شوک بانکهای مرکزی به قیمت نفت
رالی نفت پس از یکی از بدترین هفته های خود از ماه مارس متوقف شد زیرا بانک مرکزی نرخ های بهره را افزایش داد و نگرانی ها در مورد رکود اقتصادی و کاهش تقاضای سوخت را افزایش داد.
به گزارش شبکه، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ژانویه روز جمعه با 1.82 دلار یا 2.4 درصد کاهش به 74.29 سنت در هر بشکه بسته شد. این شاخص در معاملات ظهر به پایین ترین سطح تاریخ خود یعنی 73.33 دلار عقب نشینی کرد. با این حال، این هفته به طور کلی 4 درصد در هفته در مقایسه با کاهش 11 درصدی در هفته گذشته بود.
قیمت هر بشکه نفت برنت برای تحویل فوریه به 79.4 سنت رسید که 2.17 دلار یا 2.7 درصد کاهش داشت. قیمت نفت برنت در این روز به 78 دلار و 30 سنت کاهش یافت. این شاخص بازار جهانی در طول هفته 4 درصد رشد هفتگی را تجربه کرد، در حالی که هفته گذشته 11 درصد کاهش هفتگی را تجربه کرد.
یکی از عوامل موثر در کاهش قیمت نفت در روز جمعه، همراه با نگرانی در مورد رکود، نگرانی از خارج شدن شیوع ویروس در چین از کنترل بود. اکونومیست نوشت: اگر کووید-۱۹ شیوع پیدا کند و بسیاری از مردم درمان مورد نیاز خود را دریافت نکنند، این ویروس در ماههای آینده ۱.۵ میلیون چینی را خواهد کشت.
اما اعلام روز جمعه مبنی بر اینکه دولت بایدن قصد دارد ذخایر استراتژیک نفت را با خرید اولیه 3 میلیون بشکه در ماه فوریه پر کند، قیمت ها را پشتیبانی کرد. طی سال گذشته، دولت ایالات متحده حدود 200 میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک خارج کرده است و این ذخایر را برای مقابله با کمبود عرضه جهانی ناشی از حمله نظامی روسیه به اوکراین و تحریمهای غرب بر مسکو، به پایینترین حد خود رسانده است. بعد از 38 سال
با برداشت 180 میلیون بشکه ای نفت خام در شش ماه از ماه مه، خروج این ذخایر سرعت گرفته است. قیمت نفت خام برنت در اوایل ماه مارس، مدت کوتاهی پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، به حدود 140 دلار در هر بشکه افزایش یافت و قیمت بنزین در پمپ بنزینهای آمریکا تا ژوئن به بالاترین حد خود یعنی 5 دلار در هر گالن رسید.
طبق آمار انجمن خودرو آمریکا، قیمت بنزین در روز جمعه 3.18 دلار در هر گالن بود و برخی مناطق دارای پالایشگاه بنزین را با قیمت کمتر از 3 دلار در هر گالن خریداری می کنند.
خبر آغاز دوباره پر کردن ذخایر استراتژیک نفت در حالی منتشر می شود که سرمایه گذاران تحت تأثیر موضع فدرال رزرو برای تشدید بیشتر سیاست های پولی قرار گرفته اند. فدرال رزرو آمریکا (فدرال رزرو) هفته گذشته اعلام کرد که حتی اگر اقتصاد در رکود باشد، نرخ بهره را در سال آینده بیشتر افزایش خواهد داد. بانک مرکزی انگلیس و بانک مرکزی اروپا پنجشنبه گذشته نرخ بهره را برای مهار تورم افزایش دادند.
موضع بانک های مرکزی بزرگ جهان این نگرانی را ایجاد کرده است که رکود در اقتصاد ایالات متحده ممکن است اجتناب ناپذیر باشد و رکودی که در اروپا ایجاد شده است، تسریع شود.
کریگ ارلام، تحلیلگر OANDA گفت: “تعدادی از عوامل در حال حاضر بر بازار نفت تاثیر می گذارند و چشم انداز اقتصادی تیره پس از سیگنال بانک مرکزی ایالات متحده برای افزایش بیشتر نرخ بهره عامل اصلی تاثیرگذار بر معاملات آخر هفته بود.” در روز، این دو شاخص علیرغم افت 2 درصدی به دلیل افزایش ارزش دلار و افزایش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا، رشد هفتگی را ثبت کردند.
روز چهارشنبه، بانک مورگان استنلی پیشبینی کرد که قیمت نفت خام برنت تا اواسط سال 2023 به حدود 110 دلار در هر بشکه افزایش خواهد یافت و دلیل آن افزایش تقاضا و ادامه محدودیتهای عرضه است.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران این بانک سرمایه گذاری آمریکا در یادداشتی نوشتند: با توجه به بهبود تقاضای سوخت چین، عرضه محدود به دلیل سطوح پایین سرمایه گذاری، خطرات عرضه روسیه، رشد آهسته در ذخایر استراتژیک نفت و تولید شیل آمریکا، ما نسبت به قیمت نفت خوشبین هستیم. موانع کلان اقتصادی در سه ماهه اول سال آینده باعث می شود بازار مقداری مازاد عرضه را تجربه کند و شاید قیمت ها را در محدوده محدودی نگه دارد، اما بازار در سه ماهه دوم دوباره تعادل را به دست خواهد آورد و عرضه در نیمه دوم محدودتر خواهد شد. 2023. ما انجام می دهیم.
انتهای پیام