آموزش شستن روفرشی در ماشین لباسشویی

فرش عضوی زیبا و جدانشدنی از همه خانه‌های ایرانی است که در معرض کثیفی‌های بسیار قرار دارد. به همین دلیل، برخی افراد از روفرشی جدید استفاده می‌کنند. اما دیر یا زود روفرشی هم کثیف می‌شود و نیاز به شستشو دارد. خبر خوب اینکه نیازی نیست لزوما برای شستن فرش یا روفرشی‌تان از خدمات خشک‌شویی استفاده کنید. در برخی موارد شستن روفرشی با ماشین لباسشویی نیز ممکن است. در این مقاله راهنمایی‌تان می‌کنیم که چطور روفرشی را در ماشین لباسشویی بشویید. از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مقاله کاربردی همراه ما باشید.

Learning how to wash a rug in a washing machine

Learning how to wash a rug in a washing machine

شستن روفرشی در ماشین لباسشویی ممکن است؟

اولین سوالی که باید از خودتان بپرسید، این است که آیا می‌توانید روفرشی را مانند پرده آماده و بقیه البسه ها بدون آسیب به ماشین لباسشویی یا بافت روفرشی بشویید یا نه. در بسیاری از موارد، دلیل این است که کاربر چیزی را در ماشین انداخته که دستگاه تحمل وزن آن را ندارد؛ بنابراین قبل از هر چیز این مورد را در نظر داشته باشید. معمولا لباسشویی‌هایی که وزن 9 کیلوگرم به بالا را تحمل می‌کنند، برای شستن روفرشی مناسب هستند.

اگر ماشین لباسشویی تحمل وزن و حجم روفرشی‌ موردنظ را دارد، برچسب روفرشی را بررسی کنید که معمولا در زیر فرش قرار دارد. اگر مطمئن نیستید که روفرشی‌تان قابل شستشو هست یا نه، در اینجا لیستی از انواع فرش‌هایی که معمولا با ماشین لباسشویی قابل شست‌وشو هستند، آورده شده است:

  • نایلون
  • الفین
  • پلی استر
  • ویسکوز
  • پلی پروپیلن
  • پنبه
  • کتانی
  • خز مصنوعی
  • اکثر الیاف مصنوعی دیگر

روفرشی‌هایی که معمولا با ماشین لباسشویی قابل شست‌وشو نیستند:

  • چمن مصنوعی
  • جوت
  • پشم
  • پوست حیوانات
  • اکثر الیاف

چگونه روفرشی را در ماشین لباسشویی بشوییم؟

اگر اطمینان حاصل کردید که روفرشی در ماشین قابل شستشو است و نتیجه انداختن آن در ماشین، نیاز به یا هر برند دیگر نخواهد بود، مطابق مراحل زیر برای شستن روفرشی در ماشین لباسشویی عمل کنید.

مرحله اول شستن روفرشی با ماشین لباسشویی: تست ثبات رنگ

قبل از شستن روفرشی در ماشین لباسشویی ال جی یا هر ماشین دیگری، باید آن را از نظر ثبات رنگ تست کنید. این موضوع به ویژه زمانی که قصد دارید لباس‌های دیگر را هم همراه روفرشی بیاندازید، اهمیت دارد؛ زیرا بسیاری از روفرشی‌ها رنگ پس می‌دهند و لباس‌ها در مجاورت آن‌ها رنگ می‌گیرند. توصیه می‌کنیم برای حفظ تعادل ماشین لباسشویی، به جای لباس‌ها چند حوله همراه با آن داخل دستگاه بیندازید. البته همیشه باید فرش را از نظر ثبات رنگ بررسی کنید؛ مگر اینکه برایتان مهم نباشد که حوله‌ها رنگی شوند.

برای بررسی ثبات رنگ، یک پارچه سفید یا سواب پنبه‌ای را با آب گرم خیس کنید و روی روفرشی بمالید. اگر پارچه یا سواب رنگ گرفت، احتمال رنگ پس دادن روفرشی هنگام شستشو در ماشین هم وجود دارد و باید چیزهایی را همراه آن بیاندازید که رنگ گرفتن آن‌ها برایتان اهمیت ندارد. در صورتی که چنین چیزی ندارید، باید روفرشی را با دست بشویید.

مرحله دوم شستن روفرشی در ماشین: تکان دادن و جارو کشیدن روفرشی

نکته مهم دیگر قبل از شستن روفرشی با ماشین لباسشویی این است که آن را بردارید و محکم تکان دهید. اگر روفرشی یا فرش‌تان خیلی بزرگ است، از کسی کمک بگیرید. همچنین می‌توانید روفرشی را از جایی آویزان کنید و با قالی‌کوب یا هر چوب دیگری روی آن بکوبید. بعد از اینکه کثیفی‌ها و زباله‌های اضافی از روفرشی جدا شدند، آن را روی زمین پهن کنید و جاروبرقی بکشید. این کار برای حفظ سلامت ماشین لباسشویی نیز اهمیت دارد؛ چرا که به تجربه ثابت شده در برخی موارد علت گیر کردن اجسام درشتی است که قبل از انداختن لباس یا روفرشی باید جدا می‌شدند.

مرحله سوم قبل از شستن روفرشی در ماشین لباسشویی: لکه‌گیری

با توجه به جنس روفرشی، لکه‌بر مناسبی تهیه کنید و قبل از انداختن آن در ماشین لباسشویی، حتما لکه‌گیری را انجام دهید. به این منظور ابتدا باید لکه کثیفی را با کمی آب مرطوب کنید. سپس لکه‌بر انتخابی‌تان را بریزید و برس نرمی را روی آن بکشید. بگذارید 15 دقیقه بماند تا لکه‌بر کاملا اثر کند. حال روفرشی‌تان آماده است که آن را در ماشین لباسشویی بشویید؛ مگر اینکه ماشین لباسشویی‌ ایراد خاصی مانند نشتی داشته باشد. در این صورت قبل از روشن کردن آن، باید را متوجه شوید و مشکل را برطرف کنید.

مرحله چهارم: نحوه شستن روفروشی با ماشین لباسشویی

متاسفانه دستگاه‌های خشک‌کن‌ یا حتی دور خشک‌کن لباسشویی می‌توانند به فرش و روفرشی آسیب برسانند. وقتی شستشوی روفرشی تمام شد، آب آن را با حوله خشکی بگیرید. همچنین می‌توانید حوله‌ها را روی روفرشی بگذارید، روفرشی را بغلتانید و آن را فشار دهید تا آب اضافی جذب حوله‌ها شود. این کار زمان خشک شدن را کاهش می‌دهد.سپس روفرشی را صاف در جایی پهن کنید تا خشک شود. اگر روفرشی به اندازه کوچک است، آن را روی بند رخت آویزان کنید. ممکن است 24 ساعت کامل طول بکشد تا روفرشی کاملا خشک شود. بنابراین صبور باشید و وسوسه نشوید که آن را در خشک‌کن قرار دهید!

برای جلوگیری از آسیب دیدن لباسشویی در شدیدگاه و تجربیات شما برای ما ارزشمند است!

شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله نحوه شستن فرش و روفرشی در لباسشویی به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران آی پی امداد و دیگر کاربران بپردازید.در آموزش نحوه شستن فرش و روفرشی در لباسشویی باید به چندین نکته مهم از جمله برنامه شستشوی فرش و روفرشی در ماشین لباسشویی، نحوه لکه بری از فرش و روفرشی، از چه ماشین لباسشویی می شود برای شستن فرش و روفرشی استفاده کرد؟، به چه دلیل نباید هر فرش و روفرشی را در لباسشویی شست؟، مهم‌ ترین نکات در نگهداری از فرش و روفرشی و نحوه خشک کردن فرش و روفرشی توجه کرد.

خلاصه ای از طریقه شست و شوی فرش و روفرشی در لباسشویی

کاربران گرامی برای اینکه وقت کمتری از شما بگیریم در این قسمت خلاصه ای از مقاله طریقه شستشوی فرش و روفرشی در لباسشویی را مطرح کرده ایم.

برنامه شستشوی فرش و روفرشی در ماشین لباسشویی
  • برنامه های شستشوی Wool/delicate/hand wash programs برای شستشوی فرش و روفرشی می باشند.
نحوه لکه بری از فرش و روفرشی
  • استفاده از مواد شوینده
  • مالیدن قسمت لکه دار با دستمال
لباسشویی مناسب برای شستن فرش و روفرشی
  • ماشین لباسشویی با وزن 9 کیلوگرم را برای شستشوی فرش و روفرشی استفاده کنید.
چرا نباید هر فرش و روفرشی را در لباسشویی شست؟
  • تغییر رنگ
  • کاهش طول عمر
  • آسیب به فرش و روفرشی

برنامه شستشوی فرش و روفرشی در ماشین لباسشویی چیست؟

بسیاری از افراد استفاده از فرش و روفرشی و تاثیر بسیار زیادی که بر کیفیت، تمیزی و ماندگاری فرش دارد را طی سالیان متمادی تجربه کرده اند. از آنجایی که فرش در خانه اکثر ایرانیان وجود دارد و محل اصلی نشستن و ایستادن مردم است، نگهداری بی نقص آن به بخشی از فرهنگ محلی تبدیل شده است. برای این منظور هیچ چیز بهتر از شستشوی بسیار خوب نخواهد بود که علاوه بر تمیزی از آلوده شدن و آسیب دیدن آن جلوگیری کند.

نحوه لکه بری از فرش و روفرشی

همانطور که اطلاع دارید، لکه های روفرشی تفاوت زیادی با لکه های فرش ندارند. بنابراین، برای جلوگیری از ماندگاری این لکه ها، هیچ راه دیگری جز حذف آن ها به محض ایجاد وجود ندارد. مراحل زیر را به صورت قدم به قدم برای پاک کردن لکه از روفرشی و فرش دنبال کنید:

  • برای حذف لکه های فرش و روفرشی تا حد امکان از مواد شوینده قوی استفاده کنید. اگر این لکه چندان قوی نیست، می توانید از شوینده ملایم و آب سرد استفاده کنید.
  • به یاد داشته باشید که با اسفنج همراه با مواد شوینده بر روی مکان مورد نظر بمالید تا از گسترش لکه جلوگیری شود.
  • برای تمیز کردن، بهتر است یک سینی کوچک زیر قسمت لک شده قرار دهید تا کف و الیاف هنگام تمیز کردن به قسمت های دیگر نروند.
  • ابتدا لکه را با آب سرد بشویید تا لکه بر روی فرش فرو رود. سپس یک اسفنج نرم را روی منطقه بمالید.
  • می توانید از سشوار برای خشک کردن استفاده کنید.

اولین قدم در نحوه شستن فرش و روفرشی در لباسشویی، پاک کردن لکه های فرش و روفرشی می باشد. روش های مختلفی برای از بین بردن لکه ها و مایعات سخت از جمله نوشیدنی ها وجود دارد. اما بهترین روش آن این است که مقدار کمی مایع ظرفشویی را در مکانی که می خواهید بریزید و آن را با یک اسفنج مرطوب پاک کنید.

از چه ماشین لباسشویی می شود برای شستن فرش و روفرشی استفاده کرد؟

باید 9 کیلوگرم را برای شستشوی فرش و روفرشی در لباسشویی استفاده کنید. شما باید مراقب باشید برای شستشوی فرش و روفرشی حتما حجم دستگاه زیاد باشد، در غیر این صورت موتور را می سوزاند و به آن آسیب می رساند و یاطاقان ممکن است آسیب ببیند و تعمیر آن مشکل خواهد بود. اگر شستن فرش برای شما دشوار است، می توانید به راحتی آن را در لباسشویی بشویید. در صورتی که ماشین لباسشویی شما برای شستشوی فرش و روفرشی مناسب نیست، می توانید فرش را با دست بشویید.

به چه دلیل نباید هر فرش و روفرشی را در لباسشویی شست؟

همانطور که پیش تر توضیح دادیم، فرش و روفرشی های با جنس پنبه، الیاف مصنوعی و پتوهای پلی استر را می توان بدون هیچ مشکلی در ماشین لباسشویی قرار داد. از طرف دیگر، اگر فرش و روفرشی از پشم یا ابریشم ساخته شده باشد، ممکن است مشکلات زیادی وجود داشته باشد، از جمله:

  • تغییر رنگ: شستن برخی فرش ها در ماشین لباسشویی می تواند رنگ را تغییر دهد، به خصوص اگر از آب سرد استفاده می کنید. شما می توانید پخش شدن رنگ را کاهش دهید، اما حذف آن به طور کامل دشوار است.
  • طول عمر کوتاه: استرس ناشی از شستشوی فرش و روفرشی در ماشین لباسشویی کاملاً منطقی است؛ زیرا می تواند به فرش و روفرشی و همچنین به ماشین لباسشویی قدیمی آسیب برساند.
  • آسیب به فرش و روفرشی: برای شستشوی پشم و فرش های ابریشمی، ماشین لباسشویی مناسب نیست.

مهم‌ ترین نکات در نگهداری از فرش و روفرشی

برای نگهداری از فرش و روفرشی نیاز به اطلاعات مختلفی خواهید داشت اگر شما دوست دارید جنس های متنوع ببیینید به buy textiles مراجعه کنید.

  • فرش ها باید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرند تا رنگ آن ها تغییر نکند.
  • فرش ها را می توان با پایه مبلمان تنظیم کرد تا از چین و چروک جلوگیری شود.
  • استفاده از جاروبرقی مانع از ورود گرد و غبار به بافت فرش می شود و از چین و چروک جلوگیری می کند.
  • بهتر است بعد از چند ماه استفاده، فرش را بشویید.
  • برای شستن فرش باید در مورد الیاف آن مراقب باشید و از مواد شوینده استاندارد استفاده کنید.

شستن روفرشی با آن احتیاط کنید

در این مقاله راهنمایی‌تان کردیم چطور روفرشی را در ماشین لباسشویی بشویید؛ به نحوی که به هیچ کدام از آن‌ها آسیبی وارد نشود. به‌طورکلی توصیه می‌شود که صرفا هر 12 تا 18 ماه روفرشی‌ها را در ماشین لباسشویی بشویید و در این بین، از روش‌های دیگر مانند جاروبرقی کشیدن یا بخارشوی برای تمیز کردن روفرشی استفاده کنید تا به بافت پارچه روفرشی آسیبی نرسد و همچنین به ماشین لباسشویی فشار وارد نشود. در پایان خوشحال می‌شویم در بخش نظرات پاسخگوی سوالات احتمالی شما همراهان عزیز و همیشگی یزد نساج باشیم.

 

 

دکمه بازگشت به بالا