علائم کبد چرب در افراد لاغر

آیا افراد لاغر هم درگیر کبد چرب می‌شوند؟ جواب این سوال مثبت است! اگرچه چاقی و اضافه وزن به طور عمده به عنوان عامل خطر برای ابتلا به کبد چرب شناخته شده‌ است؛ اما این موضوع به معنای مصونیت افراد لاغر از بیماری کبد چرب نیست! در این مقاله که توسط پونیک دارو تهیه شده است، شما را با کبد چرب در افراد لاغر آشنا خواهیم کرد. پس تا انتها با ما همراه باشید. بيماري كبد چرب بيماري سلول‌هاي كبد انسان است. این بیماری اخيرا به علت افزايش ميزان چاقي در تمام دنیا افزايش يافته است. اهميت اين بيماري به خاطر تخريب سلول‌هاي كبدي است و در صورت عدم تشخيص زودرس و درمان مناسب مي‌‌تواند منجر به بيماري پيشرفته و غيرقابل برگشت كبدي به نام  شود.

کبد چرب چیست؟

بيماري كبد چرب شامل طيفي از بيماری‌های خفيف كبد (به صورت تجمع چربي در سلول‌هاي كبدي) است. کبد چرب در گروهي از بيماران التهاب سلول كبدي ايجاد می‌کند و با تخريب سلول كبدي به بيماري مزمن و غير قابل برگشت به نام سيروز منتهي شود. محصولات جدید شرکت بیز  شامل سری جدید دمنوش ها است که برای درمان بسیاری از بیماری ها تهیه و تولید شده اند . در صورتی که فرد مستعی کبد چرب به فشار خون بالا، دیابت، بالا بودن چربی خون و… نیز مبتلا باشد، خطر تبدیل بیماری به سیروز کبدی نیز افزایش میابد. به همين خاطر است كه تشخيص زود هنگام و درمان مناسب این بیماری علاوه بر جلوگیری از آسيب سلول‌هاي كبدي، كه از عوارض مهم قلبي و عروقي آن (كه مهمترين علت مرگ و مير بيماران مبتلا به كبد چرب است) نيز جلوگيري خواهد كرد.

آیا کبد چرب افراد لاغر را هم درگیر می‌کند؟

اغلب افراد لاغر با تصور اینکه کبد چرب فقط مختص افراد چاق است، مراقبت‌ از کبد خود را نادیده می‌گیرند. اما چاقی تنها یکی از ده‌ها علل ایجاد کبد چرب است. بیماری کبد چرب محدود به افراد خاصی نمی‌شود. همه اقشار جامعه در معرض ابتلا به این بیماری هستند. کبد چرب چه در افراد چاق و چه در افراد لاغر اغلب مواقع بدون علامت است و فقط از طریق آزمایشات پزشکی متوجه می‌شوند که دچار این بیماری شده‌اند. همانطور که می‌دانید، عمده علل ایجاد کبد چرب در سال‌های اخیر در ایران و دنیا، اضافه وزن و چاقی به دلیل تغذیه نامناسب بوده است.

در حقیقت، زیاده‌روی در مصرف قندهای ساده همچون کیک، شکلات، انواع نوشابه، شیرینی، دسر، نبات و آبنبات، روغن، لبنیات پرچرب و مصرف الکل از عوامل اثر گذار در ابتلا به کبد چرب است. اما مصرف این مواد غذایی و تحرک نداشتن، باعث چاق شدن همه افراد جامعه نمی‌شود. در حقیقت، بعضی از افراد ژن چاق شدن ندارند!! ژنتیک، یکی از عواملی است که بر تمایل به چاقی تاثیر می‌گذارد، اما این تأثیر به صورت مستقیم از یک ژن خاصی نمی‌آید. به عبارت دیگر، چاقی به دلیل وجود یک ژن خاص نیست، بلکه به دلیل تعامل ژنتیک با عوامل محیطی مانند تغذیه، فعالیت بدنی و سایر عوامل مانند شرایط روحی و روانی و میزان استرس در زندگی روزمره است.

بنابراین، افرادی که ژن چاق شدن ندارند، همچنین با تغییر فعالیت‌های روزانه و رعایت سبک زندگی سالم، می‌توانند به طور کلی به جلوگیری از چاقی و حفظ وزن مناسب کمک کنند. به همین دلیل بعضی از افراد، با وجود مصرف انواع شیرینی و چربی‌ها و نداشتن تحرک روزانه کافی، درگیر کبد چرب می‌شوند، اما وزن آن‌ها تغییری پیدا نمیکند (همچنان لاغر می‌مانند) افراد لاغر هم مانند افراد چاقريال مستعد ابتلا به بیماری کبد چرب هستند. این ابتلا به دلایل مختلفی مانند مصرف زیاد الکل، مصرف بیش از حد فست فود، نداشتن رژیم غذایی سالم، مصرف داروهای خاص، اختلالات متابولیکی یا اختلالات هورمونی مرتبط با متابولیسم چربی‌ها برمی‌گردد.

نشانه‌ها و علائم کبد چرب در افراد لاغر

گاهی اوقات افراد بعد از داشتن نشانه‌های کوچکی از کبد چرب، متوجه بیماری خود می‌شوند. دمنوش مصفی خون یکی از مواد گیاهی است که به عنوان یک درمان سنتی برای تقویت سیستم ایمنی بدن شناخته می‌شود . اما افراد لاغر، شاید دیرتر به چرب بودن کبدشان مشکوک شوند! با این حال، نشانه‌های کبد چرب برای افراد لاغر و چاق یکسان است. در ادامه به برخی از این نشانه‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • خواب آلودگی
  • بی‌اشتهایی
  • حالت تهوع و استفراغ
  • خون دماغ شدن
  • زردی پوست صورت
  • زرد شدن سفیدی چشم‌ها
  • احساس درد در سمت راست شکم و مرکز شکم
  • بزرگ شدن کبد
  • نمایان شدن لکه‌های قهوه‌ای در پوست به خصوص در گردن و زیر‌بغل
  • خستگی و ضعف

پیشگیری از ابتلا به کبد چرب در افراد لاغر

هیچکس دوست ندارد به بیماری کبد چرب مبتلا شود. به همین دلیل رعایت بعضی از نکته‌ها و تغییر در سبک زندگی می‌تواند تاثیر زیادی روی جلوگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب داشته باشد. برای جلوگیری از ابتلا به کبد چرب، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.

  1. مصرف غذاهای سالم: می‌توانید از مصرف غذاهایی که حاوی چربی هستند خودداری کنید. فست فودها، غذاهای سرخ کردنی، غذای رستورانی و… منابع غنی چربی هستند! بهتر است از غذاهایی مثل میوه‌ها، سبزیجات، ماهی و غلات استفاده کنید.
  2. ورزش: ورزش می‌تواند به شما کمک کند تا وزن خود را کنترل کنید و ریسک ابتلا به کبد چرب را کاهش دهید. ورزش‌هایی مثل پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و شنا می‌توانند برای شما مفید باشند.
  3. کاهش مصرف الکل: مصرف الکل می‌تواند باعث افزایش ریسک ابتلا به کبد چرب شود. بنابراین، بهتر است مصرف الکل را کاهش داده و در صورت امکان آن را به طور کلی از برنامه غذایی خود حذف کنید.
  4. درمان بیماری‌های مرتبط: برخی بیماری‌هایی مانند دیابت و چربی خون می‌توانند باعث افزایش ریسک ابتلا به کبد چرب شوند. بنابراین، در صورت داشتن این بیماری‌ها، بهتر است آنها را به درستی درمان کنید.

درمان کبد چرب در افراد لاغر

نتیجه تمام تحقیقات انجام شده روی موضوعات مربوط به بیماری کبد چرب، یک چیز است: تغییر سبک زندگی! منظور از تغییر سبک زندگی تغییر در میزان و شدت فعالیت‌های ورزشی روزانه و خوراکی هایی که در شبانه روز میل میکنید است. افراد لاغر، نیازی به کاهش وزن بیشتر برای درمان کبد چرب ندارند. اما داشتن روتین ورزشی و تغییر سبک رژیم غذایی در درمان کبد چرب در افراد لاغر تاثیر گذار است. کپسول کورکومین برای درمان کبد چرب در افراد لاغر : با وارد شدن در بدن تاثیرات شگفت‌انگیز زیادی به وجود خواهد آمد. کورکومین می‌تواند به فرآیند سم زدایی کبد سرعت قابل توجهی ببخشد. همین‌طور قادر خواهد بود عملکردهای کبد را بهبود ببخشد. چنان‌چه به پایین آوردن درجه کبدچرب غیرالکلی تمایل دارید و یا قصد دارید به مدیریت و کنترل چربی کبد اقدام کنید، می‌توانید از این داروی شفابخش بهره بگیرید.

یکی دیگر از تاثیرات بسیار اساسی پک پاکسازی کبد ، در پاکسازی کلسترول اضافی در بدن مصرف کننده می‌باشد. با این سری اقدامات رسوباتی که در کبد مصرف کننده جمع شده‌اند، بسیار زیاد کاهش پیدا می‌کند. این دارد همچنین به کاهش قابل توجه التهابات کبدی هم یاری می‌رساند. همین‌طور قادر خواهد بود عملکردهای کبد را بهبود ببخشد. چنان‌چه به پایین آوردن درجه کبدچرب غیرالکلی تمایل دارید و یا قصد دارید به مدیریت و کنترل چربی کبد اقدام کنید، می‌توانید از این داروی شفابخش بهره بگیرید. اینکه افراد لاغر به بیماری کبد چرب مبتلا نمی‌شوند، تصور اشتباهی است که سلامتی بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار داده است. فراموش نکنید که حتی در صورتی که ذاتا لاغر اندام و ریز نقش باشید، ممکن است به بیماری کبد چرب مبتلا شوید.

دکمه بازگشت به بالا