نمونههای سیارک بنو در آزمایشگاه ذخیر شد
در پی موفقیت ناسا؛
فضاپیمای ناسا دو برابر میزانی که قرار بود از سیارک بنو، خاک و سنگ به زمین برگرداند جمعآوری کرده است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، فضاپیمای ناسا دو برابر میزانی که قرار بود از سیارک بنو، خاک و سنگ به زمین برگرداند جمعآوری کرده است.
ناسا سرانجام تمام نمونههای سیارکی را که پاییز گذشته توسط فضاپیمای اسیریس-رکس بازگردانده شده بود، شمارش کرد و مشخص شد دو برابر میزان هدف بازگشته است.
اسیریس-رکس در سپتامبر سال ۲۰۱۶، از پایگاه نیروی هوایی کیپ کارناوال فلوریدا به فضا پرتاب شد. بدینترتیب سفری دوساله به سیارک بنو آغاز شد تا فضاپیما در آگوست ۲۰۱۸ به مدار آن برسد. دو سال دیگر صرف اسکن و نقشهبرداری از سطح سیارک شد تا در اکتبر سال ۲۰۲۰ اسیریس-رکس بر سطح آن فرود آید. این فضاپیما به سیارک نزدیک شده و از روی سطح آن نمونهای از خاک و سنگ برداشت.
اواخر سال ۲۰۲۰ اعلام شد که این فضاپیما موفق به برداشت دوبرابر مقدار پیشبینی شده از آن سیارک شده؛ این موفقیت میتواند به ما کمک کند تا درک بهتری از تشکیل و تکامل سیارات و سیارکها بدست آوریم و همچنین ممکن است برای فهم بهتر خطرات احتمالی اصطکاک سیارکها با زمین موثر باشد.
مقامات ناسا روز پنجشنبه گزارش دادند که گرد، غبار و سنگریزه جمع آوری شده از سیارک بنو بیش از نیم فنجان و بزرگترین حمل و نقل کیهانی از آن سوی ماه است.
براساس اطلاعات منتشر شده، بیش از حد انتظار طول کشید تا ناسا توانست ظرف نمونه را به دلیل گیر کردن بستها باز کند.
نمونههای سیاه و غنی از کربن نخستین نمونهای است که تا به حال از یک سیارک توسط ناسا جمعآوری شده و در یک آزمایشگاه ویژه در مرکز فضایی جانسون هیوستون نگهداری میشوند تا مراحل آزمایش و بررسی را پشت سر بگذارند.
فضاپیمای اسیریس-رکس اکنون در حال طی کردن مسیر به سمت یک سنگ فضایی دیگر است.
مأموریتهای نمونهبرداری از سیارکها، دانشمندان را در درک بهتر از مدلهای ساختاری و شیمیایی منظومه شمسی کمک میکنند. این اطلاعات همچنین میتوانند به ما در درک بهتری از احتمال برخورد آینده سیارکها با زمین و راههای مقابله با این تهدیدات کمک کنند.
این موفقیت همچنین نشان میدهد که تکنولوژی و توانمندیهای ناسا به جایی رسیدهاند که میتوانند به ماموریتهای بزرگتر و پیشرفتهتر نیز بپردازند و مبتنی بر این دادهها، طراحیها و رویکردهای جدیدی برای ماموریتهای آینده در فضا ارایه دهند.