ریشه باورهای غلط مردم درباره نجوم و آسمان

بلکه این جذابیت از اولین روزی که مرد خردمند بر روی زمین ظاهر شد و سر خود را بلند کرد تا شاهد عظمت شگفت انگیز آسمان ها باشد ، وجود داشت. تأثیر این دانش در اعماق ذهن و قلب انسان ایجاد شد ، به طوری که نجوم بخشی از دانش او در مورد مکانهایی که منعکس می کرد و آنچه در آسمان می دید ، و تجزیه و تحلیل فکری که از آن داشت ، شد. دانش
این دانش ، مانند بسیاری از علوم باستانی دیگر ، در طول قرن ها با توهمات و تخیلات زیادی ترکیب شده و به علوم نیمه بزرگ نجوم و نجوم تبدیل شده است. هزاران سال است که نجوم با این تخیل علمی تخیلی در ارتباط است که تأثیر عمیقی بر ذهن و جامعه انسان داشته است. تاریخ نجوم و اکتشافات آن به طور گسترده ای نوشته شده است و یکی از روان ترین آنها شاید یکی از روانترین کتابها باشد ، The Swwalkkers ، کتابی که زندگی انسان را با دانش نجومی از نخستین روزهای بشر تا به امروز دنبال کرده است.
شخصاً ، من تحت تأثیر این قطعه از کوستلر قرار گرفتم و این علاقه در عشق من به آسمان ریشه دارد ، زیرا مادرم تخت من را در خارج از منزل ، در میان عشق و ترس بالای سرم پهن کرد ، گاهی اوقات به آسمان نگاه می کنم. در حالی که می ترسیدم ، بنابراین آن را روی صورتم نقاشی کردم.
داستان چگونگی تغییر علم نجوم در قرن های 15 و 16 و پس از آن و تحول انقلابی نجوم در این قرن ، موضوع بسیاری از کتاب ها و مجلات است.
در ایران ، مجله نجوم این دانش را از نظر تحقیق و توسعه تاریخی و فعلی عاقلانه به متقاضیان ایرانی ارائه کرد. بنده ، من این مجله را آشکارا به عنوان یک ایرانی علاقمند به این حوزه دانش دیده ام. اما متأسفانه در طول سالها آن را دیده ام زیرا مشکلات کمی داشته ام. این بار ، هنگام بررسی مسائل مختلف ، به اهمیت انتشار این مجله پی بردم. من آن را برای مقاصدی غیر از زمینه انتشار علم برای تقویت دیدگاه های مردم ذکر می کنم.

من فکر می کنم بسیاری از اشتباهاتی که مردم این روزها مرتکب می شوند ناشی از سوء تفاهم در مورد بهشت ​​است. این بر اساس وجود شبه دانش بین انسانها است که هزاران سال است افراد غیر مسئول از نظر علمی زندگی خود را بر اساس افراد بیان کرده و بنا کرده اند. در حقیقت ، دو مشکل در اینجا وجود دارد ، به ویژه نجوم. اول ، اطلاعات غلط گسترده در مورد نجوم. ثانیاً ، این دانش غلط تأثیر عمیقی بر زندگی مردم عادی دارد.
در صورت تصحیح در جامعه بشری ، باید توجه داشت که بخش مهمی از زوال و البته عقب ماندگی مربوط به همان تصورات غلطی است که نه تنها در نجوم بلکه در بسیاری از موارد دیگر وجود دارد. در پزشکی نیز همین امر صادق است. انواع نادرستی های علمی غلط مشکلات زیادی را برای انسان ها به وجود آورده است. برخی از این تصورات غلط کلامی هستند. به عنوان مثال ، در علم نجوم و پزشکی ، این اعتقاد راسخ است که از این واقعیت که پزشک نیاز ندارد و همه کسانی که رنج می برند ، درمان می شوند چشم پوشی کنند. یا در نجوم ، تحت عنوان روایت ، داستانهای بی اساس از بدبختی های عصری که بسیاری از علمای دین آن را معتبر نمی دانند. با این حال ، اینها وجود دارد و قرن ها در قالب کتابچه های راهنمای زنده در اختیار مردم قرار گرفته است. با این حال ، بخش دیگری از عدم دقت مربوط به مشکلات داخلی این دانش است.
این حقیقت که ستاره ها بر زندگی انسان ها تأثیر می گذارند ، باعث ظهور یا سقوط یک سلسله می شوند یا سرنوشت انسان ها را می توان از طریق فالگیری به دست آورد. در این رابطه ، متون نجومی کهن بین مسلمانان و غیر مسلمانان دارای ده ها هزار صفحه است که به طور منظم به نام علم کپی و توزیع می شود. بنابراین ما می بینیم که چگونه علم پارسی می تواند یک ذهنیت غیرعلمی برای ما ایجاد کند ، که با توجه به اعتقاد عمیق به علم علوم و نقش عمیقی که این دانش در زندگی انسان ایفا می کند ، می تواند مشکلات زیادی را برای ما ایجاد کند.
فکر می کنم اگر داستان های ویرانی جنگ و آثار اشتباه نجوم شبه را مرور کنید ، چند کتاب وجود خواهد داشت. تصحیح این تصور مستلزم اراده ای قوی برای حذف دانش غلط و گمراه از ذهن مردم است ، که عبارت است از ترویج علم در بین مردم در طول قرون به گونه ای که بتواند بر ذهن های سخت جامعه تأثیر بگذارد. به در حالی که بسیاری از علوم ممکن است تأثیر گسترده ای نداشته باشند ، نجوم یکی از زمینه هایی است که درک عمومی از آن تأثیر شگرفی دارد.
متأسفانه ، با نادیده گرفتن این جنبه از پرونده ، گاهی اوقات فکر می کنم که حتی پس از صدها سال کشفیات مهم علمی در این زمینه یا پزشکی ، اطلاعات نادرست همچنان ذهن افراد را به خود جلب کرده و اجازه حرکت را از آنها می گیرد. از این منظر ، من نجوم را به عنوان یک مجله علمی برای طبقه متوسط ​​جامعه نیز می بینم و می خواهم از همه کسانی که در طول دهه ها تلاش سخت برای تحقق آن تشکر کرده اند تشکر کنم. زیرا من این را نوعی اصلاح می دانم ، نه فقط از نظر تاریخ علم یا روابط عمومی.

* مجله نجوم 30 سال انتشار ویژه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا