برترین های کسب و کارعلمی و پزشکی

راه های ترک خود ارضايي از نظر اسلام

فواید ترک خودارضایی از نظر اسلام چیست؟

خودارضایی چیست و مدت زمان ارضای مردان چقدر است؟ استمناء، تجربه ارگاسم جنسی است که با تحریک خود برای رسیدن به لذت جنسی انجام می‌شود. در دنیای مدرن امروز خودارضایی یک مفهوم بسیار رایج است. بیش از 75 درصد از بزرگسالان در سراسر جهان اعتراف کرده‌اند که حداقل در یک مرحله از زندگی گرفتار خودارضایی شده‌اند. بخشی از این جمعیت نیز مسلمان هستند. همان‌طور که گفتیم، خودارضایی یک عمل فوری برای ارضا کردن خود است. طبق تحقیقات و مقالات اخیر که درمورد خودارضایی جمع‌آوری شده است، کارشناسان زیادی معتقدند که اگر خودارضایی در تعداد کم انجام شود، هیچ‌گونه مشکلی ندارد و حتی باعث بهبود سلامت جسمی افراد نیز خواهد شد! اکنون به سراغ نظر اسلام در مورد خودارضایی می‌رویم.

قرآن و احادیث در مورد خودارضایی چه می‌گویند؟

هیچ آیه روشنی در قرآن و احادیث وجود ندارد که صریحاً بگوید خودارضایی حرام است، اما آیاتی وجود دارد که دلالت بر حرام بودن آن دارد. در ادامه برخی از آن‌ها آورده شده است:

خداوند متعال در قرآن کریم، در آیه 32 از سوره اسراء می‌فرماید: “حتی به زنا نزدیک نشوید، زیرا این کار بسیار ناپسند و راه بسیار بدی است.” اکثر دانشمندان ادعا دارند که خودارضایی یکی از وقایعی است که منجر به زنا می‌شود. بنابراین خداوند فرد مسلمان را از هر راهی که منجر به زنا شود نهی کرده است.

از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل شده است که می‌فرماید: «ای جوانان، هرکس از شما توان مالی ازدواج را دارد، ازدواج کند؛ زیرا این امر شما را از نگاه کردن به آنچه که نباید، باز می‌دارد و از انجام زنا جلوگیری می‌کند. و هرکس توان مالی ندارد، روزه بگیرد؛ زیرا سپری در برابر شر است. »

خودارضایی در اسلام گناه بزرگی محسوب می‌شود. در حالی که خودارضایی لذت را برای انسان به ارمغان می‌آورد، پیامدهای بزرگی در انتظار هر کسی است که این کار را انجام دهد. استمناء توسط زن و مرد انجام می‌شود و هر یک از آن‌ها که این کار را انجام دهند قطعا گرفتار گناه شده‌اند.

چرا خودارضایی هم برای مردان و هم برای زنان ممنوع است؟ در ادامه برخی از عوارض خودارضایی از نظر اسلام آورده شده است:

مطمئناً موفقیت ما فقط از طرف خداوند متعال است و به اذن او ممکن است به موفقیت برسیم. اما برای ما غیرممکن است که آنچه را که خدا از آن متنفر است را انجام دهیم و توفیق (موفقیت اعطا شده توسط خدا) را به دست آوریم. فرد مسلمانی که دوست دارد خودارضایی کند، از احتمال توفیق خود می‌کاهد.

ثابت قدم بودن، راهی است برای مسلمانی بهتر شدن و تقویت ایمان خود به خداوند. اما همان‌طور که با خودارضایی راه شیطان را دنبال می‌کنید، ثابت قدم بودن برای شما دشوار می‌شود و در بدترین حالت، ایمان خود را از دست می‌دهید.

برخی از عوارض خودارضایی

به تدریج از جامعه حذف می‌شوید.

عوارض جانبی خودارضایی از نظر اسلام نه تنها باعث آسیب رساندن به خود می‌شود، بلکه زندگی اجتماعی فرد را نیز به طرز بسیار بدی تحت تأثیر قرار می‌دهد. او توسط جامعه خود حذف خواهد شد یا احتمالاً خود را از جامعه دور خواهد کرد. او از همراهی دیگران لذت نمی‌برد و تنها بودن با خودش را انتخاب می‌کند.

محروم از هر گونه اعمال نیک.

همان‌طور که همه می‌دانیم، شیطان هرگز ما را از انجام کارهای بد و انجام کارهایی که خداوند برای ما ممنوع کرده است متوقف نمی‌کند. خودارضایی به وضوح کار شیطان است و وقتی این کار بد را انجام دهیم، از انجام کارهای خوب مانند روزه، نماز و تلاوت قرآن محروم می‌شویم.

هنگامی که اجازه می‌دهیم شیطان وارد قلب ما شود، به راحتی از او ضربه می‌خوریم. بنابراین ما باید تمام تلاش خود را کنیم تا خودمان را در دام شیطان شرور نیندازیم. انجام خودارضایی به این معناست که ما در مقابل شیطان ضعیف شد‌ه‌ایم و برای شیطان آسان‌تر است که ما را به کارهای بد بکشاند و ما را از نعمت خداوند متعال دور کند.

اندام‌های جنسی را ضعیف می‌کند.

خودارضایی نه تنها در مردان، بلکه می‌تواند اندام‌های جنسی زنان را نیز تضعیف کند. در حالی که برای مردان ممکن است باعث ناتوانی جنسی شود، در مورد زنان نیز همین‌طور است. بنابراین توصیه می‌شود که از خودارضایی دوری کنید، زیرا ممکن است به بدن‌تان آسیب برساند. با خودارضایی ممکن است برای مدتی به شما خوش بگذرد، اما معایب آن ارزش این خوشی را ندارد. این امر بر همه جنبه‌های زندگی شما از جمله بدن، ذهن و تعامل با دیگران تأثیر می‌گذارد.

خودارضایی و پورنوگرافی

بیشتر اوقات عمل خودارضایی شامل پورنوگرافی می‌شود. در اسلام هر کاری که با پورنوگرافی انجام شود، کاملاً حرام تلقی خواهد شد.

اسلام انواع اعمال و کلمات شنیع و بی شرمانه را بر ما حرام کرده است. پورنوگرافی یکی از این اقدامات بی شرمانه است. بی شرمی به شکل کلامی و عملی ظاهر می‌شود. ابتذال، نوعی بی شرمی است. بی ادبی، یک نوع بی شرمی است و هر عمل زشتی نیز همین‌طور می‌باشد. همچنین زنا رفتار بی شرمانه­‌ای است که جوامع بشری را ذره ذره خراب می‌کند و یکی از مواردی که منجر به زنا می‌شود، پورنوگرافی است. بنابراین اسلام به ما دستور می‌دهد که از هر چیزی که می‌تواند ما را به زنا سوق دهد، دوری کنیم.

امام ابن حجر هیتمی می‌گوید: “نگاه هوس انگیز به یک زن نامحرم با ترس از انجام عمل زنا، گناه کبیره است، پس تماشای فیلم‌های پورن، گناه کبیره است. ” همچنین بیننده بارها شاهد چنین صحنه‌های ناپسندی است که پیامدهای بدی دارد. وقتی کسی چنین فیلم‌هایی را تماشا می‌کند، اغلب باعث برانگیختگی جنسی می‌شود و این موجب شده که بیننده مرتکب گناهان بی شماری مانند خودارضایی و فحشا شود.

چگونه از این گناه دوری کنیم؟

خودارضایی در اسلام حرام است. محققان مسلمان که مطالعات خود را ارائه کرده‌اند از این امر حمایت می‌کنند. مطالعاتی که ثابت می‌کند خودارضایی در واقع برای سلامتی شما مفید نیست و بسیار اعتیادآور است و در برخی موارد باعث آسیب جبران ناپذیر عصبی خواهد شد. روش‌های مختلفی وجود دارند که به فرد کمک می‌کنند از عمل خودارضایی خودداری کند. برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • بسیاری از محققان پیشنهاد می‌کنند که ازدواج و حفظ روابط سالم با همسرتان، بهترین راه برای جلوگیری از این گناه است.
  • اعتدال در غذا و نوشیدنی به تحریک میل جنسی کمک می‌کند. پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در این باره روزه را مطابق گفته‌های خود توصیه می‌کند: «ای جوانان، هرکس از شما که از مخارج مالی بر می‌آید، اجازه دهید ازدواج کند. زیرا این وسیله‌ای است برای پایین آوردن نگاه و حفظ عفت خود؛ و هر کسی که نمی‌تواند، روزه بگیرد؛ زیرا برای او سپر خواهد بود.
  • خودداری از هر چیزی که میل جنسی را افزایش می‌دهد. مانند گوش دادن به آهنگ‌های غیراخلاقی و تماشای تصاویر زشتی که به وفور در فیلم‌ها موجود است.
  • هدایت قوای زیبایی شناسی به کانال‌های مجاز مانند نقاشی گل و مناظر طبیعی که هوس جنسی را بر نمی‌انگیزد.
  • انتخاب یاران با تقوای صالح. اینکه چه کسی را برای دوستی انتخاب می‌کنید اهمیت زیادی دارد.
  • خود را وقف خدمت به هدفی بزرگ‌تر کنید. برای یادگیری و القای دانش اسلامی در زندگی خود وقت بگذارید.

براي ترک خود ارضایی اين برنامه های زیر توصيه مي‌شود:

  1. تقويت اراده و تصمیم وامید و تلقين عزت به نفس.

براي ترك هر نوع عادت، قبل از هر چيز تصميم و اراده  وامید لازم است . اين موضوع را اصلا نبايد دست كم گرفت. البته ممكن است كه خيلي از نوجوانان اين‌گونه برداشت كنند كه ما قادر به تصميم‌گيري نيستيم و اراده از ما سلب شده ، ولي مساله اين است همين مقدار اراده داريد كه اين كار را مي‌كنيد، با همان اراده می توانید ترک كنید . اين عمل با تمام بدي كه دارد قابل درمان است. بيش ترين آثار شومي كه به واسطه آن به وجود آمده است ،درمدت كوتاهي پس از قطع آن برطرف مي‌شود، زيرا كه نشاط و نيروي جواني مي‌تواند بيش تر ضايعات گذشته را جبران كند.هيچ وقت ياس و نااميدي را نبايد به خود راه داد.

اگر بارها تصميم گرفتيد و شكست خورديد، بايد توجه داشت كه شكست مقدمه پيروزي است.احساس گناه افراطي، نه طبيعي موجب فزوني سطح اضطراب در شما مي‌گردد . افزايش اضطراب ناخواسته تمايل شما به انجام اين عمل (كه به نوعي آرامش كاذب و موقتي به شما مي‌بخشد) را تشديد مي‌كند. پس به جاي احساس گناه افراطي( كه ثمره‌اي جز تشديد روحيات افسرده‌وار و تضعيف عزت نفس و اعتماد به نفس در شما ندارد) به القاي روح اميد در خود بپردازيد.از تلقين منفي به خود و توجيهات بي‌مبنا و همچنين بزرگنمائي شكست‌هاي گذشته به شدت پرهيز نمائيد. تلقين مثبت و خوش بيني سهم به سزائي درترك تدريجي اين عمل دارد.

هرگونه پيشرفت خود را (هرچند اندك) مد نظر داشته باشيد. هيچ‌گاه پيشرفت‌هاي خود را دست كم نگيريد سعي كنيم، بالاخره جواب مي‌دهد و موفق مي‌شويم.اگر موفق به ترك موقت اين عمل (هرچند براي مدت چند روز شديد، اين مطلب را از نظر دور نداريد، كه بازگشت و ارتكاب ناخواسته عمل، جزئي از راه ترك محسوب مي‌گردد. پس با كوچك ترين بازگشت، همه چيز را از دست رفته محسوب نكنيد، بلكه با توبه دوباره از عمل، تصميم قاطع خود را وارد مرحله ترك ديگري كنيد. درصورت ارتكاب دوباره عمل، به جاي ياس و نااميدي كه مطلوب شيطان است، اين نكته را به خود گوشزد نمائيد كه فرصت جبران آن هنوز وجود دارد.

  1. دوری از هرگونه تماشاي فيلم‌ها و عکس‌هاي شهوت‌انگيز ومطالعه رمان‌هاي عشقي
  2. برنامه ریزی صحيح ورزشي فردي ودسته ‌جمعي
  3. تهيه برنامه فشرده وتمام وقت برای بيکاری وتنهایی و وقت خواب
  4. دوری ازمعاشرت و همنشيني با دوستان منحرف وفاسد وابزارهای مشوق گناه
  5. پرهیز از پوشيدن لباس هاي تنگ و چسبان و کوتاه
  6. پرهیز از نگاه كردن به بدن عريان خود ودیگران
  7. پرهیز از خوابیدن  به روی شکم وپاها
  8. پرهیز از غذاهای تند و پرکالری و چرب وتنقلات محرک جنسی مانند: موز، شكلات، انجير، خرما، پياز، فلفل وادویه ،گوشت قرمز، پیتزا ،کالباس ، نوشابه های گازدار و…
  9. ساده بودن شام شب (میوه جات)
  10. تخلیه کردن مثانه (دستشویی) قبل از خواب
  11. روزه مستحبی هفته اى يك یا دو روز و صبر بر گناه
  12. خواندن قرآن وتفکر درباره معانى آيات
  13. مراقبت از چشم و چشم چرانی

منبع مقاله:

healthymale

دکمه بازگشت به بالا