آشنایی با درب اتوماتیک بیمارستانی
درب های اتوماتیک نقش مهمی در بیمارستان ها ایفا می کنند. بیمارستان ها به عنوان بخشی که محل درمان افراد می باشند باید این قابلیت را داشته باشد که از انتشار بیماری به بیرون جلوگیری کند ، استفاده از درب اتوماتیک کمک شایانی به این موضوع می کند چرا که با وجود دستی بودن درب افراد زیادی دستگیره را لمس می کنند و همین موضوع می تواند در نشر بیماری موثر باشد. با اتوماتیک کردن درب ها دیگر نیاز به تماس با درب نمی باشد ، لت های درب به صورت اتومات باز و سپس بسته می شوند .
استفاده از درب اتوماتیک بیمارستانی به دو بخش تقسیم بندی می شود بخش اول مربوط به درب های ورودی بیمارستان می باشد که اغلب به صورت اسلایدینگ و یا منحنی می باشند طراحی این درب ها باید به شکلی باشد که افراد بتوانند به راحتی از آن عبور کنند و یا در صورت نیاز تخت بیمار را از درب عبور دهند. بخش دوم مربوط به درب های داخلی اتوماتیکی می باشد که با توجه به نیاز و کاربردی که قسمت دارد از درب مخصوص استفاده می شود مثلا در قسمت پرتو درمانی نیاز به درب اتوماتیکی می باشد که قابلیت جلوگیری از نفوذ اشعه به بیرون را داشته باشد. این درب ها می توانند به عنوان درب ورودی بیمارستان یا درب های ضد اشعه در مراکز پرتودرمانی مورد استفاده قرار گیرند. هر چند هر دو نوع درب اتوماتیک هستند، اما کارکردهای متفاوتی دارند و نمی توان از یک نوع به جای دیگری استفاده کرد.
بیمارستان ها نسبت به سایر اماکن عمومی، نیاز بیشتری به استفاده از درب های اتوماتیک دارند. دلیل این امر، حضور افراد مبتلا به بیماری های مختلف و خطر انتقال این بیماری ها به دیگران است. نصب درب های اتوماتیک در ورودی ها می تواند تا حد زیادی از تماس افراد با درب ها جلوگیری کند و از این طریق، از انتقال بیماری ها پیشگیری نماید.
انواع درب اتوماتیک بیمارستانی
درب لولایی اتوماتیک :
درب لولایی اتوماتیک یکی از انواع درب های کاربردی در بیمارستان هاست. این نوع درب می تواند به صورت دو طرفه یا یک طرفه باز و بسته شود. درب لولایی اتوماتیک هم به صورت دو لنگه و هم تک لنگه تولید می گردد.
از درب های لولایی اتوماتیک معمولاً در قسمت های پر رفت و آمد بیمارستان ها استفاده می شود، زیرا امکان باز و بسته شدن آسان آن ها، تردد را تسهیل می کند. این درب ها از ورق گالوانیزه یا استیل ساخته می شوند تا از مقاومت و دوام لازم برخوردار باشند.
درب لولایی اتوماتیک ضد تشعشع:
درب لولایی اتوماتیک ضد تشعشع در مکان هایی مانند اتاق های رادیولوژی و رادیوتراپی که احتمال ساطع شدن اشعه ایکس وجود دارد، استفاده می شود.
ویژگی اصلی این درب، لایه سربی داخلی آن است که باعث ضد تشعشع بودن آن می شود. این لایه سربی از نفوذ اشعه ایکس به خارج از اتاق جلوگیری می کند و افراد را در برابر اشعه های مضر محافظت می نماید.
درب لولایی ضد تشعشع هم به صورت دو لنگه و هم تک لنگه تولید می شود. یک ویژگی ایمنی این درب این است که برای جلوگیری از خطرات احتمالی، قابلیت قفل شدن خودکار دارد و فقط توسط مسئول مربوطه می تواند باز شود.
در مجموع، این نوع درب برای محافظت در برابر اشعه ایکس در محیط های پزشکی مانند بخش های رادیولوژی و رادیوتراپی طراحی شده است.
درب اتوماتیک icu
درب های اتوماتیک نقش مهمی در بخش آی سی یو (ICU) بیمارستان ها ایفا می کنند. این بخش به دلیل حضور بیماران بدحال و وضعیت حساس آن ها، نیازمند رعایت شرایط ویژه ای از جمله کنترل عفونت و محدودیت تردد است. از این رو، استفاده از درب های اتوماتیک برای آی سی یو ضروری است.
دو نوع درب اتوماتیک که معمولا در بخش آی سی یو به کار می رود، درب کشویی اتوماتیک و درب تلسکوپی اتوماتیک است. این درب ها به سنسورهای چشمی مجهز هستند و به صورت خودکار باز و بسته می شوند.
درب سیل :
درب های سیل (Seal Door) برای ایجاد یک محیط کاملا ایزوله و جلوگیری از نفوذ هر گونه آلودگی از قبیل هوا، گرد و غبار، رطوبت و … به داخل اتاق های تمیز و حساس طراحی شده اند. این نوع درب ها دارای سیستم آب بندی ویژه ای هستند که با استفاده از لاستیک های آب بندی یا سایر موانع فیزیکی، یک محفظه بسته و کاملا ایزوله را ایجاد می کنند.
درب های سیل معمولا در اتاق های عمل، آزمایشگاه ها و سایر محیط های پزشکی حساس که نیاز به حفظ شرایط استریل و عاری از آلودگی دارند، مورد استفاده قرار می گیرند. این درب ها می توانند هم به صورت فریم و شیشه و هم از جنس لایه سربی و استیل ساخته شوند. انتخاب نوع متریال بستگی به کاربرد درب برقی دارد.
به عنوان مثال، در اتاق های عمل که نیاز به حفظ شرایط کاملا استریل است، از درب های سیل شیشه ای استفاده می شود تا امکان مشاهده داخل اتاق نیز فراهم باشد. در مقابل، در مکان هایی که احتمال تشعشع اشعه وجود دارد، از درب های سیل سربی استفاده می گردد تا از نفوذ اشعه های مضر به خارج از اتاق جلوگیری شود.
درب هرماتیک :
درب های هرماتیک (Hermetic Door) برای جلوگیری از نشت گازها، بخارات و سایر مواد شیمیایی خطرناک به محیط بیرون طراحی شده اند. واژه “هرماتیک” در لغت به معنای “غیر قابل نفوذ” است که نشان دهنده ویژگی اصلی این نوع درب هاست.
درب های هرماتیک دارای سیستم آب بندی بسیار دقیق و پیشرفته ای هستند که به گونه ای طراحی شده اند که هیچ گونه نشت یا نفوذی از درزها و شکاف ها رخ نمی دهد. این ویژگی باعث می شود تا این درب ها بتوانند به طور کامل از ورود یا خروج مواد خطرناک به محیط بیرون جلوگیری کنند.
نحوه عملکرد درب های هرماتیک مشابه با درب های اتوماتیک کشویی است، با این تفاوت که درصد ایزوله بودن و جلوگیری از نشت در درب های هرماتیک بسیار بالاتر است. این درب ها معمولا در آزمایشگاه های تحقیقاتی، انبارهای مواد شیمیایی، و سایر مکان های پرخطر در بیمارستان ها که نیاز به کنترل دقیق و جلوگیری از نشت مواد خطرناک وجود دارد، مورد استفاده قرار می گیرند.
با توجه به طراحی ویژه و سیستم آب بندی بسیار دقیق، درب های هرماتیک نقش مهمی در حفظ ایمنی و جلوگیری از آلودگی محیط های حساس در بیمارستان ها ایفا می کنند. آنها با ایجاد یک محفظه کاملا ایزوله، از نشت مواد خطرناک به بیرون و در نتیجه آلودگی محیط زیست جلوگیری می کنند.
درب بادبزنی بیمارستانی
درب بادبزنی یک نوع درب خاص برای استفاده در بیمارستان هاست که به صورت اتوماتیک و بر اساس تغییرات فشار هوا در اطراف آن عمل می کند. این درب ها برای کنترل و مدیریت ورود و خروج افراد از اتاق ها طراحی شده اند.
کارکرد اصلی درب های بادبزنی، کنترل عفونت و جلوگیری از گسترش آن در بیمارستان است. این امر از طریق مکانیزم خاص این درب ها که به تفاوت فشار هوا در داخل و خارج اتاق حساس است، محقق می شود. به این صورت که درب بسته به اینکه فشار هوای بیشتر در داخل یا خارج اتاق باشد، به سمت داخل یا خارج باز می شود.
این ویژگی منحصربفرد باعث می شود تا جریان هوا و در نتیجه انتقال میکروب ها و عوامل عفونت از یک فضا به فضای دیگر به حداقل برسد. بنابراین درب های بادبزنی با کنترل ورود و خروج هوا، به کنترل گسترش عفونت در بخش های مختلف بیمارستان کمک شایانی می کنند.
مزیت استفاده از درب اتومتیک بیمارستانی
- ایمنی:
– جلوگیری از انتقال عفونت و بیماری از طریق تماس با درب، برای حفظ سلامت پرسنل و بیماران
- افزایش سرعت عمل پرسنل:
– باز و بسته شدن خودکار درب ها برای تسهیل و تسریع در جابجایی بیماران
- ایمنی در برابر آتش سوزی و تشعشعات:
– درب های ضد تشعشع برای محافظت از نشت اشعه به بیرون
– کنترل از راه دور برای تخلیه ایمن در مواقع اضطراری
- حفظ آرامش و سکوت:
– عایق صوتی برای کاهش سر و صدا و فراهم کردن محیطی آرام
- قابلیت تنظیم خودکار:
– عملکرد در زمان قطع برق و امکان باز/بسته شدن دستی
– صرفه جویی در انرژی با جلوگیری از هدر رفت گرما/سرما
– مصرف برق پایین
مشخصات درب اتوماتیک بیمارستانی
استانداردها و مشخصات درب های بیمارستانی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. این درب ها باید به گونه ای طراحی شوند که علاوه بر رعایت الزامات بهداشتی، از دوام و مقاومت بالایی نیز برخوردار باشند. همچنین نیاز به نگهداری و تعمیرات کمی داشته باشند و قابلیت شستشو و ضدعفونی کردن را دارا باشند. در برخی اتاق های خاص بیمارستان نیز باید عایق در برابر اشعه های مضر و تشعشعات باشند.
برای طراحی و ساخت درب های بیمارستانی، استانداردهای مشخصی وجود دارد که باید رعایت شوند. از جمله این استانداردها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عرض درب باید حداقل 1.3 متر باشد تا تخت بیمار به راحتی از آن عبور کند.
- درب ورودی بیمارستان باید صاف، مربع و بدون هیچ گونه تابیدگی باشد.
- ترکیبی از قطعات و اجزای محکم، بدون درز و بسیار مقاوم باشد.
- انعطاف پذیر و بدون ایجاد سر و صدا در هنگام باز و بسته شدن باشد.
- پانل های درب باید از ورق های فولادی ضد زنگ و مقاوم ساخته شوند.
کلام آخر
در این مقاله در مورد درب های اتوماتیک بیمارستانی صحبت کردیم .درب های بیمارستانی به دو دسته ی کلی درب های ورودی و درب های داخلی تقسیم بندی کردیم و در مورد هریک توضیح دادیم
شرکت درتیس یکی از شرکت های تولید کننده ی انواع درب اتوماتیک می باشد شما میتوانید برای دیدن نمونه کارهای اجرا شده به وبسایت doortis مراجعه نمائید و یا جهت ثبت سفارش و یا درخواست مشاوره از کارشناسان درتیس با شماره های 34 30 11 44 021 و 562 572 1 0912 در ارتباط باشید
منبع : https://mihantejarat.com/68484/انواع-درب-اتوماتیک-بیمارستانی