زیارت خانه خدا از راه دور

به گزارش خبرنگار تفریح و نشاط خبرگزاری فارس، در آیه 96 سوره آل عمران آمده که نخستین خانه ‏اى که براى مردم (و نیایش خداوند) قرار داده شد، همان است که در سرزمین مکه بوده و پر برکت و مایه هدایت جهانیان است.

این در حالی است که امسال و به دلیل شیوع ویروس کویید 19، دولت سعودی شرکت‌کنندگان حج امسال را به هزار نفر محدود کرده و هزاران نفر از مسلمانان آرزوی خود را برای انجام زیارت خانه خدا بر باد رفته می‌بینند و اشک در چشم آرزوی زیارت خانه خدا را در دل زنده نگه می‌دارند.

سفری که برای مسلمانان تجربه‌ای سرنوشت‌ساز، پر احساس و سرشار از معنویت است و به همین جهت هم هر مسلمانی آرزو دارد حداقل یک بار این سفر را تجربه کند.

برای سفر مجازی به خانه خدا کافی است تا در کلیک کنید و پس از چند ثانیه وارد مسجد الحرام شوید و با کمک فلش های راهنما به کعبه برسید. حالا در چنین شرایطی که امکان سفر وجود ندارد، برای تمام کسانی که سال هاست آرزوی سفر به خانه خدا دارند و این آرزو تاکنون رنگ تحقق نگرفته امکانی فراهم شده تا به صورت مجازی گرد کعبه بچرخند و طواف عشق کنند.

اگر هدست واقعیت مجازی (‌VR) داشته باشید، تجربه سفر مجازی گاهی دست کمی از دیدار حضوری‌ آن‌ها ندارد اما در صورتی که هدست هم نداشته باشید می‌توانید خانه خدا را به راحتی و از راه دور زیارت کنید.

آغاز زیارت

در ابتدای ورود شما به باب السلام می رسید و با کمی حرکت موس و کلیک بر روی فلش راهنما به دو کوه صفا و مروه می رسید، جایی در ضلع شرقی مسجدالحرام که با فاصله‌ای حدود 395 متر رو در روی یکدیگر قرار گرفته‌اند. کوه صفا در جنوب شرقی مسجدالحرام و کوه مروه در ناحیه شمال شرقی آن قرار دارد.

کوه صفا، ارتفاع کمی دارد و معنای آن در لغت، سنگ سخت و صاف است،کسی که بر بالای صفا بایستد، روبه‌روی حجرالاسود قرار می‌گیرد. مروه هم ارتفاع کمی دارد و در لغت به‌معنای سنگ سخت، سفید و براقی است که با آن آتش روشن می‌کنند.

تماشای خانه خدا از بام کعبه

با کلیک روی فلش راهنما شما به بام کعبه می رسید، جایی که از آن می توانید خانه خدا را تماشا کنید، «بیت العتیق» (خانه کهن یا آزادشده)، «بیت الحرام» (خانه دارای حرمت)، «بیت المعمور» (خانه آباد) و «بیت المحرّم» (خانه حرمت‌داده یا دارای تحریم) از نام‌های دیگر کعبه‌اند که در قرآن به آن اشاره شده‌است.

بنای کعبه از سنگ‌های سیاه و سختی ساخته شده که با کنار زدن پرده از روی آن، نمایانمی شود، این سنگ‌ها که از زمان بنای کعبه از سال 1040 (قمری) تاکنون بر جای مانده از کوه‌های مکه به ویژه جبل الکعبه (در محله شُبَیکه مکه)، و جبل مزدلفه گرفته شده‌است.

سنگ‌ها اندازه‌های گوناگون دارند، به گونه‌ای که بزرگ‌ترین آن ها با طول 190، عرض 50 و بلندی 28 سانتی‌متر و کوچک‌ترین آنها با طول 50 و عرض 40 سانتی‌متر است. پایه‌های آن از سرب مذاب ساخته شده‌ و بدین ترتیب بنایی نسبتاً استوار است.

سال 93 برای نخستین بار با نصب دوربینی ویژه بر پشت بام کعبه نماهایی از تمام جهات حرم مکی نمایش داده شد، با کلیک روی فلش سبز رنگ شما دقیقا وارد محوطه اصلی می شوید و رو به روی خانه خدا قرار می گیرید. دوست دارید جلوتر بروید؟ این امکان هم برایتان با یک کلیک دیگر فراهم شده، حالا با خیال راحت با خدای خود خلوت کنید.

داخل کعبه چگونه است؟

چند لحظه صبر کنید! هنوز یک بخش جذاب از این سفر و زیارت معنوی باقی مانده، بخشی که به هنگام حضور واقعی امکان دیدن آن وجود ندارد اما در این سفر مجازی تماشای آن ممکن شده و آن هم دیدن داخل کعبه است، فقط کافی است تا روی فلشی که به در کعبه اشاره می کند کلیک کنید تا درباز شود.

دری که تنها در دو مناسبت در سال، یعنی ماه شعبان و پیش از موسم حج باز می‌شود تا طی یک مراسم رسمی با آب زمزم و گلاب ناب کاشان شستشو داده شود یا در برخی از مناسبت‌های رسمی دیگر که پادشاهان، سفیران، وزیران و رؤسای کشور‌های مختلف می‌آیند، این در برای آن‌ها باز می‌شود.

به هنگام ورود دیوار‌هایی را می بینید که تا ارتفاع 4 متر از سنگ خاکستری رنگی پوشیده شده و بین ستون اول و دوم، روبه ­روی درب خانه، صندوقی از همان سنگ قرار گرفته که درب چوبی بسیار زیبایی دارد. داخل آن کلید درب بام کعبه و مشک و عنبر و عود، آب زمزم و گلاب کاشان نگهداری می‌شود.

ستون ها از چوب سخت و استواری از جنوب (ضلع ناودان کعبه) تا شمال در یک ردیف قرار دارند. سطح آن‌ها با روکش‌هایی به صورت نوار، از چوب گران قیمتی به نام تیک پوشانده شده و روی هرکدام سازه‌هایی از طلا و نقره قرار گرفته که آیات قرآنی روی آن حک شده است.

بین ستون‌ها، مفتول های آهنی کشیده‌اند که هدایای مختلف کعبه همچون ظروف و قندیل در آن مفتول­ ها قرار داده‌اند. تعداد این هدایا به 70 عدد می‌رسد و بعضی از آن‌ها بسیار قدیمی هستند، تمامی سقف خانه و دیوار‌ها از پارچه‌ای به رنگ سبز با میان دوزی‌های سفید پوشیده شده، که بر آن کلمه «لااله‌الاالله» و «محمّد رسول الله» دیده می‌شود، با کلیک روی فلش سبز رنگ می توانید این نوشته ها را دقیق تر ببینید.

انتهاپرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
طواف ضريح حرم هاي ائمه يا خانه خدا از يک سو يك نوع تكريم ، احترام و ارزش گذاشتن به آن ها است، به جهت انتسابي كه به خداوند دارند . از سويي ديگر اجابت دعوت خدا و لبيك گفتن به او و اعلام تسليم و وفاداري است .
وقتي گفته مي شود « دورت بگردم » يعني علاقه و محبت و عشقم به شما به مرحله اي فزوني يافته که مطيع بي چون و چرا و تسليم محض تو هستم . اگر چه برخي بدون توجه به صاحبخانه (خدا) ، در جستجوي خانه (كعبه)هستند . تمام همت خود را بر خانه قرار داده اند،اما هدف اساسي و فلسفه واقعي رسيدن به صاحب خانه است.
بر اساس برخي روايات ، کعبه در راستاي بيت معمور و در زير آن قرار دارد .چنان که بيت معمور در محاذات عرش خدا و در زير آن قرار گرفته است .بيت معمور عبادتگاهي است در آسمان چهارم که گروهي از فرشتگان پيوسته در حال عبادت در آن هستند . عده اي در حال قيام ، بعضي در حال رکوع و يا سجودند . عده اي نيز با طواف کردن دور آن معبد الهي، به عبادت خدا مشغول هستند . آيت الله جوادي آملي در کتاب صهباي حج مي نويسد :
« خداي سبحان براي اين که انسان فرشته خو شود ، و آثار فرشتگان در او ظاهر شود ، همان طور که با دستور به روزه گرفتن و پرهيز از لذايذ طبيعي از انسان ها مي خواهد تا همانند فرشتگان ، از خوردن و نوشيدن و ديگر کارهاي حيواني بر حذر باشند ، هم چنين با قرار دادن کعبه در زمين که محاذي بيت معمور و تمثل عرش خداوند است ، به انسان ها امر کرد تا بر گرد آن طواف کرده، نام حق را زمزمه کنند و براي خود و ديگران از خدا آمرزش بخواهند و اين گونه به ملائکه عرش الهي اقتدا کرده ، شباهت پيدا کنند .» (1) منظور اصلي و فلسفه حقيقي از تشبه به فرشتگان و مقرّبان که يکسره در بيت معمور و در حول عرش اعظم الهي طواف مي کنند ، طواف دل است، نه گِل، يعني حاجي واقعي کسي است که با دل و حقيقت وجودش و با ژرفاي قلب و روحش، نه تنها دور کعبه حقيقي ، که بيت معمور و بالاتر از آن ، عرش اعظم الهي را با چشم باطن نگرش مشاهده مي کند . دور آن طواف مي کند.
در عروج روحاني و معنوي خويش به جايي مي رسد ، آن چه مي بيند و شهود مي کند ، خانه و معبد نيست بلکه صاحب خانه است . از اين رو عارف کامل مرحوم ملا احمد نراقي مي نويسد :
مقصود کلي از طواف « طواف دل است به ياد پروردگار خانه ».. .روح طواف و حقيقت آن طواف دل است. (2) طواف کعبه يک نماد ظاهري است در عالم جسماني. چون بيش تر انسان ها از فهم و درک حقيقت «حضور و ادب » در پيشگاه الهي و طواف صاحبخانه از راه دل عاجزند ، امر شد صورت ظاهري آن را به اميد رسيدن به معرفت و معنويت بيش تر محقق سازند .
زيارت ،چرخيدن دور حرم و بوسيدن حرم مطهر اهل بيت (ع) و كارهايي از اين دست، بدان جهت نيست كه شيعه براي پيامبر و امامان (ع) در مقابل خدا مقام و ارزش مستقلي را بپذيرد و بدين جهت به آنان احترام بگذارد . اگر چنين بود، چيزي جز شرك نبود . بلكه ديدگاه شيعه نسبت به ائمه (ع) اين است كه اين بزرگان در مقابل خداوند متعال، از خود هيچ‏گونه استقلالي ندارند . همه عظمت خود را از اين گرفته‏اند كه بندگان شايسته‏اي براي خدا هستند . در رضاي الهي محو شده‏اند. پس چنين انسان‏هاي بزرگي به خاطر رابطه‏اي كه با خدا دارند ،سزاوار احترام‏اند . احترام به ايشان ، ارزش نهادن به آثار و نشانه هاي الهي و از برترين عبادت‏هاي الهي است.
احترام شيعه به ائمه (ع) هرگز از نوع پرستش نيست ، بلكه از انواع عبادت خداست كه دستور به احترام بزرگان دين داده است. بوسيدن حرم به جهت نسبت و رابطه‏اي است كه حرم با اين بزرگان و آنان با خدا دارند. همان گونه كه بوسيدن سنگ حجرالاسود و دست كشيدن روي آن ، عبادت سنگ يا عبادت خانه خدا نيست ، بلكه عبادت صاحبخانه و حجرالاسود يعني خدا است که به جهت انتساب آن به خداوند و اطاعت از دستور الهي مورد احترام است.
پي نوشت ها:
1. صهباي حج ، ص386
2. معراج السعاده ، ص699.

ی پیام/

برای فروش فیش حج تمتع، پس توافق خریدار و فروشنده، هر دو به محضر رفته و محضرخانه نقل و انتقالات قانونی را انجام می دهد سپس به دفاتر معتبر فیش حج که در سایت حج و زیارت نیز موجود است رفته تا فروش فیش حج به صورت قانونی انجام شود. فروش فیش حج تا الویت 600 به غیر از خانواده درجه یک صورت می گیرد.

قیمت فیش حج تمتع با حج عمره متفاوت است.

قیمت حج تمتع آزاد چقدر است؟

 

دکمه بازگشت به بالا