مرگ ۴ کودک زیر تیغ جراحی پزشک متخصص در قم
شبکه نوشت: اقدام یک پزشک متخصص گوش و حلق وبینی (س. ع.) در شهر قم به دلیل عدم رعایت نظامات دولتی (قصور پزشکی) منجر به “قتل غیرعمد” یک کودک شده است و این پزشک متخصص در رأی بدوی محکوم به پرداخت دیه و تحمل حبس تعزیری شده و اما در رأی تجدیدنظر صرفاً محکوم به پرداخت دیه کامل شده است و حکم مربوط به منع طبابت وی ابطال شده است و بر این اساس این پزشک متخصص در زمان حاضر همچنان مشغول به طبابت است!
خانواده کودک فوت شده درباره جزئیات مرگ فرزندشان پس از جراحی لوزه توسط این پزشک متخصص می گوید: «این پزشک متخصص گوش و حلق وبینی در شهر قم شهرت زیادی دارد و ما نیز برای عمل جراحی لوزه فرزندمان کودکمان را نزد این پزشک بردیم. در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ فرزندمان تحت عمل جراحی لوزه توسط این پزشک قرار گرفت و چند روز پس از عمل جراحی دچار خونریزی شدید شد و به دلیل ضایعات و عوارض پس از جراحی جان خود را از دست داد.»
رأی صادر شده از سوی پزشکی قانونی گفته های این مادر داغدار را تأیید می کند.
براساس نظر پزشکی قانونی این پزشک متهم به علت عدم تصمیم گیری مناسب برای پیشگیری از خونریزی شریانی که قابل پیش بینی و پیشگیری بوده و عدم درخواست پاراکلینیک مانند سی تی آنژیو و عدم ارجاع به مراکز دانشگاهی و عدم مشاوره با همکار دیگر در ایجاد صدمه نقش داشته است.
پزشکی قانونی در رأی اولیه این پزشک متخصص را به “پرداخت ۹۰ درصد از یک فقره دیه کامل انسان تحمل یک سال حبس تعزیری و باتوجه به سوابق یاد شده به مجازات های تکمیلی منع اشتغال به شغل پزشکی و انفصال از خدمات دولتی و عمومی به مدت ۲ سال و انتشار حکم محکومیت قطعی متهم در یکی از روزنامه های محلی شهرستان قم” محکوم کرده است.
اما نکته فاجعه بار این پرونده اینجاست که در همین رای بدوی به صراحت ذکر شده که پزشک متخصص مذکور در سابقه درمانی خود “سوابق متعدد قصور پزشکی منجر به مرگ بیماران خود” را داشته است!
با وجود چنین سابقه ای در پرونده این پزشک متخصص گوش و حلق و بینی در رای دادگاه تجدیدنظر به دلیل آنچه آن را “اعلام آمادگی متهم برای پرداخت دیه کامل بیمار فوت شده” ذکر کرده اند این پزشک مستحق تخفیف دانسته شده و مجازات حبس او از یک سال به ۱۰۰ روز حبس تعزیری کاهش یافته و همچنین مجازات های تکمیلی شامل منع اشتغال پزشک حذف شده است؟!
بله! باور این مسئله سخت است که چنین رایی در دادگاه تجدیدنظر صادر شده در حالیکه در رای بدوی صادره برای این پزشک متخصص و به عنوان سوابق کیفری وی در نتیجه تکرار قصور های پزشکی مشابه منجربه مرگ بیمار به صراحت ذکر شده که: تاکنون قصور پزشک مذکور در ۷ مورد جراحی لوزه که دچار خون ریزی شدید پس از عمل جراحی شده اند محرز شده و پیش از این ۴ بیمار دیگری که توسط این پزشک جراحی شده اند بر اثر قصور پزشکی همین پزشک فوت شده اند!
مادر این کودک فوت شده با اشاره به سابقه قصور پزشکی منجر به مرگ ۴ بیمار دیگر این پزشک جراح می گوید: قاعدتاً به دلیل اینکه مشکل مشابهی (خونریزی پس از جراحی) برای چند کودک دیگر نیز پس از جراحی لوزه توسط این پزشک اتفاق افتاده است رأی “منع اشتغال” او به طبابت در رای تجدیدنظر نباید لغو می شد چرا که این تعداد قصور نمی تواند اتفاقی باشد و “نشانگر عدم صلاحیت حرفه ای پزشک” است و در صورت ادامه طبابت و اشتغال وی به جراحی ممکن است تعداد کودکان بیشتری به دلیل عدم صلاحیت این پزشک جان خود را بر اثر این جراحی ساده از دست بدهند.
در پایان باید به این نکته حیاتی و کلیدی اشاره کرد که چطور می توان در یک نظام درمانی که مستقیماً مسؤل حفظ جان بیماران است به پزشکی که در سابقه کاری خود حداقل مرگ ۴ بیمار بر اثر قصور پزشکی ثبت شده است اجازه ادامه طبابت و جراحی دارد؟!
باید از مسولان مربوطه در وزارت بهداشت و پزشکی قانونی کشور سؤال کرد که دقیقاً چند بیمار دیگر باید توسط چنین پزشک جراحی به کام مرگ بروند تا این حضرات مسؤل در پرونده های قصور پزشکی مجاب به صدور رای ممانعت کامل از طبابت و جراحی چنین پزشکی شوند؟!