تولید مواد پلیمری با دو خاصیت همزمان آبگریزی و آبدوستی
گروهی از محققان دانشگاه تهران در فرآیندی موفق به تولید ترکیبی با دو خاصیت آبگریز و آبگریز شدند که قابل استفاده در صنعت پزشکی است.
پوریا عباس زاده یکی از محققان این پروژه به شبکه گفت: وی تولید ترکیبات بر پایه PVA را یکی از محصولات تولید شده در این طرح عنوان کرد و گفت: یکی از کاربردهای این ترکیبات در صنایع بسته بندی از جمله بسته بندی صنایع غذایی یا قطعات صنعتی می باشد. ویسکوالاستیسیته این ترکیبات یکی از دلایل کاربرد آنها در صنعت بسته بندی می باشد.
وی زیست تخریب پذیری را از دیگر مزیت های این محصول برشمرد و یادآور شد: این محصول در عرض 2 دقیقه در آب 80 درجه از بین می رود. یکی دیگر از ویژگی های ترکیبات مبتنی بر PVA ما این است که می توانند هزاران بار قالب گیری شوند. به این معنی که اگر قالب به هر دلیلی شکسته یا آسیب ببیند، می توان آن را دوباره قالب زد تا یک فیلم مرکب تولید شود. .
عباس زاده با اشاره به ترکیبات پایه پلی آمید به عنوان یکی دیگر از محصولات تولیدی دانشگاه تهران، گفت:
این محقق افزود: یکی از ویژگی های این سیستم الاستیک بودن، مقاوم بودن در برابر فشار و تحمل فشار تا 60 برابر است.
وی در خصوص تولید محصولات مبتنی بر پلی آمیدهای ویسکوالاستیک بالا گفت: در صورت ساخت قطعاتی که نیاز به کشسانی و چقرمگی بالایی دارند، می توانید از این محصول برای تولید آن قطعات استفاده کنید.
عباس زاده یادآور شد: یک طرف این محصول آبدوست و طرف دیگر آبگریز است و این خواص طی فرآیند به این محصول داده می شود و کاربرد این ترکیب در صنعت پزشکی بوده و در تولید قابل استفاده است. زیرا هم انعطاف پذیری و هم مقاومت بالایی دارد.
به گفته وی، تولید این محصولات در دانشگاه تهران با همکاری حامد نوید اجرایی شد.
انتهای پیام