برنامه ۳۳ گانه فناورانه برای ایجاد امنیت غذایی در کشور/تولید ۷ ماده افزودنی صنایع غذایی

برنامه ۳۳ گانه فناورانه برای ایجاد امنیت غذایی در کشور/تولید ۷ ماده افزودنی صنایع غذایی

در دسترس بودن غذا ، دسترسی به غذا و پایداری دریافت غذا سه عامل امنیت غذایی در هر محور امنیت غذایی کشور است ، علاوه بر این 33 برنامه برای ایجاد امنیت غذایی در کشور و 33 برنامه برای تولید مواد افزودنی و مواد افزودنی شیمیایی است. محورهای اصلی هستند. صنعت صنعتی صنایع غذایی نیز در دستور کار شرکت های دانش بنیان قرار دارد.

به گزارش شبکه طبق عدالت امنیت غذایی سازمان ملل متحد ، همه در هر زمان به مواد غذایی کافی برای داشتن بدن سالم دسترسی دارند. با این تعریف ، دسترسی به غذا ، دسترسی به غذا و پایداری مصرف غذا سه رکن اصلی امنیت غذایی است.

بر این اساس ، ستاد توسعه بیوتکنولوژی یک برنامه ملی برای جهش اقتصادی ملی را از طریق بیوتکنولوژی با سه رویکرد “جهش در تولید” ، “سلامت مردم و امنیت غذایی و اقتصاد مبتنی بر دانش” و “جلوگیری از خروج ارز” آغاز کرده است. از 33 برنامه.

به گفته مصطفی قانعی ، وزیر توسعه بیوتکنولوژی ، از آنجا که این برنامه ها با استفاده از قدرت بخش خصوصی انجام می شود ، یکی از مهمترین اهداف این برنامه افزایش درآمد ناخالص ملی اقتصاد زیستی به میزان 10 است. ٪

اولین برنامه داروسازی Arzbar در زمینه تولید دارو ، واسطه و مواد اولیه با هدف تأمین امنیت دارویی کشور و کاهش وابستگی به واردات طراحی شده است. مواد افزودنی دارویی 20 پروژه در زمینه مواد اولیه دارویی ، واسطه های دارویی و 10 پروژه برای تولید تعریف شده است. پروژه ای که در نهایت یک تریلیون دلار به کشور اضافه می کند.

شیوع ویروس کرونا ، تولید واکسن کرونا را نیز در این برنامه گنجانده است ، که هشت پروژه تولید واکسن کرونا با ارزش بالا و با ارزش بالا را با همکاری بخش خصوصی تعریف کرده است که تا سال جاری تکمیل خواهد شد. همچنین ایجاد و راه اندازی مجتمع تولید واکسن همچنین در برنامه هایی گنجانده شده است که طی سه سال تکمیل خواهد شد. تولید 9 واکسن انسانی با اولویت نیز در حال پیگیری است.

تولید محصولات آرایشی و بهداشتی یکی دیگر از برنامه های ستاد است که در قالب 20 پروژه به ارزش 600 میلیون دلار اجرا می شود. تولید محصولات طبیعی ، سنتی و مکمل نیز با اجرای 28 پروژه دنبال می شود که 130 میلیون دلار ارزش افزوده به کشور باز می گرداند. این ستاد در تلاش است تا زنجیره ارزش مواد تشکیل دهنده صنعت دارو را تکمیل کند.

امنیت غذایی یکی دیگر از برنامه های مهم ستاد توسعه بیوتکنولوژی است. این برنامه 16 برنامه اصلی را برای ارائه این مقوله مهم در کشور تعریف می کند. از جمله پروژه های تحقیق و توسعه طیور ، تولید غذاهای دریایی زیستی ، پرورش و پرورش دام عالی بومی ، تولید مواد افزودنی و جایگزین های خوراک دام و طیور ، تولید کودهای زیستی و بازدارنده های زیستی ، تولید نهال های کشت بافت و فعال سازی باغات ، امنیت این غذا است.

این برنامه در صورت تأمین بودجه می تواند بیش از 23 میلیارد دلار به درآمد ناخالص ملی اضافه کند.

در میان غذاهای مورد نیاز کشور ، مواد افزودنی غذایی یکی از مواردی است که باید برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی مورد توجه قرار گیرد ، مانند افزودنی های غذایی ، محصولات شیمیایی و طبیعی که هدف آنها بهبود کیفیت ، رنگ و طعم است. ماندگاری محصولات غذایی در صنایع غذایی و دارویی هنگام تولید ، فرآوری ، بسته بندی و نگهداری استفاده می شود.

مواد نگهدارنده ، آنتی اکسیدان ، گیرنده های فلزات ، امولسیون کننده ها ، غلیظ کننده ها ، سفید کننده ها ، مواد بافر کننده ، مواد قلیایی و اسیدها ، رنگ ها ، شیرین کننده های غیر مغذی ، مکمل ها و روغنهای اساسی به این محصولات تعلق دارند.

بازار داخلی این محصول وارد می شود و هر ساله بیش از 360 میلیون دلار مواد افزودنی مختلف به کشور وارد می شود اما با تشکیل شرکت های دانش بنیان ، در حال حاضر 30 بنگاه اقتصادی این محصولات را تولید می کنند. و با حمایت مادی و معنوی ، این شرکت ها می توانند بخش قابل توجهی از خواسته های صنایع غذایی داخلی را برای این محصولات برآورده کنند.

بر این اساس ، با پشتیبانی ستاد توسعه بیوتکنولوژی ، در حال تولید 7 ماده مهم و استراتژیک در زمینه مواد افزودنی غذایی هستیم.

زانتان گام

صمغ زانتان نوعی آدامس است که کاربردهای زیادی در صنایع غذایی و دارویی دارد. این آدامس از قندهایی مانند گلوکز ، مانوز و ترکیبی بنام دیگلوکورونیک اسید تشکیل شده است که به عنوان قندهای خارج سلول شناخته می شود.

که به عنوان فرمولاسیون غذایی غلیظ و تثبیت شده مورد استفاده قرار می گیرد ، طعم ، قوام ، ماندگاری و بافت مواد غذایی را افزایش می دهد و به غذاها در مقاومت در برابر دما و سطح مختلف کمک می کند و از ثبات بهتری برخوردار است.

پیش بینی می شود این محصول در پنج سال با ارزش افزوده 2 میلیون دلار با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری تولید شود.

آدامس گوار

صمغ گوار که به آن صمغ گوار نیز می گویند ، صمغی است که از نوعی لوبیا به نام “لوبیای گوار” گرفته می شود و به عنوان افزودنی غذایی در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

از این آدامس به عنوان غلیظ کننده در بسیاری از غذاهای فرآوری شده استفاده می شود. زیرا محلول بوده و در آب جذب می شود.

این یک ژل را تشکیل می دهد که باعث افزایش چسبندگی و قوام غذا می شود. این محصول با پشتیبانی ارائه شده تولید شده و ارزش افزوده آن 1 میلیون دلار در کشور است.

انتظار می رود این همکاری 5 ساله انجام شود.

شمشیر کارمین

این صمغ نیز تولید می شود ، محصولی است که از جلبک دریایی قرمز گرفته شده است. انواع مختلفی از آدامس ها در آشپزی استفاده می شود. کاپا کاراگینان بیشتر در خمیر و کره برای ایجاد حالت ژل طبیعی استفاده می شود.

عصاره ژلاتین ساخته شده از جلبک دریایی به نام خزه ایرلندی صدها سال به عنوان افزودنی غذایی استفاده می شده است.

ارزش تولید این محصول 1 میلیون دلار برای کشور ارزش افزوده دارد و پیش بینی می شود ظرف پنج سال به فروش برسد.

گواهی انتخاب دارو و مواد غذایی

انتخاب دارو و غذا یکی دیگر از محصولات تولید شده توسط یکی از شرکت های دانش بنیان ما است.

ماندگاری طولانی ، طعم شیرین ، رویکرد مقرون به صرفه ، آسان و جامع از جمله ویژگی هایی است که استفاده از این ماده را در صنایع مختلف توجیه می کند.

بعلاوه ، از آنجا که الکترونها به راحتی با بسیاری از مواد ترکیب می شوند ، معمولاً به عنوان افزودنی خوراکی و کپسول استفاده می شوند.

هدف اصلی استفاده از این ماده افزودن شیرینی به محصول نهایی یا تثبیت عناصر مخلوط کننده محصول ، مانند روغن و آب است.

علاوه بر این ، خوراک دام نیز حاوی این ماده است. ارزش افزوده این محصول 10 میلیون دلار است.

آنتی اکسیدان های غذایی

به غذاهایی که حاوی آنتی اکسیدان هستند ، غذاهای ضد التهاب گفته می شود. کاهش سطح آنتی اکسیدان ها در بدن منجر به پیری زودرس ، تشکیل سلول های آسیب دیده یا جهش یافته ، بافت های آسیب دیده ، فعال شدن ژن های معیوب در DNA و افزایش فشار بر سیستم ایمنی بدن می شود.

آنتی اکسیدان ها هر ماده ای هستند که می توانند روند اکسیداسیون را مهار کنند.

کاهش خطر سرطان ، افزایش سم زدایی در بدن ، افزایش امید به زندگی ، پیشگیری از بیماری های قلبی و سکته مغزی و کاهش مشکلات شناختی مانند زوال عقل از مزایای استفاده از این ماده ضروری است.

ارزش افزوده این ماده غذایی 17 میلیون دلار است و در قالب پنج پروژه در داخل کشور تولید می شود.

تهیه وانیلین خوراکی با استفاده از روش های مصنوعی

از آنجا که وانیل خوراکی در کشور به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد ، تولید این محصول یکی از اولویت های ستاد توسعه فناوری بیوت است. تولید این محصول در این پروژه مصنوعی است.

هدف از استفاده از این روش در تولید وانیلین ، بدست آوردن این ماده به طور طبیعی از منابع گیاهی و انتقال بیولوژیکی میکروبی است.

این پروژه 10 میلیون دلار ارزش دارد و پیش بینی می شود ظرف پنج سال به پایان برسد.

تولید مواد افزودنی غذایی

تولید این ماده با ارزش افزوده 10 میلیون دلار به کشور در قالب 50 پروژه تعریف شده است.

در این پروژه ، انواع افزودنیهای غذایی مقرر شده است که با استفاده از دانش و تخصص کشور ، در داخل کشور تولید شوند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا