چه کسانی می توانند بیمه تکمیلی داشته باشند؟
شرایط استفاده از بیمه تکمیلی و مزایای آن
یکی از دلایل اصلی که باعث شده برخی اعتقادی به بیمه تکمیلی نداشته باشند، اطلاعات ناکافی از چگونگی استفاده از آن است. همین مسئله باعث شده آنها ادعا کنند؛ بیمه تکمیلی چیزی جز دریافت هزینه بالا نیست. احتمالا این افراد، چند بار به مراکز درمانی مراجعه کردهاند و از آنجا که آن مرکز قراردادی با شرکت نداشته یا سقف پوشش بیمه، کمتر از مبلغ پرداختی بودهاست، برای همین، چنین ادعایی را مطرح میکنند. از این رو ما در این مقاله شرایط استفاده از بیمه تکمیلی را برای شما نوشتهایم. جهت استفاده از بیمه تکمیلی سامان نیز می توانید به سایت https://samins24.com/ مراجعه نمایید.
فقط نکته اصلی اینکه این شرایط و قوانین کلی بوده و بین همه شرکتهای بیمه مشترک هستند؛ اما به هر حال، ممکن است تعدادی از این در بعضی شرکتها متفاوت باشند. پس حتماَ قبل از خرید بیمه تکمیلی، شرایط شرکت را مطالعه کنید. قبل از هر چیزی، باید بدانید که نوعی بیمه کمکی در کاهش هزینههای خدمات درمانی است. این بیمه هر سال باید تمدید شود و چیزی به نام بازنشستگی ندارد. از آنجا که بیمههای پایه، فقط درصد ناچیزی از هزینههای درمانی را پوشش میدهند، استفاده از بیمه تکمیلی توصیه میشود؛ آن هم در شرایطی که هزینههای درمانی به شدت افزایش داشتهاست.
بیمه تکمیلی هزینههای درمانی را جبران میکند.
ما شرایط استفاده از بیمه تکمیلی را در چند دسته تقسیم کردهایم. البته بعضی شرایط، بسته به اینکه شما اقدام به خرید یا بیمه تکمیلی گروهی کرده باشید، متفاوت خواهند بود. در ادامه ما همه اینها را برای شما نوشتهایم.
بیمهگزار و بیمهشده، فقط میتوانند، هزینههای درمانی تحت پوشش را با استفاده از بیمه تکمیلی خود، جبران کنند. مواردی خارج از آن، تحت پوشش نخواهد بود. همچنین اینکه هر شرکتی دارای طرحهای مختلفی است که هر طرح هزینه مشخص شده را برای هر بیماری و اقدامات پزشکی پوشش میدهد. در حالت کلی، موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی به صورت زیر است:
البته برای استفاده از هر یک از موارد بالا، شرایط مخصوصی وجود دارد. برای مثال، پوشش زایمان دارای دوره انتظار 9 ماهه است یا اینکه برای بهره بردن از رفع عیوب انکساری چشم، جمع قدرمطلق نقص بینایی هر چشم 3 دیوپر و بیشتر است. همچنین بسته به اینکه بیمه تکمیلی به صورت انفرادی یا گروهی تهیه شود، تفاوتهایی هم وجود خواهد داشت. برای نوع گروهی با تعداد افراد زیاد، دوره انتظار وجود ندارد.
بعضی از هزینههای درمانی، تحت پوشش هیچ شرکت بیمهای نیستند؛ که شامل موارد زیر هستند:
البته در نوع گروهی و با درخواست بیمهگزار و پرداخت حق بیمه اضافهتر، بعضی موارد از جمله: ارتودنسی، جراحی لثه و جنون تحت پوشش قرار میگیرند. این مسئله را هم باید با شرکت قبل از خرید هماهنگ کرد.
مورد دیگر، چگونگی پرداخت و دریافت هزینه است. تمامی شرکتهای بیمه موظف هستند، هزینههای درمانی تحت پوشش، در بیمهنامه را پرداخت کنند. در پرداخت و دریافت هزینه شرکتها از رویه مشابهی استفاده میکنند:
در صورتی که شرایط زیر به وجود بیاید، بیمهگزار یا بیمهگر میتوانند، بیمهنامه خود را فسخ کنند:
شرایط استفاده از بیمه تکمیلی بیشتر از خرید آن اهمیت دارد. در صورتی که یکی از این شرایط، توسط بیمهگزار یا بیمهگر رعایت نشود، هر دو طرف میتوانند با توجه به مفاد، بیمهنامه را فسخ کنند. حداقل اینکه بیمهگر تعهدی برای پوشش هزینههای درمانی، قبول نخواهد کرد. همچنین برای میتوانید از طریق سایت بیمه دات کام اقدام نمایید و بر حسب نیاز خود بیمه تکمیلی خریداری نمایید
چگونه بیمه تکمیلی شویم؟
بیمه تکمیلی یکی از رشتههای بیمهای است که بسیاری از شرکتهای بیمه آن را ارائه میکنند. این بیمه در حال حاضر به شکل انفرادی، خانوادگی و گروهی صادر میشود. به این معنی که اگر شما عضو گروه، صنف، شرکت یا سازمانی هستید، میتوانید از این طریق بیمه تکمیلی شوید. در غیر این صورت هم اگر میخواهید برای خود یا خانواده تان بیمه تکمیلی بگیرید، میتوانید به صورت انفرادی یا خانوادگی اقدام کنید.
صدور بیمه تکمیلی در گذشته تنها به صورت حضوری انجام میشد و افراد باید برای خرید این بیمه، با مدارک خود به دفاتر بیمه مراجعه میکردند. اما در حال حاضر سایت ازکی این امکان را فراهم کرده است تا به صورت اینترنتی و با صرف زمان و هزینه کمتر برای اقدام کنید.
شرایط سنی بیمه تکمیلی
یکی از مهمترین شرایط بیمه تکمیلی ، شرایط سنی است.
از آنجایی که با بالا رفتن سن، مشکلات جسمانی و بیماریهای بیشتری برای افراد رخ میدهد، شرکتهای بیمه محدودیتهای سنی برای صدور بیمه در نظر میگیرند تا از این طریق ریسک خود را مدیریت کنند.
شرایط سنی در بیمههای تکمیلی مختلف متفاوت است. مثلا برای بیمه تکمیلی گروهی بالای 1000 نفر، محدودیت سنی در نظر گرفته نمیشود. اما برای گروههای زیر 1000 نفر، متقاضیان بیمه که بالای 60 سال سن دارند، باید حق بیمه بیشتری پرداخت کنند.
در بیمه تکمیلی انفرادی هم معمولا برای افراد بالای 60 سال، با تایید پزشک معتمد بیمه و با پرداخت حق بیمه بیشتر، امکان صدور بیمه تکمیلی وجود دارد. البته در بیمههای انفرادی معمولا شرکتهای بیمه افراد بالای 70 سال را بیمه نمیکنند.
شرایط سنی بیمه تکمیلی برای فرزندان
یکی از شرایط بیمه تکمیلی که بسیاری از افراد در مورد آن از کارشناسان ما سوال میکنند، شرایط سنی فرزندان است. شرایط بیمه تکمیلی گروهی و انفرادی مشابه بیمه تأمین اجتماعی است. یعنی فرزندان پسر تا سن 22 سالگی و به شرط عدم اشتغال به کار تحت تکفل پدر هستند و بعد از آن هم در صورت اشتغال به تحصیل، بیمه آنها ادامه پیدا خواهد کرد. فرزندان دختر هم تا سن 18 سالگی تحت تکفل پدر هستند و بعد از آن هم تا زمان ازدواج یا اشتغال به کار.
سوابق بیماری قبل از خرید بیمه تکمیلی
اگر همه افرادی که بیمه تکمیلی دارند بخواهند از تمامی پوششهای بیمه خود تا بالاترین سقف استفاده کنند، شرکتهای بیمه متضرر میشوند و به سرعت ورشکست خواهند شد. به همین دلیل شرکتهای بیمه به دنبال این هستند که با ایجاد محدودیتهایی در صدور بیمه ریسک خود را کنترل کنند. به این صورت که این شرکتها برای افرادی که بیماریهای سخت و پر هزینهای مثل سرطان، ام اس، بیماری قلبی و … دارند، بیمه صادر نمیکنند.
در واقع افرادی که قبل از خرید بیمه تکمیلی بیماری مهمی دارند و با هدف درمان همان بیماری و دریافت هزینههای آن میخواهند بیمه بخرند، معمولا برایشان بیمه تکمیلی صادر نمیشود. البته این محدودیتها بیشتر در بیمههای تکمیلی انفرادی اعمال میشود. چون قبل از صدور این بیمه، افراد یک فرم پرسشنامه سلامت پر میکنند که باید در این فرم به تمام سوابق پزشکی خود با دقت و صداقت اشاره کنند.
در صورتی که افراد، با وجود آگاهی از بیماری خود، آن را به شرکت بیمه اطلاع ندهند، در هنگام دریافت هزینه درمان یا همان خسارت خود با مشکل رو به رو میشوند. چون شرکت بیمه از طریق پروندههای پزشکی فرد، متوجه خواهد شد که شروع آن بیماری به قبل از خرید بیمه تکمیلی برمی گردد و در این حالت هزینهای به او پرداخت نخواهد کرد. حتی در چنین شرایطی شرکت بیمه میتواند بدون بازگرداندن مبلغ حق بیمه، بیمه نامه آن فرد را فسخ کند. البته در بیمههای تکمیلی گروهی، مخصوصا برای گروههای با تعداد بالا، معمولا چنین سختگیریهایی برای سوابق بیماری بیمه شدهها وجود ندارد.
شرایط بیمه تکمیلی برای زایمان
یکی از مهمترین و کاربردیترین پوششهای بیمه تکمیلی، پوشش زایمان است. در شرایط بیمه تکمیلی برای زایمان، موضوع مهمی وجود دارد به اسم دوره انتظار. دوره انتظار یعنی مدت زمان مشخصی که بعد از خرید بیمه نمیتوانید از این پوشش استفاده کنید. در بیمههای تکمیلی انفرادی دوره انتظار بین 9 تا 12 ماه است و در بیمههای تکمیلی گروهی، با توجه به تعداد افراد بیمه شده، این دوره از صفر تا 9 ماه متغیر است.
مثلا اگر در یک بیمه نامه دوره انتظار زایمان 9 ماه باشد، به این معنی است که تا 9 ماه بعد از خرید بیمه شما نمیتوانید از این پوشش استفاده کنید. پس شما باید حتما قبل از بارداری برای خرید این بیمه اقدام کنید.همچنین اگر شما باردار باشید، ممکن است برخی از شرکتها برای شما بیمه تکمیلی انفرادی صادر کنند، اما شما نمیتوانید هزینه زایمان و یا هر هزینه دیگر مرتبط با آن مثل سونوگرافی، ویزیت و دارو را از بیمه بگیرید.
شرایط بیمه تکمیلی اصناف
بیمه تکمیلی گروهی تنها برای شرکتها و سازمانها صادر نمیشود، بلکه تمام گروهها و اصناف میتوانند برای اعضای خود این بیمه را تهیه کنند. بیشتر شرکتهای بیمه این نوع بیمه نامه را ارائه میکنند اما شرایط بیمه تکمیلی اصناف در شرکتهای مختلف متفاوت است. اگر شما مدیر یک صنف یا اتحادیه هستید و یا اگر به عنوان عضو یک گروه یا صنف فعالیت میکنید، میتوانید برای دریافت مشاوره، آگاهی از شرایط بیمه تکمیلی و سفارش بیمه تکمیلی گروهی به سایت ما مراجعه کنید.
شرایط بیمه تکمیلی ایران
بیمه ایران یکی از قدیمیترین شرکتهای بیمه در کشور است که در کنار سایر بیمهها بیمه تکمیلی را هم به متقاضیان خود ارائه میکند. بیمه ایران بیمه تکمیلی را تنها به شکل گروهی و برای شرکتهای حداقل 50 نفری صادر میکند. به طور کلی شرایط بیمه تکمیلی گروهی مثل حق بیمه، پوششها و سقف تعهدات، دوره انتظار، فرانشیز و … در شرکتهای مختلف متفاوت است. اگر شما برای خرید بیمه تکمیلی گروهی ایران، نیاز به اطلاعات دقیق تری دارید، مجموعه ما با متخصصان بیمههای گروهی خود در خدمت شماست.
گروه ما علاوه بر بیمه تکمیلی ایران، بیمههای دیگری مثل بیمه تکمیلی دانا، بیمه تکمیلی سامان، بیمه تکمیلی البرز و … را نیز ارائه میکند.
سوابق بیمه تکمیلی
بیمه تکمیلی بیمه عمر سامان جزو سوابق بیمهای محسوب نمیشود و فقط برای جبران خسارت یا هزینههای درمان است. اما برای دریافت اطلاعات در مورد بیمه نامه یا پیگیری دریافت خسارت، باید به سایت شرکت بیمه خود مراجعه کنید. معمولا در سایت بیشتر شرکتهای بیمه بخشی با عنوان استعلام بیمه درمان وجود دارد که شما میتوانید با وارد کردن کد ملی یا کد بیمه نامه خود، اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنید. همچنین برای دریافت سوابق بیمه تکمیلی خود میتوانید به صورت حضوری به نمایندگی بیمهای که بیمه خود را از آن خریدهاید مراجعه کنید.
بیمه تکمیلی؛ راهکار کاهش هزینههای درمان
قطعا همه ما در جریان هزینههای سرسام آور درمان هستیم، اما متاسفانه برخی از خانوادهها، توان پرداخت این هزینههای گزاف را ندارند. به خصوص در رابطه با بیماریهای پرهزینه و صعب العلاج این مساله حادتر است. اما جای نگرانی وجود ندارد، در این کره خاکی، برای هر مشکلی یک راه حلی وجود دارد، و راه حل این مشکل نیز “بیمه تکمیلی” است.
بیمه تکمیلی چیست؟ چگونه بیمه درمان تکمیلی به کمک ما میآید؟
اول از همه باید به این سوال پاسخ دهیم که بیمه مکمل چیست؟ بیمه تکمیلی که تحت عنوان بیمه درمان تکمیلی و بیمه تکمیلی درمان از آن یاد میشود، از و بیمهای برای جبران هزینههای بالای درمان بیماریهاست. بخش زیادی از هزینههای درمان را در زمان بیماری یا حتی بعد از آن میتوان به بیمه تکمیلی سپرد!
برای این که بتوانید بخش از زیادی از هزینه های درمان را به بیمه تکمیلی واگذار کنید، میبایست اول یک بیمه پایه داشته باشید؛ سپس بیمه تکمیلی تهیه کنید. شما میتوانید هر سال با پرداخت مبلغ حق بیمه از پوششهای بیمه درمان تکمیلی استفاده کنید. در واقع می توان گفت، خرید بیمه تکمیلی، یک آیندهنگری هوشمندانه در روزهای سلامتی برای روزهای بیماری ست! به عبارت دیگر، این کار، تجربه عملی این جمله معروف را تداعی میکند ” پیشگیری بهتر از درمان است”.
حال که دانستید بیمه تکمیلی چیست احتمالا برای انتخاب بیمهای که مناسب شما باشد دچار سردرگمی شدهاید. برای رهایی از این سردرگمی مقاله ما در مورد را مطالعه بفرمایید.
اگر به سلامتی خود فکر میکنید، باید به فکر بیمه هم باشید
در این مقاله، قصد داریم بیشتر به بیمه درمان تکمیلی و موضوعات آن بپردازیم. شما نیز اگر سوالی در مورد این بیمهنامه کاربردی دارید و میخواهید دقیق تر بدانید که ” بیمه تکمیلی چیست” در ادامه با ما همراه باشید. این نوع بیمهها در انواع مختلف توسط شرکت های بیمه ارائه می شوند که نام آنها به عنوان تکمیل کننده هزیته های درمانی می درخشد! هم چنین می تواند جبران کننده ی هزینه های درمانی شما باشد. حتی این بیمه درمان میتوانند مکمل سایر بیمههای درمان نظیر بیمه تامین اجتماعی، بیمه سلامت و … تلقی شود.
پوشش های بیمه تکمیلی چیست و چه وقت مورد استفاده قرار می گیرد؟
در حقیقت، می توان گفت که پوششهای بیمه درمان تکمیلی، تعهداتی ست که بیمه گر در قبال بیمهگزار متعهد است و باید آنها را به درستی انجام دهد، شرکت بیمه در زمان بروز بعضی از بیماری ها به شرح زیر خدماتی را ارائه می کند. از پوشش هایی که در بیمه درمان تکمیلی ارائه می شود میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- (سونوگرافی، ام آر آی، اکوکاردیوگرافی و…)
- هزینه بیمارستانی مانند یا بستری
- پرداخت خدمات آزمایشگاهی (نوار قلب، رادیو گرافی)
- هزینههای عملهای حیاتی جراحی ( مغز، اعصاب، سزطان، پیوند ریه و کبد و…)
- پرداخت هزینههای عمل سرپایی (گچ گرفتن، ختنه کردن)
- پرداخت هزینههای عملهای سرپایی مثل گچ گرفتن، ختنه کردن، بخیه زدن و…
- هزینه جراحی چشم شامل عیوب انکساری
- پرداخت هزینه عینک و سمعک
- پرداخت هزینههای دندان پزشکی به جز ایمپلنت، ارتودنسی، دندان مصنوعی و جراحی لثه.
- و خدمات اورژانسی
- پرداخت هزینه حضور همراه برای بیماران زیر ۷ و بالاتر از ۷۰ سال.
- پرداخت هزینههای درمان ناباروری و نازایی
- پرداخت مبالغ تهیه اروتز
- پوشش بلایای طبیعی و جبران هزینههای ناشی از آن
بیمه درمان تکمیلی چه عملهای جراحی را پوشش نمیدهد؟
بیمه تکمیلی عملهای زیبایی را پوشش نمیدهد. فقط عملهای جراحی را پوشش داده که برای تکمیل و بهبود سلامتی افراد انجام گیرد. از جمله عملهایی که تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار نمیگیرند به شرح زیر هستند:
- عمل زیبایی بینی( به طور کلی، بینی یا هر عمل زیبایی دیگر تحت پوشش بیمه تکمیلی نیست.)
- عمل زیبایی کوچک کردن معده یا لیپوماتیک
- جراحیهای زیبایی همچون فیلر لب فیلر بینی
- عملهای زیبایی همچون زاویه فک و…. تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار نگرفته و فقط این بیمه عملهای درمانی را تحت پوشش خود قرار میدهد.
انواع بیمههای درمان تکمیلی
در زیر به انواع بیمههای تکمیلی درمان اشاره میکنیم:
بیمه نامه تکمیلی انفرادی
درواقع نام بیمه تکمیلی درمان انفرادی نشان دهنده عملکرد آن است؛ این بیمه برای افرادی مناسب است که میخواهند بیمهای را به صورت انفرادی، برای خودشان تهیه کنند. در حقیقت، این بیمه از آن بیمههایی ست که به صورت محدود توسط بعضی از شرکتهای بیمه مثل ، بیمه تعاون و ارائه میشود.
نرخ بیمهنامه تکمیلی انفرادی چقدر است؟
در بیمه درمان انفرادی، با انتخاب پوششهای متعدد، مبلغ حق بیمه تنوع مییابد. برای محاسبه هزینه و قیمت بیمه درمان، لازم است که جمع حق بیمه پوششهای انتخابی را محاسبه کنید. شرکتهای ارائه دهنده بیمه درمان، برای سهولت کار بیمهگذار هزینه بیمه درمان را از همان وهله اول محاسبه و اعلام میکند.
لطفا توجه داشته باشید که و دوره انتظار، میتواند در هزینه بیمه درمان تاثیرگذار باشد. در حقیقت قیمت بیمه درمان تکمیلی انفرادی بر اساس عوامل مختلفی تعیین میشود.
بیمه تکمیلی خانواده چیست؟
قطعا هر شخصی که خانواده تشکیل دادهاست؛ در برنامه های کاری خویش ” بیمه درمان تکمیلی خانواده” را هم برای خود و هم برای خانواده اش لحاظ میکند. بیمه درمان تکمیلی خانواده به ویژه برای افرادی مناسب است که عضو سازمان یا گروه خاصی نیستند. این افراد نمی توانند بیمه نامه تکمیلی گروهی داشته باشند در این شرایط، تهیه بیمه تکمیلی خانواده می تواند بیمه نامه مطلوبی برای آنها باشد.
بیمه تکمیلی گروهی چیست؟
گاهی برخی از کارفرماها یا سازمان و شرکتها برای کارمندانی که در آنجت مشغول به کار هستند، بیمه درمان تکمیلی گروهی تهیه میکنند. کارکنان میتوانند از پوششهای بیمه تکمیلی گروهی برای خود و افراد تحت تکفل استفاده نمایند.