تولید جان‌پناه اضطراری ضد گلوله با کاربرد در سوانح طبیعی و حوادث تروریستی

محققان یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد پژوهشکده سوانح طبیعی سرپناه‌های اضطراری ضد گلوله‌ای را به تولید رساندند که علاوه بر کاربرد در ساختمان‌ها در مواقع مخاطرات طبیعی، در اماکن عمومی نیز قابل کاربرد هستند.

تولید جان‌پناه اضطراری ضد گلوله با کاربرد در سوانح طبیعی و حوادث تروریستی

مصطفی تقی‌زاده، مجری طرح «سیستم جان پناه اضطراری» در گفت‌وگو با شبکه، گفت: این سیستم یک محفظه ایمن تک نفره است که برای فضاهای خصوصی و فضاهای عمومی به صورت چند نفره کاربرد دارد. این طرح بعد از ۵ سال داوری فنی در دانشگاه امیرکبیر توسعه یافت.

وی با بیان اینکه این محصول را با همکاری پژوهشکده سوانح طبیعی و دانشگاه علم و صنعت در جشنواره اختراعات سوئیس ارائه کردیم، اظهار کرد: این سیستم جان پناه با الهام از سیستم ایربگ خودرو طراحی شده است. این محفظه در سقف کاذب ساختمان‌ها تعبیه می‌شود و در مواقع اضطراری مانند سیل و زلزله در محل سکونت فرد، باز می‌شود و فرد با قرار گرفتن در آن می‌تواند محفوظ بماند.

تولید جان‌پناه اضطراری ضد گلوله با کاربرد در سوانح طبیعی و حوادث تروریستی
جان پناه اضطراری که در سقف، نصب و در مواقع اضطراری باز می‌شود

تقی‌زاده، عدم اشغال فضای زیاد را از مزایای این محصول نام برد و یادآور شد: نوع دیگر این جان‌پناه‌ها که در فضای عمومی کاربرد دارد، در حوادثی مانند حمله تروریستی در شاهچراغ شیراز قابل استفاده است؛ چرا که این محفظه ضد گلوله است.

به گفته وی، این محفظه علاوه بر آنکه محلی برای اسکان افراد است، می‌تواند محلی حفاظت شده برای جلوگیری از تلفات ناشی از تیراندازی تلقی شود.

مجری طرح با بیان اینکه این محفظه توان تحمل ۹ تن وزن را دارد، خاطر نشان کرد: در صورتی که ساختمان تخریب شود، محل ایمنی برای افراد مستقر در آن محسوب می‌شود.

تقی‌زاده اظهار کرد: این محصول برای حرمین شرفین به منظور جلوگیری از حملات تروریستی قابل استفاده است.

وی، طراحی و ساخت دستگاه ضد عفونی‌کننده را از دیگر محصولات تولیدشده نام برد و یادآور شد: این دستگاه برای ضد عفونی کردن ملحفه، لباس، مواد غذایی و هر موردی که قابلیت تا کردن و قرار گرفتن در دستگاه را داشته باشد، کاربرد دارد.

تقی‌زاده، با اشاره به مکانیزم عملکردی این دستگاه، یادآور شد: این دستگاه همانند ماکروویو است که با استفاده از اشعه فرابنفش که برای سلامتی مشکلی ایجاد نمی‌کند، می‌تواند اکثر باکتری‌ها، قارچ‌ها و میکروارگانیسم‌ها را تا ۹۹.۹۹ درصد از بین ببرد.

به گزارش شبکه، سیستم جان‌پناه اضطراری، یک سازه سبک‌وزن با پوسته مقاوم، جهت ایجاد امکان واکنش سریع برای کاهش تلفات سوانح غیرمترقبه است و نوع جدیدی از پناهگاه‌های امدادی محسوب می‌شود که می‌تواند سبب کاهش تلفات انسانی در برابر اکثر سوانح صنعت ساختمان و حمل و نقل شود.

سیستم جان‌پناه به صورت هوشمند شرایط بحرانی را تشخیص داده و سنسور آن عمل می‌کند و مانند ایربگ خودرو، از جان انسان در حوادث مختلف محافظت می‌کند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا