برترین های کسب و کارعمومی

سنگ گرانیت، سنگی مستحکم و با دوام

سنگ گرانیت بهترین نمونه از سنگ‌های بسیار سخت و مقاوم است که از قابلیت صیقل پذیری بالایی نیز برخوردار می‌باشد. سنگ‌های گرانیت در رنگ‌های مختلفی یافت می‌شوند و همین تنوع در رنگ باعث شده تا طراحان و سازندگان از این سنگ مرغوب به‌وفور در ساختمان‌سازی استفاده کنند. برای با رنگ‌ها و ابعاد مختلف می‌توانید به سنگ‌بری آتاسنگ مراجعه نمایید. در ادامه مطلب به بررسی مزایا و معایب سنگ گرانیت خواهیم پرداخت.

سنگ گرانیت چه نوع سنگی است؟

این سنگ در دسته سنگ‌های آذرین درونی قرار می‌گیرد و با نام سنگ خارا نیز شناخته می‌شود. بافت این سنگ دارای دانه‌های متوسط تا درشت است و دارای کانی‌هایی مانند کوارتز، فلدسپات و میکا می‌باشد. سنگ گرانیت سمبل سختی مقاومت و دوام است. این سنگ با رنگ‌های سفید، خاکستری، پرتغالی، سبز، مشکی، قرمز و غیر دیده می‌شود. گرانیت نسبت به سنگ‌های آهکی سخت‌تر اما یکنواخت‌تر است و به‌راحتی خش بر نمی‌دارد و مقاومت آن در مقابل حرارت بالا است. رنگ‌هایی که برای این سنگ نام برده شد بستگی به کانی و شیمی سنگ دارد. مقاومت سنگ گرانیت در مقایسه با سنگ‌های مرمریت و تراورتن بسیار بیشتر است و سطح صیقلی و درخشان آن نیز حفظ می‌شود.

کاربرد سنگ گرانیت

همان‌طور که ذکر شد گرانیت‌ها نسبت به تمام سنگ‌های آهکی مقاوم‌تر و از استحکام بالاتری برخوردار هستند و به همین دلیل بیشتر برای استفاده در مکان‌هایی که پر تردد هستند مانند سنگفرش‌های خیابان‌ها و ساختمان‌های اداری و تجاری ایستگاه‌های مترو مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نکته را نیز باید بدانیم که سنگ گرانیت یکی از بهترین است و استفاده از آن برای فضای داخلی، از جمله موارد زیر نیز کاربرد دارد:

  • کانترهای آشپزخانه
  • پله‌های ساختمان
  • سنگ‌فرش واحدها
  • دکوراسیون داخلی
  • سنگ پله‌های ساختمان

سنگ‌های پله‌ ساختمان به دلیل رفت‌وآمد زیاد ساییده می‌شوند و امکان دارد آلودگی بر روی آن‌ها بنشیند.  باید در این قسمت از سنگی مانند سنگ گرانیت استفاده شود که در عین داشتن مقاومت بالا به راحتی تمیز شود. همچنین می‌توانید از مشاوران فروش این مجموعه راهنمایی‌های لازم را جهت انتخاب دقیق سنگ ساختمانی دریافت کنید و با توجه به مزایا و معایب سنگ گرانیت ، سنگی را که برای کاربری خاصی مناسب است انتخاب کنید.

سنگ گرانیت، یک نوع سنگ ساختمانی است که به دلیل بافت و ساختاری که دارد از ویژگی و مزایای زیادی نیز برخوردار است، که همین ویژگی و مزایا آن را به یک سنگ پرکاربرد ساختمانی تبدیل کرده است. از این رو در ادامه به بررسی چندین موراد از مزایا و معایب سنگ گرانیت می‌پردازیم.

مزایای سنگ گرانیت

در اینجا به مزایای سنگ گرانیت اشاره می‌کنیم :

تنوع طرح و رنگ گرانیت

سنگ گرانیت دارای تنوع بالایی از طرح و رنگ و بافت است و همین امر سبب شده تا از این متریال ساختمانی جهت زیباسازی ساختمان استفاده کنند. گرانیت بدون نیاز به طراحی خود دارای زیبایی منحصربه‌فردی است و رنگ‌های متنوعی که دارد انتخاب را برای هر شخص ساده‌تر می‌کند. با استفاده از این سنگ ساختمانی می‌توانید به‌راحتی در فضا هارمونی ایجاد کنید و از همخوانی این سنگ با سایر عناصر ساختمانی لذت ببرید.

قیمت سنگ گرانیت بسیار مناسب است

سنگ گرانیت در کنار ویژگی و مزایای بسیاری که دارد نسبت به سایر نمونه‌های سنگ ساختمانی از قیمت بسیار مناسب‌تری برخوردار است. علت این قیمت مناسب این است که منابع و معادن این سنگ در کشور به‌وفور یافت می‌شود. همچنین هزینه‌های مربوط به نگهداری از سنگ گرانیت نسبت به سایر سنگ‌ها پایین‌تر است. بنابراین، اگر به‌دنبال هستید، گرانیت بهترین انتخاب است.

دوام و طول عمر بالا

گرانیت نمونه‌ای از سنگ ساختمانی است که بدون تغییر در ساختار و رنگ خود می‌تواند در طولانی‌مدت کارایی داشته باشد. در استفاده از این متریال تنها کافی است که پس از استخراج آن را برش داده و پس از طی کردن مراحل تولید مورداستفاده قرار داد. سنگ گرانیت در کنار مقاوم بودن انعطاف‌پذیر است و اگر تحت‌فشار و سایش بالا قرار بگیرد دچار هیچ آسیبی نمی‌شود.

مقاومت در برابر حرارت

استحکام این سنگ در برابر حرارت بالا فوق‌العاده است، ازاین‌رو از این سنگ برای کانتر آشپزخانه استفاده می‌کنند .زیرا این سنگ در مقابل حرارت مقاوم بوده و می‌توان بدون هیچ نگهداری و نگرانی ظروف داغ را بر روی آن قرار داد.

مقاومت در برابر نفوذ آب

همان‌طور که می‌دانید سنگ گرانیت سنگی متراکم است این سنگ غیر متخلخل بوده و در برابر نفوذ آب و مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می‌دهد. به همین دلیل از این سنگ برای ساخت سینک روشویی، سینک  آشپزخانه، کانتر و کف‌پوش استفاده می‌کنند.  آب و رطوبت نمی‌تواند درون آن نفوذ کند و در نتیجه سنگ را از بین ببرد.

مقاومت در برابر خراش ساییدگی و خوردگی

در‌خصوص دیگر مزایا و معایب سنگ گرانیت باید گفت که سنگ گرانیت در برابر خوردگی بسیار مستحکم است به همین خاطر اگر بر روی آن مواد شیمیایی ریخته شود دچار آسیبی نخواهد شد. این سنگ همچنین در برابر خط و خش و ساییدگی بسیار مقاومت از خود نشان می‌دهد. این مزیت باعث شده تا گرانیت مناسب‌ترین انتخاب برای پله و راه‌پله‌ها باشد تا در رفت‌وآمد زیاد دچار ساییدگی نشود.

همخوانی با سایر مصالح ساختمانی

یکی از بارزترین مزایا سنگ گرانیت استفاده در کنار سایر مصالح نظیر فولاد، چوب و شیشه است. با توجه به این مزیت می‌توان آن را مکملی برای ساختمان در نظر گرفت. گرانیت می‌تواند زیبایی و شخصیت خود را به‌خوبی حفظ کند و درعین‌حال با سایر مصالح نیز سازگاری داشته باشد.

دوستدار محیط‌ زیست

گرانیت ماده‌ای است که خود از منابع موجود در طبیعت استخراج می‌گردد. از این رو برخلاف سایر مصالح ساختمانی نیاز به هزینه و وقت بسیار برای تولید و ساخت آن وجود ندارد. این سنگ یک ماده با دوام و  تجدید پذیر است و حتی سال‌ها پس از استفاده می‌توان آن را بازیافت کرد. این ویژگی باعث شده تا به سنگ گرانیت عنوان دوستدار محیط‌زیست داده شود.

معایبی که برای گرانیت وجود دارد بسیار کمتر از مزایای آن است. یکی از این معایب وزن بالای این سنگ است، وزن بالای گرانیت باعث می‌شود بار مرده به ساختمان وارد کند و وزن کلی ساختمان را افزایش دهد. این سنگ، عایق حرارتی و صوتی نیست و این موضوع می‌تواند منجر به هدر رفتن انرژی در ساختمان شود. سنگ آباده به علت تراکم بالا چسبندگی خوبی به ملات ندارد به همین خاطر به‌تازگی استفاده از این سنگ برای نمای ساختمان توصیه نمی‌شود. زیرا به خاطر وزن بالا و عدم چسبندگی احتمال سقوط در آن وجود دارد. همچنین به علت همین تراکم بالا در قسمت‌های مختلف ساختمان از ملات بیشتری برای چسبندگی استفاده می‌کنند و این موضوع امکان دارد هزینه را برای کارفرمایان افزایش دهد. یکی از قدیمی ترین و سخت‌ترین سنگ‌های ساختمانی است که هزاران سال است از آن به عنوان یکی از مهم‌ترین مصالح ساختمانی، سنگ تزیینی و همچنین در صنایع دیگر استفاده می شود. در ساخت و ساز از گرانیت برای ساختمان سازی، پل سازی، سنگفرش خیابان ها، بناهای تاریخی و…به کار می رود. همچنین این متریال با ارزش کاربرد بسیاری هم در تولید محصولات متنوع دیگر در در صنایع مختلف دارد. لذا در این محتوا به بررسی کامل و جامع کاربردهای گرانیت می پردازیم و شما را به طور کامل با این موضوع آشنا می کنیم. آشنایی با کاربردهای این متریال پرمصرف می تواند شما را در انتخاب بهترین مصالح ساختمانی کمک شایانی کند.

موارد کاربرد سنگ گرانیت در ساخت و ساز

در پروژه های ساختمانی گرانیت را به دو روش می توان در ساختمان استفاده کرد :1. به عنوان یک عنصرساختاری 2. برای روکش و به عنوان عنصر تزیینی.مهم ترین کاربرد سنگ گرانیت در ساخت و ساز است. لذا اجازه بدید در ابتدا به زمان های قدیم رفته و موارد کاربرد آن را در گذشته بررسی کنیم.

سنگ گرانیت یکی از اولین سنگ های طبیعی کشف شده در زمین است. لذا به علت پایین بودن سطح تکنولوژی در گذشته و کمبود دستگاه های فرآوری کننده، امکان فرآوری آن به اشکال امروزی ممکن نبود.  این موضوع در کنار دوام و ماندگاری بالای سنگ گرانیت، آن را گزینه مناسبی برای ساخت بناهای تاریخی تبدیل کرد. ماندگاری این بناها پس از گذشت سالها از ساخت آنها گواه دوام و ماندگاری بالای سنگ گرانیت است. علاوه بر این در گذشته برای پل سازی نیز از این سنگ استفاده می شد.

حال از مهم ترین کاربردهای سنگ گرانیت در ساخت و ساز از گذشته تاکنون، شامل موراد زیر است:

سنگ کابینت و کانتر گرانیت

محبوب‌ترین و رایج‌ترین کاربرد سنگ گرانیت در سنگ اپن آشپزخانه، و به طور کلی کانتر است. این سنگ هم از نظر زیبایی می تواند نیاز شما را به این منظور برطرف کنه و مهم تر از همه از نظر ساختاری و ماندگاری. سنگی که برای اپن آشپزخانه انتخاب می شود باید در برابر عوامل مختلفی از جمله ضربه، خش و رطوبت مقاومت خوبی داشته باشد. به این ترتیب از مزایای گرانیت برای سنگ اپن آشپزخانه دوام و ماندگاری بالا، تمیز کردن و نگهداری آسان، مقاومت در برابر حرارت و رطوبت و خش و ضربه است. شاید سنگ های دیگری مانند مرمر و مرمریت از نظر زیبایی و تنوع طرح و رنگ گزینه بهتری برای کانتر باشه اما از آنجا که مقاومت آن به اندازه گرانیت نیست، پیشنهاد نمی شوند مگر برای کانتر و میزپیشخوان اماکنی مانند هتل ها.

لازم به ذکر است که برای این کاربرد معمولا از اسلب سنگ گرانیت استفاده می شود که  دارای لبه های تیزی است. به همین خاطر معمولا با استفاده از ابزار پرداخت لبه، لبه های آن را پخ می دهند. البته انواع پرداخت لبه به این منظور وجود دارد که در به آن پرداخته شده است.

سنگ کف گرانیت

یکی دیگر از مهم ترین کاربردهای ابعاد مختلف تایل و گاها اسلب سنگ گرانیت در کفسازی قسمت های مختلف ساختمان است. اما نکته ای که وجود دارد این است که این سنگ به علت پایین بودن تنوع رنگی عمدتا برای فضاهای بیرونی و یا اماکن پرتردد استفاده می شود زیرا به عنوان مثال برای سالن پذیرایی گزینه مناسبتری است اما برای کفسازی محوطه یا باغ بهتر است از سنگ گرانیت با پرداخت تیشه ای یا فلیم استفاده می شود. نکته مهم دیگر برای سنگ کف گرانیت نوع پرداخت سطح است. در صورتی که پرداخت سطح سنگ صیقلی باشد برای کف مناسب نیست و لغزنده است.

از نمونه های سنگ کف گرانیت می توان به اشاره کرد.

سنگ پله

گرانیت مستحکم ترین و با دوام ترین سنگ برای پلکان است. البته برای اماکن پرتردد و فضاهای خارجی. زیرا از نظر تنوع طرح و زیبایی سنگ مرمریت برای فضاهای داخلی و کم تردد بهتر است زیرا درست است که مقاومت کمی دارد اما تنوع طرح و مدل بالایی دارد و از نظر زیبایی بهتر است اما برای ادارات و اماکن پرتردد بهتر است از گرانیت استفاده شود البته پرداخت سطح نباید لغزنده باشد و بهتر از پرداخت های تیشه ای، فلیم و مات استفاده شود.

سنگ نمای گرانیت

یکی دیگر از رایج ترین کاربردهای سنگ گرانیت در سالهای قبل استفاده از آن در نما بوده است. اما از آنجا که این سنگ تخلخل بسیار کمی دارد، چسبندگی آن به ملات کم است و لذا نصب سختی دارد. به همین خاطر امروزه حضور این سنگ در نما کمرنگ شده و سنگ های تراورتن جای آنها را گرفته اند. البته در صورت استفاده از روشهای نصب خشک هیچ مشکلی وجود ندارد و به راحتی می توان استفاده کرد. اما مشکلی که وجود دارد این است که گرانیت وزن بالایی دارد و در صورت استفاده در نما به وزن نهایی سازه مقدار زیادی اضافه می کند.

سنگ ازاره گرانیت

یکی از بهترین سنگ ها برای ازاره سنگ گرانیت است چرا جذب آب پایینی داشته و دوام و ماندگاری بالایی دارد اما به علت قیمت بالا از نظر اقتصادی به صرفه نیست و بیشتر برای ساختمان های خاص استفاده می شود. برای ازاره معمولا سنگ های تیشه ای لاشتر و لایبید استفاده می شود. اطلاعات کامل را در مقاله مربوطه مطالعه کنید.

جدول سنگی گرانیت

یکی از بهترین سنگ ها برای ساخت جدول سنگی، گرانیت است. زیرا این سنگ هم از دوام و مقاومت بالایی برخوردار است و هم جذب آب بسیار کمی دارد. لذا دوام و ماندگاری بالایی در طول زمان دارد. البته این سنگ به علت سختی بالا فرآوری سخت تری داره و قیمت بالاتری هم دارد.

از دیگر کاربردهای دیگر گرانیت در ساخت و ساز در ساخت شومینه، روشویه و…است.

حال بریم سراغ دیگر کاربردهای این سنگ:

کاربرد گرانیت در جواهر سازی

برخی از سنگ های گرانیت کمیاب و بسیار زیبا هستند و از آن‌ها به عنوان سنگ قیمتی استفاده مب شود. لذا از آنها می توان در ساخت انواع جواهرآلات استفاده کرد.

سنگ قبر گرانیت

یکی از رایج ترین کاربردهای سنگ گرانیت در ساخت سنگ قبر است. چرا که دوام و ماندگاری بالا برای سنگ قبر نکته ای حائز اهمیت است. در بین انواع سنگ گرانیت سنگ قبر گرانیت مشکی از همه رایج تر است.

کلام آخر               

با توجه به مطالبی که بیان شد می توان به این نتیجه رسید که سنگ گرانیت از پرکاربردترین سنگ‌های ساختمانی است که علاوه بر ساخت و ساز در صنایع دیگر مانند جواهرسازی نیز به کار می رود.

 

 

دکمه بازگشت به بالا