جزیره کیش بدون شک یکی از برترین شهرهای ایران به لحاظ توسعه شهری و اجتماعی است

جزیره کیش بدون شک یکی از برترین شهرهای ایران به لحاظ توسعه شهری و اجتماعی است

به گزارش خبرگزاری شبکه از کیش سید عباس صالحی در نشست با مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه کیش باید به ویترین فرهنگی ایران تبدیل شود گفت: باید یک چشم انداز فرهنگی و هنری برای کیش ترسیم شود تا زیرساخت رویدادها و برنامه ها براساس آن پایه ریزی شوند. بدون شک کیش یکی از برترین شهرهای ایران به لحاظ توسعه شهری و اجتماعی است و می تواند چهره ای از تاریخ فرهنگ و هنر معاصر ایران را به نمایش بگذارد.

وی تصریح کرد: اگر ما و شما با همکاری و هماهنگی میان وزارتخانه های دیگر به این سمت گام برداریم کیش به یک برند فرهنگی و هنری در سطح بین المللی تبدیل خواهد شد. اگر چه تصویر فعلی کیش به عنوان مقصدی لوکس است که جفای بزرگی در حق کیش است و باید آن را به یک ایران فرهنگی بدل کنیم. چرا که کیش یک ذخیره الهی برای ایران است.

صالحی با اشاره به رویدادهایی که در کشورهای منطقه از جمله قطر در میزبانی از رقابت های ورزشی و فرهنگی انجام می شود تاکید کرد: شاید رسیدن به آن جایگاه در ورزش برای کیش نیاز به سرمایه کلانی داشته باشد اما جزیره کیش با توسعه حداقلی زیرساخت ها می تواند پایگاه دیپلماسی فرهنگی کشور و محلی برای برگزاری جشنواره ها و رویدادهای فاخر بین المللی باشد.

وی اظهار داشت: جزیره کیش می تواند با اتکا به فرهنگ طبیعت زیبا با توسعه ظرفیت ها و برگزاری رویدادهای قوی و بین المللی انتخاب و مقصد سفر جامعه بزرگ ایرانیان داخل و خارج از کشور باشد.

محمد کبیری نیز در این نشست با اشاره به چشم انداز توسعه ای کیش گفت: ایده جامع ما برای جزیره کیش این است که آن را تا سال ۱۴۱۴ به یک جزیره نسل هفتمی تبدیل کنیم. در این مسیر اقتصاد دیجیتال بلاکچین و هوش مصنوعی محور تمامی جنبه های توسعه ای خواهند بود.

وی ادامه داد: چندین ابرپروژه از جمله شهرک سلامت در دستور کار ما قرار دارد اما اولویت کنونی که برای خود ترسیم کرده ایم توسعه گردشگری رویداد محور است.

کبیری با بیان اینکه اکنون ۹۰ درصد درآمد کیش از گردشگری زیرساخت و فناوری تأمین می شود خاطرنشان کرد: ما قصد داریم این مسیر توسعه را با الهام از ایده ایرانی-اسلامی با دقت و ظرافتی پیش ببریم که پروژه های توسعه ای آسیب نبینند. در حوزه گردشگری نیز تمرکز ما ابتدا روی جذب گردشگران مسلمان و پس از آن گردشگران کشورهای آسیای میانه است.

وی اظهار داشت: در زمینه گردشگران کشور نیز که به کشورهای همسایه سفر می کنند در تلاش برای ایجاد مزیت رقابتی هستیم که حتی در فصل کم رونق گردشگری نیز انگیزه سفر به کیش وجود داشته باشد.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش اضافه کرد: یکی از کارهایی که ما اجرایی کردیم احیاء فضاهای قدیمی و فراموش شده کیش بود آن هم با برگزاری رویدادهای جذاب بود که به عنوان مثال بازار فرانسه پس از ۱۳ سال به واسطه جشنواره جزیرتی احیا شد در شهر تاریخی حریره رویداد نوروزی برگزار شد و جانی دوباره گرفت و کاخ نخست وزیری سابق هم تبدیل به یک موزه شده که به زودی افتتاح خواهد شد. این مسیر ادامه دارد و سراغ احیای میراث کیش خواهیم رفت

کبیری با اشاره به برنامه هایی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس در حال حاضر برگزار می شود اظهار کرد: اگر تغییرات انجام شود ما می توانیم از آن برنامه ها برای فصول کم گردشگر در کیش استفاده کنیم. البته برنامه ریزی کرده ایم تا جشنواره ای با عنوان “خلیج فارس” از ۱۰ اردیبهشت به مدت دو ماه در کیش برگزار شود که آغاز آن نیز باشکوه خواهد بود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به احیائ و بهره گیری از بناهای قدیمی و تاریخی کیش گفت: جدا از رویدادهای هنری در عرصه موسیقی قرار است بر اساس توافق با بنیاد مستضعفان سه مکان قدیمی در کیش تبدیل به موزه شوند که آثاری همچون دو نقاشی از آدولف هیتلر آثار پیکاسو و قدیمی ترین نقشه خلیج فارس دراین موزه ها به نمایش درآید.

وی با اشاره به سطح بالای برگزاری جشنواره خلیج فارس که هزینه های بسیاری نیز دارد گفت: برگزاری این این پروژه بزرگ نیاز به حمایت وزارت میراث فرهنگی دارد. این اقدامات فرهنگی با وجود بودجه زیاد در واقع سرمایه گذاری محسوب می شوند وآورده های بسیاری برای جزیره کیش و کشور به همراه دارد.

مدیرعامل منطقه آزاد کیش همچنین پیشنهاد برگزاری رویدادهایی در سطح بین المللی را مطرح کرد و گفت: با توجه به ظرفیت های جزیره کیش که ویترین ایران است می توانیم برنامه هایی در ابعاد رویدادهای بین المللی فاخر و جشنواره جهانی را در گام اول ملی و در گام دوم بین المللی طراحی و اجرا کنیم.

46

دکمه بازگشت به بالا