بمباران یمن؛ راهبرد یا راه بند؟
درگیر شدن با مقاومت یمن، احمقانهترین و پر ریسکترین گزینهای بود که آمریکا میتوانست سراغ آن برود. انصارالله اولا بر خلاف مقاومت عراق، هیچ محدودیتی در جنگ تمام عیار با آمریکا ندارد. ثانیا در موقعیتی مستقر است که دست آمریکا و انگلیس، به معنای واقعی کلمه زیر ساطور اوست. ثالثا از توان رزم و تسلیحات پیشرفتهای برخوردار است که هنوز رونمایی نکرده است.
به گزارش شبکه، محمد ایمانی در یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:
آمریکا و انگلیس شب گذشته، به سه استان صنعا، ضمار و بیضاء در یمن حمله کرده و آن را «دور دوم انتقامگیری از سربازان کشته شده در مرز اردن» خواندند.
درگیر شدن با مقاومت یمن، احمقانهترین و پر ریسکترین گزینهای بود که آمریکا میتوانست سراغ آن برود.
انصارالله اولا بر خلاف مقاومت عراق، هیچ محدودیتی در جنگ تمام عیار با آمریکا ندارد. ثانیا در موقعیتی مستقر است که دست آمریکا و انگلیس، به معنای واقعی کلمه زیر ساطور اوست. ثالثا از توان رزم و تسلیحات پیشرفتهای برخوردار است که هنوز رونمایی نکرده است.
عبرت نگرفتن از عبرتها، نشانه زوال عقل است. آمریکا دید که مقاومت یمن با حیثیت رژیم متجاوز عربستان چه کرد، بلکه خود، بخشی از این جنگ بود. با این وجود، به قماری از پیش باخته تن داد.
مقاومت یمن تا پیش از این، با کشتیهای تجاری و نظامی آمریکا و انگلیس و اسرائیل مدارا کرده و صرفا باب المندب را برای عبور برخی از آنها نا امن کرده بود. هدف، سر عقل آوردن حامیان اسرائیل و توقف جنایت جنگی در غزه بود.
اما قطعا این معادله پس از حملات اخیر تغییر خواهد کرد. وقتی کار به غرق شدن کشتیهای متجاوزان و هلاکت سرنشینان رسید یا خبر آمد که فلان پایگاه آمریکا در شیخ نشینهای منطقه گرفتار تیر غیب شد، آن گاه حساب کار دست دولت بایدن میآید.
مقامات کُند ذهن آمریکا خیال میکنند با دشمنان متعارف -قابل محاسبه، پیشبینی و مدیریت رفتار- طرف هستند و میتوانند وادار به تسلیم کنند. نمیفهمند که اگر یمنیها بنا بود جا بزنند، از ابتدا به خاطر دفاع از مردم مظلوم غزه، در این معرکه پا نمیگذاشتند.
نشریه فارن افرز یکی از دهها رسانههای آمریکایی است که درباره وارد نشدن در تله یمن هشدار داده است:
حملات پیاپی حوثیهای یمن برای تحت فشار قرار دادن اسرائیل طراحی شده. آنها طی سه ماه گذشته مانع عبور محمولهها به سمت اسرائیل شدند. حملات موشکی یمنیها، موجب کاهش ۸۵درصد فعالیتهای بندر ایلات شده است
بهترین راه، دیپلماسی است. آمریکا اگر بتواند اسرائیل را برای توقف بمباران غیر نظامیان غزه تحت فشار قرار دهد، بهانه حوثیها را تضعیف خواهد کرد. تهران میخواهد آمریکا بعد از جنگ فرسایشی در یمن، دست از پا درازتر مجبور به عقبنشینی شود. ایران و حوثیها تله کار گذاشتهاند و آمریکا نباید وارد آن شود.
همچنین «داگلاس مکگریگور» مشاور سابق پنتاگون درباره حملات اخیر آمریکا نوشت:
بمباران، دیپلماسی و استراتژی نیست، و بازدارندگی به همراه نمیآورد. سقوط یک قدرت به جهنمی که خودش ساخته، به تدریج رخ میدهد؛ تا اینکه ناگهان متوجه میشود چطور حریف را دست کم گرفته و استراتژیهای اشتباه انتخاب کرده بود.ما به خاطر این استراتژیهای نادرست، با شکستهای راهبردی و پیاپی در افغانستان، لیبی، عراق و اوکراین مواجه شدیم. اکنون واشنگتن به سرعت در حال رسیدن به جهنم خودساخته در روابط با بقیه جهان است.
انتهای پیام