برترین های کسب و کارعمومی

بهترین نهال برای حیاط خانه

اگر شما هم به دنبال زیباترین و بهترین درخت برای کاشت در حیاط منزل و یا اطراف خانه خود هستید، پست امروز را دنبال کنید. در این پست با ده عدد از بهترین درختان مناسب ویلا و درخت میوه مناسب برای حیاط خانه آشنا خواهید شد. این درختان علاوه بر زیبایی، سایه‌ای بسیار لطیف و خنک در حیاط یا زمین شما ایجاد می‌کنند.

درختان تعیین کننده میزان سایه موجود در باغچه و در نتیجه تعیین کننده میزان رشد دیگر گیاهان در باغچه هستند. درختان و نهال گردو چندلر همچنین چشم انداز خانه و حتی میزان نور ورودی به خانه را نیز تحت تاثیر قرار دهند. بنابراین انتخاب درخت مناسب برای کاشت بسیار حائز اهمیت است.

جهت به فروشگاه نازبو مراجعه کنید.

اگر این سوال برای شما نیز پیش آمده است که چه درختی در حیاط منزل بکاریم؟ با ما در “نازبو” همراه باشید تا بهترین پیشنهاد‌ها را برای کاشت درخت در حیاط منزل را به شما ارائه دهیم.

معرفی انواع درختان مناسب برای حیاط منزل

1- زیتون تلخ

جزء درختانی می‌باشد که سایبان خوبی دارد. گل‌های بنفش رنگ و معطر این درخت در اردیبهشت ظاهر می‌شوند و نمای زیبایی به درخت می‌دهند. میوه‌های زیتون تلخ که در تابستان ظاهر می‌شوند، شبیه به زیتون اما سمی هستند و به مدت طولانی حتی تا پاییز و زمستان بر روی شاخه‌ها باقی می‌مانند. زیتون تلخ به رطوبت نیاز ندارد و تحمل خشکی را دارد خاک لومی و یا شنی خشک و عمیق خوب زهکشی شده، خاک مناسب برای این گیاه می‌باشد. تکثیر این گیاه از طریق کاشتن بذر در بهار و یا قلمه زدن در تابستان امکان پذیر است.

از برگ‌های این درخت به عنوان حشره کش طبیعی استفاده می‌شود و بسیار سمی هستند. میوه این درخت زیتون می‌باشد و از آنجا که هسته زیتون تلخ دارای سوراخ است، از آن برای درست کردن نوعی تسبیح استفاده می‌کنند و به همین علت در فرانسه و انگلیس به این درخت ، درخت تسبیح نیز می‌گویند.

بهترین نهال برای حیاط خانه

برای به فروشگاه اینترنتی نازبو مراجعه کنید.

2- سرو

سرو از جمله درختان زینتی همیشه سبز است که به آبیاری کمی نیاز دارد. و تا حد بسیار زیادی به خشکی مقاوم می‌باشد. خاک‌های شنی، لومی و رسی برای پرورش سرو سیمین مناسب هستند. در برابر آب و هوای خشک مقاومت خوبی نشان می‌دهد و سرما را تا ۱۵- تحمل می‌کند. مکان‌های پر نور و آفتابی مورد نیاز این گیاه است.

تعداد گونه‌های این گیاه با توجه به اینکه برخی از آنان بومی نواحی کوچک و دور افتاده هستند و توسط تمامی محققان مشاهده و مورد تایید قرار نگرفته‌اند، بین 16 الی 25 گونه تخمین زده می‌شود، بخصوص اینکه برخی از آنها گونه محسوب نمی‌شوند، بلکه به عنوان زیرگونه و یا واریته مورد قبول واقع شده‌اند. گونه‌های مهم آن عبارتند از: سروناز یا سرو معمولی، سرو زربین، سرو شیراز، سرو نقره ای یا سرو سیمین، سرو دارتالاب.

کاشت این درخت برای جلوگیری از فرسایش خاک بسیار سودمند است. به منظور درست کردن پرچین کاربرد زیادی دارد و بهترین درخت برای حصار حیاط منزل شما می‌باشد. چوب این درخت مقاوم در مقابل پوسیدگی و حشرات بوده و برگ آن خاصیت دارویی دارد. در مصارف روستایی چوب آن برای تهیه دوک‌های مختلف به نام محلی (کج دوک) و چرخ‌های ریسبافی محلی (چر) و دستگاه‌های باز کننده کلاف نخ (هلار گن) بکار می‌رود.

توصیه می‌کنیم مقاله را نیز از دست ندهید.

3- کاج

درخت کاج درختی همیشه سبز از دسته مخروطیان است که مقاومت بالا و نگهداری آسان آن باعث شده است که این درخت برای استفاده در فضای سبز بسیار محبوب باشد. در بسیاری از مناطق دنیا از این درخت به عنوان یک درخت زینتی در باغ‌ها، پارک و فضای سبز استفاده می‌شود.

کاج به نوع خاک حساسیت زیادی ندارد و در هر نوع بافت خاک اعم از شنی، رسی و لومی به شرط داشتن زهکش مناسب به خوبی رشد می‌کند. نیاز آبی کاج متوسط است و نیاز به آبیاری منظم دارد. به طور معمول هفته‌ای یک بار آبیاری عمیق برای گیاه کفایت می‌کند. این درخت برای رشد کافی نیاز به حداقل روزانه 6 ساعت نور آفتاب دارد. درخت کاج گونه‌های بسیار متنوعی دارد از جمله: کاج مطبق، کاج نوئل، کاج لاوسون، کاج تهران، کاج زرد و …

چوب کاج در طراحی وسایلی که در داخل فضای خانه استفاده می‌شود، کاربرد دارد ولی در برابر پوسیدن با آب مقاوم نیست و در شرایط مرطوب و خیس شدن تنها 18-12 ماه دوام می‌آورد و بعد از آن پوسیدگی آن شروع می‌شود.

به همین دلیل از پوسته درختان کاج برای تولید تراشه‌هایی به عنوان پوشش سطح خاک استفاده می‌شود. زیرا این پوشش به تدریج پوسیده شده و به طبیعت باز می‌گردد.

از میوه درخت کاج به شکل گسترده ای در صنایع دستی و هنرهای تزئینی نیز استفاده می‌شود. همچنین برخی از کاج ها بذرهای بزرگی تولید می‌کنند که در صنایع غذایی (همانند دانه‌های خوراکی و یا در دستورالعمل پخت برخی از غذاها) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روغن دانه کاج باعث کاهش کلسترول بد خون می‌شود. پس بهتر است این روغن‌ها را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

بیشتر بخوانید

صمغ درخت کاج فواید فراوانی دارد. از جمله برای درمان خلط سینه، رفع درد سیاتیکی و سایر دردهای عصبی موثر واقع می‌شود. دانه ی کاج در کاهش کلسترول خون نیز موثر است. همچنین استفاده از دانه کاج به افرادی که اضافه وزن دارند، توصیه شده است، چون باعث کاهش اشتهای فرد می‌شود.

4- خرمالو

خرمالو بهترین درخت میوه برای کاشت در حیاط است. مناسب‌ترین آب و هوا برای پرورش درخت خرمالو، آب و هوای نیمه گرمسیری است. بطور کلی خرمالو جزء میوه‌های نیمه گرمسیری محسوب می‌شود، ولی در نواحی سرد معتدل نیز می‌توان این گیاه را کاشت.

خرمالو به میزان آب متوسط نیاز دارد. فقط در تابستان درختانی که در منازل کشت می‌شوند، به علت شدت گرما و قرار گرفتن در محیط سنگ و آجر و موزائیک که خود عامل تولید گرما و گرم شدن محیط در تابستان می‌باشد، نیاز به آب بیشتری دارند. درختان خرمالو از نظر آفات و بیماری‌ها درختان کم مشکلی هستند، هرچند شپشک‌های مومی به کمک مورچه‌ها می‌توانند مشکلاتی را برای درخت بوجود آورند.

همچنین بخوانید:

5- اقاقیا

اقاقیا درختی زیبا و زینتی است که به سرعت رشد می‌کند و از طریق بذر، پاجوش، قلمه و پیوند تکثیر می‌شود. اقاقیا دارای شاخه‌های آویزان است و در فصل بهار و تابستان گل‌هایی به رنگ سفید یا صورتی روشن، تولید می‌کند که این گل ها عطر بسیار دل انگیزی دارند. این درخت نسبت به خشکی، آلودگی و شوری آب مقاوم است و بهترین درخت برای سایه اندازی حیاط خانه شما می‌باشد.

چوب اقاقیا سخت و بادوام است و دیر می‌پوسد و بیشترین کاربرد آن در طراحی فضای سبز برای ایجاد سایبان، خیابان، برای کنترل فرسایش خاک است. برای ساختن ستون‌ها و داربست معادن و همچنین ساختن مبل و صندلی استفاده می‌کنند. جالب است، بدانید که با الیاف درخت اقاقیا طناب درست می کنند و از پوست آن نیز استفاده می کنند.

پوست درخت اقاقیا کمی ملین است، ولی اگر به اندازه زیاد خورده شود، مسهل قوی است و مقدار زیادی آن سمی می‌باشد. برگ اقاقیا نیز ملین بوده و دم کرده برگ و گل اقاقیا سردردهای مزمن را بهبود می‌بخشد.

گل‌های اقاقیا دارای شهد فراوان است و زنبور عسل علاقه زیادی به آن دارد. گل اقاقیا کمی آرام بخش، نیرو زا و ملین می‌باشد . با این گل، نان شیرینی، نوشابه‌های معطر و فرآورده های زیبایی به دست می‌آورند و گاهی با استفاده از گل‌های رنگی آن، ابریشم، پنبه و کاغذ را رنگ می‌کنند.

6- زبان گنجشک

زبان گنجشک درختی بسیار محبوب است، این درخت خزان کننده میوه‌هایی شبیه به گنجشک و به رنگ قهوه ای دارد و به همین دلیل به این نام معروف می‌باشد. اقاقیا در جوانی تاج پوش آن باز و پوست درخت صاف و خاکستری رنگ است، اما وقتی به بلوغ می‌رسد تاج آن متراکم شده و پوست درخت زبر و با شکافهای عمیق می‌شود. گل‌ها به رنگ ارغوانی است که قبل از نمایان شدن برگ‌ها، گل‌ها شکوفا می‌شوند. میوه‌های آن در ابتدا سبز هستند و با رسیدن قهوه ای می‌شوند. جالب است بدانید که اگر وقتی سبز است اقدام به کاشت آن کنید، سریع جوانه می‌زند اما اگر میوه قهوه ای کشت شود، ۱۸ ماه طول می‌کشد تا جوانه بزند. این درخت نیاز آبی کمی دارد و نسبت به شوری خاک مقاوم است.

زبان گنجشک علاوه بر زیبایی دارای خاصیت دارویی نیز می‌باشد، برگ‌های این درخت را به صورت جوشانده برای تسکین درد مفاصل، دفع کرم و انگل روده، بهبود سرفه‌های شدید و … استفاده می‌کنند.

حالت ارتجاعی و رشد سریع این گیاه آن را برای کشاورزان با اهمیت کرده است. تا جنگ جهانی دوم چوب این گیاهان منبع بسیار مفیدی برای تولید سوخت به شمار می‌آمدند. چوب درخت زبان گنجشک بسیار سخت و محکم است. این چوب بطور سنتی برای ساخت دسته شمشیرها، تبرها؛ راکت تنیس و چوب بیلیارد و … استفاده می‌شود. همچنین برای ساختن ماکت هواپیماهای قدیمی نیز از آن استفاده می‌گردد.

بیشتر بخوانید:

7- پیراکانتا

پیراکانتا درختچه‌ای حجیم است با ساقه‌های خاردار و برگ‌های سبز براق است.در زمستان خوشه‌های گل‌های سفید آن بسیار جذاب است و از ابتدای عمر گیاه بر شاخسارانش می‌شکفند. در فصل پاییز شاخ و برگ رنگارنگی دارد و در زمستان میوه‌هایی قرمز یا نارنجی رنگ می‌دهد که بر زیبایی آن اضافه می‌کند و موجب جذب پرندگان می‌شود و این امر، خود موجب پراکنده شدن بذر گیاه می‌گردد.

پیراکانتا در مقابل خشکی، سرما و زمین‌های ناهموار مقاوم است و در 4 فصل سال شکوفا می‌باشد. این درخت نیاز به نگهداری خاصی ندارد و بهتر است این درخت را در فصل پاییز یا زمستان بکارید.

پیراکانتا عمدتاً برای ایجاد حریم و حایل گیاهی مخصوصاً در نواحی سردتر پرورش داده می‌شود. ولی به صورت بونسای بسیار زیبا بوده و برای تزیین خانه و ادارات استفاده می‌شود. بهترین رشد و نمو را در آب و هوای سرد و مرطوب دارد، اما در اقلیم‌های دیگر به جزء نواحی خیلی گرم نیز به خوبی می‌رویند.

8- پیچ امین الدوله

پیچ امین الدوله گیاه زینتی معطر از دسته گیاهان بومی شرقی آسیا می‌باشد. گیاهی که ارتفاع آن بعضا تا ۱۰ متر نیز خواهد رسید. این گیاه دارای برگ‌هایی بیضی شکل است و گل‌های سفید رنگ و معطری دارد که طعمی شیرین در انتهای گل خواهند داشت. این درخت نیز میوه داشته و میوه‌های آن به رنگ روشن و با شکلی گرد هستند.

پیچ امین الدوله از دسته گیاهان بالا رونده بوده و مناسب برای استفاده در آلاچیق‌ها هستند. این گیاه برای رشد خود به آبیاری زیاد و آفتاب تا نیم سایه نیاز داشته و باید دقت داشته باشید که سایه گل‌دهی را عقب خواهد انداخت.

در طب سنتی چینی (TCM) اعتقاد بر این است که گل‌های گیاه پیچ امین الدوله با ریه، معده و روده ارتباط دارند و خواص ضد باکتری و ضد التهابی دارد. طبع این گیاه سرد است و به همین دلیل در طب سنتی برای کاهش حرارات بدن و دفع سموم از آن استفاده می شود.

در طب سنتی چینی از این گیاه برای درمان مشکلات عفونت پوست، زخم، تب و بیماری‌های التهابی استفاده می‌شود. بومیان آمریکا از برگ‌های تازه این گیاه که در آب جوشیده است برای بهبود زخم استفاده می‌کنند.

شما می توانید برای  گل و گیاهان زینتی به فروشگاه نازبو مراجعه کنید.

دکمه بازگشت به بالا