اقتصادیبرترین های کسب و کار

بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در جهان

10 کشور برتر تولید کننده فولاد در جهان – آپدیت 2023

فولاد یکی از اصلی‌ترین و رایج‌ترین مواد اولیه در صنایع مختلف به شمار می‌رود. در دنیای مدرن به هر جایی که نگاهی بیندازید، ردپایی از محصولات فولادی را مشاهده خواهید کرد. برای ساخت ساختمان‌ها، وسایل نقلیه مختلف، قایق‌ها، قطارها، پل‌ها، لوازم خانگی و… به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم از محصولات فولادی استفاده می‌شود. در حال حاضر طبق آمار ارائه شده می‌توان گفت که تنها 64 کشور جهان به شکل قابل توجهی در حال تولید فولاد هستند و تولید فولاد در دیگر کشورهای جهان به‌صورت محدود اتفاق می‌افتد.

آمار فوق نشان‌دهنده این موضوع است که تولید فولاد جهان در تعداد معدودی از کشورها صورت می‌گیرد و اکثر کشورهای جهان نقش مصرف‌کننده محصولات فولادی تولید شده توسط این کشورها را ایفا می‌کنند. باتوجه‌به جذابیت این موضوع، تصمیم گرفتیم در این مقاله به معرفی 10 کشور برتر در زمینه تولید فولاد بپردازیم. توجه داشته باشید که این رتبه‌بندی معتبر بوده و هر ساله توسط انجمن جهانی فولاد در بازه‌های زمانی مشخص ارائه می‌شود. پس تا انتهای این مقاله با رسول دانیال زاده نمین همراه باشید.

گزارش رتبه‌بندی کشورها در انجمن جهانی فولاد

هر ساله انجمن جهانی فولاد یک لیست از رتبه‌بندی برترین کشورهای تولیدکننده فولاد در جهان را در بازه‌های زمانی کوتاه و بر اساس آمار مربوط به عملکرد آنها ارائه می‌دهد. در این لیست کشورها بر اساس میزان فولاد سالانه خود رتبه‌بندی شده و تغییر و تحولاتی که در زمینه حجم تولید فولاد در مقایسه با سال گذشته داشته‌اند نیز مورد ارزیابی قرار گرفته و در این گزارش عنوان می‌شود.

انجمن جهانی فولاد (World Steel Association) یکی از بزرگ‌ترین و پویاترین انجمن‌های صنعتی در جهان است که تقریباً تمامی کشورهای تولیدکننده فولاد در آن عضو هستند و اعضای آن حدود 85 درصد از تولید جهانی فولاد را برعهده دارند. این موسسه در سال 1967 به عنوان موسسه بین المللی آهن و فولاد تاسیس شد و در سال 2008 به انجمن جهانی فولاد تغییر نام داد. به همین دلیل رتبه‌بندی ارائه شده توسط این انجمن قابل اعتماد بوده و می‌تواند یک دید خیلی خوب درباره برترین کشورهای تولید کننده فولاد به شما بدهد.

نکته: باتوجه‌به اینکه آمارهای مربوط به سال 2023 به صورت ماهانه انتشار پیدا می‌کند، امکان ارائه یک آمار دقیق سالانه وجود ندارد. اما به جهت آگاهی بیشتر شما نسبت به تغییر و تحولات در سال 2023، آخرین رتبه‌بندی تولید فولاد ارائه شده توسط انجمن جهانی فولاد که مربوط به مارس 2023 (اسفند 1401) می‌باشد را به شما ارائه می‌دهیم.

برترین کشورهای تولیدکننده فولاد جهان

هر ساله بر اساس میزان تولید همان سال کارخانه‌های فولادی یک لیست مشخص و دقیق از برترین کشورهای تولیدکننده فولاد جهان تهیه و تدوین می‌شود. در ادامه 10 کشور برتر این لیست را به شما معرفی خواهیم کرد.

1. چین

در حال حاضر کشور چین از تمامی پیش‌بینی‌ها نیز فراتر رفته است و توانسته جایگاه اول لیست برترین کشورهای تولیدکننده فولاد را از آن خود کند. این کشور در سال 2022 حدود 90 میلیون تن فولاد تولید کرده است که اگرچه در مقایسه با سایر کشورها پیشتاز است، اما این رقم در مقایسه با سال 2021 حدود 3.3 کاهش داشته است.

تصورات بر این است که این کاهش به دلیل مشکلات زیر محیطی اتفاق افتاده است که تولید فولاد می‌تواند داشته باشد. چراکه حتی در مدرن‌ترین کارخانه‌های فولاد هم مقادیر قابل توجهی گازهای گلخانه‌ای و سایر آلاینده‌های هوا آزاد می‌شود که این با هدف کشور چین برای اصلاح زیست محیطی از طریق خنثی کردن کربن در سال 2060 در تضاد است. اما آمار تولید فولاد در چین در مارس 2023 به 95.7 میلیون تن رسیده است که این افزایش 6.9 درصدی آن در مقایسه با مارس سال 2022 نشان‌دهنده بازگشت مجدد چین به روزهای گذشته خود است.

2. هند

هند دومین کشور برتر تولیدکننده فولاد است. تولید سالانه فولاد در این کشور در سال 2022 به 10 میلیون تن رسیده است که افزایش 6.3 درصدی داشته است. هند و ژاپن هر سال برای رسیدن به جایگاه دوم با یکدیگر رقابت تنگاتنگی را دارند و در سال 2022 این کشور هند بوده است که توانسته جایگاه دوم برترین کشورهای تولیدکننده فولاد در جهان را از آن خود کند. میزان تولید سالانه فولاد در این کشور بر اساس ملاحظات تجاری و الزامات بازار مشخص می‌شود و هدف تولید مشخصی در نظر گرفته نشده است. آمار تولید فولاد کشور هند در مارس 2023 رشد 2.7 درصدی داشته و به رقم 11.4 میلیون تن رسیده است.

3. ژاپن

کشور ژاپن با یک کاهش 8.1 درصدی، تولید سالانه فولاد را به 7.4 میلیون تن رسانده و در جایگاه سوم برترین کشورهای تولیدکننده فولاد در جهان قرار گرفته است. نکته قابل توجه درباره کشور ژاپن این است که کاهش 8.1 درصدی تولید فولاد کاملاً خودخواسته صورت گرفته است. این کشور در راستای اهداف خود برای تبدیل شدن به یک کشور خنثی در تولید کربن تصمیم گرفته تا تولید فولاد را به‌صورت عمدی کاهش دهد تا شانس بیشتری را برای از بین بردن آلودگی‌های زیست محیطی داشته باشد. تولید فولاد ژاپن در مارس سال 2023 روند کاهشی داشته و در مقایسه با سال 2022 حدود 5.9 درصد کاهش پیدا کرده است.

4. ایالت متحده آمریکا

تولید فولاد در ایالات متحد آمریکا در سال 2022 در حدود 6.9 میلیون تن در سال است که این رقم نیز شاهد یک کاهش 4.2 درصدی بوده است. شاید به نظر برسد که ایالات متحده آمریکا در مقایسه با 3 کشور قبلی عملکرد ضعیف‌تری در تولید فولاد داشته است اما واقعیت این است که صنعت فولاد در ایالات متحده آمریکا در مقایسه با رقبای بزرگی که دارد بسیار نوآورانه‌تر بوده و با آزادسازی کربن کمتر، آسیب‌های زیست محیطی کمتری را به جا می‌گذارد.

لازم به ذکر است که در بیش از 60 درصد از فولادی که در ایالات متحده آمریکا تولید می‌شود از ضایعات فلزی به‌عنوان ماده اولیه استفاده می‌شود. ایالت متحده آمریکا این روند کاهشی را حفظ کرده است و تولید فولاد این کشور در مارس 2023 به 6.7 رسیده است که در مقایسه با آمار این کشور در مارس 2022 حدود 2.1 کاهش داشته است.

5. روسیه

براساس آمار به دست آمده کشور روسیه در سال 2022 با یک کاهش 22.2 درصدی در حدود 5 میلیون تن تولید فولاد داشته است و به همین دلیل نیز در جایگاه پنجم برترین کشورهای تولیدکننده فولاد جهان قرار گرفته است. روسیه بعد از استرالیا و برزیل سومین ذخایر بزرگ سنگ آهن در جهان را دارد و یکی از کشورهای پیشرو در زمینه صادر کردن سنگ آهن و فولاد در جهان است. البته به نظر می‌رسد که این کشور در سال جدید روند تولید فولاد خود را تغییر داده است و در حال حاضر با یک رشد 0.4 درصدی، حجم فولاد تولیدی در این کشور در مارس 2023 به 6.6 میلیون تن رسیده است.

6. کره جنوبی

تولید فولاد در کنار الکترونیک، مخابرات، مواد شیمیایی و خودرو، یکی از بزرگ‌ترین صنایع در کره جنوبی به‌شمار می‌رود و نقش مهم و موثری را در رشد اقتصادی این کشور ایفا کرده است. تولید سالانه فولاد در کشور کره جنوبی در سال 2022 چیزی در حدود 5.6 میلیون تن تخمین زده شده است که نشان‌دهنده یک کاهش 6 درصدی در مقایسه با سال گذشته است.

کشور کره جنوبی همانند دیگر کشورهای توسعه یافته در جهان به‌دنبال افزایش خودکفایی در زمینه تولید فولاد و بهبود تکنولوژی برای کاهش آسیب‌های احتمالی به محیط زیست است. طبق آمار ارائه شده توسط انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد کشور چین در مارس سال 2023 با یک رشد 0.4 درصدی به 6.6 میلیون تن رسیده است.

7. آلمان

کشور آلمان جایگاه هفتم در لیست برترین کشورهای تولیدکننده فولاد در جهان را از آن خود کرده است. تولید فولاد در این کشور حدود 7 درصد کاهش داشته است و در سال 2022 به رقم 3.2 میلیون تن در سال رسیده است. کشور آلمان به دلیل تولید فولاد مرغوب شناخته شده است و با داشتن تولید ثابت در چند سال اخیر توانسته است جایگاه خودش به‌عنوان یکی از 10 کشور برتر در زمینه تولید فولاد را حفظ کند. حجم تولید فولاد در کشور آلمان روند نزولی داشته است و در مارس 2023 با یک کاهش 0.5 درصدی به 3.3 میلیون تن رسیده است.

8. ترکیه

هشتمین کشور برتر تولیدکننده فولاد در جهان، کشور ترکیه است که طبق آمار ارائه شده در سال 2022 در حدود 2.9 ملیون تن تولید داشته است. این کشور نیز شاهد کاهش 13.1 درصدی در تولید فولاد در مقایسه با سال گذشته بوده است. آمریکا، مصر و امارات از اصلی‌ترین کشورهایی هستند که فولاد تولید شده در کشور ترکیه به آنجا صادر می‌شود.

9. برزیل

کشور برزیل نیز جزء کشورها برتر تولیدکننده فولاد در جهان است. نخمین زده می‌شود که برزیل سالانه 2.9 میلیون تن تولید داشته باشد که این رقم نسبت به سال گذشته در حدود 6.1 درصد کاهش پیدا کرده است. کشور برزیل با وجود اینکه درگیر بحرا‌ن‌ اقتصادی است اما همچنان در تولید فولاد موفق بوده و توانسته است جایگاه خودش در این لیست را حفظ کند. حجم تولید فولاد در کشور برزیل در مارس 2023 در مقایسه با تاریخ مشابه در سال 2022 حدود 8.7 درصد کاهش داشته و به 2.7 میلیون تن رسیده است.

10. ایران

اکنون نوبت به کشور ایران می‌رسد که با حدود 2.2 میلیون تن تولید فولاد در سال توانسته است در جایگاه دهم برترین کشورهای تولیدکننده فولاد جهان برسد. باوجود اینکه میزان تولید سالانه در ایران حدود 10.8 درصد کاهش داشته است اما این کشور همچنان در جایگاه دهم لیست قرار گرفته است و عملکرد مناسبی را نیز در زمینه صادرات فولاد تولیدی در جهان و به‌ویژه در خاورمیانه دارد.

البته آمار ارائه شده در مارس 2023 نشان‌دهنده این موضوع است که حجم تولید فولاد در ایران کاهش داشته است و این کشور موقتاً جایگاه دهم این لیست را از دست داده و به کشور ایتالیا واگذار کرده است. با این اوصاف باید منتظر ماند و دید که در ماه‌های پیش‌رو قرار است چه سیاست‌هایی برای روند تولید فولاد در کشور اتخاذ شود.

در این مقاله به بررسی رتبه‌بندی برترین کشورهای تولیدکننده فولاد در جهان پرداختیم. این رتبه‌بندی که توسط انجمن جهانی فولاد ارائه می‌شود و میزان تولید سالانه فولاد در یک کشور و تغییرات آن را ارزیابی کرده و سپس طی یک گزارش جامع نتایج این بررسی‌ها را در اختیار عموم قرار می‌دهد.

در رتبه‌بندی‌های ابتدایی عموماً جایگاه برخی از کشورها مثل چین به دلیل تفاوت‌های قابل توجهی که در حجم تولید فولاد دارند عموماً در این لیست ثابت است اما رقابت در رتبه‌بندی‌های انتهای لیست بسیار تنگاتنگ است و کشورها در تلاش هستند تا بتوانند حجم تولیدات خود را افزایش داده و به جایگاه بهتری در صنعت فولاد دست پیدا کنند. به همین دلیل نیز آمار مربوط به مارس 2023 نیز به‌صورت مجزا ارائه شده است تا به آگاهی بیشتری درباره روند تغییرات مربوط به تولید فولاد در جهان دست پیدا کنید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

دکمه بازگشت به بالا