برترین های کسب و کارعلمی و پزشکی

طبع گوشت گاو و مصلح آن

گوشت گاو یکی از رایج ترین انواع گوشت است که اغلب کشورهای جهان در تهیه ی غذاهای گوشتی خود بیشتر از این نوع گوشت استفاده می کنند. گوشت گاو جزء جدا نشدنی برخی غذاها به حساب می آید. مثلاً در تهیه ی یکی از خوراک های معروف دنیا به نام همبرگر اغلب از گوشت چرخ شده ی گاو استفاده می نمایند. از گوشت گاو می توان استیک، مغز ران یا راسته جدا نمود یا قسمت های مختلفی از آن را چرخ کرد. البته برخی از جگر سیاه، زبان، سیرابی و شیردان و دیگر قسمت های بدن گاو هم مصارف خوراکی می کنند.

خرید ماهی قزل آلا تازه و استفاده از گوشت گاو در برخی مذاهب حرام است. از جمله در مذهب هندو که چون گاو را حیوان مقدسی می دانند، بنابراین از گوشت آن هم استفاده نمی کنند. البته بسیاری از بودایی مذهب های ساکن آسیای شرقی هم با مصرف گوشت گاو مخالفند. البته استفاده از آن همچون مذهب هندو حرام نیست. رسول خدا (ص) فرموده است که شیر گاو شفاء، روغن گاو دوا و گوشت آن مرض است.

خواص و مضرات گوشت گاو

  • باعث می شود تا پروتئین موجود در آن حالت اسیدی بدن را خنثی کند. گوشت گاو باعث تعادل پی اچ بدن می شود.
  • برای درمان سریع زخم ها می توان از گوشت گاو استفاده کرد چرا که دارای پروتئین هایی برای ترمیم زخم می باشد.
  • لینولئیک اسید موجود در گوشت گاو باعث می شود تا سلول های سرطانی مبارزه کرده و آنها را شکست دهد.
  • داشتن سیستم ایمنی قوی برای بدن مفید است چرا که بازدارنده حملات میکروبی و باکتریایی می باشد.
  • گوشت گاو برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی بسیار مفید می باشد. چرا که این گوشت دارای اسیدهای چرب و امگا سه می باشد.
  • گوشت گاو به دلیل داشتن پروتئین زیاد باعث می شود تا توده عضلانی زیاد شده و هیکل شما تنومند شود.
  • توصیه می‌شود افراد به جای گوشت گاو از گوشت گوساله یک ساله، گوشت شتر جوان، گوسفند نر جوان، بره یک ساله، بزغاله، بوقلمون و مرغ و خروس محلی استفاده شود.
  • مصرف آن به طور کلی توصیه نمی‌شود مگر برای افرادی که شرایط آن را دارند.
  • دارای غذاییت زیادی بوده و دیر هضم است. بنابراین فقط برای ورزشکاران و افرادی که کارهای سنگین انجام می‌دهند، مجاز است.
  • از نظر طب سنتی گوشت گاو، خون غلیظ و سوداوی در بدن تولید می‌کند و جزء مهم‌ترین علل امراض سوداوی بشمار می‌رود.
  • چاق کننده و مقوی است.
  • مصرف آن در فصل بهار مناسب تر می‎باشد.
  • منجر به زایمان زودرس می‌گردد.
  • موجب ایجاد بندآمدگی در مجاری تنفسی و مجاری ادراری می‌شود.
  • علل بروز امراض سوداوی است.
  • موجب صعود بخارات به قلب و مغز می‌شود و در برخی افراد سردرد و سنگینی سر ایجاد می‌کند.
  • کسانی که زیاد گوشت گاو مصرف می‌کنند در معرض بیماری‌های عفونی هستند.
  • مصرف گوشت گاو برای سرد مزاج‌ها، سوداوی مزاج‌ها و کسانی که معده ضعیف دارند، توصیه نمی‌شود.
  • زیاده روی در مصرف آن برای کسانی که درد مفاصل و عرق النسا (سیاتیک) دارند مضر است و درد آن‌ها را تشدید می‌کند.
  • مصرف آن برای خانم‌های باردار ممنوع است.
  • مصرف گوشت گاو، همچنین، سبب تیرگی پوست صورت، بروز حالت‌های عصبی، افسردگی و وسواس می‌شود.

البته گوشت گوساله و گاو محرک خوبى براى ترشحات دستگاه گوارش به ویژه معده است.گوشت گاو براى صفراوى ها مفید است براى سودایى ها مضر که مصلح آن زنجبیل و فلفل است.

طبع گاو چیست؟

مزاج آن گرم و خشک است.

مصلح گوشت گاو چیست؟

دارچین، زنجبیل، زیره، فلفل و گلپر مصلح گوشت گاو و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند.

یکی از موارد مهمی که درباره گوشت ها باید مورد توجه واقع شود مزاج و طبیعت گوشت هایی است که مصرف می کنیم. گوشت گوساله در مقایسه با دیگر گوشت ها دارای طبیعت سردی است و در برابر گوشت گوسفند سردتر است. گوشت  گوساله ای که 18 ماه سن دارند به اعتدال نزدیک تر است ولی هیچ وقت دارای طبیعت گرمی نیست.

توجه کنید که اگر روزانه از گوشت گوساله در رژیم غذایی خود استفاده می کنید بهتر است در کنار مصلحات گوشت آن را مصرف کنید. جالب است بگوییم که بهترین زمان استفاده از مصلحات از نظر طب سنتی در زمان طبخ غذا بوده و در واقع باید به آن غذا ترکیبات گرم اضافه شود به عنوان مثال از انواع فلفل، فلفل دلمه ای و سیر می توان در کنار گوشت گوساله استفاده نمود. با ما همراه باشید تا در ادامه شما را با مصلحات گوشت گوساله بیشتر آشنا کنیم.

مصلحات گوشت گوساله

فلفل، دارچین، زنجبیل، پودررزماری، زردچوبه، سیر، فلفل دلمه ای، آویشن، پیاز، زیره سیاه و خردل مصلح گوشت گوساله و بهبود دهنده خواص و مزاج این گوشت می باشند. در صورتی که از در حد تعادل استفاده شود به کاهش وزن و تقویت عضلات کمک بسزایی می کند. ارزش غذایی این گوشت بسیار بالا می باشد. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که دارای مزاج سرد می باشید و یا معده ضعیفی دارید بهتر است گوشت گوساله را به خوبی بپزید و همراه سرکه، سیر، عسل و یا سایر شیرینی ها مصرف کنید البته هرگز همراه با گوشت گوساله خرما مصرف نکنید. از نکات مهم و قابل اهمیت دیگر این است که هیچ گاه بعد از میل غذاهای گوشتی آب نخورید.

برخی از افراد از بوی گوشت گوساله بدشان می آید بنابراین می توانند در هنگام طبخ از پودر رزماری استفاده کنند و بر روی گوشت بریزند تا بوی آن از بین برود. علت استفاده از زرد چوبه همراه گوشت این است که طبعی گرم دارد و سردی گوشت را می گیرد. گوشت گوساله برای غذاهای فست فودی به هیچ عنوان مناسب نمی باشد و زمان پخت آن دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد.

برای این که سردی گوشت گوساله از بین برود، خط بلغم تولید نشود، درد و چاقی بوجود نیاید بهتر است به صورت کامل طبخ شود. در صورتی که گوشت گوساله را با مصلحاتی که  پیش تر ذکر کردیم مصرف کنید به هیچ وجه دچار افزایش وزن نخواهید شد، زیرا همانطور که می دانید این گوشت در صورتی که زیاد مصرف شود باعث چاقی می شود و امروزه اکثر افراد در پی راه هایی برای کاهش وزن هستند بنابراین توصیه ما این است که از این گوشت در حد اعتدال مصرف کنید.

افرادی که دارای بیماری های مغزی یا تشنج هستند بهتر است از این گوشت استفاده نکنند و یا در صورت علاقه شدید به این گوشت به همراه مصلحاتش علی الخصوص دارچین میل کنند. مصرف این گوشت برای افرادی که دارای نفخ شکم و اختلالات گوارشی هستند آسیب زا می باشد اما مصرف گوشت گوساله به افرادی که به بیماری نقرس دچار هستند توصیه می شود زیرا حملات نقرسی را کاهش می دهد. در صورتی که گوشت گوساله را با روغن هایی که طبع سرد دارند مانند آفتابگردان، ذرت و یا کلزا طبخ کنید اثر سردی گوشت و سردی روغن به هم اضافه می شوند و عوارض بیشتری را در پی دارد.

گوشت گوساله دارای طبع سردتری نسبت به سایر گوشت های قرمز همچون گوشت گوسفندی است که پیشنهاد می شود حتما برای جلوگیری از مشکلاتی که ممکن است رخ دهد مصلحات آن را در برنامه زندگی خود قرار دهید.

اگر از جمله افرادی باشید که گوشت برایتان ضرر نداشته باشد و یا گیاه خوار نباشید و تجربه میل کردن انواع گوشت بخصوص گوشت قرمز و گوشت گوساله را داشته باشید بهتر است با خواص و طبع این گوشت در دنیای طب سنتی آشنا شوید.

گوشت گوساله چه خواصی دارد؟

همانطور که می دانید، گوشت‌ها منبع اصلی تامین پروتئین مورد نیاز بدن محسوب می شوند و باید به این نکته توجه داشته باشید که درصد پروتئین موجود در انواع گوشت، از پروتئین‌های گیاهی بیشتر است و با توجه به خواص گوشت قرمز، وجود آن در رژیم غذایی ضروری است.

در واقع پروتئین گوشت دارای آمینو اسید‌هایی است که برای بدن ضروری هستند و از سوی دیگر دارای ویتامین‌های گروه ب، آهن، روی، منیزیم، فسفر، سدیم و کلر نیز است و مصرف آن برای افرادی که دچار کمبود آهن هستند و همچنین زنان، به ویژه در دوران بارداری بشدت توصیه می شود.

  در میان انواع گوشت گوشت گوساله از جمله بهترین منابع تامین کننده پروتئین محسوب می شود.

توجه داشته باشید که بخش‌های فوقانی بدن گوساله مانند راسته و فیله مقدار کمتری چربی دارد و در مقابل دارای پروتئین بسیار بالایی است و با مصرف این بخش‌ها برای مدت طولانی‌تری احساس سیری دارید و در نتیجه آن، حجم غذای مصرفی‌تان طی روز کاهش می یابد.

براین اساس، کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که افراد دارای اضافه وزن، با مصرف گوشت گوساله می‌توانند وزن کم کنند.

 طبع گوشت گوساله

اغلب گوشت ها در طب سنتی دارای طبع گرم و تر هستند که میزان این گرم و تری در گوشت ها با یکدیگر متفاوت است و براین اساس گوشتی که میزان گرمی و تری آن کمتر باشد، به گوشت سرد معروف می شود و از این رو وقتی در مورد طبع یک گوشت از کلمه سردی استفاده می کنیم در واقع سردی آن نسبت به گوشت های دیگر را بیان کرده ایم.

در این میان نیز توجه کنید که گوشت گوساله سردی بیشتری نسبت به سایر گوشت های قرمز همچون گوشت گوسفندی دارد و نکته جالب تر اینکه هرچه گوساله جوان تر باشد، (تا حدود 18 ماه) گوشت آن معتدل تر است.

تاثیرات منفی گوشت گوساله بر بدن

طبع گوشت گوساله در طب سنتی سرد است، البته با توجه به سرد بودن طبع گوشت گوساله، مصرف آن توسط اشخاص سرد مزاج سبب بروز مشکلاتی همچون، ضعف و درد استخوان می‌شود، با توجه به این موضوع این افراد باید در مصرف گوشت گوساله تعادل را رعایت کنند.

نکته مهم این است که پخت گوشت گوساله تا حدی می تواند سردی آن را کم کند و از این رو مصرف گوشت گوساله برای افرادی که دارای مشکلات گوارشی نظیر نفخ معده هستند به هیچ عنوان، توصیه نمی‌شود.  همچنین، افرادی که به صرع یا بیماری مغزی مبتلا هستند، بهتر است از خوردن گوشت گوساله اجتناب کنند یا گوشت را همراه با مصلحات آن مصرف کنند.

با توجه به مطالبی که گفته شد، درد‌های مفصلی و عضلانی و عوارض ناشی از بیماری رماتیسم مفصلی در اثر خوردن گوشت گوساله افزایش پیدا می‌کنند و از این رو، افراد مسن و کهن‌سال نباید از این گوشت در وعده‌های غذایی‌ خود استفاده کنند و پختن گوشت گوساله با استفاده از روغن‌های گرمی نظیر روغن زیتون و کنجد، سردی گوشت را کمتر می‌کند.

همانطور که گفتیم ممکن است طب سرد گوشت گوساله برای برخی افراد مفید نباشد و فرد را دچار مشکل کند و این رو طب سنتی مصلحاتی را برای رفع این مشکل معرفی کرده است و بنوعی می توان گفت، برای تعدیل مزاج گوشت گوساله بهتر است از مصلح‌ها استفاده کنید که به شرح زیر است:

  • فلفل
  • دارچین
  • پودر رزماری
  • زردچوبه
  • سیر
  • فلفل دلمه ای
  • آویشن
  • پیاز
  • زیره سیاه
  • زنجبیل
  • خردل

 

منبع:

youtube.com

فروشگاه پروتئینی الوگوشت

آریو صفدریان

متخصص محصولات پروتئینی شامل انواع گوشت دام، پرندگان، ماهی، گوشت های فرآوری شده و... دارنده بهترین نشان قصابی و سال ها در جهت افزایش آگاهی مردم نسبت به گوشتی که تهیه و طبخ می کنند، تولید محتوای حرفه ای انجام می دهم چون بر این باورم محصولات پروتئنی بطور مستقیم بر سلامتی تأثیرگذار هستند. پس چه خوب است که افراد با تصمیمی درست بهترین گوشت را میل نمایند.
دکمه بازگشت به بالا