سیمان دوباره اوج گرفت – شبکه

سیمان دوباره اوج گرفت - ایسنا

همانند سال گذشته، محدودیت های برق در کارخانه های فولاد و سیمان باعث افزایش قیمت این محصولات در بازار شده است. بنابراین قیمت خرده فروشی سیمان از حدود 50 هزار تومان به 65 هزار تومان و در برخی مناطق به 90 هزار تومان افزایش یافته است.

به گزارش شبکه، پس از اعمال محدودیت های برق در صنعت فولاد و سیمان، خانه داران از افزایش 2000 تنی به ازای هر کیلوگرم میلگرد خبر دادند که اخیراً قیمت ها از 18000 تن به 20000 تن در هر کیلوگرم میلگرد افزایش یافته است. امکان افزایش این نسبت وجود دارد. نوسانات در بازار مصالح ساختمانی پس از قطع برق اتفاق مشابهی در سال گذشته رخ داد. عبدالرضا شیخان، دبیرکل انجمن سیمان اخیراً هشدار داده بود که محدود کردن توان واحدهای سیمانی به 50 درصد باعث افزایش قیمت سیمان می شود و ظاهراً همین اتفاق افتاده است.

در گزارش سایت آمده است که قیمت سیمان که چند روز پیش کمتر از 50 هزار تن در هر کیسه بود، اکنون به حدود 65 هزار تن رسیده است. البته شنیده ها حاکی از آن است که به دلیل نابسامانی بازار، قیمت در برخی مناطق تا 90 هزار درجه افزایش یافت.

سازنده: خاموشی بهانه گرانی است.

سازندگان مسکن که گاه از تولیدکنندگان فولاد و سیمان انتقاد می کنند، مدعی هستند که خاموشی را بهانه ای برای افزایش قیمت ها می کنند و قبل از قطع برق تا 60 درصد ظرفیت را کاهش داده اند. فرشید پورحاجت، عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان در این خصوص به شبکه گفت: در حوزه تولید مصالح ساختمانی، مردم عمدا به دنبال افزایش قیمت هستند و بر عملکرد نظارتی نمی شود.

وی افزود: گرانی مصالح ساختمانی بازار مسکن را مختل می کند. خاموشی بهانه است. در غیر این صورت، برخی از تولیدکنندگان مصالح ساختمانی چند روز قبل از اعمال محدودیت ها، ظرفیت تولید خود را تا 40 درصد افزایش دادند.

فورحاجت گفت: هر تن سیمان درب کارخانه به 900 هزار تومان رسید. در واقع هر کیسه سیمان درب کارخانه 45000 تومان به اضافه 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده، هزینه ارسال، واسطه، سود کارگران و … است. . ورودی های ساخت و ساز وارد بازی سوداگرانه و بازار سهام می شود که در آنجا سوء استفاده از این فرآیند رخ می دهد.

بازار سیمان در 30 دست؟

انتقاد تولیدکنندگان از بازار مصالح ساختمانی از سوی رئیس انجمن صنعت سیمان در سال گذشته بود. 30 دلال سیمان وجود دارد. آنها مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را نابود کردند. به گفته جمارانیان، بیش از 15 سال است که بر بازار سیمان تسلط دارند.

در همان زمان، تولیدکنندگان سیمان مخالف نوسانات بازار هستند. عبدالرضا شیخان، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت سیمان، چند روز پیش به شبکه گفت: ۵۰ درصد برق مصرفی کارخانه‌های سیمان در سال جاری امسال اختصاص می‌یابد. این امر از ادامه تولید کارخانه های سیمان جلوگیری می کند و تولید کلینکر را که برای کار کوره ها به برق نیاز دارد، متوقف می کند. اگر برق مورد نیاز برای تولید کلینکر تامین نشود، تولید قطع خواهد شد.

وی با بیان اینکه اگر تولید کند شود، کاهش تولید داخلی شدید خواهد بود، گفت: این بزرگترین مشکل است. دلایل افزایش قیمت در بازار آزاد خواهد بود ما به‌عنوان تولیدکننده، سیمان را از طریق بورس کالا می‌فروشیم و تأثیری بر ما نخواهد داشت و درآمد اضافی برای ما ایجاد نمی‌کند، بلکه باعث تحریک بازار آزاد می‌شود.

علاوه بر این چند کارخانه بزرگ فولاد آنها هشدار دادند که محدودیت های اعمال شده منجر به کاهش شدید تولید خواهد شد. اطلاعیه فولاد خراسان: با اعمال این محدودیت، پیش بینی می شود تولید و فروش پیش بینی شده شمش در چهار ماهه مذکور به ترتیب حدود 60 و 30 درصد کاهش یابد.

با وجود این شرایط، آشفتگی در بازار مصالح ساختمانی می تواند به عنوان یک نیروی محرکه برای بخش مسکن عمل کند. دولت در حال حاضر نهضت مسکن ملی 4 میلیونی را در دستور کار دارد که هم اکنون از هزینه های بالای ساخت و ساز رنج می برد. پیمانکاران می گویند هر گونه افزایش قیمت مصالح ساختمانی همراه با رکود پروژه تاثیر منفی بر هزینه های واحد خواهد داشت که بر عهده متقاضی خواهد بود.

کابوس شهرنشینان و مصالح ساختمانی گران قیمت

یکی از مهم ترین گروه هایی که تحت تاثیر گرانی مصالح ساختمانی قرار گرفته اند، شاید روستائیان به دنبال مقاوم سازی و بهسازی واحدهای خود هستند. از آبان ماه سال گذشته روستاییان منتظر افزایش سقف تسهیلات از 100 میلیون تومان به 200 میلیون تومان با نرخ سود 5 درصدی هستند و هنوز دستگاه های برنامه و بودجه تضمینی برای پرداخت ارائه نکرده اند. علاقه به این امکانات این در حالی است که نهاده های ساختمانی نسبت به سال گذشته حدود 40 درصد افزایش یافته است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا