بین الملل

2 چالش بزرگ بایدن درباره غزه و اسرائیل

تحولات اخیر فلسطین برای صهیونیست ترین ساکن کاخ سفید مشکلات فراوانی ایجاد کرده و او برای بهبود عملکرد خود در انتخابات 2024 هم که شده، باید راهی برای پایان این جنایت ها پیدا کند.

به گزارش شبکه، شبکه خبری «سی ان ان» در مقاله ای به شرح تاثیر تحولات اخیر فلسطین اشغالی بر چشم انداز سیاسی «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا پرداخت.

به گزارش این رسانه آمریکایی، اخیراً 2 رویداد چالش های بایدن در مسئله غزه را تشدید کرده است. نخست، حمله رژیم صهیونیستی به اردوگاه النصیرات که در آن برای آزادسازی چهار اسیر صهیونیست، بیش از 200 فلسطینی به شهادت رسیدند و دیگری استعفای «بنی گانتس» عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی.

به ادعای رژیم صهیونیستی، حمله این هفته صهیونیست ها به اردوگاه آوارگان النصیرات در باریکه غزه با هدف آزادسازی اسرایی صورت گرفت که حماس در عملیات طوفان الاقصی با خود به غزه آورده بود. بااین حال، بیش از 200 غیرنظامی فلسطینی در این عملیات به شهادت رسیدند و 400 تن نیز مجروح شدند.

تلفات غیرنظامی شدید این حمله بار دیگر جنبه انسانی این جنگ خونین را برجسته کرد و از چند منظر برای رئیس جمهور آمریکا مشکل ساز خواهد بود.

بسیاری از رای دهندگان ترقی خواه در ایالات متحده از حمایت بایدن از رژیم صهیونیستی و آمار بالای تلفات غیرنظامی ناراضی هستند؛ امریکه می تواند در ایالت های کلیدی آمریکا که سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری 2024 را تعیین می کنند، برای بایدن مشکل ساز شود.

یکی از این ایالت ها میشیگان است که جمعیت اعراب ساکن در آن قابل توجه است و اعتراض شهروندان آن به «کامالا هریس» معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر اخیر وی به این ایالت، نشان دهنده شدت خشم رای دهندگان آمریکایی نسبت به حمایت های بایدن از صهیونیست هاست.

از سوی دیگر، تفاوت فاحش میان آمار تلفات رژیم صهیونیستی و غیرنظامیان غزه این رژیم را تحت فشار زیادی قرار داده است. حمله حماس به مواضع رژیم اشغالگر در اراضی اشغالی در هفتم اکتبر به کشته شدن حدود 1200 صهیونیست منجر شد، اما از آن زمان تاکنون بیش از 36 هزار غیرنظامی فلسطینی در حملات صهیونیست ها به شهادت رسیده و ده ها هزار تن مجروح شده اند.

2 چالش بزرگ بایدن درباره غزه و اسرائیل
النصیرات بعد از حمله صهیونیست ها

به گزارش سی ان ان، این اختلاف فراوان میان تلفات دو طرف، بی شک رژیم صهیونیستی را بیش ازپیش در عرصه بین المللی منزوی کرده و سیاست خارجه دولت بایدن را با مشکلات فراوانی مواجه خواهد کرد. همین حالا هم می بینیم که طرح واشنگتن برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی بعد از عملیات طوفان الاقصی با شکست مواجه شده است.

در این گزارش اشاره شده است که بایدن برای کاهش فشارهایی که در این مسئله روی خود احساس می کند، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا را در چندین سفر به کشورهای مهم منطقه از جمله مصر، اردن و قطر فرستاده تا در راستای برقراری آتش بس تلاش کند، اما جنایات پی درپی صهیونیست ها در غزه هر نوع مذاکره و توافق آتش بسی را با مشکل مواجه کرده است.

از سوی دیگر، استعفای اخیر بنی گانتس از کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در حالی انجام شد که این مقام صهیونیست از بی برنامگی نتانیاهو در ادامه جنگ غزه انتقادات فراوانی داشت. گانتس با تاکید بر اینکه شخص نتانیاهو را مانع پیروزی در این جنگ می داند، گفت: «ما از این کابینه خارج می شویم، زیرا نتانیاهو مانع دستیابی ما به سوی پیروزی واقعی می شود.»

خروج گانتس از ائتلاف حاکم می تواند نتانیاهو را بیش ازپیش تحت سلطه چهره های راست افراطی کابینه خود قرار دهد، چهره هایی که خواستار شدیدتر شدن حملات صهیونیست ها در غزه بوده و به تشدید تنش ها در این جنگ تمایل دارند. نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به استعفای گانتس از کابینه جنگ گفت: «اکنون زمان مناسبی برای استعفا نبود، بلکه زمان وحدت بود.»

در نبود گانتس، تصویب هرگونه توافق آتش بس بین رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت فلسطین دشوارتر خواهد بود و این در حالی است که او در هنگام اعلام استعفای خود، خواستار برگزاری انتخابات در اراضی اشغالی شد؛ درخواستی که موجب آغاز تظاهرات گسترده ساکنان اراضی اشغالی و خانواده های اسرای صهیونیست شده و فشار را بر کابینه نتانیاهو تشدید کرده است.

به گزارش رسانه آمریکایی، بایدن در صحنه بین المللی وعده های زیادی برای «دفاع از دموکراسی» داده و از تمایلات استبدادی رقیب انتخاباتی خود، «دونالد ترامپ» انتقاد کرده است. «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا نیز اخیراً در اظهاراتی با هدف بی گناه جلوه دادن آمریکا در کشتار النصیرات، تاکید کرد که واشنگتن در عملیات نجات اسرای صهیونیست حضور نظامی نداشته و تنها حمایت اطلاعاتی به عمل آورده است.

2 چالش بزرگ بایدن درباره غزه و اسرائیل
حمله صهیونیست ها به اردوگاه چادری آوارگان رفح

وضعیت کنونی از نظر سیاسی برای بایدن حساسیت بسیار بالایی دارد. دولت او بین دموکرات های ترقی خواه که خواهان محافظت بیشتر از غیرنظامیان فلسطینی هستند و جمهوری خواهان که با نتانیاهو هم نظرند، گرفتار شده است.

از سوی دیگر، بایدن بارها خود را یک صهیونیست معرفی کرده و تمایل فراوانی به حمایت از صهیونیست ها دارد، اما بخش بزرگی از مردم کشورش خواستار پایان این جنگ هستند. این تنش ها احتمالاً با سخنرانی برنامه ریزی شده نتانیاهو در کنگره آمریکا در ماه میلادی آینده تشدید خواهد شد.

در هفته گذشته رهبران کنگره آمریکا در نامه ای به صورت رسمی از نتانیاهو دعوت کردند تا در کنگره ایالات متحده سخنرانی کند. این نامه توسط مایک جانسون، «چاک شومر» رئیس اکثریت مجلس سنای آمریکا، «میچ مک کانل» رئیس اقلیت جمهوری خواه مجلس سنا و «حکیم جفریس» رئیس اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان ایالات متحده امضا شده است.

رهبران کنگره در این نامه که کمتر از یک هفته بعد از جنایات صهیونیست ها در اردوگاه چادری آوارگان رفح نوشته شده بود، از نتانیاهو خواستند دیدگاه خود را درباره «دفاع از دموکراسی» و راه های دستیابی به صلح پایدار در منطقه ارائه کند! این اقدام خشم بسیاری از مقامات آمریکا از جمله سناتور «برنی سندرز» را در پی داشته است.

روی هم رفته، بایدن از زمان آغاز جنگ با اعتراضات مکرر فعالان طرفدار فلسطین در رویدادهای انتخاباتی خود مواجه شده است. سی ان ان پیش بینی کرد که احتمالاً در کنوانسیون ملی دموکرات ها در ماه اوت نیز شاهد تظاهرات گسترده حامیان فلسطین باشیم و این می تواند چشم انداز عملکرد سیاسی بایدن را بیش ازپیش تحت تاثیر قرار دهد.

صهیونیست ترین ساکن کاخ سفید برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا، باید هرچه سریع تر راهی بیابد تا علاوه بر تمایلات درونی خود، با چهره های حامی رژیم صهیونیستی در دولت خود نیز مقابله کرده و رژیم صهیونیستی را وادار به برقراری آتش بس کند.

انتهای پیام

تیم تحریریه بین المللی

تحلیلگر اخبار خارجی با تمرکز بر رویدادهای امور خاورمیانه. با توانایی درک عمیق از تاریخ و جغرافیا، به شما اخبار جذاب و تحلیل‌هایی را درباره تحولات سیاسی، اقتصادی و امنیتی در منطقه خاورمیانه ارائه می‌دهم. با استفاده از روش‌های تحلیلی و استراتژیک، به شما دیدی کامل از رویدادهای خاورمیانه می‌دهم.
دکمه بازگشت به بالا