وزیری: قوانین حوزه آب باید به درستی اجرا شود

وزیری: قوانین حوزه آب باید به درستی اجرا شود

عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی مجالس ششم و هفتم گفت: اگر همه چیز در ایران اصلاح شود اما بحران بی آبی حل نشود نمی توان به مردم زندگی داد. اساس زندگی «آب» است و آینده ایران به «آب» بستگی دارد و این موضوع مسئله ای اورژانسی است.

حجت الاسلام مختار وزیری در گفت وگو با شبکه گفت: هیچ جنگ درگیری و حادثه ای ایران را نابود نمی کند اما بی توجهی به «آب» می تواند ایران را نابود کند.

نماینده مردم کهنوج در مجالس ششم و هفتم ادامه داد: این بی توجهی از سوی حاکمیت و مردم اتفاق می افتد. هیچ کدام شان رعایت صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع آبی را نمی کنند. اگر موج بی توجهی ها همچنان به مسیرش ادامه دهد شک نکنید که طی ۲۰ سال آینده حدود نیمی از فلات ایران با بحران مطلق بی آبی مواجه شده و از سکنه خالی می شود. این اتفاق بحران های امنیتی و اجتماعی عدیده ای نیز به همراه خواهد داشت که برای نظام و کشور خطرناک و غیر قابل تصور خواهد بود.

وی ریشه بحران کم آبی در ایران را ریشه در دوره پهلوی اول دانست و گفت: فلات ایران بیش از یک قرن است که با بحران کم آبی دست به گریبان است با این حال کارخانجات ذوب آهن یا تولید فولاد در استان های با بارش بسیار کم قرار دارد در حالی که این صنایع باید در استان هایی ساخته می شد که به دریا نزدیک بود و آب مورد نیازشان از دریا تامین می شد یا در بخش کشاورزی نیز در برخی استان های کم آب محصولات کشاورزی و زراعی آب بر کشت می شود که همه این ها آسیب و نقص است.

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجالس ششم و هفتم گفت: تجربه موفق کشورهای حوزه خلیج فارس مثل عربستان در صادرات گندم بسیار قابل تامل است. عربستان با آب تصفیه شده خلیج فارس موفق به افزایش کشت گندم و صادرات آن شده است. متاسفانه ما در ایران علاوه بر این که تصفیه خانه های آب شیرین کن احداث نمی کنیم بلکه بخش های صنعتی و کشاورزی مان هم در استان های کم آب قرار داده ایم. چرا باید کشت خربزه هندوانه و برنج در استان های جنوبی کشور که با بحران کم آبی و بی آبی روبرو هستند انجام شود؟

وی گفت: به نظرم هم دولتمردان و هم مصرف کنندگان آب از نظر عملی به این آگاهی رسیده اند که کشور با بحران جدی کم آبی روبروست اما هنوز این مسئله را باور ندارند.

نماینده مردم کهنوج در مجالس ششم و هفتم خواستار اجرای قوانین مربوط به بخش «آب» شد و گفت:  قوانین متنوع و بعضا خوبی در حوزه «آب» داریم اما به درستی اجرا نمی شود.

عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی مجالس ششم و هفتم در بخش دیگری از سخنانش به تبیین راه های برون رفت از بن بست ها اشاره کرد و گفت: باید حقیقت کم آبی کشور را باور کنیم. باید حقیقت کمبود ذخائر انرژی و سوخت کشور را باور کنیم. باید دست از جمود قانون برداریم و تصمیمات غلط را که سالهاست پدر منابع آبی و انرژی کشور را درآورده کنار بگذاریم. دست اندرکاران متولیان و مصرف کنندگان باید ناترازی ها و کمبودها را  باور کنند تا بعد اراده حل آنها را به دست بیاورند.

وی یادآور شد: نشست های شدید و عمیق زمین در مناطق مختلف کشور گویای عمق فاجعه ای است که به دلیل کاهش سطح سفره های زیرزمینی رقم خورده است.

نماینده مردم کهنوج در مجالس ششم و هفتم با بیان این که وقتی آب نباشد «زندگی» نیست گفت: نباید فراموش کرد اگر همه چیز در ایران اصلاح شود اما بحران بی آبی حل نشود نمی توان به مردم زندگی داد. اساس زندگی «آب» است و آینده ایران به «آب» بستگی دارد. دولت باید با حمایت از احداث نیروگاههای تصفیه آب شور از اختصاص آب شیرین به بخش های صنعتی و کشاورزی اجتناب کند. باید در بخش کشاورزی سیستم آبیاری «قطره ای» جایگزین سیستم «غرق آبی» شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا