• رونمایی از ۲۴ اثر تاریخی در هفته میراث فرهنگی / انتقال آثار تذهیب از سعدآباد به فارس

    شبکه/فارس مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس از اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه ویژه طی هفته میراث فرهنگی خبر داد و گفت: یکی از این برنامه‌ها رونمایی از ۲۴ اثر تاریخی برای نخستین بار خواهد بود.

    محمد ثابت اقلیدی امروز، ۲۸ اردیبهشت‌ماه در حاشیه سفرش به شهرستان ممسنی و بازدید از جاذبه‌های تاریخی این شهرستان در جمع خبرنگاران گفت: آغاز هفته میراث فرهنگی همزمان با روز جهانی موزه‌ها روز شنبه، ۲۹ اردیبشهت ماه است.

    وی افزود: «میراث‌فرهنگی، مشارکت عمومی و مسئولیت اجتماعی» اصلی‌ترین شعار و رویکرد هفته میراث فرهنگی امسال است و در روز جهانی موزه‌ها ورود عموم به تمامی موزه‌های استان فارس رایگان است.

    مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی‌ها در این هفته آثار تاریخی کمتر دیده شده موزه ملی ایران به فارس منتقل می‌شود و در معرض دید عموم قرار می‌گیرد، افزود: ۱۲ اثر تذهیب از موزه ملی ایران و ۱۱ اثر تذهیب دیگر هم از کاخ موزه سعدآباد همچنین جام زرین کتیبه‌دار هخامنشی خشایارشا از جمله آثار شاخصی هستند که به فارس منتقل می‌شود.

    وی با تصریح اینکه بسیاری از آثار انتقالی به فارس کمتر دیده شده یا برای نخستین بار در معرض دید عموم قرار می‌گیرد، از برگزاری مراسم رونمایی از این آثار با حضور دارابی قائم مقام وزیرمیراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین ایمانیه، استاندار فارس و تنی چند از مسولان و مدیران کشوری و استانی خبر داد و گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده درهفته میراث فرهنگی برنامه‌های متنوعی در حوزه میراث ملموس و ناملموس در سطح استان برگزار می‌شود که می‌توان به برگزاری همایش ملی رویداد تذهیب در شیراز اشاره کرد.

    ثابت اقلیدی با اشاره به اینکه هنر تذهیب سال گذشته در فهرست جهانی قرار گرفت و در این همایش از سند جهانی آن رونمایی می‌شود، افزود: این رویداد با هدف بزرگداشت جهانی شدن هنر تذهیب در شیراز و با حضور نزدیک به ۵۰ نفر از اساتید برجسته ملی برگزار می‌شود.

    مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در ادامه با اشاره به اجرای مراسم تجلیل از هنرمندان تذهیب‌کار کشوری در این همایش بیان کرد: در حاشیه این همایش هم ورک شاپ‌های هنر تذهیب با حضور اساتید و هنرمندان برجسته این رشته در اماکن تاریخی چون حافظیه برگزار می‌شود.

    وی در ادامه سخنانش با اشاره به اجرای دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده در این هفته افزود: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده در این هفته آیین تقدیر از فعالان و پیشکسوتان حوزه میراث فرهنگی، رونمایی ازطرح مرمت و احیای مقبره آبش خاتون در شیراز، نشست‌ها و پنل‌های تخصصی در حوزه مرمت، تزئینات وابسته به معماری، باستان‌شناسی و فرونشست‌ها، برگزاری کارگاه آجرکاری و اجرای طاق و قوس در فضای باز، تور آشناسازی میراث فرهنگی و معرفی مساجد تاریخی شیراز ویژه اصحاب رسانه، نشست تخصصی ارزیابی اثرات اجتماعی پروژه بین‌الحرمین در محله منصوریه شیراز، نشست ویژه بزرگداشت هفته میراث فرهنگی با همکاری دانشگاه شیراز، برپایی نمایشگاه‌های تخصصی عکس و نقاشی حوزه میراث فرهنگی در ارگ کریم خانی،آموزش و شناخت میراث فرهنگی به کودکان ساکن و محصل در بافت تاریخی شیراز برگزار می‌شود.

    وب همچنین ادامه داد: اجرای گالری تصاویر تذهیب نسخ و قرآن‌های خطی در مترو، نمایشگاه عکس میراث، بناها و اشیا تاریخی در مجموعه جهانی تخت جمشید با همکاری انجمن عکاسان‌، همچنین تور ادبی و هنری شیراز، امضاء تفاهم‌نامه مشترک اداره‌کل میراث فرهنگی فارس با انجمن صنفی مرمت‌گران استان، برپایی نمایشگاه‌ نسخ و قرآن‌های خطی مزین به تذهیب در موزه شاهچراغ(ع)، مسابقه و نمایشگاه عکس و نقاشی با موضوع میراث فرهنگی در مجموعه‌های جهانی تخت جمشید و پاسارگاد، همچنین اجرای تور بازدید از مجموعه جهانی پاسارگاد ویژه معلولین، اجرای برنامه‌های تخصصی ویژه برنامه‌های هفته بزرگداشت میراث فرهنگی در تمامی شهرستان‌های استان در این هفته برگزار می‌شود.

    نقش بهرام گور ساماندهی و نورپردازی می‌شود

    مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس در بخش دیگری از سخنانش به بازدید از آثار تاریخی شهرستان ممسنی اشاره کرد و گفت: نقش بهرام گور در این شهرستان یکی از نقوش برجسته مهم باستانی است که طبق برنامه‌ریزی‌ها ساماندهی اطراف نقش بر جسته، فضاسازی ومسیر دسترسی و همچنین نورپردازی در دستور کار قرار گرفت.

    ثابت اقلیدی همچنین به بازدیدش از موزه باستان‌شناسی وتاریخ هنر ممسنی اشاره کرد و افزود: برخی مشکلات این مجموعه نیز مورد بررسی قرار گرفت و دستورات لازم جهت رفع موانع موجود داده شد.

    انتهای پیام

  • آموزش در افزایش بهره‌وری صنعت‌وتولید نقش چشمگیری دارد

    به گزارش خبرگزاری شبکه از قزوین؛ رضا صفاری، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قزوین در دیدار با سیروس صارمی، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان با بیان اینکه نقش آموزش در افزایش بهره‌وری بخش صنعت ‌و تولید چشمگیر است گفت: اجرای مفاد تفاهمنامه فی مابین سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برای بهبود وضعیت آموزش نیروی انسانی شاغل در واحدهای صنعتی، تاکید بر تعامل و همکاری بیشتر برای ارتقاء سطح کیفی و کمی آموزشها و نقش آن در افزایش بهره وری است.

    وی افزود: در این راستا در سال گذشته، ۲۶هزار نفر ساعت دوره آموزشی مدیریتی، مهارتی (آموزش فنی و حرفه‌ای)، کارآفرینی (فن بازار کسب‌وکار)، آموزش‌های مجازی برای با شرکت سه هزارو ۳۰ نفر از مدیران و کارکنان واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی و اعضای خوشه های کسب و کار در سطح استان برگزار شد.

    رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی قزوین با اشاره به اهداف برگزاری این دوره های آموزشی گفت: به منظور ارتقاء سطح دانش و مهارت مدیران و پرسنل واحد های صنعتی کوچک ، افزایش کارآیی و اثربخشی در واحد صنعتی، دوره های آموزشی در سه حوزه مدیریتی، مهارتی و کارآفرینی در زمینه های کنترل فرایند آماری، قوانین و مقررات کار، بهینه سازی مصرف انرژی ، مدیریت رفتار سازمانی و آموزش ، قوانین مالیاتی، اصول تشریفات، اصول انبارداری و… برای واحدهای صنعتی انجام گرفته است.

    در این دیدار سیروس صارمی مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین نیز با اشاره به اهمیت مهارت آموزی برای ورود به بازار کار در واحدهای صنعتی افزود: در آموزش های مهارتی محیط کار با مهارت آموزی مشاغل نوظهور به کارکنان شاغل در واحدهای تولیدی و ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفه ای در شهرکهای صنعتی این امکان را فراهم می کند تا بتوان ضمن افزایش بهره وری به ایجاد اشتغال هم کمک کرد.

    گفتنی است تاکنون بیش از دو هزارو ۳۰۰ دوره آموزشی برای ۴۰ هزار نفر با حمایت شرکت شهرکهای صنعتی استان برای واحدهای صنعتی برگزار شده است.

    ۴۶

  • معرفی داوران نخستین جشنواره خیمه شب بازی

    معرفی داوران نخستین جشنواره خیمه شب بازی

    اعضای هیات داوران نخستین جشنواره خیمه شب بازی معرفی شدند.

    به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اردشیر صالح پور، سلما محسنی و فهیمه میرزاحسینی آثار راه‌یافته به نخستین جشنواره خیمه شب بازی را داوری می‌کنند.

    هیات داوران نخستین جشنواره سراسری خیمه شب بازی که سیاوش ستاری دبیری آن را به عهده دارد؛ از میان ۸ اثر حاضر در جشنواره، برگزیدگان خود را در هفت بخش روایت، کارگردانی، طراحی و ساخت عروسک، مهارت عروسک گردانی، گویندگی، پاخیمه‌ای و نوازندگی معرفی می‌کند.

    همچنین پوپک عظیم پور پژوهشگر و استاد دانشگاه نیز داور بخش پژوهش و مقالات است که برگزیده این بخش در اختتامیه معرفی می‌شود.

    فهیمه میرزا حسینی نویسنده، کارگردان، طراح عروسک، عروسک‌گردان و استاد دانشگاه و سلما محسنی اردهالی طراح و سازنده عروسک، نویسنده و مترجم متون تخصصی هنر‌های نمایشی و استاد دانشگاه واردشیر صالح‌پور نیز نویسنده، پژوهشگر، کارگردان و مدرس تئاتر است و کتاب‌های بسیاری در زمینه تئاتر و نمایش را به چاپ رسانده است.

    نخستین جشنواره سراسری خیمه شب بازی با مدیریت ستاره اسکندری وبه صورت مستقل از ۲۸ اردیبهشت تا ۱ خرداد ۱۴۰۳ برگزار می‌شود