از چه راههایی میتونیم برای مهاجرت به انگلستان اقدام کنیم؟
از چه راههایی می توان به انگلستان مهاجرت کرد؟
راههای مهاجرت به انگلستان بسته به شرایط متقاضی متفاوت می باشد. به صورت كلی راههای مهاجرت به شش طریق ازدواج، تولد، پناهندگی، بورسیه تحصیلی انگلیس، كار و سرمایه گذاری تقسیم می شود. سه روش اول معمولا میسر نیست و تحصیل و كار و سرمایه گذاری از جمله راههای مناسب به جهت مهاجرت به انگلیس تلقی می گردد كه متقاضیان از هر كدام از این سه روش می توانند مهاجرت نمایند.
بهترین روش و آسان ترین روش برای مهاجرت به انگلستان چیست؟
تحصیل در انگلیس برای همه میسر نیست و نمی توان به صورت كلی برای همه متقاضیان یك روش را به جهت مهاجرت پیشنهاد نمود كه بهترین و آسانترین هم باشد، چرا كه شرایط افراد متفاوت است و هر فردی بسته به شرایطی كه دارد می تواند از یك مسیر مهاجرتی اقدام نماید.
هزینه مهاجرت به انگلستان چقدر است؟
بسته به روش مهاجرت ، هزینه های آن متفاوت می باشد و هزینه ها بسته به شرایط متقاضی متفاوت می باشد.
شرایط مهاجرت به انگلستان با کمترین هزینه چگونه است؟
برای هر فردی روش متفاوتی جهت مهاجرت به انگلستان وجود دارد كه روش مهاجرتی هزینه ها را تعیین می كنند.
شرایط مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی چگونه است؟
برای مهاجرت از طریق پناهندگی اولا ًبایستی شرایط پناهندگی را داشته باشد و ثانیاً قانون دوبلین را رعایت نمایید. شایان ذکر است که به صورت كلی به هیچ عنوان پناهندگی پیشنهاد نمی شود و موسسه ملك پور در این زمینه خدماتی ندارد.
چه روشهایی برای مهاجرت به انگلستان از طریق سرمایه گذاری وجود دارد؟
برای مهاجرت به انگلستان از طریق سرمایه گذاری باید شركت ثبت نمود كه مبالغ متفاوتی برای این امر وجود دارد. 50 هزار، ٢ و ٥ و ١٠ میلیون پوند می باشد. همچنین روشهای دیگری نظیر ویزای استارت آپ، خرید ملک و خرید اوراق قرضه نیز وجود دارد. که بهترین آن ها در حال حاضر روش 50 هزار پوندی است.
هزینه اولیه مورد نیاز به جهت سرمایه گذاری در انگلستان چقدر است؟
بسته به نوع مهاجرت هزینه های اولیه آن متفاوت می باشد.
پس از چه مدت می توانم به اقامت دائم انگلیس برسم؟
بستگی به روش انتخابی شما دارد به طور مثال متقاضیان مهاجرت به انگلستان از طریق سرمایه گذاری 50 هزار پوندی پس از 3 سال كار و زندگی و پرداخت مالیات به دولت این كشور می توانند به اقامت دائم دست یابند.
شرایط مهاجرت به انگلستان از طریق تحصیل چگونه است؟
متقاضیانی كه تمایل به مهاجرت به انگلستان دارند در صورت داشتن سن مناسب و سطح زبان مطلوب و همچنین تمكن مالی مناسب می توانند در مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل شوند.
آیا استفاده از وکیل مهاجرت جهت اخذ اقامت تضمینی انگلستان امری ضروری است یا خود می توانم اقدام کنم؟
در امر مهاجرت چیزی به نام ١٠٠ درصد وجود ندارد اما با استفاده از یك وكیل مسلط و مجرب به قوانین بین المللی و اخذ اقامت می توان شانس موفقیت پرونده را افزایش داد
مختصر اطلاعات کلیدی انگلستان
- نام رسمی: انگلستان England
- پایتخت: لندن
- حکومت: مشروطه سلطنتی
- واحد پول: پوند استرلینگ (£)
- زبان رسمی: انگلیسی
- مساحت کل کشور: 130 هزار کیلومتر مربع
- جمعیت: 55 میلیون نفر (آمار 2023 – رتبه 21 در جهان)
- بزرگترین شهر (جمعیتی): لندن
- معروف ترین شهرها: منچستر، اکسفورد، ناتینگهام، گلاسکو، کمبریج
- شرایط آب و هوایی: عموما سردسیر و بارانی
- میزان تولید ناخالصی: 3.75 تریلیون دلار در سال اخیر (رتبه 5 جهانی)
- متوسط سرانه: 48 هزار دلار
- متوسط هزینه تحصیل برای دانشجو در سال: 11 تا 43 هزار دلار در سال (و تا 83 هزار دلار برابر رشتههای پزشکی)
- متوسط هزینه زندگی برای دانشجو در سال: 13 تا 17 هزار دلار در سال
- تعداد دانشگاههای معتبر: 106
تاریخچه مهاجرت به انگلستان
سابقه مهاجرت به این کشور به دوران امپراطوری روم باز میگردد، اما موج اصلی و مدرن مهاجرت با جنگ جهانی دوم آغاز شد. نخستین مهاجران دوران جنگ، یهودیهای مقیم آلمان بودند که برای فرار از حکومت هیتلر به بریتانیا رفتند. پس از پایان جنگ و استقلال مستعمرههای انگلستان در سراسر جهان، موج جدیدی از مهاجرت به انگلستان آغاز شد. شبه جزیره هند، جنوب شرقی آسیا، اقیانوسیه و حوزه کارائیب منشا اصلی این مهاجرت را تشکیل میدادند.
در سال 1946، انگلستان برای جبران کمبود در نیروی کار فرمانی را صادر کرد که طبق آن شهروندان کشورهای مشترک المنافع میتوانستند بدون نیاز به ویزا به این کشور مهاجرت کنند. این سیاست موجب شد تا مهاجرتی گسترده به انگلستان آغاز شود، تا جایی که در سال 1963 بیش از 136 هزار نفر به این کشور مهاجرت کرده بودند. تا جایی که در سال 1963 بیش از 136 هزار نفر به این کشور مهاجرت کرده بودند و بنابراین مجلس این کشور قوانینی برای کنترل مهاجرت به انگلستان را وضع کرد. با این اقدام، در دهه 1970 تنها افرادی که موفق به دریافت مجوز کاری شده و یا خانواده آنها از شهروندان انگلیسی بودند، اجازه مهاجرت به این کشور را داشتند.
با آغاز دهه 1990 و افزایش دوباره مهاجران به این کشور، سیاستهای جدیدی اتخاذ شده و سرانجام در سال 2006 برای نخستین بار از سیستم امتیاز بندی در ارائه ویزای انگلستان رونمایی شده که بر اساس معیارهایی چون سن، تحصیلات، درآمد و سابقه زندگی در انگلستان متقاضیان را بررسی کرده و بهترین آنها را انتخاب میکرد. این سیاست کنترلی در سال 2020 مجددا به روز رسانی و در دستور کار قرار گرفته تا به همراه دیگر سیاستهای اداره مهاجرت انگلستان، ورود مهاجران را به این کشور محدودتر سازد.
نمای جمعیتشناختی مهاجران انگلستان
همانطور که گفته شد مهاجرت به انگلستان برای سالهای متمادی به ویژه پس از جنگ جهانی دوم، در میان مردم جهان محبوبیت زیادی داشته است. انگلستان دارای حدود 55 میلیون نفر جمعیت در خود میباشد که از نظر جمعیت در رتبه 21ام جهانی قرار دارد و ورود گسترده مهاجران به این کشور موجب شده تا بافت جمعیتی کشور انگلستان تحت تاثیر قرار بگیرد. در سال 2019، حدود 6.2 میلیون نفر از ساکنین این کشور تابعیتی غیر انگلیسی داشته و 9.5 میلیون نفر نیز خارج از مرزهای این کشور به دنیا آمده بودند. از این جمعیت حدود 37% در شهر لندن تمرکز یافتهاند، همچنین دانشجویان بیشترین میزان مهاجران را در این کشور تشکیل میدهند.
ساختار اقتصادی انگلیس
اقتصاد بریتانیا بر محور اقتصاد بازار آزاد قرار داشته و بر اساس ارزش ارزی و میزان تولید ناخالصی، پنجمین اقتصاد بزرگ جهان محسوب میشود. رئیس خزانهداری بریتانیا مسئولیت اجرای سیاستهای اقتصادی این کشور را برعهده دارد و بانک مرکزی انگلستان نیز به سیاستهای پولی آن رسیدگی میکند. بخش اصلی اقتصاد بریتانیا را فعالیتهای خدماتی تشکیل داده و شهر لندن نیز پس از نیویورک به عنوان دومین قطب مالی جهان به شمار میآید.
در قرن هفدهم انگلستان پیشتاز انقلاب صنعتی در جهان شد و پس از آن عصر اختراعات و پیشرفتهای تکنولوژیک در این کشور آغاز گشت. یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر مهاجرت به انگلستان نیز انقلاب صنعتی بود. از آن زمان تا کنون، بریتانیا یکی از مهمترین قدرتهای صنعتی جهان، به ویژه در صنعت هوافضا، کشتیسازی، اتومبیل، فولاد و معدن است. با آغاز قرن بیستم صنایع داروسازی و غذایی نیز پیشرفت کرده و در دهههای اخیر نیز تکنولوژیهای دیجیتال در این کشور توسعه یافت. صنعت توریسم و تجارت نیز از مهمترین منابع درآمدی کشور بریتانیا محسوب میشوند.
دانشگاهها و سیستم آموزشی انگلستان
حوزه آموزش در کشور بریتانیا در هر چهار کشور انگلستان، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی متفاوت است، یعنی هر کشور اختیارات خود را در این زمینه دارد. به طور کلی حدود 38% جمعیت بریتانیا تحصیلات دانشگاهی دارند، همچنین پس از آمریکا، این کشور بیشترین تعداد دانشگاه را در لیست 100 دانشگاه برتر جهان در اختیار دارد.
در انگلستان تحصیلات از سنین 6-16 سالگی اجباری بوده و اکثریت کودکان به مدرسههای دولتی میروند. دو دانشگاه آکسفورد و کمبریج قدیمیترین دانشگاههای انگلیسیزبان در دنیا هستند که بیش از هشت قرن قدمت دارند. این کشور در زمینه تحصیلات دانشگاهی از استانداردهای بسیار بالایی برخوردار بوده و به عنوان یکی از مقصدهای اصلی مهاجرت تحصیلی در جهان شناخته میشود. دانشگاههای آکسفورد، کمبریج، کالج سلطنتی لندن، UCL، ادینبرا، منچستر، کینگز کالج لندن، LSE، بریستول، وارویک، گلاسگو، دورهام، بیرمنگام، ساوت همپتون، لیدز، شفیلد، سنت اندروز و ناتینگهام همگی در لیست 100 دانشگاه برتر جهان هستند. در حال حاضر بیش از 480 هزار دانشجوی بینالمللی در این کشور تحصیل میکنند.
خدمات درمانی و رفاهی
خدمات درمانی نیز همچون آموزش در کشور انگلستان امری قدرتسپاری شده است، یعنی هر کشور اختیارات خود را در زمینه قانونگذاری و اجرای آن دارد. طرح پوشش درمانی دولتی برای تمامی شهروندان بریتانیا و دارندگان اقامت دائم آن رایگان بوده و از محل مالیاتهای عمومی تامین میشود. این کشور در رتبهبندی بهترین سیستمهای درمانی در جهان، رتبه 6 ام را کسب کرده که این موضوع یکی از دلایل افراد برای مهاجرت به انگلستان است. علاوه بر بیمه دولتی، هر کشور شامل شرکتها و موسسات ارائه دهنده پوشش درمانی خصوصی نیز شده که افراد میتوانند از آنها استفاده کنند.
مزیتهای مهاجرت به انگلستان در یک نگاه
- کار و زندگی در یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان (رتبه 5 جهانی)
- امکان تحصیل در بهترین دانشگاههای دنیا و نظام آموزشی جهان
- برخورداری از امنیت اجتماعی و شغلی بالا
- برخورداری از پوشش درمانی سراسری و پیشرفته
- برخورداری از بالاترین شاخصهای کیفی زندگی در زمینه، رفاه، آرامش، حقوق بشر و…
- آب و هوای معتدل و مرطوب با طبیعتی متنوع، بکر و بسیار زیبا و منحصر بفرد
- و…
روشهای مهاجرت به انگلستان
- مهاجرت تحصیلی
- مهاجرت کاری
- مهاجرت از طریق سرمایهگذاری
- مهاجرت نخبگان، مشاهیر و هنرمندان
- مهاجرت به انگلستان از طریق ازدواج
- مهاجرت به انگلستان از طریق تولد
- پناهندگی
مهاجرت به انگلستان از راه تحصیل
مهاجرت تحصیلی به انگلستان یکی از متداولترین روشهای مهاجرت به این کشور است. ویزای تحصیلی این کشور که با نام Tier 4 نیز شناخته میشود، برای دانشآموزان، دانشجویان و تحصیل در دورههای کوتاه مدت در نظر گرفته شده است. هزینه تحصیل در این کشور با توجه به رشته و مقطع تحصیلی انتخابی متفاوت است و در واقع کشور انگلستان یکی از گرانترین مقصدهای مهاجرت تحصیلی محسوب میشود.
متوسط شهریه سالیانه دانشگاهها در این کشور 11 تا 43 هزار دلار بوده و در برخی رشتهها مانند پزشکی ممکن است تا 83 هزار دلار در سال نیز افزایش یابد. اگرچه این کشور یکی از گرانترین کشورها در جهان برای تحصیل به شمار میآید، اما بورسیهها و کمک هزینههای تحصیلی متعددی وجود دارند که دانشجویان بینالمللی میتوانند برای آن اقدام کنند.
شهر لندن تقریبا در ارائه گزارش و آمار هر سال، جزء 5 شهر برتر دانشجویی جهان قرار میگیرد و چه بسا در بسیاری از سالها نیز در این جداول جایگاه نخست را به خود اختصاص میدهد که بیش از 125 هزار دانشجوی بینالمللی را در خود جای داده است. دانشجویان در مسیر مهاجرت به انگلستان از طریق تحصیلی، پس از پایان تحصیلات خود به مدت 4 ماه مهلت دارند تا کار پیدا کرده و اقامت خود را از طریق دریافت ویزای کاری تمدید کنند.
مهاجرت کاری به انگلستان
یکی دیگر از روشهای مهاجرت به کشور انگلستان، مهاجرت از طریق دریافت مجوز کار و ویزای کاری این کشور است. کشور بریتانیا به منظور جبران کمبود نیروی کار ماهر و استفاده از متخصصین در سراسر جهان، انواع مختلفی از ویزای کاری را به علاقهمندان کار در این کشور ارائه میدهد و البته بهتر است بدانید که در مسیر مهاجرت کاری انگلیس بسیار جنبه رقابت داشته و افراد دارای صلاحیتهای بسیار بالای علمی، تحصیلی، تخصصی و… شانس اخذ این نوع ویزای انگلستان را خواهند داشت.
برای دریافت ویزای کاری نیروی ماهر انگلستان در سال 2023، تمامی متقاضیان باید از طرف کارفرمایی معتبر پیشنهادی شغلی دریافت کرده تا درخواست آنها از طریق سیستم امتیازبندی در اداره مهاجرت این کشور بررسی شود. علاوه بر ویزای کاری نیروی ماهر بریتانیا و انگلستان که آن را با نام ویزای کاری عمومی نیز میشناسند، متقاضیان میتوانند برای انواع ویزای کاری موقت، ویزای نوآوری، ویزای استارت آپی و ویزای استعداد جهانی نیز اقدام کنند.
مهاجرت از طریق سرمایهگذاری به انگلستان
ویزای سرمایهگذاری انگلستان (Tier 1) یکی از سختترین برنامههای مهاجرت سرمایهگذاری در جهان است. برای مهاجرت به انگلستان از طریق سرمایهگذاری باید حداقل 2 میلیون پوند در اوراق قرضه دولتی، سرمایه وام شرکتها و یا سرمایه مشترک سرمایهگذاری کنید.
در صورت سرمایهگذاری معادل 2 میلیون، پس از 5 سال میتوان برای دریافت اقامت دائم انگلستان اقدام کرد. توجه داشته باشید که مهاجرت سرمایهگذاری به انگلستان اگرچه مسیری نسبتا طولانی برای دستیابی به اقامت دائم این کشور داشته، اما در صورت رعایت تمامی شروط آن، راهی مطمئن برای مهاجرت به انگلستان است.
مهاجرت نخبگان، مشاهیر و هنرمندان به انگلستان
انگلستان هم همانند دیگر مقاصد محبوب مهاجرتی و کشورهای پیشرفته، هرگز از برنامههای مهاجرتی ویژه افراد نخبه در زمینههای علمی، فرهنگی و ورزشی، مشاهیر مستعد و شناخته شده و در یک کلام، کلیه افرادی که دارای استعدادهای بالا و درخشانی بوده و زمینه مشهور شدن و سودآوری اقتصادی برای کشور انگلستان را خواهند داشت هرگز چشم پوشی نکرده و بلکه برای هر زمینه فرهنگی، علمی، هنری، ورزشی و… برنامههای ویژه و مخصوص خود را در نظر گرفته است.
شرح این برنامهها و شرایط آن برای هر قشر از حوصلهی این مقاله خارج بوده و در واقع برای هر یک باید یک مقاله جداگانه نوشت؛ برای مثال حتما جزئیات شرایط برای یک نخبه شناخته شده علمی در سطح بینالللی با یک برای مثال موسیقیان خود اشتغال در سطح فضای مجازی ممکن است دارای تفاوتهای بسیاری باشد اما عموما در این برنامهها باید شخص در زمینه هنری، فرهنگی، ورزشی و… خود شناخته شده باشد (در سطح بینالمللی یا حداقل کشوری)، بتواند پرتفولیو و مجموعه آثار ارزشمند و برتری را ارائه داده و همچنین بتواند اثبات نماید که از طریق حرفه فعلی خود توانایی کسب درآمد برای زندگی خود و همچنین سودآوری اقتصادی برای کشور انگلستان را خواهد داشت.
مهاجرت به انگلستان از طریق ازدواج
انگلستان هم مانند تقریبا همهی کشورهای جهان، از برنامه مهاجرتی به کشور خود از طریق ازدواج نیز حمایت مینماید. بدین ترتیب که اگر شخص با یک شخص انگلیسی یا شخصی که شهروندی انگلستان را دارد ازدواج نماید، با اثبات اینکه ازدواج آنها نه سوری و بلکه واقعی بوده و همچنین شخص اقدام کننده برای همسر از سلامت روانی و همچنین وضعیت مالی مناسب و احداقل برای اداره یک زندگی مشترک ساده بهرهمند باشد، پس از 2 سال زندگی با یکدیگر، شخص متقاضی میتواند درخواست اقامت کشور انگلستان را ارئه نماید.
البته امکان اخذ این نوع ویزا از روشی که قرار است توضیح دهیم برای ایرانیان جای بحث دارد اما در این راستا روش دیگری نیز وجود دارد و طبق چیزی که حتی خود سایت رسمی دولتی Gov.Uk در انگلستان نیز ذکر کرده، این است که افرادی که قصد ازدواج با شهروندی بریتانیایی و یا دارندگان اقامت دائم آن را دارند، میتوانند از طریق دریافت ویزای ازدواج انگلستان به این کشور سفر کنند. این ویزا به متقاضیان اجازه میدهد تا حداکثر 6 ماه در این کشور مانده و در این مدت به صورت قانونی ازدواج کنند.
هزینه این ویزا 100 پوند است و پس از پایان زمان آن باید این کشور را ترک کنند. متقاضیانی که قصد اقامت در بریتانیا را دارند باید از طریق ویزای خانوادگی اقدام کرده و برای اقامت این کشور درخواست دهند. توجه داشته باشید که برای ازدواج، سن افراد باید بالای 18 سال بوده، سابقه کیفری نداشته باشند و در سلامت کامل روانی به سر ببرند. همچنین درآمد کافی همسر برای اسپانسر شدن، برخورداری از دانش کافی در زبان انگلیسی و داشتن رابطهای واقعی و مبتنی بر عشق نیز از ضروریات است.
مهاجرت به انگلستان از طریق تولد
کشور انگلستان یکی از کشورهایی است که از قانون خون پیروی میکند، یعنی صرف تولد در خاک این کشور ،موجب اخذ تابعیت آن برای فرد نمیشود. به منظور آنکه کودک تازه متولد شده واجد شرایط دریافت تابعیت انگلستان باشد، باید یک یا هر دو والدین او تابعیت این کشور را داشته باشند. همچنین در صورتی که فرزند متولد شده، والدینی نامعلوم داشته باشد، طبق قوانین انگلستان، تابعیت این کشور به او اطلاق میگردد. اخذ تابعیت برای فرزندان تنها تا 18 سالگی امکانپذیر بوده و پس از مشمول این طرح نخواهند شد. توجه فرمایید مجددا جا دارد اطلاع دهیم که انگلستان مانند کشورهایی از جمله کانادا، از قانون خاک و اعطای شهروندی از طریق صرفا تولد در داخل کشور پیروی نمیکند.
مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی
روش پناهندگی یکی از نامناسبترین روشها برای مهاجرت به انگلستان است، زیرا پناهندگان همواره تحت شرایط اجتماعی خاصی قرار داشته و باید فرآیندهایی مشخص را از سر گذرانند. همچنین از آنجائی که فرد پناهنده باید دلیلی قانع کننده به آفیسر مهاجرت ارائه دهد، این امکان وجود دارد که در صورت بهبود شرایط در کشور مبدا، فرد پناهنده مجبور به ترک خاک کشور مقصد شود. همچنین پناهندگان باید مدتی را در کمپ پناهندگی به سر ببرند.
مرجع : موسسه اعزام دانشجو پارس رادین