جزییات تولید خودرو ایرانی – روسی

هیاتی از اتاق بازرگانی تهران جزئیات برنامه مشترک تولید خودرو ایران و روسیه را اعلام کرد.
محمدرضا نجفی منش در گفت وگو با شبکه، اظهار کرد: چند سال پیش در نشست مشترک قطعه سازان ایرانی و ترکیه ای، اولین طرح ها برای تولید خودروی مشترک با محوریت دو کشور و روسیه مطرح شد و ما از آن استقبال کردیم. . توافق اولیه در سفر اخیر نماینده سازمان توسعه تجارت به روسیه در واقع تمدید مذاکرات است.
وی با بیان اینکه پیشنهاد تولید این خودرو از چندین سال پیش مطرح شد، افزود: در دستور کار قرار دارد.» مشخص می شود که مذاکرات با سازمان و مقامات روسی منجر به توافق اولیه شده است، البته این در سطح اولیه است و باید در آینده اقدامات نهایی بیشتری انجام شود.
یک مقام مسئول در اتاق تهران گفت: طبق برنامه ریزی اولیه در نظر داریم مدل پیشنهادی را به گونه ای دنبال کنیم که با توجه به توان قطعه سازان در سه کشور مسئولیت را بر عهده بگیرد. تامین قطعات و تجهیزات این خودرو به سه کشور تقسیم می شود. . به عنوان مثال، قطعه سازان ایرانی موتور خودرو را تامین می کنند، قطعه سازان ترکیه قطعات داخلی را تامین می کنند و روس ها بدنه خودرو را می سازند. البته اینها نمونه است و تا زمانی که برنامه ریزی نهایی نشود نمی توان این تقسیم بندی را به طور کامل توضیح داد.
نجفی منش در ادامه گفت: بخش بسیار مهم این طرح بحث تقسیم کار و تقسیم سود است. با توجه به تجهیزات مونتاژ موجود در سه کشور، امکان توافق بر سر قطعات برای تولید نهایی و حمل و نقل تمیز بین سه کشور وجود دارد. این بدان معناست که ما نباید در این چارچوب فروش نقدی داشته باشیم، بلکه سه طرف قطعات مشترک را برای تولید خودرو در آن کشور تامین خواهند کرد.
وی همچنین به تشریح ابعاد اجرایی این برنامه پرداخت. خط تولید این خودرو باید در هر سه کشور فعال باشد. به عنوان مثال، اگر موافقت می کردید که سالانه 300000 خودرو و در هر کشور 100000 خودرو تولید کنید، قطعه ساز کل خط تولید را در صورت نیاز اجرا می کند. به عنوان مثال یک قطعه ساز ایرانی 300 هزار لنت می سازد و به دو کشور ارسال می کند و در مقابل قطعات مورد توافق را از خارج دریافت می کند.
یکی از اعضای اتاق بازرگانی تهران نیز از توانمندی های قطعه سازان ایرانی در این حوزه صحبت کرد. بدیهی است در کشورهای دیگر تولید محصولات جدید در دستور کار قرار دارد. در این زمینه، ایرانیان خودرو و سایپا می توانند وارد همکاری ها و مشارکت های جدیدی شوند تا این محصول مشترک با روسیه و ترکیه در نهایت به تولید نهایی برسد.
انتهای پیام