار ایجاد می‌کند و ظرفیت تولید هوای بالای 1200 لیتر در دقیقه را دارد. این ویژگی‌های ذکر شده؛ این محصول را در بین سایر کمپرسورهای موجود در بازار متمایز می‌کند. خود کمپرسور اسکرو انواع و مدل‌های گوناگونی دارد که ممکن است شما در حین خرید سردرگم شوید. از فاکتورهای مهمی که باید در حین خرید آن‌ها را به یاد داشته‌باشید؛ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·         محل استفاده

قبل از خرید باید به دقت محل کار خود را در نظر بگیرید. ابعاد کارخانه و میزان حساسیت دستگاه‌ها از جمله مواردی هستند که باید آن‌ها را به دقت بررسی کنید. در صورتی که محدودیت مکانی داشته باشید؛ باید کمپرسورهایی در اندازه کوچک‌تر را خریداری کنید. در صورتی که نیاز به هواسازی مداوم نداشته باشید و صرفا به منظور تامین باد ابزارهای بادی قصد خرید کمپرسور را داشته باشید؛ در این موارد خرید کمپرسور اسکرو توصیه نمی‌شود.

·         حجم و فشار کمپرسور

در کاتالوگ هر یک از محصولات، به طور دقیق ویژگی هر یک نوشته می‌شود. در حین خرید شما باید به فشار و حجم ایجاد شده توسط کمپرسور، دقت کنید. در صورت خرید کمپرسور با فشار کم‌تر از مقدار مورد نیازتان، ممکن است دوباره مجبور به خریداری دوباره یا تعویض آن شوید.

·         قیمت

هزینه یکی از اصلی‌ترین فاکتورهایی است که خرید را تحت تاثیر قرار می‌دهد. عوامل مختلفی قیمت را تغییر می‌دهند. قبل از خرید باید به دقت برندهای مختلف داخلی و خارجی تولید کننده کمپرسورهای مختلف را بررسی کنید.

تفاوت دایرهای مختلف

درایر نیز یکی از محصولات کاربردی، به منظور افزایش کیفیت هوای فشرده و راندمان سیستم است. خرید درایر برای صنایع مختلف ممکن است در ابتدای کار به یک موضوع جدی تبدیل شود. برای حل این مشکل ما به بررسی دقیق انواع درایرهای موجود در بازار و تفاوت بین آن‌ها می‌پردازیم.

در حالت کلی دو نوع درایر جذبی و تبریدی در بازار وجود دارد که تفاوت‌هایی باهم دارند. مهم‌ترین وجه تمایز بین این دو به فاکتور PDP مربوط می‌شود. در زبان ساده می‌توان فاکتور PDP را به عنوان شبنم در فشار ثابت معرفی کرد. نقطه شبنم را می‌توان مشابه با رطوبت هوا در نظر گرفت که با دما نسبت مستقیم دارد. با افزایش دما مقدار نقطه شبنم نیز افزایش می‌یابد و مقدار آن در دمای 100 درجه سانتی گراد، 550 گرم رطوبت در متر مکعب اندازه گیری می‌شود.

 انواع درایرهای موجود در بازار

با این تعریف نقطه شبنم در فشار ثابت می‌توان طبقه بندی خوبی از عملکرد درایر تبریدی و جذبی داشت. در حالت کلی درایر جذبی به منظور خشک کردن هوا، عملکرد با کیفیت‌تری نسبت به درایر تبریدی دارد. بر اساس نقطه شبنم عملکرد درایرهای مختلف را می‌توان به صورت زیر طبقه بندی کرد.

·         درایر جذبی

این نوع درایر را می‌توان در 3 کلاس مختلف دسته بندی کرد:

کلاس1

درایر جذبی کلاس 1 حساس‌ترین نوع درایرها به حساب می‌آید. این محصول با نقطه شبنم -70 درجه سانتی گراد، در صنایع با حساسیت بالا نظیر تولید دارو و مکمل ها از آن‌استفاده می‌شود.

کلاس2

درایر جذبی کلاس 2، نقطه شبنم -40 درجه سانتی گراد ایجاد می‌کند. از این درایر، در صنایع غذایی مختلف می‌توان استفاده کرد.

کلاس3

درایر جذبی کلاس3 نسبت به دو نمونه قبلی، حساسیت کم‌تری دارد و نقطه شبنم -20 درجه سانتی‌گراد ایجاد می کند. از این درایر نیز در صنایع غذایی عمومی می‌توان بهره برد؛ که حساسیت آن کم‌تر از درایر کلاس2 است.

·         درایر تبریدی

درایرهای تبریدی را بر اساس نقطه شبنم و ساختار مهندسی آن‌ها، می‌توان در 2 دسته زیر تقسیم بندی کرد:

·         درایر وارداتی

درایرهای تبریدی وارداتی عملکرد بهتری دارند و نقطه شبنم +3 درجه سانتی گراد را ایجاد می‌کنند. این نوع درایرها اندازه کوچکتری نسبت به درایرهای جذبی اشغال می‌کنند. در حالت کلی می‌توان درایرهای تبریدی را از نظر اندازه نصف درایرهای جذبی در نظر گرفت. این موضوع در حین خرید درایر برای صنایع کوچک، اهمیت خود را نشان می‌دهد.

·         درایر برندهای متفرقه

درایرهایی تبریدی تولید شده در برندهای داخلی، نقطه شبنم +5 الی +9 درجه سانتی گراد را ایجاد می‌کنند. به دلیل مهندسی متفاوتی که در این نوع درایرها دیده می‌شود؛ نیاز به تعویض فیلتر و تعمیر در آن‌ها زودتر رخ می‌دهد.

قیمت درایرهای مختلف

شما با توجه به کاربردی که از درایر جذبی یا تبریدی در کسب و کار خود احتیاج دارید می‌توانید؛ درایر مناسب خود را انتخاب کنید. علاوه بر عملکرد، در حین خرید باید قیمت را هم در نظر بگیرید. از بین درایرهای موجود، درایر جذبی کلاس 1 به دلیل حساسیت بیشتر، قیمت بالاتری دارد. قیمت درایر تبریدی وارداتی، مابین هزینه خرید درایر کلاس2 و 3 قرار می‌گیرد.

کدام یک درایر جذبی یا درایر تبریدی؟!

کدام یک از این درایر ها بهتر است؟ انتخاب درایر جذبی یا تبریدی بستگی  به دمای هوایی دارد که سیستم در آن کار می کند. در اکثر مواقع درایرهای تبریدی پاسخگو کار شما هستند این درایرها تا دمای هوای ۳ درجه سلسیوس آب را از سیستم حذف می کنند. تا زمانی که دما زیر ۳ درجه نباشد مشکلی از نظر وجود آب در سیستم مشاهده نمی شود ولی در صورتی که سیستم هوای فشرده شما در محیط های سرد یا خارج از فضای بسته است و دمای محیط معمولا زیر ۲ درجه سانتیگراد است درایرهای دسیکانت گزینه خوبی است.

نکات مهم در انتخاب درایر

هنگام خرید درایر باید به دو نکته  توجه داشت. حجم هوا، ماکسیم فشار و نوع درایر تبریدی یا جذبی ( درایر های تبریدی از لحاظ قیمت و مصرف انرژی اقتصادی تر هستند. قیمت خرید و هزینه برق مصرفی تنهاهزینه های شما نیستند، هزینه پنهان دیگری در خرید درایر وجود دارد: افت فشار در سیستم : درایر ها به طور معمول سبب افت فشار تا ۰٫۳ bar  می شوند. این بدین معناس که باید کمپرسورتان را  در فشار بالاتر تنظیم کرد.

این امر سبب مصرف بیشتر برق می شود. کیفیت درایرها تاثیر مستقیم در افت فشار دارد. دوم اینکه اگر قصد خرید درایر جذبی دارید  توجه کنید که به چه روشی احیا انجام می شود. اگر فرایند احیا مواد جاذب به وسیله هوای فشرده صورت می پذیرد این به این معناست که ۱۵% تا ۲۰ % از ماکزیمم ظرفیت درایر هدر می رود چه چیزی رطوبت گیر ( خشک کن ) تبریدی باید بدانید

دکمه بازگشت به بالا