انواع دکل مونوپل

در واقع یک دکل تک پایه می باشد و به دلیل شکل تلسکوپی آن، به اسم دکل تلسکوپی نیز معروف می باشد. دکل منوپل معمولاً در ارتفاع کار گذاشته می شوند.دکل منوپل دکل های ماهواره ای بلندی هستند که ظاهری چند وجهی دارند .معمولاً این دکل ها بیشتر برای کارهای مخابراتی ساخته می شوند. به همین دلیل ارتفاع زیادی دارند. به دلیل ارتفاع زیاد دکل منوپل، عملاً ساخت آن ها به صورت یکپارچه ناممکن است. این دکل ها را به صورت چندبخشی می سازند که به آن ها می گویند. هر بخش در دکل منوپل را سکشن می گویند که در دهانه ی سکشن قبلی قرار می گیرد. این سکشن ها در ارتفاع بالاتر از ۶ متر به هم اتصال می یابند و بدنه ی اصلی دکل منوپل را می سازند.

Types of monopole masts

دکل منوپل چندوجهی

یکی از انواع ، می باشد. این دکل ها چند وجهی بوده و از اجزای مختلفی تشکیل شده است. این نوع دکل منوپل پایه ی نازکی دارد که هر بخش  آن در ارتفاع حدود ۶ متری اتصال پیدا می کند. این مدل از دکل منوپل چند وجهی به لرزه خیلی حساس است. معمولاً این دکل ها مناسب فضاهای درون شهری می باشد که در اطراف آن اماکن دیگری هم وجود داشته و اجازه ی حرکت بادهای شدید را به دکل نمی دهند. برای ساخت این دکل ها باید مکانی در نظر گرفته شود که رفت و آمد ماشین های سنگین در آن کمتر باشد.

Types of monopole masts

دکل منوپل فلنچی

به این مدل از دکل منوپل، دکل های منوپل اسپیرال هم گفته می شود. این دکل ها هم به صورت لوله ای ساخته می شوند. همانند این دکل ها هم از قطعات مختلفی تشکیل شده اند که با اتصال آن ها به یکدیگر پایه دکل ساخته می شود. معمولاً در این مدل قطعات در ارتفاع بالا تر ۶ متر متصل می شوند و هر چقدر به ارتفاع بالاتر می رویم، قطعات نازک تر می شوند.

معمولاً این مدل از دکل های منوپل بیشتر برای نصب آنتن استفاده می شود. همچنین این مدل هم بیشتر در محیط های شهری کاربرد دارد. معمولاً به دلیل اینکه این دکل ها پایه نازکی دارند و فضای کمی را اشغال می کنند، بیشتر در اماکن شهری ساخته می شوند. به این مدل به دلیل ابنکه اتصال قطعات به هم به شکل فلنچی انجام می شود هم گفته می شود. ساخت این نوع دکل نسبت به انواع دیگر آن راحت تر می باشد.

دکل منوپل اورلب

این مدل از دکل ها هم مانند دکل منوپل اسپیرال می باشد که ظاهر آن به شکل یک استوانه کاملاً صاف می باشد. این مدل هم از چند سکشن تولید شده است که مشابه دکل اسپیرال به صورت فلنچی به هم متصل شده اند. دکل منوپل اورلب از دو دستک ساخته شده است که فاصله  این دو دستک از هم حدود ۲ متر می باشد.

این دکل ارتفاع کمی دارد و به صورت کوتاه ساخته می شود به همین دلیل نیاز دارد در ارتفاعات بالا مثلاً بر روی ساختمان های بالا نصب شود. معمولاً به دلیل قرارگیری این دکل منوپل بر روی یک ساختمان دیگر، باید مقاومت دکل به صورت کامل در مقابل باد کنترل شود. معمولاً به دلیل اینکه از بخش های کمتری این نوع دکل ساخته شده است، سبک تر می باشد که این یک مزیت برای این نوع دکل به حساب می آید.دکل منوپل در واقع یک دکل تک پایه می باشد و به دلیل شکل تلسکوپی آن، به اسم دکل تلسکوپی نیز معروف می باشد. دکل منوپل معمولاً در ارتفاع کار گذاشته می شوند.

دکل منوپل دکل های ماهواره ای بلندی هستند که ظاهری چند وجهی دارند .معمولاً این دکل ها بیشتر برای کارهای مخابراتی ساخته می شوند. به همین دلیل ارتفاع زیادی دارند. به دلیل ارتفاع زیاد دکل منوپل، عملاً ساخت آن ها به صورت یکپارچه ناممکن است. این دکل ها را به صورت چندبخشی می سازند که به آن ها دکل منو پل چند وجهی می گویند. هر بخش در دکل منوپل را سکشن می گویند که در دهانه ی سکشن قبلی قرار می گیرد. این سکشن ها در ارتفاع بالاتر از ۶ متر به هم اتصال می یابند و بدنه ی اصلی دکل منوپل را می سازند.

دکل منوپل چندوجهی

یکی از انواع دکل های منوپل، دکل منوپل لوله ای می باشد. این دکل ها چند وجهی بوده و از اجزای مختلفی تشکیل شده است. این نوع دکل منوپل پایه ی نازکی دارد که هر بخش  آن در ارتفاع حدود ۶ متری اتصال پیدا می کند. این مدل از دکل منوپل چند وجهی به لرزه خیلی حساس است. معمولاً این دکل ها مناسب فضاهای درون شهری می باشد که در اطراف آن اماکن دیگری هم وجود داشته و اجازه ی حرکت بادهای شدید را به دکل نمی دهند. برای ساخت این دکل ها باید مکانی در نظر گرفته شود که رفت و آمد ماشین های سنگین در آن کمتر باشد.

دکل منوپل فلنچی

به این مدل از دکل منوپل، دکل های منوپل اسپیرال هم گفته می شود. این دکل ها هم به صورت لوله ای ساخته می شوند. همانند دکل منوپل چند وجهی این دکل ها هم از قطعات مختلفی تشکیل شده اند که با اتصال آن ها به یکدیگر پایه دکل ساخته می شود. معمولاً در این مدل قطعات در ارتفاع بالا تر ۶ متر متصل می شوند و هر چقدر به ارتفاع بالاتر می رویم، قطعات نازک تر می شوند. معمولاً این مدل از دکل های منوپل بیشتر برای نصب آنتن استفاده می شود.

همچنین این مدل هم بیشتر در محیط های شهری کاربرد دارد. معمولاً به دلیل اینکه این دکل ها پایه نازکی دارند و فضای کمی را اشغال می کنند، بیشتر در اماکن شهری ساخته می شوند. به این مدل به دلیل ابنکه اتصال قطعات به هم به شکل فلنچی انجام می شود دکل های منوپل فلنچی هم گفته می شود. ساخت این نوع دکل نسبت به انواع دیگر آن راحت تر می باشد.

دکل مهاری

یکی از انواع رایج دکل های مخابراتی، دکل مهاری می باشد که می تواند در انواع سه پایه یا چهار پایه نصب شود، این نوع از دکل ها این قابلیت را دارد که تا ارتفاع زیاد به عنوان مثال حداکثر تا هفتاد دو متر بالا برود و ساختار آن عمود و باریک می باشد.این دکل ها انواع مختلفی دارند که از میان مهم ترین انواع آن می توان به دکل های G35 و G45 اشاره کرد؛ ما در این مطلب به معرفی دکل های مهاری، چگونگی فرآیند نصب کردن و هزینه ی لازم برای آن می پردازیم.

دکل مهاری چگونه نصب می شود

به طور کلی می توان گفت که فرایند نصب کردن یک دکل مهم ترین و اصلی ترین مرحله از اجرای آن می باشد؛ نصب کردن عصایی دکل مهاری که وزن سبک تری دارند به نسبت دکل های سنگین وزن آسان تر می باشد، به منظور نصب کردن دکل های سبک وزن از جمله انواع مختلف دکل G35 و G45 از یک وسیله به نام جین پل استفاده می شود.

نصب کردن این نوع از دکل های مهاری به صورت کاملا دستی انجام می شود، اما به منظور نصب دکل مهاری سنگین وزنی از جمله G80 و دکل های خودایستا که از قطعات فلزی با وزن سنگین تشکیل شده اند نمی توانیم به صورت دستی و با کمک وسیله ی جین پل اقدام کنیم بلکه در این حالت استفاده از جرثقیل برای بالا بردن قطعات و اجزای دکل تا ارتفاع مورد نیاز الزامی می باشد.

 

دکل منوپل اورلب

این مدل از دکل ها هم مانند دکل منوپل اسپیرال می باشد که ظاهر آن به شکل یک استوانه کاملاً صاف می باشد. این مدل هم از چند سکشن تولید شده است که مشابه دکل اسپیرال به صورت فلنچی به هم متصل شده اند. دکل منوپل اورلب از دو دستک ساخته شده است که فاصله  این دو دستک از هم حدود ۲ متر می باشد.

این دکل ارتفاع کمی دارد و به صورت کوتاه ساخته می شود به همین دلیل نیاز دارد در ارتفاعات بالا مثلاً بر روی ساختمان های بالا نصب شود. معمولاً به دلیل قرارگیری این دکل منوپل بر روی یک ساختمان دیگر، باید مقاومت دکل به صورت کامل در مقابل باد کنترل شود. معمولاً به دلیل اینکه از بخش های کمتری این نوع دکل ساخته شده است، سبک تر می باشد که این یک مزیت برای این نوع دکل به حساب می آید.به طور کلی می توان با توجه به نیاز، هر یک از دکل های منوپل را مورد استفاده قرار داد

تجهیزات دکل مهاری

همانطور که در قسمت قبل گفته شد تجهیزات پایه دکل مهاری شامل تعلقات زیادی است که در قسمت زیر به معرفی هر کدام می پردازیم:

بیس دکل: بیس دکل شامل یک صفحه برای قرار گرفتن پایه های دکل است که اغلب مثلث شکل می باشد.

میله انکر بولت: این میله ها در واقع پایه های دکل مهاری هستند و از طریق جوش دادن به یکدیگر متصل می شوند.

صفحه پشت دیوار: این صفحه که برای تکیه گاه و ایجاد اصطکاک برای نگه داشتن میله های انکربولت به دیوار است مستطیل شکل می باشد.

پیچ و مهره : پیچ و مهره ها جهت اتصال میله ها به کار می رود و از استحکام و قدرت بالایی برخوردار هستند.

دکمه بازگشت به بالا