درمان گران «سوختگی» در کشور / عدم تمایل بیمارستان ها به ایجاد بخش سوختگی
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری با اشاره به گران بودن تجهیزات و درمان سوختگی در کشور گفت: اغلب افرادی که در کشور دچار سوختگی می شوند در سنین اشتغال یعنی باز زمانی ۱۵ تا ۵۰ سالگی قرار دارند و اغلب هم به دلیل حوادث شغلی چار سوختگی می شوند.
به گزارش شبکه دکتر مصطفی ده مرده ای در نشست خبری «روز پیشگیری از سوختگی» که امروز شنبه اول دی ماه در وزارت بهداشت برگزار شد اظهار کرد: گیرندگان خدمات حاکمیت و ارائه دهندگان خدمات؛ سه ضلع مثلث درمانی را تشکیل می دهند که تمام این اضلاع از وضعیت خدمات سوختگی به ویژه در بخش پرداخت ها ناراضی هستند. دریافتی پزشکانی که بخش سوختگی فعالیت می کنند بسیار کم است؛ این در حالی است که این افراد می توانند درآمد بسیار زیادی در بخش خصوصی داشته باشند.
وی درباره وضعیت درمان سوختگی و با انتقاد از وضعیت پرداختی ها و دغدغه بیماران گفت: پانسمان های نوین پانسمان های ضد گوشت اضافه لباس سوختگی و کرم های سوختگی بسیار گران است. به طور مثال قیمت ۲۰ گرم کرم سوختگی حدود ۲ میلیون تومان است.
این متخصص جراحی پلاستیک درباره دسترسی به تجهیزات درمان سوختگی نیز گفت: وسایل و تجهیزات درمان سوختگی بسیار گران شده و بیمارستان ها توان تامین این تجهیزات را ندارند. به طور مثال قیمت «تیشو اکسپندر» که برای جایگزین کردن پوست سالم با پوست آسیب دیده استفاده می شود چندین برابر شده است. قیمت این دستگاه در ۱۰ سال گذشته حدود ۸ میلیون تومان بود که در حال حاضر معادل ۸۰۰ میلیون است. به دلیل اینکه قیمت این دستگاه گران است بیمارستان ها از دستگاه های قدیمی استفاده می کنند.
وی درباره وضعیت بیمارستان های سوختگی در کشور گفت: یک تخت استاندارد برای سوختگی در کشور وجود ندارد. شرایط به نحوی است که شش بیمار در یک اتاق حضور دارند که چنین شرایطی سبب انتقال عفونت از بیماران به یکدیگر می شود. اگرچه بیمارستان مطهری در حوزه سوختگی فعالیت می کند اما مجوز آتش نشانی را دریافت نکرده و زیرساخت هایی مانند آتش نشانی را ندارد.
ده مرده ای با انتقاد از وعده های بی سرانجام درباره افتتاح بیمارستان جدید سوختگی در کن گفت: چندین سال است که پروژه بیمارستان «باب الحوائج» در «کن» آغاز شده اما پیشرفت نکرده است. گفته می شود بیمارستان باب الحوائج در بهار سال آینده افتتاح می شود.
وی گفت: دانش فنی پزشکان کشور برای مواجهه با سوختگی و درمان آن بسیار مناسب است اما از نظر امکانات وضعیت بسیار اسفباری دارد. چند هفته گذشته سمیناری درباره سوختگی در یکی از کشورهای همسایه برگزار شد؛ بررسی شرایط کشورهای حاضر در این سمینار بیانگر این است که ایران از نظر دانش فنی از وضعیت مساعدی برخوردار است اما از نظر امکانات بسیار ضعیف است.
ده مرده ای گفت: اقتصاد سیستم درمانی در بخش سوختگی می بایست در کانون توجه قرار گیرد و مشکلات حل شود. وزارت بهداشت از بیمارستان ها خواسته است که بیماران را برای تامین دارو به خارج از بیمارستان ارجاع ندهند. وضعیت سیستم اقتصادی به نحوی است که وزارت بهداشت نیز توانایی پرداخت تمام هزینه ها را ندارد. اگر وزارت بهداشت بخواهد هزینه های بخش سوختگی را پرداخت کند می بایست تمام سیستم درمانی کشور را تعطیل کند.
وی ادامه داد: دانشگاه های علوم پزشکی به دلیل هزینه های بسیار زیاد است تمایلی به ایجاد بخش سوختگی در بیمارستان های تحت پوشش خود ندارند. به طور مثال قیمت یک پانسمان که در درمان سوختگی کاربرد دارد حدود ۵۰ میلیون تومان قیمت دارد.
رییس بیمارستان مطهری گفت: میانگین هزینه های درمانی یک بیمار با ۳۰ درصد سوختگی حدود ۶۰۰ میلیون تومان است. هزینه درمانی یک بیمار با ۳۰ درصد سوختگی بیمارستان های دولتی حدود ۶۰۰ میلیون تومان است؛ این در حالیست که بیمارستان های خصوصی به هنگام بستری بیمار ۵۰۰ میلیون تومان دریافت می کنند.
وی گفت: اغلب افرادی که در کشور دچار سوختگی می شوند در سنین اشتغال یعنی باز زمانی ۱۵ تا ۵۰ سالگی قرار دارند. این افراد به دلیل حوادث شغلی چار سوختگی می شوند.
رئیس بیمارستان مطهری با بیان اینکه کشورهای اروپایی برای هر بیمار حدود ۱۰ هزار یورو اعتبار در نظر می گیرند گفت: میزان سوختگی در آن کشورها بسیار کم است اما میزان سوختگی در کشور ما بسیار زیاد است و سیستم درمانی نمی تواند هزینه ها را پرداخت کند. اگر بخواهیم تمام اعتبار سیستم بهداشتی را برای سوختگی تخصیص دهیم سایر بخش ها می بایست تعطیل شود.
وی درباره وضعیت دسترسی به داروها گفت: داروهای مرسوم به جز یک مورد در دسترس هستند. همچنین پانسمان های مدرن در دسترس هستند اما گران قلمداد می شوند. به طور کلی می توان گفت داروهایی که در دسترس هستند متوسط قلمداد می شوند. وضعیت نجهیزات نیز مناسب نیست به طور مثال فقط یک شرکت نسبت به ورود تیشواکسپندر اقدام می کند و این در حالی است که برای درمان سوختگی بسیار کاربرد دارد.
انتهای پیام