جایگزین دارو برای درمان پوکی استخوان

به گزارش شفاف، بیش از 40 درصد مردم ایران به پوکی استخوان مبتلا هستند که در 15-10 درصد موارد منجر به شکستگی و بی حرکتی می شود.

جایگزین دارو برای درمان پوکی استخوان

پوکی استخوان با تخریب بافت استخوانی مشخص می شود که باعث می شود استخوان های ضعیف به راحتی شکسته شوند.

داروهایی که امروزه به نام بیس فسفونات ها شناخته می شوند، رایج ترین نوع داروی پوکی استخوان هستند که عوارض جانبی ناخوشایندی ایجاد می کنند و برای برخی افراد به خوبی کار نمی کنند.

دانشمندان کالج لندن به دنبال جایگزین های موثرتری هستند و اخیراً هورمونی به نام کیسپتین را که به طور طبیعی در بدن تولید می شود، مطالعه کرده اند. مطالعات قبلی نشان داده است که تزریق کیسپتین در افراد مورد استفاده موثر بوده و عوارض جانبی جدی نداشته است.

در یک مطالعه جدید، به 26 مرد بین 18 تا 36 سال به مدت 90 دقیقه چیسپتین به صورت داخل وریدی داده شد. آنها همچنین به مدت یک ساعت و نیم دارونما دریافت کردند. در هر دو مورد، شمارش و تغییرات خونی هر 30 دقیقه کنترل شد.

هنگامی که این هورمون به بدن آنها داده شد، مشخص شد که بدن آنها به طور متوسط ​​24 درصد استئوبلاست بیشتری تولید می کند، سلول هایی که استخوان ها را می سازند.

پوکی استخوان معمولا زمانی اتفاق می افتد که بین استئوبلاست ها و استئوکلاست ها، سلول هایی که استخوان ها را می شکنند، عدم تعادل وجود داشته باشد. استئوکلاست‌ها معمولاً عملکردهای مفیدی دارند، اما استخوان را تغییر شکل داده و آن را ضعیف می‌کنند و در طول زمان زمانی که تعداد استئوبلاست‌ها از استئوبلاست‌ها بیشتر است، آن را قوی‌تر می‌کنند.

در آزمایش دیگری که توسط تیمی در دانشگاه جنوب دانمارک انجام شد، کیسپتین به سلول‌های استخوانی در یک ظرف پتری اضافه شد. در این حالت، این هورمون نه تنها فعالیت استئوبلاست ها را افزایش می دهد، بلکه از فعالیت استئوکلاست ها نیز جلوگیری می کند.

دکتر الکساندر کامنینوس، دانشمند ارشد، گفت: “ما امیدواریم این یافته های اکتشافی جدید را در مطالعات آینده با هدف نهایی بررسی کنیم که آیا کیسپتین می تواند یک درمان جدید ایمن و موثر برای پوکی استخوان باشد.”

این مطالعه یک مقاله اخیر است که در مجله Clinical Endocrinology & Metabolism منتشر شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دکمه بازگشت به بالا