رشد در میان ناآرامیها! – شبکه
با وجود افزایش ناآرامیها و منازعات در منطقه خاورمیانه و بویژه ادامه نسلکشی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی، گردشگری در این منطقه همچنان روند رو به رشد خود را حفظ کرده است.
به گزارش شبکه، گزارش وضعیت سفر ۲۰۲۴ که از سوی وبسایت خبری «Skift» منتشر شده نشان میدهد که خاورمیانه و آفریقا شاهد افزایش گردشگری بینالمللی هستند که بیشتر تحت تأثیر عربستان سعودی در سالهای اخیر است.
عربستان سعودی در شش ماه اول سال مجموعاً شاهد ۶۰ میلیون گردشگر بینالمللی و داخلی بوده است و البته عربستان شمار گردشگران بینالمللی و داخلی را به صورت جداگانه منتشر نمیکند. گردشگران در نیمه نخست سال ۲۰۲۴ در مجموع ۳۸.۱ میلیارد دلار در عربستان هزینه کردند.
عربستان سعودی که تا سال ۲۰۱۹ درهای خود را به روی گردشگری بینالمللی بسته بود، جذب ۱۵۰ میلیون گردشگر را تا پایان ۲۰۲۳ هدفگذاری کرده است که ۷۰ میلیون نفر آن از خارج از کشور میآیند. عربستان همچنین قصد دارد گردشگری پس از نفت را به دومین صنعت بزرگ خود تبدیل کند.
دبی نیز به سیر صعودی خود در گردشگری ادامه داده است و ۹.۳۱ میلیون بازدیدکننده بینالمللی از ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۴ به ثبت رساند. بر اساس دادههای اداره اقتصاد و گردشگری دبی، این افزایش ۹ درصدی را در مقایسه با ۸.۵۵ میلیون ورودی در مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ نشان میدهد.
قطر دیگر کشور خاورمیانه هم در نیمه اول سال ۲۰۲۴ میزبان ۲.۶۳ میلیون گردشگر بینالمللی بود که ۲۸ درصد بیشتر از مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ بود و گردشگران عربستان سعودی همچنان با ۷۵۵ هزار بازدیدکننده، بیشترین سهم را در ورود بینالمللی به قطر دشتهاند و ۲۹ درصد از کل بازدیدکنندگان قطر را در نیمه نخست سال جاری میلادی به نام خود ثبت کردهاند و پس از آن هند (۸%)، بحرین (۵%)، انگلستان (۴%)، کویت (۴%)، عمان (۴%)، آلمان (۴%)، ایالات متحده آمریکا (۳%)، امارات متحده عربی (۳%) و ایتالیا (۲%) دیگر بازارهای گردشگری قطر هستند.
مصر نیز در نیمه اول سال ۲۰۲۴ در مجموع بیش از ۷.۰۶۹ میلیون گردشگر بینالمللی جذب کرد که از رکورد قبلی ۷.۰۶۲ میلیون گردشگر که در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ ثبت شده بود، فراتر رفت.
رکورد ساخت هتل در خاورمیانه
ساخت و ساز هتل در خاورمیانه همچنان در حال افزایش است زیرا این منطقه ثابت کرده است یکی از انعطافپذیرترین بازارهای مسافرتی در سراسر جهان است. دادههای آماری برای نیمه اول سال میلادی نشان میدهد که در حال حاضر ۶۰۷ هتل در منطقه در حال ساخت هستند و عربستان سعودی با طرح تحول اقتصادی در این زمینه پیشتاز است.
طبق این گزارش، عربستان سعودی و مصر در حال حاضر دارای بیشترین تعداد هتل در حال ساخت هستند و شمار کل هتلهای در حال ساخت در خاورمیانه به ۶۰۷ پروژه و ۱۴۷۰۸۸ اتاق میرسد
شمار پروژهههای ساخت هتل در کشورهای خاورماینه:
عربستان سعودی/ پروژهها: ۳۲۰ (اتاق: ۷۹۷۵۶)
مصر پروژه ها / ۱۰۷ (اتاق: ۲۶۱۸۵)
امارات متحده عربی / پروژهها: ۸۷ (اتاق: ۲۲۸۳۱)
عمان / پروژهها: ۲۸ (اتاق: ۵۰۰۹)
قطر / پروژه ها: ۲۷ ( اتاق ها: ۶۴۸۲)
شهرهای پیشرو در ساخت هتل
ریاض، عربستان سعودی / پروژهها: ۸۹ (اتاق: ۱۷۷۸۴)
جده، عربستان سعودی / پروژهها: ۵۸ (اتاق ها: ۱۲۲۴۸)
قاهره، مصر / پروژهها: ۳۹ (اتاق ها: ۸۷۸۹)
دوحه، قطر/ پروژهها: ۲۴ (اتاق: ۵۷۹۴)
مکه، عربستان سعودی/ پروژهها: ۲۲ (اتاق ها: ۱۴۳۵۳)
در نیمه نخست ۲۰۲۴ میلادی در مجموع ۳۵ هتل جدید شامل ۶۳۰۸ اتاق در منطقه خاورمیانه افتتاح شده و پیشبینی میشود تا پایان سال با افتتاح ۶۶ هتل جدید (۱۳۷۲۳ اتاق) همراه شود.
پیشبینیهای سال ۲۰۲۵ برای ساخت ۱۰۲ هتل جدید (۲۵۹۱۴ اتاق) و برای سال ۲۰۲۶ هم ۱۲۱ هتل جدید (۲۴۷۶۶ اتاق) برآورد شده است.
انتهای پیام