برندینگ چیست؟ اهمیت برندینگ در کسب درآمد
برندینگ یکی از مهمترین عواملی است که میتواند بر موفقیت یک سازمان تأثیر بگذارد. برندینگ به معنی ایجاد یک تصویر ماندگار در ذهن مشتریان و ایجاد تجربه مثبت مشتری است. در این مقاله می خواهیم درباره اهمیت برندینگ و تأثیر آن در ذهن مخاطب صحبت کنیم. می دانیم بازاریابی نقش بسیار حیاتی در تداوم حیات یک سازمان ایفا می کند و یکی از مهم ترین فاکتورهای موفقیت در بازاریابی، برندینگ می باشد. برندینگ به مجموعه فعالیتهایی گفته می شود که به منظور ساخت، توسعه، حفظ و ارتقاء نام و شناخت یک برند در ذهن مشتریان و مصرف کنندگان انجام می شود. در واقع برندسازی باعث می شود که نام برند در ذهن افراد ماندگار شود و به جذب مشتریان جدید، ایجاد اعتمادسازی و افزایش مشتریان وفادار و همچنین فروش بیشترکسب و کارها کمک می کند.
لازم است بدانید برندینگ متفاوت از طراحی لوگو است؛ طراحی لوگو فقط یکی از ابزارهای مورد استفاده در برندینگ است. بهتر است بگویم هر کاری که برای تقویت و بهبود برند شرکت انجام می شود، جزء فعالیتهای برندینگ محسوب می شود. در ادامه هدف از برندینگ و اهمیت آن را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
هدف از برندینگ چیست؟ چگونه می توان آن را تعریف کرد؟
برندینگ به فرایند ساختن و تقویت هویت برند و ارتباط آن با محصولات و خدمات سازمان گفته می شود. هدف اصلی برندینگ، ایجاد تصویری مشخص و متمایز از محصولات و خدمات سازمان در ذهن مخاطبین است؛ به زبان ساده تر شناخته شدن و تمایز دادن برند از رقبا است. برندسازی یک هنر ظریف است که به فعالیت برند شما شکل میدهد. یک برند با بهرهگیری از خلاقیت، مهارت و استراتژی، میتواند هویتی منحصر به فرد برای خود بسازد، که آن را از رقبایش متمایز می کند. برندسازی یکی از عوامل مهم در ایجاد مزیت رقابتی، کس شهرت و اعتبار می باشد و در نهایت یک آینده موفق را برای کسب و کار رقم میزند. داشتن مزیت رقابتی به برند کمک می کند تا با مخاطبان ایدهآلش ارتباط برقرار کند. به دلیل اهمیت برندینگ، شرکتها و سازمانها باید از همان ابتدا، یک برند قوی برای خود ایجاد کنند. امروزه تأثیر برندسازی و اهمیت برندینگ در روند توسعه کسب و کار برای همه آشکار است. مردم ترجیح می دهند محصولات جدید را از برندهای آشنا خریداری کنند؛ پس افزایش فروش از مهم ترین جنبه های اهمیت برندینگ است. اگر بخواهیم دلایل توسعه یک کسب و کار را بسنجیم، بایستی وضعیت برند آن حرفه را ارزیابی کنیم که آیا محصولات یا خدمات برند مربوطه شناخته شده است یا خیر؟ واکنش و بازخورد مخاطبان به برند مربوطه چگونه بوده است؟
۵ اهمیت برندینگ در کسب و کار
امروزه مالکان کسب و کارهای به خوبی می دانند که بدون داشتن یک استراتژی برای جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قبلی، حتی اگر بهترین محصول یا خدمات را تولید کنید، برای فروش و بازاریابی با مشکل مواجه خواهند شد.
آن ها سعی دارند با استفاده از روشهای بسیار دقیق و هوشمندانه به مشتریان و مخاطبان خود نشان دهند که چرا محصولات شما را انتخاب کنند و برای آن هزینه بپردازند. اعتماد و اعتبار برند، بخشی از دارایی های نامشهود یک سازمان است، که می تواند موفقیت هر کسب و کاری را تضمین کند.
برخی از جنبه های کلیدی مرتبط با اهمیت برندینگ عبارتند از:
برندسازی باعث افزایش اعتبار و ارزش کسب و کار می شود.
محبوب شدن یکی از دغدغه های هر برندی است و تمامی کسب و کار ها دوست دارند که مشتریان آنها را جدی بگیرند و به برند آن ها وفادار باشند. یکی از مهم ترین دلایل برندسازی این است که اعتبار کسب و کار شما را افزایش می دهد و باعث می شود مخاطبان برند شما را بیش از پیش جدی بگیرند. یک برند واقعا قوی می تواند اهرم بزرگی برای ارزیابی کسب و کار شما باشد و شرکت شما جایگاه ویژه ای در بازاری که در آن فعالیت می کنید را بدست آورد.
ظاهر حرفه ای برند به شرکت کمک می کند تا اعتماد مصرف کنندگان، مشتریان بالقوه را جلب کند. برند این احساس را به مخاطب القا می کند که شرکت به عنوان یک متخصص در زمینه فعالیت خود شناخته می شود و اعتماد بیشتری را در آنها ایجاد می کند.
برندینگ مشتریان جدیدی به ارمغان می آورد.
یکی از مهم ترین دلایل اهمیت برندینگ در این است که باعث تولید سرنخ های جدید و افزایش تعداد مشتریان بالقوه می شود؛ زیرا تصویر مثبتی از کسب و کار را در ذهن مصرف کنندگان ایجاد می کند. بسیاری از مشتریان به دلیل محبوبیت و اعتبار نام برند است، که محصولات آن را خریداری می کنند و نسبت به آن وفادار هستند. پس از ایجاد برند، مشتریان راضی، محصولات یا خدمات مورد نظر برند را به دیگران نیز معرفی خواهند کرد.
تبلیغات دهان به دهان بهترین و مؤثرترین شیوه برای تبلیغ هر کسب و کاری است که اتفاقا رایگان هم هست و این نوع تبلیغات از طریق برندسازی قدرت زیادی پیدا می کند.
غرور و رضایت کارکنان را افزایش می دهد.
زمانی که فردی برای یک برند محبوب کار می کند، از فعالیت خود در این مجموعه رضایت بیشتری دارد و با علاقه بیشتری به فعالیت های حرفه ای خود را انجام می دهد و در نتیجه کارایی بیشتری نیز خواهد داشت که این مورد هم از جنبه های اهمیت برندینگ و برندسازی است.
کارکردن برای یک برند معتبر و محبوب، بسیار خوشایندتر است، باعث غرور کارکنان آن می گردد. کارکنان چنین شرکت هایی احساس تعلق بیشتری به شرکت می کنند و درجه بالایی از وفاداری به برند را دارند.
برندینگ به حفظ مشتریان قبلی کمک می کند.
برندینگ درست موجب می شود مشتریان فعلی احساس خوبی نسبت به خرید از یک برند داشته باشند و همین موضوع ایجاد وفاداری به برند را به همراه دارد. این احساس خوب نه تنها مشتریان فعلی برند شما را حفظ می کند، بلکه یک بستر تبلیغات رایگان برای کسب و کارتان را فراهم می کند.
نگه داشتن مشتریان فعلی یکی از ارکان جدید بازاریابی و درآمدزایی است که حتی بسیار مهمتر از ایجاد سرنخ و جذب مشتریان جدید ی می باشد.
برندینگ از تبلیغات پشتیبانی می کند.
تبلیغات عنصر دیگری است که بیانگر اهمیت برندینگ در کسب و کارها می باشد. تکنیک های تبلیغاتی سود زیادی از برندسازی می برند و تبلیغات یک برند مؤثرتر از تبلیغات یک کسب و کار معمولی است. در واقع برندینگ تبلیغات را بیشتر در معرض دید مخاطب قرار می دهد و در ذهن او باقی می ماند.
مزایای برندینگ چیست؟
برندینگ یعنی ساخت و توسعه یک نام تجاری و ایجاد هویت و شخصیتی برای کسب و کار شما. برندینگ مزایای بسیاری دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است:
ایجاد تمایز
برندینگ می تواند به شرکت یا محصول شما کمک کند تا در نظر مصرف کنندگان از رقبای خود متفاوتتر دیده شوید. با ساختن یک هویت و شخصیت منحصر به فرد برای کسب و کار خود، می توانید در ذهن مشتریان خود به عنوان یک برند مطرح شوید.
افزایش اعتماد مشتریان
برندینگ به شما کمک می کند تا اعتماد مشتریان خود را به دست آورید. با ایجاد یک هویت قوی و پایدار برای کسب و کار خود، مشتریان می توانند به شما به عنوان یک برند قوی اعتماد کنند و محصولات و خدمات شما را به راحتی خریداری کنند.
ایجاد مزیت رقابتی
با ایجاد برند، شما می توانید برای محصولات یا خدمات خود یک ارزش منحصربفرد خلق کنید و به عنوان یک برند معتبر شناخته شوید. با ساختن یک برند قوی، می توانید محصولات و خدمات خود را با قیمت بالاتری فروش دهید.
ایجاد و افزایش آگاهی مشتریان
برندینگ به شما کمک می کند تا شناخت و آگاهی مشتریان درباره کسب و کار خود را افزایش دهید. با ساختن یک برند قوی، مشتریان محصولات شما را به راحتی شناسایی می کنند.
افزایش ارزش برند
زمانی که برند شما قدرتمند باشد، شما میتوانید برای محصولات و خدمات خود قیمت بیشتری بگذارید. همچنین افزایش ارزش برند میتواند به شما کمک کند تا به راحتی به منابع مالی و منابع انسانی مورد نیاز برای توسعه بیشتر برند دسترسی داشته باشید.
تبلیغات رایگان
با ایجاد یک برند پرطرفدار، شما می توانید به تبلیغات رایگان دست یابید. افراد به دنبال محصولات و خدماتی هستند که به آنها اعتماد کنند و آنها را به دوستان خود پیشنهاد دهند. همچنین شما می توانید از مشتریان خود بخواهید که درباره محصولات و یا خدمات شما محتوا تولید کرده و در شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارند.
ایجاد تعامل بیشتر
برندسازی میتواند به شما کمک کند تا با مشتریان و جامعه هدف خود ارتباط بیشتری داشته باشید. زمانی که برند شما شناخته شده باشد، مردم به راحتی میتوانند با شما ارتباط برقرار کنند و به شما اعتماد کنند.
پایداری برند
برندسازی باعث میشود که برند پایدار و قابل اطمینان باشد و در برابر تحولات بازار و تغییرات رفتار مشتریان تناسب داشته باشد.
چند نکته کلیدی
• برندسازی یکی از مهم ترین عناصر در ایجاد تصویر عمومی از یک کسب و کار است، یک برند خوب افراد و یا کسب و کارها را مشهور و حرفه ای جلوه می دهد.
• برندسازی مشتریان جدید را جذب می کند و آنها را به مشتریان وفادار تبدیل می کند؛ کسب و کارها بدون داشتن یک نام خوب، حتی اگر بهترین محصول یا خدمات را تولید کنند، بازهم نمی توانند در رقابت بارقبای مطرح دربازار هدف پیروز شوند.
• برندسازی ارزش و اعتبار یک کسب و کار را افزایش می دهد. برندسازی باعث اعتمادسازی و تقویت جایگاه آن برند می شود؛ حتی می تواند آن کسب و کار را به فرصتی جذاب و ارزشمند برای سرمایه گذاری تبدیل کند.
• برندسازی عاملی برای ایجاد رضایت و غرور در سازمان کارکنان یک شرکت است؛ شخصی که برای یک برند شناخته شده و محبوب کار می کند، رضایت و اشتیاق زیادی در انجام وظایفش دارد که باعث افزایش بهره وری می شود.
برای داشتن یک برند موفق چه کار باید کرد؟
برای موفقیت در استراتژی برندسازی خود، باید مخاطبان و مشتریان خود را شناسایی کنید، خواسته ها و نیازهای آنها را به طور دقیق شناسایی کنید و استراتژی برندسازی خود را بر اساس آن برنامه ریزی کنید. برندسازی با تجربیات گذشته و ادراکات مشتری از بازار مرتبط خواهد بود. هدف و ارزش کسب و کار خود را مشخص کنید؛ مشتریان شما باید بدانند که چرا اینجا هستید و چه هدف خاصی را دنبال می کنید. این هدف وجه تمایز شماست.
درباره شرکت های بزرگ مرتبط با کسب و کار خود تحقیق کنید و با مزایا و معایب آنها آشنا شوید؛ حتی می توانید از برخی از شکست های آنها به عنوان یک تجربه استفاده کنید و کسب و کار خود را بهبود بخشید.
خلاق و انعطاف پذیر باشید؛ در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است، برای اینکه از سایر رقبا عقب نمانیم، نباید از تغییر و به روز رسانی استراتژی های قدیمی خود هراس داشته باشیم. این مطمئناً تأثیر مثبتی بر تصویر برند شما خواهد داشت.
مشاوره و اجرای برندینگ به شرکت ها کمک می کند تا یک ارزش منحصربفرد برای خود خلق کرده و از رقابت با برندهای دیگر پیشی بگیرند. کسب و کارها برای داشتن برندینگ موفق بایستی بر روی شناخت دقیق مشتریان، برقراری ارتباط با آنها، استراتژی قوی برندینگ، طراحی لوگوی جذاب و منحصربفرد، استفاده از تبلیغات اثربخش و برنامه های بازاریابی مؤثر، و عرضه محصولات و خدمات باکیفیت تر از رقبایشان تمرکز کنند.
در برندسازی، باید نیازها و خواسته های مشتری را به خوبی شناسایی کرده و استراتژی برند و کسب و کار خود را همیشه بر اساس آن برنامه ریزی کنید.