برترین های کسب و کارعمومی

پارتیشن بندی هارد خام بدون ویندوز

پارتیشن بندی هارد بدون نصب ویندوز را چطور انجام دهیم؟

پارتیشن بندی هارد تنها به کمک ویندوز راهکاری بسیار چشمگیر و کاربردی برای پارتیشن بندی هارد  توسط ویندوز است. شاید تا به حال با نرم افزارهای پارتیشن بندی هارد کارکرده باشید و می دانید که بیشتر این نرم افزارها را باید خریداری کنید و یا اینکه راه غیر منصفانه کرک  و شکستن قفل نرم افزار را برگزینید.اما ما در این پست از مرکز تخصصی ریکاوری هارد دیتاریکاوری ایران؛ برای شما راه کاری را بیان خواهیم کرد که بتوانید در چند مرحله هارد تان را به بخشهای کوچکتری تقسیم نمایید.

اما قبل از هر چیز شاید پرسشی در ذهن تان شکل گرفته باشد که پارتیشن بندی هارد چیست ؟ در واقع به کار تقسیم هارد دیسک به بخشهای کوچکتر پارتیشن بندی هارد دیسک گویند. به گونه ای که بتوان هر بخش را به صورت جدا و بدون تغییر در دیگر پارتیشن ها مدیریت کرد از کارهای مدیریت بر روی هارد دیسک نیز می توان از پاک کردن هارد ، نصب ویندوز بر روی بخشی از هارد و … نام برد. پی با ما همراه باشید برای یادگیری پارتیشن بندی هارد تنها به کمک خود ویندوز.

هشدار: برای پارتیشن بندی هارد بیشترین دقت را به خرج دهید تا از وارد آمدن صدمات جبران ناپذیر به هاردتان و از دست رفتن اطلاعات تان جلوگیری کنید.

برای انجام پارتیشن بندی و تقسیم هارد به چندین بخش روشهای گوناگونی وجود دارد که در زیر به آنها اشاره شده است.

۱- پارتیشن بندی هارد قبل از نصب ویندوز و تنها به کمک  DVD نصب ویندوز که محدودیت های ویژه خود را دارد

۲- پارتیشن بندی هارد پس از نصب ویندوز و به کمک نرم افزار Disk Management  که همراه با تمامی نسخه های ویندوز نصب میشود.

روش یکم پارتیشن بندی هارد با کمک DVD نصب ویندوز ۷

نکته:  هنگامی که ریکاوری هارد اکسترنال فرمت شده را انجام داده اید و یا هارد جدیدی خریداری کرده و هدف نصب ویندوز را در آن دارید بهتر است که از این روش استفاده کنید، زیرا در این حالت DVD ویندوز بخشی از هارد را به عنوان سیستم کش در اختیار میگیرد و این بخش از هاردتان در عملکرد بهتر ویندوز نقش اساسی داشته و همچنین در دفعات بعدی نصب ویندوز هاردتان توسط DVD ویندوز به راحتی شناسایی خواهد شد.

در این روش هنگامی که  به پنجره  نشان داده شده در مراحل نصب ویندوز رسیدید گزینه دوم یعنی  (Custom (advanced  را انتخاب کنید.

و در پنجره بعدی روی واژه های Drive options کلیک کنید تا بخش تنظیمات و امکانات پارتیشن بندی هارد در اختیارتان قرار گیرد.

اکنون در این بخش می توانید توسط

* گزینه Delete  پارتیشنی را به صورت کامل حذف کنید. در انتخاب این گزینه دقت کنید پارتیشن کاملا حذف می شود.

* گزینه Format  محتویات پارتیشن انتخاب شده را کاملا پاک کنید. دقت کنید اطلاعات روی هارد پاک میشود.

* گزینه New  یک پارتیشن جدید از میزان فضای باقی مانده در هارد بسازد.

راهنمایی : همان گونه که در عکس می بینید واژه Unallocated  جلوی بخش انتخاب شده دیده می شود که به معنای “تخصیص نیافته ” (یا استفاده نشده) است. که در این حالت گزینه های Delete و Format غیر فعال هستند. زیرا پارتیشنی وجود ندارد.

برای ساخت پارتیشن روی بخشی از هارد که واژه Unallocated در جلوی آن دیده می شود کلیک کرده و آن را انتخاب کنید. سپس روی واژه New کلیک کنید و در کادری که در زیر به نمایش درخواهد آمد اندازه پارتیشن را مشخص کنید. توسط مثلث های کوچکی که روی هم به صورت وارونه قرار گرفته اند می توانید اندازه پارتیشن درخواستی خود را تغییر دهید.در پایان نیز پس از انتخاب اندازه پارتیشن روی دکمه Apply کلیک کنید. تا پارتیشن درخواستی شما ساخته شود.  پس از ساختن نخستین پارتیشن مراحل را دوباره برای ساخت پارتیشن جدید تکرار کنید.

راهنمایی: هر ۱۰۲۴ مگابایت برابر است با یک گیگا بایت. که در عکس عدد ۲۰۴۷۸ مگابایت برابر است با تغریبا ۲۰ گیگا بایت.

در این روش، تعداد پارتیشن هایی که  می توانید بسازید به ۳ پارتیشن محدود میشود.

روش دوم پارتیشن بندی هارد با کمک ویندوز (تمامی نسخه ها XP , ویستا , ۷)

این روش نسبت به روشی که در بالا گفته شد محدودیت کمتری دارد و تعداد پارتیشن های بیشتری میتوانید بسازید . در این روش در دسکتاپ روی  آیکن Computer راست کلیک کرده و گزینه Manage را انتخاب کنید.

سپس در پنجره بعدی روی گزینه Disk Management کلیک کنید تا هاردهایی که در سیستم تان وجود دارد، نشان داده شود. در گام بعدی روی بخشی از هارد که به رنگ سیاه است کلیک کرده تا انتخاب شود و سپس راست کلیک کنید و گزینه New Simple Volume  را برگزینید.

اگر می خواهید که یک پارتیشن را به دو یا چند پارتیشن تقسیم کنید(دقت کنید در این روش اطلاعات تان پاک میشود)  نخست اطلاعات درون پارتیشن را در جایی دیگر کپی کرده و سپس با انتخاب پارتیشن و راست کلیک کردن بر روی آن روی گزینه Delete کلیک کنید تا پارتیشن حذف شود . پارتیشن به رنگ مشکی درخواهد آمد. آن را انتخاب کرده و مراحلی را که گفته شد دنبال کنید.

در پنجره بعدی اطلاعاتی در مورد کاری که قصد انجام آن را دارید برای شما به نمایش درخواهد آمد. روی دکمه Next کلیک کنید.

در این پنجره اندازه پارتیشنی که میخواهید درست کنید را وارد کنید.

راهنمایی :هر ۱۰۲۴ مگابایت برابر است با ۱ گیگا بایت . اگر بخواهید که به صورت دقیق اندازه پارتیشن ها را انتخاب کنید بهتر است که عدد ۱۰۲۴ را در اندازه پارتیشنی که می خواهید بسازید ضرب کرده و عدد به دست آمده را در این کادر وارد کنید به عنوان مثال برای ساختن پارتیشنی به اندازه ۱۲۰ گیگا بایت نخست عدد ۱۰۲۴ را در ۱۲۰ ضرب کرده و نتیجه را که عدد ۱۲۲۸۸۰ است را در کادر مربوطه وارد کنید. پس از نوشتن اندازه پارتیشن روی دکمه Next کلیک کنید.

در پنجره نشان داده شده حرفی را برای درایوتان اختصاص دهید و به گام بعدی بروید.

در گام بعدی File system و نامی برای پارتیشن را میتوانید انتخاب نمایید. گزینه NTFS که به صورت پیشفرض انتخاب شده است پیشنهاد می شود. در بخش Volume Label  میتوانید نامی برای درایوتان برگزینید.

پس از دیدن این پنجره کار پارتیشن بندی شما به پایان رسیده است با زدن دکمه Finish پنجره را ببندید.

برای ساختن پارتیشن های دیگر مراحل را دوباره انجام دهید. پیروز و پایدار باشید.

ناپدید و پنهان کردن درایو ها در ویندوز

گاهی ممکن است که بخواهید درایو های کامپیوتر تان را از دید دیگران پنهان کنید و به این روش اطلاعات ویژه خود را از دسترس دیگران دور نگهدارید. برای انجام این کار به صورتی که به اطلاعات تان هیچ گونه آسیبی وارد نشود مراحل زیر را دنبال نمایید.

روی آیکن کامپیوتر در دسکتاپ کلیک راست کرده و گزینه  manage را برگزینید. در پنجره به نمایش در آمده روی Disk Management کلیک کنید. درایوهای کامپیوتر تان را مشاهده می نمایید روی یکی از آنها راست کلیک کرده به عنوان مثال درایو D و گزینه Change Drive Letter and … را انتخاب نمایید.

سپس روی دکمه Remove در پنجره جدید کلیک کنید با انجام این کار درایوتان از دید دیگران ناپدید خواهد شد. برای دوباره ظاهر کردن درایو روی بخش(درایو) پنهان شده راست کلیک کرده و مراحل بالا را تا پنجره ای که دکمه های Remove  و Add وجود دارند پیش بروید و این بار تنها دکمه فعال،  Add را بفشارید. و در پنجره ظاهر شده با کلیک بر روی دکمه OK نامی برای درایوتان انتخاب نمایید.

در صورتی که اطلاعات کافی ندارید از دیگر گزینه های راست کلیک روی درایو ها استفاده نکنید، زیرا ممکن است اطلاعات تان پاک شود.

آموزش پارتیشن بندی از طریق Fdisk با استفاده از CD های بوت قدیمی

ریکاوری هارد اکسترنال فرمت شده و نصب مجدد آن نیاز به پارتیشن بندی دارد. در این بخش پارتیشن بندی از طریق Fdisk با استفاده از CD های بوت قدیمی را آموزش می دهیم.

مهم : با Fdisk همه اطلاعات شما پاک می شود!

نکته : ابتدا شما می بایست روش بوت کردن سیستم از طریق Floppy و یا CD-Rom را یاد بگیرید.

در هنگام روشن شدن سیستم دکمه DELETE (در بعضی کامپیوتر ها دکمه دیگر) را پائین نگه دارید تا وارد Setup شوید. دستگاه را به گونه ای تنظیم کنید که اولین وسیله بوت شدن CD-Rom باشد. یعنی وارد قسمت Bios featurs setup شده و اولین وسیله بوت شدن را CD قرار دهید. سپس روی گزینه Save & Exit setup کلیک کرده و از Setup خارج شوید. در اینجا سوالی مبنی بر (Save to cmos and exit (Y/N از شما پرسیده می شود. کلید Y را فشار دهید دهید تا سیستم دوباره Restart شود. بعد از Restart سیستم سه پیغام زیر ظاهر میشود:

CD-ROM Start up menu

1.Boot from hard disk

2.Boot from CD-ROM

سپس گزینه 2 را اتنخاب کرده تا سیستم از روی CD بوت شود. بعد از آن پیغام های زیر صادر می گردد:

Microsoft Widows98 Start up menu

1.Start Windows98 Setup from CD-Rom

2.Start Computer with CD-Rom supprt

3.Start computer without CD-rom Support

4.View the Help file

شما گزینه 2 را انتخاب کنید . پس از چند لحظه جلوی پرامپت درایو فرمان Fdisk را تایپ و کلید Enter را بزنید. فورا پیغامی مبنی بر اینکه ظرفیت Hard شما از 512 بیشتر است ظاهر می شود.

کلید Y و سپس Enter را فشار دهید.

سپس صفحه اصلی Fdisk ظاهر می شود:

Fdisk option

current fixed disk drive:1

choose 1 of the following:

1.creat dos partion or logical dos drive

2.set active partion

3.delet partion or logical dos drive

4.display partion information

Enter choice:…

این صفحه شامل گزینه هایی جهت انجام اعمال مختلف بر روی دیسک سخت می باشد.

توجه: در پارتیشن بندی و کار با Fdisk با سه اصطلاح  Primery , Extended , logical برخورد می کنید که سیستم عامل از دوتای اولی استفاده می کند.

درایو C کامپیوتر همان Primery است و بقیه Extended هستند.

در Fdisk ابتدا Primery و بعد Extended ایجاد می کنیم. وبرای حذف پارتیشن ها برعکس ایجاد آنها عمل می کنیم.

توجه: ابتدا در صورت وجود پارتیشن آنها را پاک می کنیم.

از این پنجره اصلی گزینه 3 را انتخاب کنید. سپس پنجره ای ظاهر می شود که از آن گزینه:

3.Delet logical dos drive in the extended dos partion

را برمی گزینیم.

بعد از این کار صفحه ای شامل پیغام های زیر ظاهر می شود:

WARNING!Data in deleted logical dos drive will be lost

What drive do you want to delete

سپس شما نام آخرین درایو Hard خودتان را وارد کنید و enter را بزنید. سپس EnterVolume ظاهر می شود که شما باید برچسب درایوتان را وارد کنید یا اگر بر چسبی ندارد Enter را بزنید.

(اگر درایو شما برچسب داشته باشه مثلا به جای حرف D برچسب آن مثلا MyDrive ظاهر میشود)

سپس پیغام زیر ظاهر میشود:

[Are you sure?(Y/N)?[Y

برای تایید حرف Yرا بزنید و بعد Enter و به همین ترتیب همه درایوهای منطقی (Logical) را پاک کنید. بعد از پاک شدن همه درایوهای منطقی پیغام زیر ظاهر می شود:

All logical drive deleted in the extended dos partion

سپس چند بار دکمه Esc را بزنید تا وارد صفحه اصلی بشوید. (Fdiskoption) بعد دکمه 3 (Delet partion….) از صفحه بعدی ظاهر شده (Delet extended dos partion) را انتخاب کنید. بعد یک پیغام (Warning) ظاهر می شود که باید کلید Yرا بزنید بعد Enter.

سپس پیغام زیر ظاهر می شود:

Exttended dos partion Deleted

دکمه Esc را بزنید تا وارد صفحه اصلی بشوید (Fdisk Option). بعد باز گزینه 3 . بعد از صفحه باز شده گزینه 1 را وارد کنید. تا پارتیشن اولیه حذف شود (Delete primery dos partion).

سپس پیغام Warning data in the deleted primery dos partion will be lost.

زیر پیغام : What primery partion do you want to delete

کلید Enter را بزنید. این پیغام زیر ظاهر میشود: Enter volume label

در صورت وجود بر چسب آن را تایپ و Enter را بزنید در غیر این صورت Enter را بزنید.

پیغام (:Are you sure) ظاهر میشود. که گزینه Y و سپس کلید Enter را بزنید.

این پیغام  ظاهر می شود: Primery dos partion deleted

دکمه Esc را بزنید تا وارد صفحه اصلی بشوید . حالا پارتیشن های شما حذف شده است.

برای ایجاد پارتیشن از صفحه اصلی گزینه 1 یعنی (1.Create dos partion or logical…..) را بزنید.

بعد از طی این مراحل صفحه ای با مشخصات زیر ظاهر می شود:

Creat dos partion or logical dos drive

Current fixed disk drive:1

Choose 1 of the following:

1.creat primery dos partion

2.creat extended dos partion

3.creat logical dos drive in extended dos partion

Enter choice:

سپس کلید 1 راتایپ و enter را بزنید . مدتی صبر کنید تا 100% Complete و Verifying drive integrity تا 100% کامل شود. بعد از آن پیغام زیر ظاهر می شود :

Creat primery dos partion

Current fixed disk drive:1

Do you wish to use the maximum available………………

Press Esc to return to fdisk options

کادر بالا از شما می پرسد که آیا می خواهید تمام دیسک سخت پارتیشن اولیه (Primery)گردد؟ شما دکمه N را تایپ کرده وسپس Enter را بزنید . سپس مدتی صبر کنید تا 100%کامل شود … بعد صفحه زیر ظاهر می شود:

Creat primery dos partion

Current fixed………..

Total disk space is ……..mbytes(1mb=……….)

Maximum space avalable for partion is…….

Enter partion size in mbytes or ……….

Press esc …………

صفحه بالا ظرفیت هارد شما که برای این عمل در دسترس می باشد را اعلام می کند. شما باید در این مرحله برای درایو Strart up تان مقداری را در مقیاس مگا بایت وارد کنید (البته درصد هم میشود)

توصیه:

  1. کاربرانی که هارد 20 دارند 3000 را بزنند.
  2. هارد 30 ،4000یا 4500
  3. هارد 40 به بالا تا 80،6000 یا 5500
  4. هاردهای 20 به پایین به نسبت 2500،2000،1500،1000

5…

بعد از وارد کردن مقدار، Enter را زده تا این پیغام ظاهر شود : Primery dos partion created

سپس Esc را زده تا وارد صفحه اصلی Fdisk بشوید.

از صفحه اصلی گزینه (Creat dos ………or logical…..) و از صفحه بعدی گزینه 2 (Creat extended dos partion) را زده و مدتی صبر کنید تا 100% کامل شود.

سپس صفحه زیر ظاهر می شود:

Creat extended dos partion

Current fixed……….

Partion status type volume label mbytes…….

C:1 pri…

Total disk space is……….

Enter partion size in mbytes or per…………………….

No partion defind

Press esc……………

سپس کلید Enter را بزنید. تا پیغام (Extended……..)ظاهر شود.

حالا کلید Esc را بزنید تا سیستم به طور اتوماتیک وارد بخش ایجاد درایوهای منطقی شود. مدتی صبر کنید تا 100% تمام شود. سپس از صفحه بعدی ظاهر شده عدد دلخواه خودتان به مگابایت را برای درایو D وارد کنید. مدتی صبر کنید تا 100% کامل شود. بعد از این مرحله (یا احیانا Restart system) هیمن مراحل را برای درایو های منطقی دیگر از قبیل E تا Z ادامه بدهید تا جاییکه هارد شما تمام پارتیشن بندی شود.

توصیه:

سعی کنید که حتی الامکان درایو هایتان کم باشد. معمولا 4 درایو کافیست. بعد از اینکه تمام هارد پارتیشن بندی شد پیغام :

All available disk space in the extended dos ……………………

ظاهر می شود.

حالا دکمه Esc را بزنید تا وارد صفحه اصلی بشوید. از صفحه اصلی گزینه 2 (Set active Partion ) را انتخاب کنید. در صفحه بعدی ظاهر شده کلید 1 را زده و Enter کنید. با عمل فوق درایو C شما به عنوان درایو Start Up فعال می شود. سپس پیغام Partion 1 Made Active ظاهر می شود. بدین ترتیب پارتیشن بندی به اتمام میرسد.

دکمه بازگشت به بالا