چرا محصولات کارخانه چسب هل قیمت روی جلد ندارند؟
چسب چیست؟
چسب دوقلو هل مادهای چسبناک بوده که از آن برای اتصال قطعات مختلف استفاده میشود. چسب مادهای غیر فلزی است که میتواند دو ماده را با استفاده از مکانیزمهای چسبندگی وهم چسبی به یکدیگر متصل کند. بیشتر چسبها از پلیمرهای آلی تشکیل شده، به صورت مایع بوده و بعد از سخت شدن به حالت جامد در میآیند. مقاومت و نحوه استفاده از چسب دوقلو هل به دو عامل چسبندگی سطوح و نیروی بین مولکولی چسب بستگی دارد.
کاربرد چسب چیست؟
باید در هر خانهای چندین مدل چسب برای چسباندن وسایل شکسته وجود داشته باشد. برای اینکه همیشه در خانه چسب مناسب سطوح مختلف را داشته باشید، مطلب زیر را درخصوص بهترین چسبهای قابلاستفاده برای چوب، شیشه، کاشی و … مطالعه کنید تا مناسب ترین را داشته باشید. معمولاٌ تعداد زیاد چسب در ابزارفروشی گیجکننده است. بهتر است به هنگام خرید دقت بیشتری به خرج دهید: یک نوع چسب برای همهی کارها مناسب نیست و انتخاب اشتباه چسب باعث میشود کار خراب شود و نتوانید قطعات مورد نظر را با موفقیت به هم بچسبانید. با ما همراه باشید تا انواع چسب را مورد بررسی قرار دهیم.
برای چسباندن مواد مختلف از چه نوع چسبی استفاده کنیم؟
این سوال بسیاری از کاربران است؛ به همین جهت در ادامه جدولی از مواد مختلف و نوع چسب مناسب هر کدام قرار دادیم تا پاسخگوی سوال و نیازهای شما باشد.
چسب همه کاره
چسب همه کاره پلیمری است که درون استون یا تینر حل شده و پس ترکیب با حلال چسب از پلیمر جدا شده و در نهایت ماده ای سخت ایجاد میشود. از چسب همه کاره در ماکت سازی برای چسباندن مقوا، چوب، پارچه و … استفاده می شود. از این چسب نمیتوان روی قطعات فومی استفاده کرد زیرا با داشتن حلال های نفتی باعث خورده شدن فوم می شود. سرعت خشک شدن و قدرت چسبندگی چسب همه کاره متوسط است. از چسب های همه کاره نمی توان در ساخت ماکت دقیق استفاده نمود ولی برای ساخت ماکت مقوایی و چوبی ساده بسیار مناسب است. دقت داشته باشید که هنگام استفاده از این چسب باید در محیطی با تهویه مناسب باشید زیرا تماس طولانی با آن ممکن است باعث بروز مشکلات تنفسی و مغزی شود.
چسب فوم
چسب فوم از و شفاف است که در ترکیب آن از مواد حلال فوم استفاده نشده و باعث میشود بتوانید از آن برای چسباندن انواع فوم استفاده کنید. زمان لازم برای خشک شدن این چسب نسبتا طولانی و قدرت چسبندگی آن پایین است. این چسب استحکام کافی و بالایی ندارد بههمین جهت برای استفاده بهصورت حرفهای و ماکتسازی مناسب نیست اما میتوانید از آن برای ساخت ماکتهای بسیار ساده و اولیه استفاده کنید.
چسب تفنگی یا حرارتی
چسب تفنگی بدنهای پلاستیکی داشته که چسب در آن قرار گرفته و با المنت برقی داخل بدنه این چسب را ذوب کرده که از سر فلزی جلوی دستگاه خارج می شود. برای چسباندن انواع پلاستیک مناسب است اما برای کارهای ظریف مناسب نیست. همچنین از چسب تفنگی یا حرارتی میتوان برای چسباندن فوم استفاده کرد بدون اینکه مشکل آب شدن فوم را داشته باشید. استفاده از این چسب نیازمند برق است. هنگام کار با چسب تفنگی مراقب خروجی فلزی داغ دستگاه باشید.
چسب چوب
در همهی خانهها صندلی چوبی که کسی جرات نشستن روی آن را ندارد یا قاب عکسی که همهی گوشههایش با هم فاصلهدارند، پیدا میشود. ، برادر چسب مایع رنگ زرد بوده و قیمت ارزان و استحکام بالایی دارد. چسب چوب عادی برای استفاده در فضاهای داخلی به کار رفته و برای استفاده از چسب چوب در فضای باز مانند تراس و ایوان مطمئن شوید عبارت “exterior” (برای فضاهای خارجی) روی بستهبندی ذکر شده باشد.
نکته: چسب چوب بهآرامی خشک میشود بنابراین برای چسباندن دو قطعه به یکدیگر حتماً از گیره یا وزنه استفاده کنید.
چسب اپوکسی شفاف
چسباندن شیشه شکسته به دلیل جنس بدون منفذ و یکدست آن، کاری دشوار است. برای تعمیر شکستگیهای کوچک مانند لبپرشدگی میتوانید از چسب قطرهای استفاده کنید ولی برای شکستگی بزرگتر، اپوکسی شفاف باکیفیت مناسبتر است. از وجود داشتن عبارت “crystal clear” (کاملاً شفاف) روی بستهبندی اطمینان پیدا کنید تا رنگ چسب پس از خشک شدن به زردی نزند.
نکته: برای استحکام بیشتر، ابتدا از حلال چربی استفاده کنید و سپس لبهها را برای اینکه کمی زبر شوند سنباده بکشید. از میزان کمی از چسب استفاده کنید تا چسب از لبهها چکه نکند.
چسب اپوکسی دوقلو
چه دستهی ماگ موردعلاقهیتان شکسته باشد چه بخواهید گلدان عتیقهی مادربزرگ خود را بچسبانید، چارهی کار چسب دو قسمتی اپوکسی است.
نکته: برای اعمال چسب در قسمتهای باریک لبهها، از خلالدندان استفاده کنید. اگر بهصورت ناخواسته مقداری از چسب را روی سطوح دیگر ریختید، عجله نکنید، اجازه دهید چسب بهصورت کامل خشک شود و سپس آن را با استفاده از تیغ بتراشید.
چسب قطرهای
چسب قطرهای تنوع بسیار بالایی داشته و برای چسباندن تکههای شیشه یا قطعات ریز بسیار مناسب است. همچنین میتوانید از این چسب برای چسباندن شیشه، سنگ، پلاستیک و برخی قطعات فلزی مناسب است. این چسب بیرنگ بوده که از مزیتهای آن بهشمار میرود زیرا پس از استفاده رنگی روی کار به جا نمیگذارد. هنگام استفاده از چسب قطرهای مراقب برخورد آن با پوست دستتان باشید.
چسب یک، دو، سه
همان طور که از اسم این چسب پیداست سرعت خشک شدن بسیار بالا است و دو قطعه را سریع به هم می چسباند. عملکرد این چسب شباهت زیادی به چسب قطرهای دارد. این چسب دو قسمت داشته و شامل چسب و اسپری خشک کننده است. روش استفاده صحیح از این به این صورت است که باید ابتدا سطح را کاملا به چسب آغشته کنید سپس روی آن اسپری خشک کننده زده و بلافاصله دوتکه را به هم بچسبانید. این چسب کاربردهای فراوانی داشته و وجود آن در هر خانهای لازم است.
چسب فوری
چسب فوری از ترکیب پلیمر ساخته شده و با داشتن آنتی اکسیدان از تخریب کالا جلوگیری میکند. این چسب در برابر سایش و برش مقاومت بالایی دارد و استحکام آن در محیطهای مرطوب کاهش پیدا نمیکند. از چسب فوری بیشتر در صنایع کفش و چرم برای دوبله کاری و تعمیرات، در صنایع کف پوش برای چسباندن انواع موکت و کفپوش و در صنعت مبلمان سازی برای چسباندن انواع روکش استفاده میشود.
چسب آهن
از چسب آهن و برای چسباندن قطعات فلزی استفاده میشود. البته از این چسب برای چسباندن قطعات پلاستیکی، موکت و فرش هم میتوان استفاده کرد. برای استفاده از این چسب از قلم مو استفاده کرده و حجم چسب را بهصورت مسطح روی قطعه کار بزنید. برای کار چسبندگی بهتر و قویتر از دو لایه چسب استفاده کنید. دقت کنید که هنگام کار با این چسب حتما از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.
یکی از سوالات بسیار پرتکرار در مورد چسب آهن این است که آیا میتوان از آن برای چسباندن لوازم خانگی که با آب یا غذای ما به صورت مستقیم در ارتباط هستند استفاده کرد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر. تمامی چسبها از مواد شیمیایی تهیه شدهاند و در ارتباط با مواد خوراکی یا آب ممکن است باعث فساد یا تغییر رنگ و مزه آن شوند پس بهتر است چنین ریسکی انجام ندهید.
البته انواع خاصی از چسب وجود دارد که از آن در کتری سازی استفاده میشود و جای جوش دادن کف کتری را میچسبانند؛ این چسب که با نام Mesoglue معروف است برای این کار استفاده میشود اما تهیه آن بسیار سخت است.
چسب آکواریوم
چسب آکواریوم برای قسمتهایی مناسب است که نیاز به آب بندی دارد. این چسب در ۲ نوع معمولی و ضدباکتری در بازار موجود است که نمونه ضدباکتری آن دیرتر سیاه می شود و طول عمر بالاتری دارد؛ به همین جهت قیمت چسب آکواریوم ضدباکتری گرانتر است. چسب آکواریوم دارای رنگ بندی سفید، شفاف و رنگی است که بیشتر از مدل شفاف و بی رنگ استفاده میشود.
برای کار با چسب آکواریوم بهتر است یک دستکش پلاستیکی یکبار مصرف دستتان کنید تا چسب به پوست دستتان نچسبد.
نکته مهمی که در کار با چسب آکواریوم باید مد نظر قرار دهید تا نتیجه کار ایده آل شود این است که باید حتما پیش از استفاده از این چسب حتما قسمتی که میخواهید بچسبانید خوب تمیز کنید و عاری از هرگونه گرد و غبار باشد. نکته دیگر این که برای زدن چسب باید تمرکز کافی داشته باشید تا آن را به اطراف کار نمالید تا جلوه نهایی کار زیبا باشد.
چسب ماتیکی
این چسب خمیری شکل بوده و به دلیل شکل ظاهری آن این اسم را برای آن انتخاب کرده اند. قدرت چسبندگی این چسب نسبتا پایین بوده و تنها برای چسباندن کاغذ کاربرد دارد.
چسب موکت
از چسب موکت تنها برای نصب موکت و کفپوش استفاده نمیشود بلکه از آن برای چسباندن صداگیر، فوم، اسفنج هم استفاده میشود. برای استفاده از این چسب باید آن را با قلم مو روی سطح مالیده و پس از ۱۰ تا ۳۰ دقیقه موکت یا هر ماده دیگر را روی آن بچسبانید.
چسب کاشی
معمولاٌ دلیل شل و جدا شدن کاشی کم بودن چسب به هنگام نصب است. اگر کاشیهای خانه جدا شدهاند، ابتدا باید نوع چسبی که برای چسباندن کاشی شما استفاده شده است را پبدا کنید. با دقت نگاه کنید، اگر ظاهر مادهی چسباننده به شکل چسب خشکشده بود از چسب مخصوص کاشی استفاده کنید و اگر به شکل سیمان بود ملات ماسه و سیمان بهترین انتخاب است.
نکته: ملات قدیمی را از زیر کاشی پاک کنید. صبر کنید تا ملات یا چسب قبل از چسباندن کاشی کمی خشک شود و قوام بیاید.
رزین
رزین چسبی با فرمولاسیون مبتنی بر پلیمر است که به صورت مایع و در حجم بسیار زیاد قابل تهیه است. از رزین در ساخت قطعات مختلفی همچون قطعات فایبرگلاس، مجسمه تزئینی و ماکت دقیق و حرفهای کاربرد دارد. همچنین از این ماده برای قالبگیری قطعات و ساخت ماکت استفاده می شود.
چسب پلی اورتان
در بین چسبهای جدید در دنیای چسبها بیشک، این چسب بهترین است و از به حساب میاید که باید در همهی کارگاهها و خانهها وجود داشته باشد. این چسب با نامهای مختلفی به فروش میرسد. چسب پلی اورتان پیوند محکمی با اکثر مواد مانند فلزات، سنگها، فایبرگلاس و لاستیک شکل میدهد.
نکته: برای جلوگیری از چکه کردن، کمتر از مقداری که فکر میکنید نیاز دارید، چسب استفاده کنید. حتماً هنگام خشک شدن چسب از گیره استفاده کنید.
چسب پی وی سی
چسب پی وی سی برای چسباندن قطعات پلاستیکی که به فشار قوی نیاز دارد بسیار ایده آل است مثلا برای چسباندن انواع لوله های پلاستیکی. چسب پی وی سی ۲ نوع معمولی و تارگت دارد که قدرت و سرعت چسبندگی چسب تارگت بیشتر است. چسب پی وی سی با قرارگیری در معرض هوای آزاد سفت می شود و کیفیت خود را از دست می دهد؛ به همین جهت باید از قرار دادن آن در معرض هوای آزاد اجتناب کنید.
چسب صنعتی همه کاره (All Purpose Cement)
برای چسباندن دوبارهی چرم روی صندوقچه و کیفهای اسناد از چسب چرم همهمنظوره با کیفیت بالا استفاده کنید. معمولاٌ این چسب در قوطیهای فلزی به همراه قلمموی مخصوص به فروش میرسد. روی قوطی را بخوانید تا مطمئن شوید که چسب برای چرم و مادهی دیگری که چرم را بر روی آن میچسبانید مانند چوب یا فلز قابل استفاده است.
نکته: مانند همهی چسبهای چرم، قبل از چسباندن صبر کنید تا چسب کمی خشک شود تاحدی که روی آن چسبناک باشد سپس دو سطح را به یکدیگر متصل کنید.
چسب صنعتی (Contact Cement)
روکش گوشههای کابینت معمولاٌ بیشتر از قسمتهای دیگر در خطر جدا شدن هستند و هر بار که از کنار آن عبور میکنید به لباس شما گیر میکنند. اگر چوب نئوپان زیر روکش وضعیت خوبی دارد، میتوانید مجدد روکش را با استفاده از چسب صنعتی بچسبانید.
نکته: بعد از اعمال لایهای نازک و یکدست از چسب بر روی هر دو سطح، صبر کنید تا چسب کمی خشک شود تا حدی که روی آن چسبناک باشد ولی خیس نباشد سپس دو سطح را به یکدیگر بچسبانید.
چسب بتن
فرمولاسیون این چسب بر پایه پلیمر پودری مخصوص سیمان است که خواص مکانیکی و فیزیکی بتن را افزایش میدهد. از چسب بتن برای بتن ریزی، ترمیم سازههای بتنی و همچنین بهعنوان افزودنی برای ساخت مصنوعات بتنی مانند سنگهای مصنوعی استفاده میشود.
چسب سنگ
مقاومت بسیار بالایی داشته و برای محیطهایی که در معرض اسید، گاز، فاضلاب و حلالهای نفتی هستند بسیار مناسب است. مقاومت این چسب پس از خشک شدن بسیار بالا بوده و در بازه دمایی زیر صفر تا 60+ بدون تغییر باقی میماند. از این محصول برای چسباندن انواع سنگهای مصنوعی و طبیعی به یکدیگر یا سطوح سیمانی و پرکردن منافذ ساختمان و محلهای مرطوب مانند حمام و دستشویی استفاده میشود.
برگرفته شده از: ترب