هند در حال ساخت «آیرون من» برای مأموریت های نظامی است

به گزارش خبرگزاری شبکه این ربات که در آزمایشگاه تحقیقاتی R&DE (Engineers) در حال ساخت است می تواند با فرمان مستقیم انسان وظایف پیچیده ای را در زمین های دشوار مانند جنگل ها انجام دهد. بنا بر گفته ی مدیر گروه مرکز سیستم ها و فناوری های رباتیک پیشرفته تیم تحقیقاتی از چهار سال پیش روی این پروژه کار می کند و تاکنون نمونه های اولیه ای از نیم تنه بالا و پایین ربات طراحی و در آزمایش های داخلی موفق به اجرای برخی عملکردها شده اند.
این ربات اخیراً در «کارگاه ملی رباتیک پیشرفته» در شهر پونه رونمایی شده است و اکنون در مرحله توسعه پیشرفته قرار دارد. تمرکز اصلی تیم طراحی به رهبری کیران آکلا بر روی بهبود توانایی ربات در درک و اجرای دقیق دستورات انسانی است.
ربات متکی بر سه جزء اصلی است: عملگرهایی که نقش ماهیچه ها را بازی می کنند حسگرهایی برای دریافت داده های محیطی و سیستم های کنترلی که این اطلاعات را پردازش کرده و به حرکت تبدیل می کنند.
یکی از چالش های اساسی دستیابی به تعادل پردازش سریع داده ها و اجرای دقیق دستورات در میدان است.
بازوهای ربات از مفاصل سبک و با درجه آزادی بالا ساخته شده اند؛ به طوری که در مجموع ۲۴ درجه آزادی برای هر دو دست گیره ها و سر تعریف شده است. این ربات قادر خواهد بود وظایف مستقلی نظیر چرخاندن کشیدن هل دادن باز کردن درها و شیرها و عبور از موانع را در محیط های پرخطر انجام دهد. همچنین توانایی شناسایی جابه جایی و خنثی سازی مواد خطرناک نظیر مین ها و مواد منفجره را دارد.
این سیستم به کمک حسگرهای داخلی و بیرونی پردازش داده ها درک دیداری و شنیداری و قابلیت های نقشه برداری و ناوبری خودکار قادر خواهد بود عملیات پیچیده ای را به صورت شبانه روزی و در فضاهای داخلی یا خارجی اجرا کند.
پیش بینی می شود که این پروژه تا سال ۲۰۲۷ به مرحله بهره برداری برسد. به گفته مقامات DRDO ربات های دوپا و چهارپا در آینده نقش مهمی در امنیت سلامت کمک های خانگی اکتشافات فضایی و تولید صنعتی ایفا خواهند کرد هرچند دستیابی به استقلال کامل این سامانه ها همچنان با چالش های فنی بزرگ مواجه است.
منبع: m.rediff
۲۲۷۲۲۷