ماراتون بی سر و صدای اوپک پلاس برای نجات توافق نفتی

اوپک و متحدانش پس از آشکار شدن یک نقض خطرناک در همبستگی اعضای اوپک پلاس پس از مذاکرات ناموفق در مورد ادامه محدود کردن عرضه فعلی نفت در سال آینده ، بی سر و صدا در تلاشند تا اختلافات خود را حل کنند.
به گزارش شبکه ، بازیگران اصلی گروه اوپک پلاس که 23 کشور را شامل می شود ، تلاش های دیپلماتیک خود را بر روی شکاف بین عربستان سعودی و امارات در تولید نفت در سال آینده متمرکز کرده اند. تولیدکنندگان سعی می کنند پیش از نشست رسمی وزیران در روز پنجشنبه که به دلیل بن بست بن بست ، لغو شد ، در سیاست تولید سازش کنند.
اوپک و متحدانش در واکنش به کاهش بی سابقه تقاضای نفت از شیوع ویروس کرونا ، با کاهش تولید تاریخی مانع از فروپاشی بازار نفت در سال جاری شده اند. در صورت شکست این پیمان ، قیمت ها دوباره سقوط خواهد کرد و کل صنعت نفت از کشورهای کوچک مانند گابن گرفته تا شرکت های بزرگی مانند اکسون موبیل ضربه خواهد خورد.
به دلیل اختلاف بین عربستان و امارات در روز دوشنبه ، اوپک نتوانست به توافق روشنی در مورد تأخیر تولید در ژانویه 2021 برسد. اختلاف بین دو صادرکننده عمده خلیج فارس که به طور سنتی متحد بودند ، در حالی که ابوظبی سیاست مستقل نفتی را دنبال می کرد ، پدیدار شد.
قانونگذاران روز سه شنبه با دولت رایزنی کردند و به صورت تلفنی تبادل نظر کردند. نتایج این مشاوره ها در حال حاضر ناشناخته است ، اما برخی از مقامات به طور مخفیانه ابراز امیدواری کرده اند که سرانجام می توان راه حلی یافت.
هلیما کرافت ، استراتژیست اصلی کالای RBC ، گفت: “در اوپک پلاس ، اختلافات معمول است و این بار تنش زیاد است ، اما ما معتقدیم که این گروه سرانجام برای حفظ اعتبار خود و کوتاه نگه داشتن آن به توافقی دست خواهد یافت.” محدودیت عرضه فعلی محتمل ترین گزینه است.
در جلسه رسمی وزرای مجازی که روز دوشنبه برگزار شد ، اکثر اعضای اوپک موافقت کردند که برنامه افزایش تولید 1.9 میلیون بشکه در روز را به مدت سه ماه به تعویق اندازند. موجی از شیوع ویروس کرونا جدید به اقتصاد جهانی ضربه زد و من فکر می کنم تقاضا آنقدر ضعیف است که نمی توان روغن بیشتری جذب کرد.
با این حال ، به گفته نمایندگان اوپک ، امارات اعتراض کرد و سهیل المزروعی ، وزیر انرژی امارات ، شرایط سختگیرانه ای را تأیید کرد که توافق بدون اعتراض عمومی حاصل نمی شود.
امارات متحده عربی گفته است کشورهایی که نتوانند از کاهش تولید پیروی کنند باید در قبال کاهش غرامت که تا حد زیادی مورد غفلت واقع شده است ، مسئول باشند.
بر اساس تحلیل داخلی اوپک پلاس ، عراق باید مازاد تولید 610،000 بشکه در روز را به دلیل مازاد تولید بین ماه های مه و اکتبر جبران کند. روسیه با تولید مازاد 530،000 بشکه در روز ، دومین متخلف بزرگ در گروه است.
با این حال ، عراق قادر به کاهش بیشتر تولید نبوده و همیشه این گروه را به توجه به اقتصاد شکننده و دریافت سهمیه تولید بالاتر ترغیب کرده است. در همین حال ، روسیه به دلیل اهمیت آن برای اتحاد اوپک پلاس که باعث انتقاد سایر کشورهای عضو شد ، از انتقاد عربستان سعودی اجتناب کرد.
به گفته منابع ، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان ، وزیر انرژی عربستان سعودی ، در جلسه روز دوشنبه اعلام کرد که از سمت ریاست مشترک هیئت نظارت اوپک پلاس که به المزروای پیشنهاد شده است استعفا می دهد ، اما استعفا می دهد.
آمریتا سن ، بنیانگذار Spectas Energy ، به تلویزیون بلومبرگ گفت: “بازار شدت اختلافات را تا حدی دست کم گرفته است زیرا امارات متحده عربی یکی از بزرگترین متحدان عربستان سعودی است.” وی نتیجه جلسه این هفته را پیش بینی نکرد اما انتظار دارد تنش ها در سال آینده نیز ادامه داشته باشد.
نارضایتی عمیق
به گفته کرافت ، این اختلافات نشان دهنده نارضایتی عمیق امارات از محدودیت های عرضه اوپک است که به نفع همبستگی گروه در سال 2021 نیست.
در طول تابستان ، بی صبری ابوظبی قرارداد کاهش تولید و تولید بیشتر نفت را نقض کرده است. این امر خشم عربستان سعودی را برانگیخت و المزروعی به دلیل سرزنش عمومی به ریاض احضار شد.
امارات متحده عربی به این انتقادها پاسخ داده است ، اما ابوظبی معتقد است سهمیه های تولید فعلی آن ناعادلانه است و می خواهد تا حد ممکن در ظرفیت تولید خود سرمایه گذاری کند. امارات همچنین بر اساس درجه جدید روغن موربان شاخص جدید منطقه ای قیمت را برنامه ریزی کرد ، اما محدودیت های عرضه تا حدودی مانع این طرح شد.
حتی دو هفته پیش ، اماراتی ها مخفیانه به فکر ترک اوپک بودند. تحلیلگران آخرین تحولات را آخرین نمونه های چارچوب سیاست های خودمختار که محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی دنبال می کند ، می دانند.
اما بسیاری از ناظران نفت امیدوارند که روز پنجشنبه در مورد سیاست تولید سال آینده به توافق برسند. عبدالمجید عطار ، وزیر نفت الجزایر ، که در حال حاضر ریاست چرخش اوپک را بر عهده دارد ، روز سه شنبه به ایستگاه رادیویی گفت که تأخیر در جلسه نشان داد که این گروه مایل به توافق است.
به گفته بلومبرگ ، اوپک برای جلسات سخت غریبه نیست. از آنجایی که مکزیک برش ها را نپذیرفت ، جلسه آوریل این گروه درباره قرارداد قطع فعلی چند روز به طول انجامید. یکی از کنفرانس های ژنو در سال 1986 17 روز به طول انجامید و بلافاصله 10 روز برگزار شد.
انتهای پیام