اقتصادیبرترین های کسب و کار

آب بندی مخازن بتنی

استخر و مخازن آب، سازه هایی هستند که همواره در تماس مستقیم با آب هستند. به همین دلیل آب بندی استخرها و آب بندی مخازن بتنی، جزیی جدا ناپذیر از فرایند طراحی و ساخت آن ها می باشد. این تماس می تواند ناشی از آب درون استخر و یا ناشی از آب های زیرزمینی در زیر و یا مجاورت استخر باشد. به همین دلیل باید آن ها را آب بند نمود و در مقابل عوامل فیزیکی مخرب که ممکن است دوام بتن را زیر سوال ببرد، محافظت نمود.
در بتن ترک های مویی و ریزی وجو دارد که آب و بخار آن می توانند از همان جا به داخل بتن نفوذ کنند و در خلل و فرج آن حرکت نمایند. در شکل زیر نمونه ای از این ترک را مشاهده می کنید.

ترک خوردن مخزن بتنی

تاریخچه استخرها و مخازن آبی

این موارد نشان می دهد استخرها و آب بندی آن ها سابقه بسیار طولانی دارد. در همین کارشناسان و متخصصان شرکت افزیر با بررسی نوع و شرایط هر استخر و مخزن آب، افتخار دارد در این زمینه خدمت رسانی کند.

طراحی سیستم آب بندی مخازن بتنی و استخر ها

همواره یکی از مهم ترین جنبه های استخرهای شنا، زیبایی آن ها بوده است. در مورد استخرهای دیگر نظیر مخازن بتنی آب، مهم ترین جنبه آن ها بارهای وارد بر آن ها و تجهیزات درون آن است. برای برخی استخر های خاص هم مانند استخرهای پرورش ماهی، حفاظت شیمیایی آن ها بر موارد فوق اضافه می گردد. در هر یک از این موارد مواد مصرفی جهت آب بندی استخر و آب بندی مخازن بتنی  متفاوت بوده و باید براساس کاربرد استخر آن ها را انتخاب نمود. متاسفانه هر گونه نقصانی در مراحل طراحی و ساخت استخر، منجر به عملکرد ناقص سیستم آب بندی و در نتیجه آسیب بر سازه مورد نظر است. به طور خلاصه می توان پارامترهای زیر را برای طراحی یک استخر نام برد:

  • حفاظت و آب بندی قسمت های بیرونی استخر و مخازن بتنی آب
  • آب بندی سیستم لوله کشی و انتقال آب و سیم کشی استخر و مخازن بتنی آب
  • آماده سازی و آب بندی سطوح داخلی استخر و مخازن بتنی آب
  • انتخاب مصالح صحیح برای پوشش نهایی

آب بندی مخازن بتنی

حفاظت و آب بندی مخازن بتنی آب و استخرها

حتی در صورت وجود طرح اختلاط خوب و ساخت مناسب بتن، یکی از عواملی که می تواند بر آب بندی استخر و مخزن آب اثر گذار باشد، عوامل فیزیکی است. این عوامل می توانند تخریب بتن را تسریع بخشند و در نتیجه دوام آن را کم کنند. از آن جایی که این عوامل در حضور آب تغییر می کنند، در فرایند طراحی سازه حتماً باید سطح آب زیرزمینی (موقتی و دائمی) را در نظر گرفت و اثر آن را بر روی عوامل مورد نظر، شناخت. این فرایند منجر به طراحی بهتر و دقیقتر پی ها و استخر یا مخزن آب روی آن و همچنین آب بندی و حفاظت بهتر آن می شود. شرکت افزیر با در اختیار داشتن کارشناسان متخصص می تواند کارفرمایان و سازندگان را در این امر همراهی کند.

یکی از مهمترین قسمت های استخر که باید تمهیدات ویژه ای در آب بندی آن در نظر گرفت، کف استخر است. از آن جایی که فشار هیدرواستاتیک وارد بر کف استخر و مخزن آب، بیشترین فشار موجود در آن است، سیستم آب بندی انتخابی باید تحمل این فشار را داشته باشد.

در این شرایط فشار وارد بر بتن، ممکن است موجب به وجود آمدن درز و ترک های مویی در آن شود. در واقع می توان گفت کف استخر مهمترین قسمت استخر به جهت آب بندی است و در کف استخر و مخازن آب بعد از عملیات سنگ ریزی و بتن ریزی مناسب، مهمترین اقدام، آب بندی آن است. زیرا در صورتی که آب بتواند به کف استخر نفوذ کند، می تواند از لوله های مویین موجود در بافت بتن بالا رفته و کل بتن را دچار ضعف کند و در نتیجه عملکرد کل سازه را زیر سوال برد.

آب بندی مخازن بتنی آب و استخر های مجود

گاهی اوقات ممکن است به علت تغییر کاربری یک استخر یا مخزن آب، نیاز به طراحی و اجرای سیستم آببندی بعد از اتمام سازه شود. در این شرایط احتمالاً تمهیدات خاصی برای طراحی سیستم آب بندی دیده نشده است. بنابراین باید به مراتب بیشتر از سازه ای که در مرحله اجرا یا طراحی است، در انتخاب سیستم آب بندی دقت به عمل آورد.

یکی دیگر از شرایطی که ممکن است نیاز باشد برای استخرها یا مخازن آبی موجود سیستم آب بندی جدید طراحی و اجرا نمود، تخریب یا مشکل پیدا کردن استخر موجود است. در این شرایط هم با توجه به اینکه سیستم آب بندی به خوبی عمل نکرده است، باید دقت کافی در انتخاب طرح آب بندی جدید را ارائه نمود. به طور خلاصه می توان موارد زیر را برای تعمیر سیستم آب بندی جدید برشمرد:

  • ارزیابی اولیه سازه موجود
  • آماده سازی سطح
  • آب بندی لوله کشی و سیم کشی سازه موجود
  • انتخاب مصالح صحیح
  • مسلح سازی بتن استخرها و مخازن آب

همانطور که ذکر شد یکی از مواردی که باید در طراحی استخرها در نظر گرفت، اصلاح طرح اختلاط بتن بر مبنای افزودنی مورد نظر است. این اصلاح طرح باید علاوه بر دوام مورد نظر بتن باشد که بر مبنای استانداردهای موجود انجام شود.

آب بندی مخازن بتنی

نصب سرامیک، سنگ و موزاییک

برای اطمینان از دوام و بهره برداری مناسب استخر در طول سالیان، متخصصین شرکت افزیر پیشنهاد می کنند که از سرامیک، سنگ و یا موزاییک استفاده شود. یکی از مهمترین فاکتورها در انتخاب این موارد این است که بتوانند تنش های مکانیکی و شیمیایی موجود در استخر را در شرایط غوطه وری دائم در زیر آب تحمل نمایند.

لزوم آب بندی مخازن بتنی و استخرها؟

استخر و مخازن آب، سازه هایی هستند که همواره در تماس مستقیم با آب هستند. به همین دلیل آب بندی استخرها و آب بندی مخازن بتنی، جزیی جدا ناپذیر از فرایند طراحی و ساخت آن ها می باشد.

انواع روش های آب بندی مخازن بتنی و استخرها کدام است؟

آب بندی مخازن بتنی به دو روش حین ساخت و پس از ساخت تقسیم بندی می¬شوند که در روش حین ساخت به و.سیله مسلح کردن بتن با مواد و یا الیافی که خاصیت نفوذناپذیری دارند و در حقیقت اصلاح طرح اختلاط بتن است و در روش پس از ساخت آب بندی مخازن بتنی به روش تزریق بتن به ترک ها و ایجاد لایه پوششی محافظ و عایق در برابر آب

پارامترهای مهم برای طراحی یک استخر یا مخزگروه صنعتی کالیمورا تولید کننده انواع آب بند کننده ها از جمله آب بندی مخازن آب شرب می باشد :

این شرکت مفتخر است بابیش از 10 سال تجربه در راستای تولید و پوششهای محافظتی بتن ب استفاده از ترکیبات نانو سیلیس در ابعاد 7نانو متر محصولات خودراکه شامل انواع مواد آب بندی و ترمیمی بتن افزودنیهای بتن و عایقهای پایه آبی رامطابق با استاندارد های بین المللی تولیدنموده و با داشتن اکیپهای مجرب اجرائی در زمینه ایزولاسیون و آب بندی انواع مخازن آب شرب و سازه های بتنی  همواره به کیفیت و کمیت تولیدات خود اهمیت ویژه ای قائل بوده است.

استفاده از شیوه های کاربردی و آسان  باعث  ایجاد ساختاری آب بند و مقاوم در گذر زمان می شود .
امروزه استفاده از مواد مختلف آب بندی بسیار افزایش یافته است و علاوه بر آن عدم ارایه مشخصات فنی دقیق و اجرایی توسط فروشندگان و تامین کنندگان محصولات عایق کاری نوین و اجرای ضعیف باعث شده است تا روش های اجرایی انجام شده دوام و کارآیی لازم را نداشته باشد.

در عایق کاری مخازن بتنی آب ابتدا مقاومت و یکپارچگی سازه باید مورد ارزیابی قرار گیرد. از نظر ساختار فنی استخرهای ساخته شده با بتن مسلح(بتن و میلگرد) قابلیت استفاده از عایق های نانو را دارا می باشد. عدم یکپارچگی سازه و بروز نشست و شکست در سازه ساختار آب بندی را دچار مشکل می نماید.

بتن ریزی سطوح و مخازن بتنی باید در فواصل زمانی کم و به صورت پیوسته باشد تا سطوح بتنی دارای یکپارچگی و حداقل مقاطع بتن ریزی باشد. هر چقدر از ایجاد درز و مقاطع بتن ریزی جلوگیری شود کیفیت بتن ریخته شده در حد بالایی خواهد بود.

جهت ایجاد پوششی صددرصد آب بند و با دوام ،درزهایی که در اثر فواصل زمانی در بتن ریزی ایجاد شده است و قسمت هایی که به دلیل عدم ویبره کافی و یا اختلاط نامناسب در بتن بوجود آمده است، تخریب شود وسپس پوشش داده شود.  عمل تخریب و پوشش نقاط پوک و کرمو  باید در عمق مناسب انجام شود تا باعث چسبندگی و گیر داری خوبی بین بتن و بتونه ترمیمی  شود تا درگذر زمان  از سطح بتن جدا نشود.

استفاده از مواد نانو و چسب های بتن جهت آب بندی باید با مشخصات فنی و دستورالعمل های اجرایی دقیق همراه باشد. با توجه به سطح صاف و صیقلی بتن استفاده از مواد به صورت لایه ای که در ضخامت های مختلف ایجاد میشود در گذر زمان به دلیل عدم ضریب الاستیته بالا و یکسان ترک خورده و از سطح بتن جدا می شود. این مواد اغلب  با ترکیبات معدنی مثل پودر سنگ و سیمان و ایجاد لایه با ماله بری سطح بتن اعمال می شود .

استفاده از چسب ها و انواع رزین ها چه به صورت لایه ای و چه در صورتی که با استفاده از انواع شبکه های توری و پی ال سی اجرا شده باشد در گذر زمان به دلیل نفوذ آب به بافت این مواد و همچنین ضریب الاستیه پایین این مواد در دما های های مختلف ، متورم شده و از سطح بتن جدا میشود.

https://berke.ir/آب-بندی-مخازن-بتنی/منبع:

 

آیدا چم سورکی

آیدا چم سورکی هستم متولد 1381 تحصیل کرده در رشته علوم تربیتی و علاقمند به نویسندگی و فعال در شبکه های اجتماعی
دکمه بازگشت به بالا