چگونگی تشخیص زودرس سرطان در کودکان

همه سلول های بدن ما طبق قوانین خاصی به طور منظم رشد می کنند. گاهی برخی از سلول ها از مسیر رشد طبیعی خود منحرف می شوند و به طور نامنظم و سریعتر از حد طبیعی رشد می کنند که نظم طبیعی بدن را مختل می کند. این اختلال سرطان نامیده می شود.

به گزارش شبکه،انواع مختلف سرطان بسته به نوع سلول ها و اندام های درگیر در بدن علائم، روش های درمانی و عوارض جانبی متفاوتی دارند. متاسفانه سرطان تنها بزرگسالان را درگیر نمی کند، کودکان نیز تحت تاثیر این بیماری قرار می گیرند. هر ساله از هر 100000 کودک در سراسر جهان، 3 تا 4 کودک به انواع سرطان ها مبتلا می شوند که سرطان خون، لنفوم و سرطان مغز شایع ترین آنهاست. تب مکرر، عفونت های سریالی و کم خونی از جمله علائمی هستند که پزشکان را به فکر آزمایش سرطان می اندازند.

خوشبختانه، در حال حاضر درمانی برای اکثر سرطان های دوران کودکی، به ویژه سرطان خون وجود دارد و 70 درصد از کودکان مبتلا درمان می شوند.

شایع ترین بدخیمی ها در اطفال لوسمی یا سرطان خون است که خوشبختانه در نزدیک به 80 درصد موارد قابل درمان است. البته در صورت وجود عوامل موثر در درمان از جمله علائم بالینی، تشخیص به موقع، درمان مناسب و به موقع، مدیریت پرستاری و وجود یا عدم وجود دارو امکان پذیر است.

پروتکل های درمان سرطان در ایران به روز است و از کشورهای پیشرفته پیروی می کند. هیچ خللی در پیشرفت علمی، روش های درمان و انواع داروها وجود ندارد. از نظر تحقیق، روش تحقیق، انجمن های علمی و… ما متعلق به یک ملت مدرن هستیم. بنابراین تفاوت معنی داری بین روش های درمانی در ایران و نتایج به دست آمده در کشورهای پیشرفته وجود ندارد.

دو عامل مهم در ایجاد سرطان

به طور کلی دو عامل بسیار مهم در ایجاد سرطان نقش مهمی دارند که شامل عوامل محیطی و ژنتیکی است. اگرچه عوامل محیطی نقش بسیار مهم و روشنی در بروز سرطان در طب بزرگسالان دارند، اما از دیدگاه طب اطفال علاوه بر عوامل محیطی، زمینه ژنتیکی کودک نیز نقش مهمی در بروز سرطان دارد. البته عوامل خطرناک و مضر را باید برای همه محدود کرد. به عنوان مثال عواملی مانند دود سیگار، پرتوهای نور مضر و بسیار قوی، مواد شیمیایی و غذاهای صنعتی نقش مهمی در ایجاد سرطان دارند و این عوامل در افراد دارای سابقه ارثی و خانوادگی سرطان مضرتر است. خانواده آنها. البته خانواده به معنای خویشاوندان است و ژن ها از چند دهه قبل به انسان می رسد. به عبارت دیگر عواملی وجود دارند که از رشد سلول های سرطانی در بدن انسان جلوگیری می کنند، اما به دلایلی ممکن است این عوامل در افراد ضعیف وجود نداشته باشد. برخی از عوامل ژنتیکی در تنظیم رشد سلولی نقش دارند. این عوامل ژنتیکی ممکن است در عرض چند روز ظاهر نشوند یا از نظر ژنتیکی ناقص باشند. بنابراین، همه افراد، با یا بدون سابقه ژنتیکی سرطان، باید از عوامل محیطی مضر دوری کنند. زیرا تاثیر این عوامل برای افراد مبتلا به سرطان بسیار بیشتر خواهد بود.

نحوه تشخیص زودرس سرطان در کودکان

در این میان، تشخیص زودهنگام بیماری بسیار مهم است. به همین دلیل توصیه می شود والدین و خانواده به محض مشکوک شدن به علائم به پزشک مراجعه کنند تا آزمایشات لازم انجام شود.

در اطفال سرطان به دو دسته تقسیم می شود. یکی از سرطان هایی است که در خون ایجاد می شود و به تمام قسمت های بدن سرایت کرده است. هر چه سرطان خون زودتر تشخیص داده شود، عوارض کمتری در طول درمان و بعد از آن خواهد داشت. این بدان معنی است که دوره درمان موفقیت آمیز بوده و پاسخ به درمان و علائم کاهش می یابد. دوم، سرطان هایی هستند که در اندام های خاصی مانند ماهیچه ها، استخوان ها، چشم ها، مغز، کلیه ها، دستگاه گوارش و غیره ایجاد می شوند. این سرطان اندام ها را درگیر می کند. در این حالت، سرطان ابتدا خود را به صورت چند علامت بالینی خاص نشان می دهد. به عبارت دیگر کودک دچار عوارضی می شود که نیازمند حساسیت زیاد خانواده است. اولین علائم معمولاً شامل سردرد، تهوع و استفراغ، اختلالات بینایی، عدم تعادل به نام تومورهای مغزی و عدم تعادل است. به عنوان مثال، اگر سرطان در استخوان ها وجود داشته باشد، به صورت تب، تورم ناحیه آسیب دیده و محدودیت حرکت ظاهر می شود. ، شکستگی ناحیه آسیب دیده … و … نشان داده شده است. از طرف دیگر، علائم سرطان اطراف چشم فقط به صورت برق زدن در تاریکی ظاهر می شود، مانند چشمک زدن چشم گربه یا کوری، سوزش چشم، پرخونی ملتحمه و غیره.

اینها علائمی است که والدین باید از آنها آگاه باشند. به عبارت دیگر، والدین باید هر گونه علائم بالینی را که در یک کودک سالم در حال رشد طبیعی غیرطبیعی به نظر می رسد جدی بگیرند. به عنوان مثال، اگر یک سرماخوردگی ساده دارید که در عرض سه تا چهار روز خوب می شود اما دو هفته طول می کشد، باید کودک خود را برای معاینه به بیمارستان ببرید. اگر دیدید کودکی کاملاً سالم از سردرد صبحگاهی، سرگیجه و استفراغ صبحگاهی، بی اشتهایی و… شاکی است، آن را جدی بگیرید و کودک را برای پیگیری نزد متخصص ببرید. البته این علائم در بسیاری از بیماری ها مشترک است. در غیاب یک بیماری خاص، علائم باقی می مانند و به درمان معمولی پاسخ نمی دهند. در این زمان، این علائم ساده برای تشخیص و درمان سرطان بسیار مهم است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیمارستان ماهک، کودکان مبتلا به سرطان سیستم ایمنی ضعیفی دارند. بنابراین وقتی کسی شما را در آغوش می گیرد یا می بوسد، می توانید به راحتی ویروس ها و باکتری هایی که حامل آنها هستند را به فرزندتان منتقل کنید. ملاقات با چنین کودکانی باید محدود شود و بازدیدکنندگان و خانواده های آنها نباید کودکان سرطانی را ببوسند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا