چه بیماری‌هایی باعث خشک شدن درخت گردو می شود؟

یکی از چالش‌های مهم کشاورزان خشک شدن درخت گردو است، بیماری‌هایی که باعث خشک شدن درخت گردو می‌شود تنوع زیادی دارد، ما در ادامه سه عامل مهم تاثیرگذار را برای شما ارائه می‌دهیم، البته بهتر است کشاورزان اطلاعات علمی و گیاه پزشکی خود را در زمینه نگهداری مراقبت از باغ حرفه‌ای و مدرن به روز کنند.

تاثیر بیماری قارچ بلایت گردو بر خشک شدن درخت گردو

بیماری قارچ بلایت گردو باعث خشک شدن درختان گردو می‌شود، عامل این بیماری قارچ Agrobacterium tumefaciens است، کشاورزان موظف هستند قبل از خرید نهال گردو اطلاعات کاملی در مورد این قارچ به دست بیاورند، عملکردهای اصلی این بیماری عبارتند از:

  • تغییر رنگ و شکل برگ‌ها: در صورت آلوده شدن درخت گردو به قارچ بلایت، برگ‌ها با تغییر رنگ به طور غیر معمولی ظاهر می‌شود، آلودگی باعث می‌شود برگ‌ها رنگ سبز روشن به سبز تیره تغییر کنند و شکل غیر طبیعی باشند.
  • تشکیل تومورهای برگی: قارچ بلایت باعث تشکیل تومورها (سلول‌های غیرعادی) در برگ‌ها می‌شود.
  • کاهش عملکرد درختان: بلایت گردو باعث کاهش عملکرد درختان می‌شود، زیرا این بیماری منجر به آسیب در عملکرد سامانه انتقال و حمل مواد غذایی درختان می‌شود.
  • نداشتن درمان: از نظر متخصصین نهالستان یکی از عوارض این بیماری، نداشتن درمان آن است، با وجود مداومت درمان و کنترل بیماری، در برخی موارد، قارچ بلایت می‌تواند درختان گردو را خشک کند.

تاثیر آفتاب سوختگی در خشک‌شدن درخت گردو

آفتاب سوختگی درختان به طور عمده به دلیل تابش نور خورشید مستقیم، تغییر دمای یکباره و‌کم آبی اتفاق می‌افتد، آفتاب سوختگی می‌تواند باعث خشک شدن سریع و آسیب شدید به درختان گردو شود، برخی از عواملی که باعث می‌شوند درختان به ویژه در طول فصل تابستان خشک شده و دچار سوختگی شوند عبارتند از:

  1.  تابش خورشید: آفتاب سوختگی از نتیجه برخورد مستقیم بین درخت و نور خورشید است، نور مستقیم خورشید می‌تواند شاخه و تنه نهال گردو را حتی بیش از حد معمول گرم کند و باعث سوختگی آنها شود.
  2. خشکی خاک: قبل از خرید نهال رطوبت خاک را بررسی کنید، خشکی خاک موجب کاهش توانایی درخت در به دست آوردن آب از خاک می‌شود، این مشکل می‌تواند با استفاده از آبیاری مناسب و حفظ رطوبت خاک در کنار درختان پیشگیری شود.
  3. بادهای خشک: بادهای خشک و گرم می‌توانند رطوبت موجود در برگ‌ها را سریع‌تر تبخیر کنند و منجر به سوختگی درختان شوند.

قدم اول برای جلوگیری یا کاهش اثرات آفتاب سوختگی بر روی درختان، خرید نهال گردو ژنوتیپ  است، این درختان استقامت بالایی در برابر گرما و تابش نور خورشید دارد، البته مدیریت کشاورز در آبیاری، کوددهی نیز تاثیر بسزایی دارد.

دلیل خشک شدن درخت گردو پوسیدگی ریشه است

یکی از بیماری‌هایی که کارشناسان نهالستان توصیه می‌کنند باغداران همواره مراقب باشند تا باغ گردو را آلوده نکند پوسیدگی ریشه درخت گردو است، منظور از پوسیدگی ریشه درخت گردو به وقوع پیوستن فرایند تخریب و خستگی ریشه‌های درخت گردو است، وقتی ریشه گردو قدرت جذب رطوبت و مواد مغذی نداشته باشد به مرور برگ‌ها شروع به زرد شدن و در مراحل بعدی شاخه و تنه درخت گردو خشک می‌شود، این مشکل معمولاً به دلیل عامل‌های زیر رخ می‌دهد:

  1. رطوبت زیاد خاک: ریشه‌های درخت گردو نیاز به هوا و آب دارند، اما در صورت استقرار در محیطی با رطوبت زیاد، احتمال ابتلا به پوسیدگی ریشه بیشتر است، رطوبت مناسب برای کاشت درخت گردو ۳۰ تا ۷۰ درصد است، قبل از خرید نهال گردو حتماً رطوبت خاک را بررسی کنید.
  2. عفونت قارچی: قارچ‌های مختلف می‌توانند به ریشه درخت گردو حمله کرده و آن را تخریب کنند، این بیماری غیرقابل درمان بوده و باعث خشک شدن درخت گردو می‌شود.
  3.  خاک محدود کننده: استفاده از خاک محدود کننده و غیر حاصلخیز باعث پوسیدگی ریشه درخت گردو می‌شود، کارشناسان نهالستان زمان فروش نهال گردو توصیه می‌کنند تا بسترسازی مناسبی برای درخت گردو انجام دهید.
  4. عدم رعایت اصول آبیاری: آبیاری نامناسب به عنوان یک عامل مهم در پوسیدگی ریشه مطرح است، آبیاری بیش از حد، کمبود آب یا برخی تغییرات دمایی و رطوبتی می‌توانند سبب آسیب به ریشه درخت گردو شوند.

باغدار برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه درخت گردو، لازم است خاک مناسب و بافت بهینه، رطوبت مناسب، آبیاری منظم و کاشت مناسب درختان را رعایت کند، در صورت مشاهده علائم غیر معمول مانند زرد شدن برگ با توقف رشد درخت خاک اطراف درخت گردو را کنار زده و ریشه آن را مورد بررسی قرار دهید.

کرم ریشه خوار گردو چگونه درخت گردو را خشک می‌کند؟

یکی از دلایل خشک شدن درخت گردو کرم ریشه‌خوار است، این کرم هنگامی که در ریشه‌های درخت قرار می‌گیرد، موجب تخریب و آسیب زدگی به ریشه‌ها شده و سامانه ریشه گردو را ضعیف می‌کند، در نتیجه، عملکرد رشد و تغذیه درخت گردو دچار مشکل شده و ممکن است به کاهش تولید محصول و ضعیف شدن درخت منجر شود.

 در نهایت بعد از گذشت مدتی درخت گردو شروع به خشک شدن می‌کند، برای پیشگیری و کنترل این موضوع، استفاده از روش‌های شیمیایی یا بیولوژیکی می‌تواند مفید باشد، در هر صورت، بهتر است با متخصصان نهالستان یا منابع معتبر در خصوص کنترل و پیشگیری از آلودگی کرم ریشه خوار مشورت کنید، در ادامه، دو روش معمول را برای شما توضیح خواهیم داد:

  1.  استفاده از سم کرم‌کش: می‌توانید از سموم کرم‌کش شیمیایی که در بازار موجود است استفاده کنید، این سموم یه کنترل و از بین بردن کرم‌ها کمک می‌کنند.
  2. استفاده از ترازیابی خاک: با ترازیابی خاک و شناخت دقیق از نوع کرم ریشه‌خوار حاضر، می‌توانید روش‌های مناسب برای کنترل و از بین بردن آنها را انتخاب کنید، برخی روش‌های طبیعی شامل استفاده از حشره‌کش‌های طبیعی مانند نمک، آب گرم، روغن نباتی یا عرقیات گیاهی است.

کلام آخر

نهالستان‌های معتبر و مجوزدار مانند پالیز گردو برای رفاه حال کشاورزان عزیز فروش نهال گردو ژنوتیپ را به صورت حضوری و آنلاین پایه‌ ریزی کرده‌اند، باغداران با مراجعه به سایت اینترنتی می‌توانند با قیمت نهال گردو آشنا شده و به صورت آنلاین و غیر حضوری محصول مورد نظر را با تضمین قیمت و تضمین کیفیت به همراه کارت گارانتی ۲ ساله خریداری کنند.

تماس با پالیز نهال:

09144501007

09144501008

دکمه بازگشت به بالا