چگونه ملک قولنامه ای را شکایت کنیم؟
اموال قابل توقیف
قوانین مرتبط با ضبط و توقیف اموال بر اساس منقول و غیرمنقول بودن آن ها، توسط قانون اجرای احکام مدنی تعیین شده است.
اموال منقول
اموال منقول را می توان بدون آنکه به خود مال یا مکان استقرار آن ضرری وارد شود، از محلی به محل دیگر انتقال داد. مثلا کتاب , یا خودرو
اموال غیرمنقول
اموال غیرمنقول را نمی توان بدون وارد کردن ضرر به محل استقرار مال، جابجا کرده و انتقال داد. مثلا زمین یا ساختمان. انحصار وراثت املاک قولنامه ای دارای چه مراحلی است؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد کلیک کنید
اموال یا املاکی که نمی توانند سند رسمی داشته باشد و به ناچار باید برای مبادله آن ها از قولنامه استفاده کرد، ملک قولنامه ای نام دارند. املاک مذکور ممکن است دارای تخلفات ساختمانی و ملکی باشند، مثلا داشتن طبقه اضافه. به همین علت صادر کردن سند رسمی برای آن ها دشوار است. همین طور اگر ساختمان و ملک دارای بافت فرسوده و قدیمی باشد، باید به طور کامل تخریب شود. در هر صورت ملک و زمین قولنامه ای دارای اعتبار رسمی نبوده و در روند کارهای حقوقی و قانونی با مشکل مواجه می شود.
فروش ملک قولنامه ای
اگر مالک اصلی ملک قولنامه ای فوت کند و ورثه به زمین یا مال دسترسی داشته باشند، فروش آن با مشکل مواجه می شود.
برای مثال ممکن است یکی از وارثین تمایلی به فروش ملک نداشته باشد، در این وضعیت ابتدا باید رضایت شخص جلب شده و یا راضی به مالکیت مشاعی با صاحب جدید مال شود. اگر معامله و فروش با عدم حضور شخص ناراضی انجام شود، معامله فسخ خواهد شد.
همچنین می بایست بخشی از مبلغ ملک به حساب صندوق دادگستری واریز شود. این مبلغ در انتها به ورثه تعلق خواهد گرفت. در شرایطی که یک قولنامه قبل از فوت فرد امضا شده باشد و مقداری از هزینه معامله نیز پرداخت شده باشد، وراث توانایی فسخ معامله را ندارند و موظف هستند به تنظیم سند رسمی اقدام کنند.
استعلام ملک قولنامه ای
امن ترین راه برای اطلاع از ملک قولنامه ای، استعلام گرفتن از شهرداری می باشد. با استعلام زمین و ملک قولنامه ای، می توان از مقدار بدهی ساختمان و بنا، وضعیت تخریب و سایر، اطلاعاتی ضروری در مورد ملک به دست آورد که با در دسترس داشتن آنها، احتمال ضرر و زیان تا حد زیادی کاهش می یابد.
هنگام خرید زمین قولنامه ای، ممکن است تفکیک هایی با کمتر از حدود قانونی در مورد زمین صورت گیرد. در این شرایط، اخذ پروانه برای ملک ممکن نیست و اگر خواهان خرید زمین به صورت قولنامه ای هستید، بهتر است به شهرداری مراجعه کرده و از صحت ملک اطمینان حاصل کنید.
توقیف ملک قولنامه ای به چه صورت است؟
بر اساس قانون ثبت اسناد و املاک، دولت فقط در موارد زیر فرد را مالک اموال تشخیص می دهد:
- اگر ملک به نام او ثبت شده باشد
- اگر ملک از طریق مالک رسمی اش، به او به ارث رسیده باشد.
- ملک به وی منتقل شده باشد و این انتقال در دفتر املاک ثبت شده باشد.
به همین علت تنها با معرفی کردن ملک و زمین قولنامه ای تحت عنوان اموال، نمی توان به اثبات این قضیه پرداخت که بدهکار، همان مالک است. در نتیجه اگر مالکیت ثابت نشود، توقیف ملک قولنامه ای نیز ممکن نخواهد بود. البته با توجه به قانون اجرای احکام مدنی، هر گاه فردی که سند ملک به نام اوست، به مالکیت شخص بدهکار اقرار کرده و رضایت خود را نسبت به توقیف ملک اعلام دارد، ممکن است دادگاه رای به توقیف ملک قولنامه ای مد نظر بدهد.
توقیف ملک قولنامه ای در صورت عدم پرداخت وام بانک
با توجه به افزایش افراد وام گیرنده، احتمال توقیف ملک قولنامه ای به علت پرداخت نکردن قسط وام بانکی نیز بالا رفته است. بسیاری از اشخاص بدون در نظر داشتن توانایی مالی خود برای بازپرداخت وام، به گرفتن وام های کلان از بانک ها اقدام می کنند و به علت پرداخت نکردن اقساط، در معرض توقیف ملک قولنامه ای و اموال دیگر قرار می گیرند.
در نهایت اگر ضامن وام به اخطاریه های بانکی توجهی نداشته باشد، بانک توانایی توقیف املاک و اموال شامل منقول و غیرمنقول را دارد. به طور کلی هر ملک و مالی که جزو مستثنیات دین نباشد، قابل مصادره و بازداشت است.
جهت انحصار وراثت بنا و ملک قولنامه ای، فروشنده باید به تنظیم سند رسمی اقدام کند. اگر این مرحله انجام نشود، وارثین زمین قولنامه ای می توانند از سوی دادگاه فروشنده را به انجام این کار وادار کنند. با صادر شدن سند رسمی، اموال قولنامه ای بر اساس میزان سهم الارث، بین وراث تقسیم شده و هر فرد به ثبت و دریافت سند خودش می پردازد.
اگر صدور سند رسمی برای اموال قولنامه ای صورت نگیرد، مطابق رای دادگاه، تقسیم اموال بین ورثه امکان پذیر نمی باشد.
مالیات بر ارث ملک قولنامه ای
فقط اموال و املاک دارای سند رسمی، مورد مقبولیت اداره دارایی و مالیات می باشد. همانطور که پیش تر گفته شد، ملک و بنای قولنامه ای دارای سند رسمی نیست، به همین دلیل جزو اموال فرد متوفی به شمار نمی آید و مالیات بر ارث نیز برای آن حساب نخواهد شد. البته در برخی موارد برای بنای قولنامه ای، مالیات بر ارث در نظر گرفته می شود. در شرایطی که اداره مالیات کشور از عقد قرارداد قولنامه ای مطلع شود، مالیات بر ارث تعیین خواهد کرد. اما اگر اداره دارایی اطلاعی از این موضوع نداشته باشد، مالیاتی در نظر گرفته نمی شود.
چگونه کار خود را به بهترین وکیل برای توقیف ملک قولنامه ای بسپاریم؟
بهترین وکلا برای شما کسانی هستند که تخصص در توقیف ملک قولنامه ای دارند. برای انتخاب بهترین وکیل برای شما، دادسان شرایطی از جمله:
- رزومه و قیمت پیشنهادی از چند وکیل متخصص
- اعلام هزینه مشاوره اولیه
- امتیاز سایر کاربران به وکلا
را در نظر گرفته است. کافی است درخواست خود را ثبت نمایید تا موارد فوق را به صورت رایگان از چند وکیل متخصص دریافت نمائید.
هزینه اخذ وکیل برای توقیف ملک قولنامه ای چگونه است؟
هزینه ی اخذ وکیل برای توقیف ملک قولنامه ای، توسط وکلا تعیین می شود و شما در دادسان با مقایسه رزومه و تجربه آنها می توانید مناسب ترین وکیل را با خیالی آسوده انتخاب نمائید.