نحوه عملکرد ریموت کنترل درب های اتوماتیک چگونه است؟

سیستم درب اتوماتیک دورانی دو لنگه با جک الکترومکانیکی با نام های دیگر نظیر درب برقی پارکینگ اصفهان (درب ریلی) درب ریموت –درب کنترلی و درب اتوماتیک نیز شناخته می شود . این سیستم از یک مجموعه تجهیزات و ادواتی تشکیل شده است که هر کدام دارای وظیفه خاص می باشد . تیم مجموعه با عملکرد خود باعث می شود که درب اتوماتیک با رعایت ایمنی کامل باز و بسته شود .

گم شدن ریموت درب اتوماتیک و اقداماتی که باید انجام داد؟

استفاده از درب و پنجره به عنوان یک عامل حفاظتی و امنیتی در ساختمان های مختلف از سال های دور گسترش داشته است. در طول سال ها این درب ها دچار تغییرات زیادی شده اند و از لحاظ ظاهر و جنس در انواع مختلفی تولید شده اند. با پیشرفت تکنولوژی و اتوماتیک شدن بسیاری از وسایل و دستگاه ها، درب ساختمان ها نیز به این سیستم مجهز شدند و درب های اتوماتیک را که امروز از پرطرفدارترین نوع درب می باشد را ایجاد کرده اند.

اتوماتیک شدن درب ها به راحتی کار کاربران و همچنین ایجاد امنیت بالاتر کمک کرده است و امروزه مشاهده می شود که در بسیاری از اماکن شلوغ و پر رفت و آمد و یا مجتمع های ساختمانی از این نوع درب ها استفاده می شود. ما در این مقاله به این که سیستم درب اتوماتیک چگونه است و از چه انواع و ساختاری تشکیل شده است پرداخته ایم.

درب اتوماتیک چیست

حتما در بسیاری از ساختمان ها با این موارد مواجه شده اید: درب ها به طور خودکار باز می شوند و سپس دوباره بسته می شوند. در مراکز خرید و فروشگاه ها، هتل ها و نمایندگی های فروش اتومبیل و همچنین در دفاتر عمومی و بیمارستان ها این درب ها به عنوان ورودی های دعوت کننده و قابل دسترسی عمل می کنند.

فشار دادن روی دستگیره های چرخان درب، کشیدن یا فشار دادن درب ها و بستن مجدد آنها پس از وارد شدن ممکن است در بعضی مواقع آزار دهنده باشد. مردم غالباً فراموش می کنند که درب ها را بعد از وارد و خارج شدن خود ببندند. وجود درب های اتوماتیک می توانند دسترسی راحتی را به همه افراد برای باز و بسته کردن درب ها بدهد.

به عنوان مثال، برای برخی از افراد که باز کردن درب و سپس بستن مجدد آن غیرممکن است مانند استفاده کنندگان از ویلچر، کودکان، افراد مسن یا افراد معلول، درب های اتوماتیک می تواند نقش مهمی در راحتی آنها داشته باشد. درب های اتوماتیک در انواع مختلفی وجود دارند که برخی برای باز و بسته شدن نیاز به ریموت از راه دور داشته و برخی از آنها هم با استفاده از سنسورها و چشمی هایی که دارند با مشاهده افراد در یر درب، باز می شوند.

کاربردهای درب اتوماتیک

درب های اتوماتیک کاربرد بسیار زیادی در ساختمان های مختلف دارند اما استفاده از آنها در بعضی از بخشها ترجیح داده می شوند.درب های اتوماتیک در بسیاری از ساختمان ها اجازه دسترسی، خروج و عبور مدرن و بدون مانع را می دهند. به خصوص برای ساختمان هایی با حجم زیاد تردد، استفاده از این نوع درب ها مناسب می باشد. در ادامه به بخش هایی که نیاز به درب اتوماتیک در آنها احساس می شود اشاره شده است:

  • بخش بهداشت و سلامت: در بیمارستان ها و درمانگاه های مختلف و مطب پزشکان سیستم های درب اتوماتیک یک راه حل بهداشتی برای بیماران، پزشکان و همراهان بیمارها، برای عبور از درگاه های مختلف می باشند. با استفاده از این درب ها دیگر نیازی به باز كردن درب به صورت دستی نمی باشد و از پخش باکتری ها و ویروس های بیماری زا روی دست خود جلوگیری می شود.
  • هتل ها و رستوران ها: یک ورودی معتبر و راحت به عنوان اولین استقبال از مهمانان در بسیاری از هتل ها و رستوران ها، اهمیت زیادی برای افراد دارد. رستوران ها و هتل ها نیز از مکان هایی هستند که افراد زیادی در آن تردد کرده و باز و بسته کردن مداوم درب ها ممکن است کمی سخت باشد.
  • فروشگاه های و مراکز خرید: استفاده از درب های اتوماتیک در مراکز خرید به علت این که ممکن است دست افراد پس از انجام خرید پر باشد و امکان باز و بسته کردن درب به صورت دستی را نداشته باشند، ضروری می باشد. این درب ها باعث می شود تا امکان ورود و خروج سرما و گرما به این مکان ها وجود نداشته و در مصرف انرژی نیز صرفه جویی شود.

در ساختمان های عمومی مانند ادارات و شرکت های مختلف، دانشگاه ها، بانک ها و سایر اماکن پر تردد نیاز به نصب درب های اتوماتیک در انواع مختلف می باشد.

انواع درب های اتوماتیک

سیستم های درب اتوماتیک برای انواع ورودی های بزرگ یا کوچک، سنگین یا سبک قابل استفاده می باشد. علاوه بر آن می توان این درب ها را طرح ها و جنس های مختلف با توجه به نوع ساختمان مورد استفاده، به کار برد. درب های اتوماتیک شیشه ای، قاب دار، چوبی، آلومینیومی یا فولادی انواع مختلفی از درب های اتوماتیک می باشند که ممکن است هر یک را در اماکن مختلف مشاهده کرده باشید.

به طور کلی درب های اتوماتیک از نظر نوع عملکردی که دارند در انواع مختلف درب های الکترومکانیک، درب های اتوماتیک هیدرولیکی و درب های اتوماتیک پنوماتیکی ساخته می شوند. درب الکترومکانیک با استفاده از چرخ دنده و گیربکس کار کرده، درب هیدرولیکی با استفاده از فشار روغن و فشار مایعات عمل می کند و درب های پنوماتیک نیز به وسیله فشار باد یا فشار گاز قادر به کار کردن می باشند.

درب اتوماتیک شیشه ای، درب اتوماتیک پارکینگ، درب اتوماتیک کرکره ای، درب اتوماتیک سکشنال، درب اتوماتیک کشویی، درب اتوماتیک نیم گرد و درب اتوماتیک ریلی انواعی از درب های اتوماتیک هستند که متناسب با نوع نیاز، می توان هر یک را مورد استفاده قرار داد.

اجزای مختلف درب اتوماتیک

ساختار درب های اتوماتیک به سادگی درب های دستی نبوده و برای خودکار عمل کردن آنها نیاز به وجود قطعاتی می باشد. از جمله این قطعات می توان به  موتور الکتریکی، برد الکترونیکی، تابلوی فرمان، ریموت، حسگرها و چشمی ها، تجهیزات ایمنی، چرخ دنده و گیربکس، فلاشر، قفل برقی و مکانیکی و … اشاره کرد.

تابلوی فرمان نقش مغز درب اتوماتیک را ایفا کرده و سیگنال هایی که از طریق سنسورها و چشمی های دستگاه با مشاهده افراد مختلف دریافت می شود به مرکز فرمان رسیده و در آنجا پردازش شده و فرمان لازم برای باز کردن درب به موتور دستگاه صادر می گردد. تمام این اتفاقات در کمتر از یک ثانیه اتفاق می افتد و به این صورت است که بلافاصله پس از رسیدن به درب اتوماتیک، به سرعت درب باز شده وبا عبور شما بسته می شود.

سنسورهایی که در درب های اتوماتیک به کار رفته اند در انواع مختلفی وجود داشته و هر یک بر اساس عملکردی خاص کار می کنند. سنسورهای مایکروویو، سنسورهای مادون قرمز، سنسورهای ترکیبی و … انواعی از چشمی های به کار رفته در درب های اتوماتیک می باشند.

مزایای درب اتوماتیک

از درب های اتوماتیک در محیط های صنعتی و تجاری برای دسترسی آسان به ساختمان استفاده می شود و دامنه وسیعی از مزایا را در اختیار شما قرار می دهد. یکی از اصلی ترین مزایای داشتن درب اتوماتیک راحتی آن می باشد.

یک درب اتوماتیک به شما امکان می دهد بدون نگرانی از باز کردن دستی یک درب سنگین، با خیالی آسوده از درب عبور کنید، به این معنی که شما از لحظه پا گذاشتن در محل مورد نظر احساس راحتی فوق العاده ای دارید و این امر می تواند برای افراد ناتوان و معلول نیز بسیار مفید واقع شده و این افراد به سهولت و بدون عارضه وارد ساختمان گردند.

یکی دیگر از مزایای اصلی یک درب اتوماتیک می تواند در صرفه جویی در فضا باشد، و این یک گزینه مناسب برای مشاغل فعال در مکان های کوچک تر است. انتخاب درب های کشویی، تک کشویی و تلسکوپی به این معنی است که گزینه های زیادی وجود دارد که می تواند به شما اطمینان دهد که حداکثر استفاده را از فضای موجود دارید.

درب های اتوماتیک همچنین می توانند به مدیریت امنیت کمک کنند. پرسنل امنیتی می توانند به راحتی از راه دور دربها را کنترل نمایند، بدین معنی که می توانند به ترافیک انتخابی دسترسی داشته باشند یا در صورت لزوم درب را کاملاً غیرفعال کنند. اکثر درب های اتوماتیک دارای سیستم قفل هستند که به کاربر امکان کنترل بیشتر، افزایش ایمنی و احساس امنیت بیشتری را می دهند.

سخن پایانی

در این مقاله به این که سیستم درب اتوماتیک چگونه است و اجزای مختلفی که دارد پرداختیم. انواع مختلف درب های اتوماتیک معرفی شده در این مطلب نیازمند نصب دقیق و حرفه ای می باشند. دفتر حفاظتی کیمیا تولید کننده انواع درب های اتوماتیک با بهترین کیفیت میباشد.

نصب این گونه درب ها نیازمند تخصص بالایی بوده و به هیچ عنوان خود فرد قادر به انجام آن نخواهد بود. به همین دلیل توصیه میشود برای انجام این کار حتما از متخصص این امر که سابقه و تجربه بالایی در نصب انواع درب های اتوماتیک دارد استفاده کرده و در هنگام خرید نیز از فروشنده راهنمایی های لازم را دریافت کرده و متناسب با مکانی که مد نظر دارید نوع مناسب درب اتوماتیک را انتخاب نمایید.

 

 

دکمه بازگشت به بالا